Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ι. Ζαφειρόπουλος: Τα Δυο Άκρα: Το "Σωματίδιο Του Θεού" Και Το Γονίδιο Της Ανθρώπινης Βλακείας" ...

Εκεί , στα σύνορα Γαλλίας - Ελβετίας , κατασκευάστηκε ο (περιμέτρου  27 χιλιομέτρων!) "πειραματικός" σωλήνας τουCERN .
Κανείς  στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει απόλυτα τη ''φύση'' του προγράμματος του CERN...
Πρόκειται για το πιο δαπανηρό  (και ίσως  το πιο επικίνδυνο!) πείραμα όλων των εποχών.
Οι  "επιστήμονες" έψαχναν  εδώ και δεκαετίες  την "αρχική   πρωτογενή" δομή, την "αρχή της "γέννησης" του Σύμπαντος (!) κλπ.
Εδώ που τα λέμε ...
ο "δικός μας" Δημόκριτος  προηγήθηκε κατά πολύ , μιλώντας για το ... άτομο (ευτυχως , παρεμεινε μονο στις  φιλοσοφικες θεωριες !)

Αιώνες αργότερα "ανακαλύφθηκαν" οι πρωτογενείς δομές του ατόμου (ηλεκτρόνια, πρωτόνια, νετρόνια κλπ.) από διάφορους επιστήμονες...
Ο Πιέρ και η Μαρία Κιουρι ήταν ... πρωτεργάτες στην  "ανάδειξη" της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ραδιενέργεια) που περιέχεται μέσα  σε συγκεκριμένους  πυρηνες  κυριως βαρεων μεταλλων.
Ο Αλμπερτ Αϊνστάϊν έφτιαξε τους μαθηματικούς τύπους (πήρε και... Νόμπελ!)

Ο (μισοπάλαβος) Ούγγρος φυσικός Σίλαρντ  που πειραματιζόταν στις μπανιέρες (!) των λονδρέζικων ξενοδοχείων εν μεσω β' παγκοσμιου πολεμου  έπεισε τον αμερικανό πρόεδρο Φρ. Ρούσβελτ, να ξεκινήσει το  "σχέδιο Μανχάταν" , γεγονος που οδήγησε στην κατασκευή της ΠΡΩΤΗΣ ατομικής βόμβας  και στους βομβαρδισμούς της Χιρισίμα και του Ναγκασάκι  (1945)  με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.
 Βασικος συμμετοχος -"επιστατης" στο ολο "επιστημονικο εγχειρημα'' ηταν ο περιφημος εβραιογερμανος φυσικος Ρομπερτ Οππενχαϊμερ.

Αργότερα ο Ούγγρος φυσικός Τέλλερ κατασκεύασε την υδρογονοβόμβα (1950), λίγο μετά ήρθε η "βόμβα νετρονίου" κλπ.

ΠΟΛΛΑ κρατη προχωρησαν στους πυρηνικους εξοπλισμους, στις (χιλιαδες!) πυρηνικες δοκιμες, στον εξευτελισμο της ανθρωπινης  υπαρξης.

Ολα αυτα  ξεκίνησαν από την ανθρώπινη περιέργεια να μάθει την "αρχή του παντός" - ενώ αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ - για τον ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ , ότι  την "άρχή του παντός" , μπορεί να την ΓΝΩΡΙΖΕΙ μόνον  "Αυτός" που την ΞΕΚΙΝΗΣΕ !
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ειμαστε "απλα πιόνια" σε μια... παρτίδα σκάκι και εχουν  το θρασος  να ... αναρωτιούνται γιατί ο ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ κινεί  (εδώ ή εκεί ...) τη βασίλισσα ή το αλογο  ( υπαρχει καποια πιθανοτητα  να... θυμώσει ο ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ και να ανατρεψει τη σκακιέρα !)

Στην αρχή  καποιοι επιστημονες  βρήκαν τα ηλεκτρόνια, τα πρωτονια, τα νετρόνια, τον πυρηνα του ατόμου, τα.."νετρίνος" και τώρα το ... "μποζόνιο" (που το ονομάζουν "σωματίδιο του ... Θεού"! (εχει προβλεφθεί η  ύπαρξη του από τη δεκαετια του... 1960! ).

Στο μεταξύ ο κόσμος αυτοκτονεί, η πείνα, η ανεργία, η διαφθορά και η εξαθλιωση βασιλεύουν, οι κοινωνίες "βράζουν" (και οι  "επιστήμονες" ζητούν "χαβιάρι με σολωμό και σαμπάνια!".
ΝΑΙ , αυτή είναι η αναλογία !)

"Βάρβαρον το πειράσθαι" (είναι βάρβαρο το να πειραματίζεσαι") έλεγαν  οι Αρχαίοι Ελληνες,  πρόκειται για επίγραμμα στο Μαντείο των Δελφών.
Μήπως οι Αρχαίοι Ελληνες γνώριζαν κάτι ... περισσότερο;
Εννοείται - βεβαίως  ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ "σωματίδιο του  Θεού",  όμως το  "γονίδιο  σωματίδιο της ανθρώπινης βλακείας" θα ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !
 Οσο για το τι  θέλουν να πετύχουν  πραγματικά  οι  "επιστήμονες" με τα πειράματα του CERN  σίγουρα ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να το ΜΑΘΕΤΕ   για μαντέψτε! (έχει σχέση με τον ... ΧΡΟΝΟ...)

Ακόμα και ο Αλμπερτ Αϊνστάϊν είπε:
"Δεν ξέρω τα όρια του Σύμπαντος, ωστόσο υποψιάζομαι ότι τα όρια της ανθρώπινης βλακείας είναι ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗΤΑ !"

Το θέμα με την  "ανθρώπινη βλακεία" είναι ότι ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ (ή ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ) την ΙΔΙΑ την ανθρώπινη ΥΠΑΡΞΗ  μαζί με το φυσικό  περιβάλλον όπου κατοικεί.
Ίσως  Κάποιοι πρέπει να ψάξουν για το "γνήσιο σωματίδιο - γονιδιο της ανθρώπινης βλακείας" :
Σίγουρα  ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ! (μάλλον θα το βρούν εύκολα...)


IΩΑΝΝΗΣ Δ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιδρυτής - υπεύθυνος του ανεξάρτητου- αμεσοδημοκρατικού κινήματος :
"ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα