Κυριακή 21 Απριλίου 2013

$ 20,3 Τρισεκατομμύρια Κρυμμένα Σε Υπεράκτιες Τράπεζες Από Την Παγκόσμια Ελίτ!!


Σύμφωνα με την πιο λεπτομερή μελέτη της λεγόμενης ανοικτής οικονομίας των ημερών μας , η οποία διεξήχθη από τον James Henry, πρώην επικεφαλή οικονομολόγο με την εταιρεία συμβούλων McKinsey, οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν επωφεληθεί των διασυνοριακών φορολογικών νόμων, προκειμένου να  μεταφέρουν$ 20.31 τρισεκατομμύρια σε υπεράκτιες τράπεζες.
Αν και είναι  πιθανό να μην φαίνονται όλα αυτά τρελά για όσους είναι εξοικειωμένοι με τις  μαζικές συγκρούσεις συμφερόντων στην Federal Reserve  και με το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεργάζεται με τις τράπεζες για να βάλει τους Αμερικανούς  να πληρώσουν για τις αποτυχίες των τραπεζών , θα μπορούσε να είναι έκπληξη σε εκείνους που δεν έχουν ιδέα πώς το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτουργεί.

 
Το εκπληκτικό ποσό που αποκαλύφθηκε από τον Henry είναι ελαφρώς μικρότερο από ό, τι  το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ιαπωνίας το 2011 (5870 δισεκατομμύρια δολαρίων) ενώ στην κορυφή του 2011 βρίσκονται οι  Ηνωμένες Πολιτείες  με ΑΕΠ (15.090 δισεκατομμύρια δολάρια).

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στη νέα έκθεση, « The Price of Offshore Revisited ", η οποία δείχνει ότι το χρήμα εξακολουθεί να διαρρέει από τα μεγάλα έθνη προς τους  περίφημους φορολογικούς παράδεισους, όπως η Ελβετία και τα νησιά Κέιμαν.
Οι συναλλαγές αυτές ενεργοποιούνται από ιδιωτικά τραπεζικά ιδρύματα που δίνουν μάχη για να πάρουν τους λογαριασμούς από ό, τι  η Guardian  αποκαλεί «παγκόσμια υπερ-πλούσια ελίτ", επίσης γνωστή ως υψηλής καθαρής αξίας άτομα.
Ο Henry αποδεικνύει ότι τα ποσά μεταξύ 13.000 δισεκατομμύριων ευρώ (20.300.000 εκατομμύρια δολάρια) και £ 20 ($ 31.230 δισεκατομμυρίων) έχουν μετακινηθεί από χώρες σε όλο τον κόσμο σε αυτές τις εξουσιοδοτημένες  μυστικοπαθείς τράπεζες.
Έτσι, ο πλούτος αυτών των υπερ-πλουσίων ατόμων είναι "προστατευμένος από υψηλόμισθους, εργατικούς επαγγελματίες του ιδιωτικού τραπεζικού τομέα, από λογιστικές και επενδυτικές εταιρείες εκμεταλλευόμενοι τα όλο και λιγότερα σύνορα, χωρίς να προκαλούν τριβές στην παγκόσμια οικονομία."
Αχ, αυτή είναι η δόξα της παγκοσμιοποίησης! Με απελευθερωμένους νόμους γύρω από το  εμπόριο και την οικονομία, με ποια μικροαστικά θέματα  θα πρέπει  η λεγόμενη παγκόσμια ελίτ να ασχολείται ; Με Κανένα!Δεν υπάρχουν άλλοι ενοχλητικοί κανονισμοί και νομικά ζητήματα να ανησυχούν όταν ασχολούνται με τα τεράστια ποσά των χρημάτων!
Η Έρευνα του Henry αποκάλυψε ότι τα top 10 ιδιωτικά τραπεζικά ιδρύματα του κόσμου  διαχειρίζονταν πάνω από $ 6.000 τρισεκατομμύρια το 2010 και μόνο. Αυτή είναι προφανώς μια σημαντική αύξηση από τα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2005.
Μεταξύ άλλων, στα τραπεζικά ιδρύματα περιλαμβάνονται η με έδρα τις ΗΠΑ  Goldman Sachs και η ελβετική UBS και Credit Suisse.
Η έρευνα χρησιμοποίησε ένα ευρύ φάσμα πηγών, συμπεριλαμβανομένων εκτός των άλλων την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οδήγησε σε κάποια  εκπληκτικά συμπεράσματα.
Η ανάλυση στην έκθεση αποκάλυψε ότι σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες, το ποσό των χρημάτων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από το 1970, θα μπορούσαν εύκολα  να πληρώσουν τα χρέη της χώρας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, μερικά από τα περισσότερο πληγέντα έθνη από την πρακτική αυτή είναι  τα πλούσια σε πετρέλαιο έθνη τα οποία διαθέτουν μία εξαιρετικά πλούσια τάξη που μπορεί να πάρει εύκολα τα χρήματά της από την τοπική οικονομία.
Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Guardian », από τη στιγμή που οι αποδόσεις των επενδύσεων των κρυφών στοιχείων περιλαμβάνονται, σχεδόν £ 500 δισ. ευρώ έχουν αφήσει τη Ρωσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η οικονομία της άνοίξε.

Η "Σαουδική Αραβία έχει δει £ 197bn να φεύγουν έξω από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, και η Νιγηρία £ 196bn," προσθέτει.
«Το πρόβλημα εδώ είναι ότι τα περιουσιακά στοιχεία των χωρών αυτών κατέχονται από ένα μικρό αριθμό πλούσιων ατόμων, ενώ τα χρέη είναι που πρέπει να επωμισθούν οι απλοί πολίτες αυτών των χωρών μέσω των κυβερνήσεών τους», αναφέρει η έκθεση.
Δυστυχώς, ο αριθμός των ανθρώπων που κατέχουν ένα σημαντικό ποσό των περιουσιακών στοιχείων των διαφόρων εθνών σταθερά συρρικνώνεται και προφανώς το δήθεν «δημόσιο» χρέος τοποθετείται στους ώμους των καθημερινών ανθρώπων που δεν μπορούν να κρύψουν τα πλούτη τους σε ξένες τράπεζες.
Ένα από τα πιο ανησυχητικά συμπεράσματα που θα βρείτε σε αυτή την έκθεση είναι ότι το τεράστιο ποσό των χρημάτων που μεταφέρθηκε σε χώρες έξω από την εμβέλεια των διαφόρων φορολογικών οργανισμών  δείχνει ότι το πραγματικό χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών σε όλο τον κόσμο είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο από ό, τι πιστευόταν στο παρελθόν .
Ως απόδειξη αυτού, ο Henry υπολογίζει ότι περίπου 9.840.000 εκατομμύρια δολάρια είναι στα χέρια μόλις 92.000 ατόμων. Με άλλα λόγια, το 0,001% του πληθυσμού κατέχει περισσότερο από  το ετήσιο ΑΕΠ της κάθε χώρας  , εκτός από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
"Οι εκτιμήσεις αυτές αποκαλύπτουν μια παραπαίουσα αποτυχία: η ανισότητα είναι πολύ χειρότερη από  ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, αλλά οι πολιτικοί εξακολουθούν να στηρίζονται σε trickle-down για να μεταφέρουν  πλούτο στους φτωχότερους ανθρώπους," είπε ο John Christensen του Δικτύου φορολογικής Δικαιοσύνης.
"Οι άνθρωποι στο δρόμο έχουν αυταπάτες για το πόσο άδικη η κατάσταση έχει γίνει," πρόσθεσε ο Christensen .
"Η ίδια η ύπαρξη της παγκόσμιας υπεράκτιας βιομηχανίας, καθώς και το φορολογικό καθεστώς απαλλαγής από τα τεράστια ποσά που επενδύονται από τους πλούσιους πελάτες τους, στηρίζεονται στο απόρρητο», εξηγεί ο Χένρι.
Πράγματι, αν δεν ήταν το απόρρητο - το οποίο δεν έχει ποτέ αμφισβητηθεί, ακόμη και αφού οι ηγέτες της Ομάδας των 20 εθνών ισχυρίστηκαν ότι θα πατάξουν τις δραστηριότητες αυτές - δεν θα υπήρχαν οι  υπεράκτιοι  φορολογικοί παράδεισοι.
Δυστυχώς είναι πραγματικοί και συνεχώς χρησιμοποιούνται από τους υπερ-πλούσιους για να αποφύγουν τους  φόρους  που αναγκάζονται οι πολύ φτωχοί να πληρώνουν όταν βγάζουν τα λεφτά τους από τη χώρα.
Ο Brendan Barber, ο Γενικός Γραμματέας της Trades Union Congress, δήλωσε, «Οι χώρες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται υπό έντονη πίεση για να μειωθούν τα ελλείμματα και οι κυβερνήσεις τους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά επειδή άφησαν να ολισθήσει τόσο πολύς  πλούτος, κατά το παρελθόν,  σε φορολογικούς παραδείσους."
"Το κλείσιμο των φορολογικών παράθυρων εκμετάλλευσης από τις πολυεθνικές και τους σούπερ-πλούσιους με τα οποία  αποφεύγουν να πληρώσουν το μερίδιο τους θα οδηγήσει στη μείωση του ελλείμματος," πρόσθεσε ο Barber ."Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση μπορεί να επικεντρωθεί στην τόνωση της οικονομίας, αντί να συρρικνώνει την ζωή έξω από αυτή με περικοπές και αυξήσεις φόρων για το 99% των ανθρώπων που δεν είναι αρκετά πλούσιοι για να αποφύγουν την καταβολή των φόρων τους."
Αν τα έθνη επανέφεραν αυτά τα κεφάλαια, η Guardian υποθέτει ότι τεράστια χρηματικά ποσά θα ήταν άμεσα διαθέσιμα.
«Αν υποθέσουμε ότι το ποσό των £ 13tn  περιουσιακών στοιχείων που αποφέρουν κέρδη κατά μέσο όρο 3% ετησίως για τους ιδιοκτήτες τους, οι κυβερνήσεις ήταν σε θέση να προβούν στη φορολόγηση αυτού του εισοδήματος κατά 30%, θα δημιουργούσε ένα πλεόνασμα £ 121bn στα έσοδα - περισσότερα από ό, τι οι πλούσιες χώρες δαπανούν για τις ενισχύσεις στον αναπτυσσόμενο κόσμο κάθε χρόνο », γράφει.
Πράγματι, αυτό θα αντισταθμίσει τα σημαντικά εθνικά ελλείμματα των τόσων πολλών χωρών  και θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα χρήματα για τις πολυπόθητες αιτίες.
Ωστόσο, έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν αυτό θα συμβεί ποτέ καθώς οι άνθρωποι που κάνουν σκανδαλώδη χρήση αυτών των φορολογικών παραδείσων είναι οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από τις πολιτικές εκστρατείες.
Έτσι, έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν κάθε έξυπνος πολιτικός πρόκειται να διακινδυνεύσει το πολιτικό του μέλλον  αντιτιθέμενος στην εξαιρετικά πλούσια τάξη των πλουσιότερων ατόμων του κόσμου, στο όνομα μερικών ψήφων. Σίγουρα, θα μπορούσαν να διασπείρουν κάποια ρητορική, αλλά όταν έρχεται η στιγμή, ξέρουν ποιος πληρώνει για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις σε ώρες υψηλής τηλεθέασης.
Από worldtruth
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα