Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 Ρίχτερ στο Ιράν...Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς στο Ιράν...Έγινε αισθητή ακόμη και στις χώρες του Κόλπου

  Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) σημειώθηκε στα σύνορα του Ιράν με το Πακιστάν τη Δευτέρα. Οι αρχές φοβούνται για εκατοντάδες θύματα, όπως δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος .Όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση υπάρχουν εκτιμήσεις για τουλάχιστον 40 νεκρούς, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται για την ώρα.

 Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έχει σημειωθεί στο Ιράν τα τελευταία 40 χρόνια και περιμένουμε εκατοντάδες νεκρούς” δήλωσε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας τοπικός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το USGS το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε βάθος 15,2 χλμ στο νοτιοανατολικό Ιράν σε μια περιοχή με βουνά και ερήμους. Σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 125 χλμ από την περιοχή Zahedan στο Ιράν και περίπου 250 χλμ βορειοδυτικά της πόλης του Πακιστάν Turbat.
 
Κόσμος εκκένωσε κτίρια στο Ντουμπάι, μετά τον ισχυρό εγκέλαδο 

  Κόσμος εκκένωσε κτίρια στο Ντουμπάι, μετά τον ισχυρό εγκέλαδο
 
Προς το παρόν δεν υπάρχουν σοβαρές αναφορές για ζημιές στην ιρανική πόλη Σάραβαν, που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “Fars news”.
 
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Νέο Δελχί στην Ινδία όπου σείστηκαν υψηλά κτίρια ενώ άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι στους δρόμους. Ταρακουνήθηκε επίσης το Κατάρ και το Ντουμπάι όπου επίσης εκκενώθηκαν κτίρια.
 
Φόβοι εκφράζονται και για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται στο κεντρικό Ιράν και στα δυτικά της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού Μπουσέρ στον Κόλπο.
 
Ωστόσο, η ρωσική εταιρία η οποία έχει κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπουσέρ ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός είναι «ασφαλής».
 
Στις 9 Απριλίου ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε χτυπήσει και πάλι τη χώρα προκαλώντας το θάνατο 37 ανθρώπων και το τον τραυματισμό άλλων 850 σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές.
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα