Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Νέα θεραπεία για όγκους που βασίζεται στα ηλεκτρικά πεδία - Ελληνας κάνει ηλεκτροσόκ στον καρκίνο!


Μια νέα θεραπεία κατά του καρκίνου, που στέλνει εκατομμύρια ηλεκτρικούς παλμούς ανά δευτερόλεπτο στους καρκινικούς όγκους χωρίς να βλάπτει τον γύρω ιστό, φαίνεται ότι θα αποτελέσει το νέο όπλο κατά του καρκίνου.


Η θεραπεία ονομάζεται μη αναστρέψιμος ηλεκτρομετασχηματισμός και θεωρείται πολύ καλή για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο συκώτι, στο πάγκρεας, στους πνεύμονες κ.α.

Συνήθως οι θεραπείες για τον καρκίνο γίνονται με χειρουργικές επεμβάσεις και μια τεχνική που θερμαίνει και στη συνέχεια παγώνει τους όγκους. Ομως αυτό μπορεί να καταστρέψει τον υγιή ιστό, θέτοντας σε κίνδυνο τα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και άλλες βασικές δομές που βρίσκονται κοντά.

Η θεραπεία γίνεται με μια τομή στο μέγεθος της μύτης ενός μολυβιού, από την οποία περνά ένα μικροσκοπικό όργανο που στοχεύει τους όγκους με δυνατά ηλεκτρικά πεδία, τα οποία ανοίγουν μικρές οπές στις μεμβράνες των κυττάρων του καρκίνου. Η θεραπεία αυτή σκοτώνει τους όγκους χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία των μορίων που βρίσκονται μέσα και έξω από τα κύτταρα και χωρίς να προκαλεί βλάβες στον υγιή ιστό, επειδή δεν παράγει ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Στη μελέτη συμμετείχαν ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο ο οποίος είχε κάνει μετάσταση σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ το μέσο μέγεθος των όγκων ήταν δύο εκατοστά. Η νέα μέθοδος εφαρμόστηκε στα σημεία που βρίσκονταν οι όγκοι από τον δρα Κωνσταντίνο Σοφοκλέους, επεμβατικό ακτινολόγο στο Memorial Sloan - Kettering Cancer Center της Ν. Υόρκης, ο οποίος πραγματοποίησε 30 θεραπείες χωρίς να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές.

Το γεγονός αυτό έδειξε ότι η νέα θεραπεία είναι ασφαλής, γι' αυτό και μπορεί να μελετηθεί περισσότερο, ώστε να ακολουθήσουν μεγαλύτερες κλινικές έρευνες.

Τα αποτελέσματα της νέας μεθόδου παρουσιάστηκαν στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Εταιρίας Παρεμβατικής Ακτινολογίας, που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Ορλεάνη. «Η θεραπεία είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμη για τα άτομα με καρκίνο που έχει κάνει μετάσταση και δεν έχουν πολλά περιθώρια σε ό,τι αφορά τη θεραπεία» είπε ο δρ Σοφοκλέους στο συνέδριο.

Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα