Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι Αμερικανοί φοβούνται περισσότερο την κυβέρνηση από την τρομοκρατία (Βίντεο)


Εκπληκτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για πρώτη φορά μετά από τις αεροπειρατείες της 11/9.


Σύμφωνα με ένα ζευγάρι πρόσφατων δημοσκοπήσεων, για πρώτη φορά μετά τις τρομοκρατικές αεροπειρατείες της 11/9, οι Αμερικανοί φοβούνται περισσότερο ότι η κυβέρνησή τους θα καταχραστεί τις  συνταγματικές ελευθερίες τους από το να αποτύχει να κρατήσει τους πολίτες ασφαλείς.

Ακόμα και στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης της 15ης του Απρίλη  στον Μαραθώνιο της Βοστώνης - κατά την οποία δύο άτομα ισλαμικών ριζών κατηγορήθηκαν για βομβιστική επίθεση, ηοποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις και τον τραυματισμό πάνω από 280 - οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι διστακτικοί να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε περαιτέρω ελευθερία σε αντάλλαγμα την αύξηση της "ασφάλειας".


Μια Νέα δημοσκόπηση του Fox σε  ένα τυχαίο εθνικό δείγμα 619 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων την ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση, οι Αμερικανοί ανταποκρίθηκαν πολύ διαφορετικά από ό, τι μετά την 9/11.

Για πρώτη φορά από τότε που μια παρόμοια ερώτηση τέθηκε τον Μάιο του 2001, περισσότεροι Αμερικανοί απάντησαν «όχι» στην ερώτηση: «Θα ήσασταν πρόθυμοι να εγκαταλείψετε κάποια προσωπική ελευθερία σας, προκειμένου να μειωθεί η απειλή της τρομοκρατίας;"

Από τους ερωτηθέντες στις 16 Απριλίου 2013, 45 τοις εκατό απάντησαν αρνητικά στην ερώτηση, σε σύγκριση με 43 τοις εκατό που απάντησαν ναι.


Τον Μάιο του 2001, πριν από την 11/9, η ισορροπία ήταν παρόμοια, με 40 τοις εκατό να απαντούν όχι και 33 τοις εκατό να απαντούν ναι.


Όμως, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11/9, οι αριθμοί 'άλλαξαν δραματικά, με 71 τοις εκατό να συμφωνούν να θυσιάσουν την προσωπική ελευθερία τους για τη μείωση της απειλής της τρομοκρατίας.






Μετέπειτα δημοσκοπήσεις με την ίδια ερώτηση το 2002, το 2005 και το 2006 έδειξαν ότι οι  Αμερικανοί παρέμειναν σταθερά πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την ελευθερία τους με αντάλλαγμα την ασφάλεια. Ωστόσο, οι αριθμοί μειώθηκαν από 71 τοις εκατό μετά την 11/9 σε μόνο 54 τοις εκατό από τον Μάιο του 2006.


Τώρα, όπως φαίνεται, το διάσημο απόσπασμα ευρέως αποδίδεται σε Benjamin Franklin - "Αυτοί που μπορούν να δώσουν μέχρι και απαραίτητη ελευθερία για να αποκτήσουν λίγη προσωρινή ασφάλεια, αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια» - που κατέχουν εξουσία με τους Αμερικανούς από ό, τι σε περισσότερα από ένα δώδεκα χρόνια.


Μια παρόμοια δημοσκόπηση δειγματοληψίας 588 ενήλικων, που πραγματοποιήθηκε 17ης Απριλίου και 18 για την Washington Post , ανακάλυψε, επίσης, την αλλαγή στη στάση.


"Ποιο σας ανησυχεί περισσότερο,« η δημοσίευση ρώτησε, "ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει αρκετά μακριά για να διερευνήσει την τρομοκρατία λόγω των ανησυχιών για τα συνταγματικά δικαιώματα, ή ότι θα πάει πολύ μακριά στο σημείο να διακυβεύονται τα συνταγματικά δικαιώματα, προκειμένου να διερευνήσει την τρομοκρατία;"


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 48 τοις εκατό των ερωτηθέντων ανησυχούν ότι η κυβέρνηση θα πάει πολύ μακριά, σε σύγκριση με το 41 τοις εκατό που ανησυχούν ότι δεν θα πάει αρκετά μακριά.


Και παρόμοια με τη δημοσκόπηση του Fox News, η Post έφερε στο φως μία νέα ανησυχία, καθώς μόνο το 44 τοις εκατό ανησυχούν ότι η κυβέρνηση θα πάει πολύ μακριά τον Ιανουάριο του 2006, και μόνο το 27 τοις εκατό ανησυχούν ότι η κυβέρνηση θα πάει πολύ μακριά τον Ιανουάριο του 2010.


Η δημοσκόπηση του Fox News ήταν μοναδική γιατί έδωσε απαντήσεις σύμφωνα με τις πολιτικές πεποιθήσεις:


 Το 51 τοις εκατό των Δημοκρατικών απάντησαν ότι θα δώσουν την προσωπική τους ελευθερία με αντάλλαγμα την μείωση της απειλής της τρομοκρατίας, σε σύγκριση με το 36 τοις εκατό που είχαν αντίθετη γνώμη.

Σαράντα επτά τοις εκατό των Ρεπουμπλικάνων, από την άλλη πλευρά, ήταν αντίθετοι με τον περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας  , σε αντίθεση μόνο 43 τοις εκατό που ήταν υπέρ.

Ωστόσο, οι ανεξάρτητοι ήταν οι πιο ανθεκτικοί, με μόνο το 29 τοις εκατό να είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την ελευθερία, ενώ το 58 τοις εκατό ήταν αντίθετοι.


Από wnd

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα