Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ!

( Αφιερωμένο σε έναν αληθινό πατέρα - κουράγιο, που δεν τον αφήνουν να ορθοποδήσει)

Φτάνει ρε φίλε.
Χρόνια καταπίνω την οργή μου, σφίγγω τα δόντια, κρατώ σφιχτά το χέρι της γυναίκας μου και του παιδιού μου και προχωρώ, σε έναν δρόμο που δεν φαντάζεσαι πόσο δύσκολος είναι και αν και μου συπεριφέρεσαι σαν εχθρός, δεν σου εύχομαι ποτέ να τον βαδίσεις!

Τώρα όμως, θα σου μιλήσω και θα σου μιλήσω δημόσια, για να μαθουν όλοι, πόσο άνανδρος, πόσο μικρόμυαλος, πόσο ρατσιστής, πόσο επικίνδυνος εντέλει για την κοινωνία είσαι, αυτήν που υποτίθεται εκπροσωπείς με την στολή σου και σε πληρώνει για να την προστατεύεις.

Μάθε πρώτα - πρώτα, πως η εξάρτηση από ουσίες,δεν είναι έγκλημα, δεν είναι χολέρα ή λέπρα, άσε που και αυτές θεραπεύονται πια στον καιρό μας, Κοινωνικό φαινόμενο είναι, που παρασύρει τους πιο νέους, τους πιο ευαίσθητους και για αυτό και πιο ευάλωτους, τους πιο ανυπεράσπιστους. Δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά,μπορεί
να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες, πίστεψε με!

Επίσης μάθε, - για να μην πιστέψεις πως νοιάζομαι μόνον για την πάρτη μου -, πως η ψυχική ασθένεια, η αναπηρία, το χρώμα του δέρματος ακόμη και τα υπερβολικά κιλά, δεν είναι έγκλημα, βαρύς σταυρός είναι για εκείνους που τους έλαχε, όταν έχουν απέναντί τους κάποιους σαν και σένα.

Όταν είσαι γονιός και σου χτυπήσουν την πόρτα τα νασρκωτικά, χρειάζονται ανεξάντλητα αποθέματα αντοχής, υπομονής, επιμονής, δύναμης και πάνω από όλα αγάπης, για να παλαίψεις τον προπομπό του θανάτου και να βγείς νικητής. Να αγωνιστείς μόνος σου, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από το κράτος, το οποίο
υποτίθεται πως μεριμνά για όλους τους πολίτες του. Μόνος σου, πρέπει να ψάξεις για πιθανή βοήθεια από εθελοντικά στημένες δομές, να μάθεις, να γίνεις εκτός από γονιός και ψυχοθεραπευτής και αστυνομικός και παπάς - εξομολόγος και φίλος του παιδιού σου, χωρίς να απαρνηθείς την κύρια ιδιότητά σου, αυτή του γονιού που όχι μόνον νοιάζεται, στηρίζει, επιβραβεύει, ενθαρρύνει, αλλά και τιμωρεί όταν χρειάζεται.
Χίλιες φορές λυγίζεις όταν αποτυγχάνουν οι προσπάθειες σου και χίλιες φορές σφίγγεις τα δόντια, παίρνεις δύναμη από τον σύντροφό σου που παλεύετε μαζί για την σωτηρία του παιδιού σας, ορθώνεσαι και συνεχίζεις.

Ε λοιπόν, αυτόν τον αγώνα, εμείς τον δώσαμε και βγήκαμε νικητές!
Και κει που είπαμε, πως πάει πια, τέλειωσε το μαρτύριο, νικήσαμε τον θάνατο, μας έμεινε μόνον η επανένταξη και ο καθημερινός αγώνας για την ζωή στον καιρό της κρίσης, έρχεσαι εσύ και πας να μας τα καταστρέψεις όλα!
Μας φορτώνεις οικογενειακά με το στίγμα του ναρκομανούς, της παραβατικότητας - δεν υπάρχει χρήστης ουσιών που να μην έχει παραβεί έστω και μια φορά τον νόμο, για να βρεί τη δόση του - και μας κυνηγάς μέχρι τελικής εξόντωσης.
Γιατί εξόντωση είναι, όταν σε μια τόσο μικρή κοινωνία, όπως η δική μας, με την μεσολάβησή σου, δεν μπορούμε να σταυρώσουμε δουλειά.
Όταν παρουσιάζεις τον γιό μου, με τα λόγια και τις πράξεις σου, ως οιονεί
εγκληματία, ένοχο για τα πάντα και την οικογένεια μου περιθωριακή.
Θα σου έλεγα, χέστηκα για την δική σου άποψη και των άλλων, αν από αυτήν δεν εξαρτιόταν κυριολεκτικά το ψωμί μας. Πως θα μας βάλει ο άλλος στο σπίτι του, τεχνίτες είμαστε και ο υγιής πλέον γιος μου κι εγώ, όταν εσύ βρίσκεσαι πριν από μας εκεί, για να μας σπιλώσεις και να μας ακυρώσεις, ως έντιμους, χρήσιμους ανθρώπους και επαγγελματίες;
Πως δεν θα ξανακυλήσει αυτό το παιδί, όταν εισπράττει μόνον μίσος, περιφρόνηση, ανελέητο και άδικο κηνυγητό;

Αν ήταν αλλιώς οι συνθήκες, αν ήμουν νεότερος θα μάζευα τις δυνάμεις μου και θα έκανα μια αρχή κάπου αλλού.
Όμως πάλι γιατί να φύγω από τον τόπο μου; Απλά θα είχες εσύ, ένα θύμα λιγότερο, να βγάζεις επάνω του την αμορφωσιά και τα κόμπλεξ σου, γιατί δεν είμαστε δα και η μοναδική περίπτωση!
Το πρόβλημα είσαι εσύ κι εσύ πρέπει να αλλάξεις νοοτροπία.
Εσύ, που στο εξής σε καθιστώ, δημόσια, υπεύθυνο, αν η βλακώδης, ρατσιστική, απάνθρωπη συμπεριφορά σου, κλονίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού μου στις αξίες που στάλα - στάλα του ξανάδωσα, την πίστη του στους ανθρώπους και πάρει πάλι τον δρόμο χωρίς επιστροφή, αυτή την φορά.

Εσύ θα είσαι ο μόνος ένοχος, ο μόνος δαχτυλοδειχτούμενος - δίκαια όμως - τελεία και παύλα!
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα