Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Μαύρη Μαγεία Vs Χίτλερ


Πλήρης Τίτλος: Μαύρη Μαγεία Vs Χίτλερ, Πώς Ομάδες Μάγων Πολέμησαν το Γ΄ Ράιχ
Η εμπλοκή του Χίτλερ στη μαγεία -έστω και έμμεσα- αποτελεί σήμερα γνωστό ιστορικό γεγονός. Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό όμως αφορά τις προσπάθειες ορισμένων ομάδων που την αυγή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου επιχείρησαν με μαγικά μέσα και μαύρα ξόρκια θανάτου να πολεμήσουν τον Φύρερ μεταδίδοντάς του αρνητική ενέργεια,. Το αποτέλεσμα ήταν αντίθετο από τις επιδιώξεις τους…
Πυραμίδα της Δύναμης Εναντίον Χίτλερ

Τουλάχιστον τρεις ήταν εκείνες οι ομάδες μάγων που προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Χίτλερ με τις δυνάμεις τους. Η πρώτη είχε συγκροτηθεί από τη γυναίκα που μύησε τον Gerald Gardner (πατέρα της Wicca) στην παραδοσιακήwitchcraft, την Dorothy Clutterbuck.
Για μεγάλο διάστημα η ύπαρξη της Clutterbuck -ή της γερόντισσας Dorothy όπως χαριτωμένα την αποκαλεί στα κείμενά του ο Gardner- αμφισβητούνταν από αρκετούς συγγραφείς. Πολλοί θεωρούσαν ότι αυτή η αριστοκρατική φιγούρα ήταν τόσο αληθινή όσο και εκείνη της Anna Sprengel για το Τάγμα της Χρυσής Αυγής!
Οι μελέτες όμως της Doreen Valiente απέδειξαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η Dorothy ήταν υπαρκτό πρόσωπο και ότι, όπως όλα έδειχναν, γεννήθηκε στην Ινδία του 1880, στην πλούσια οικογένεια των Thomas και Ellen Clutterbuck.
Όταν η Clutterbuck επέστρεψε στην Αγγλία, μυήθηκε και η ίδια στα παραδοσιακά συστήματα της μαγείας, ενώ σχημάτισε ένα coven, μυστικό στην αρχή, καθώς τη συγκεκριμένη εποχή -και τουλάχιστον μέχρι το 1951- υπήρχαν αυστηρές νομοθεσίες που απαγόρευαν τη μαγεία!
Το 1940, όταν η Γαλλία πέφτει στα χέρια των Ναζί και η Βρετανία μοιάζει να αποτελεί τον αμέσως επόμενο στόχο, το coven της Dorothy συγκαλεί σε μυστική συνάθροιση όλες τις μαγικές ομάδες της χώρας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας συλλογικής μαγικής δύναμης η οποία θα οδηγούσε τον Χίτλερ στο θάνατο.
Η προσπάθεια, που ονομάστηκε Επιχείρηση Πυραμίδα της Δύναμης (Operation Cone of Power), πραγματοποιήθηκε ένα βράδυ στο New Forest. Σ’ αυτή συμμετείχαν μάγοι και μάγισσες από όλη την Αγγλία, οι οποίοι, σχηματίζοντας ένα μεγάλο κύκλο, έψελναν και χόρευαν εκστατικά ώστε να σχηματιστεί μια αρκετά ισχυρή δίνη δύναμης.
Η διαδικασία επαναλήφτηκε τέσσερις φορές μέσα στο ίδιο βράδυ, μέχρις ότου οι γηραιότεροι μάγοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια λόγω εξάντλησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αργότερα ο Gardner, η εργασία αυτή ήταν τόσο δύσκολη, που αρκετοί από τους μάγους που συμμετείχαν πέθαναν λίγες μόλις μέρες μετά!
Ανθρωποθυσίες & Ανεξήγητοι Θάνατοι
Ορισμένοι αμφισβητούν σήμερα τα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο New Forest. Το 1953 όμως, ένας άλλος μάρτυρας θα επιβεβαιώσει την ιστορία του Gardner. Πρόκειται για τον Louis Wilkinson, μυθιστοριογράφο και προσωπικό φίλο του Francis King, που έγραψε το πολυσυζητημένο Ritual Magic in England το 1970. Στο εν λόγω βιβλίο ο King περιγράφει τα όσα έμαθε από τον Wilkinson – ότι δηλαδή το Μάιο του 1940 πλήθος μάγοι συναθροίστηκαν στο New Forest με σκοπό να προκαλέσουν, κάνοντας χρήση μαγείας, το θάνατο του Χίτλερ.
Η τελετή, όπως και ο λόγος πραγματοποίησής της, ήταν μαύρη. Κάποιος μάλιστα προσφέρθηκε να θυσιαστεί. Η ανθρωποθυσία όμως δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ένα μέλος της ομάδας βγήκε από τον κύκλο πεθαίνοντας ακαριαία! Λίγο αργότερα, δυο ακόμη άντρες πέθαναν από το κρύο και την εξάντληση της βραδιάς.
Ήταν άραγε η κούραση που έκοψε το νήμα της ζωής αυτών των ανθρώπων ή μήπως η επίκληση των σκοτεινών δυνάμεων; Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα της δεύτερης προσπάθειας κάποιου άλλου μάγου δεν ήταν τα ίδιο τραγικό…
Ο Κρόουλι, οι Μυστικές Υπηρεσίες & η Μαγεία
Σύμφωνα με τον Amado Crowley, το συγγραφέα που συστήνεται ως νόθος γιος του ’λιστερ Κρόουλι, η ιστορία που τόσο περήφανα διηγούνταν ο Gardner ήταν εμπνευσμένη από τις προσπάθειες του ίδιου του Κρόουλι το 1941.
Με βάση πάντα τους ισχυρισμούς του Amado, ο Κρόουλι είχε συμφωνήσει με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI5 να πραγματοποιήσει μια μαγική τελετή στο δάσος Ashdown στο Sussex με σκοπό το θάνατο του Χίτλερ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν μάλιστα και στρατιώτες σταλμένοι από την κυβέρνηση, οι οποίοι, φορώντας τελετουργικές ρόμπες πάνω από τις στολές τους, είχαν σχηματίσει δυο εφαπτόμενους κύκλους.
Η μαύρη τελετή -με το κωδικό όνομα Επιχείρηση Ιξός (Operation Mistletoe)- πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 1941, μπροστά σε μια παλιά εκκλησία, από όπου κρεμάστηκε και κάηκε μια ανθρωπόμορφη κούκλα ντυμένη με στολή των Ναζί.
Η τελετή δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αν και λέγεται πως η σύλληψη του Rudolph Hess λίγο αργότερα στη Βρετανία οφειλόταν στη μαγική δύναμη που ελευθέρωσε ακριβώς εκείνο το βράδυ ο Κρόουλι.
Την ιστορία αυτή περιέγραψε ο Amado στο βιβλίο του The Secrets of Aleister Crowley το 1991. Ένα χρόνο αργότερα, κάποιος Cecil Williamson, πρώην μέλος των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Amado, δίδοντας μάλιστα την επιπλέον πληροφορία πως το κωδικό όνομα του Κρόουλι εκείνη τη βραδιά ήταν Old Mother Clutterbuck!
Αλήθεια ή υπερβολή; Ο καθηγητής της ιστορίας στο πανεπιστήμιο Bristol Ronald Hutton και συγγραφέας του πολυδιαβασμένου The Triumph of the Moon (1999) αμφισβητεί ανοιχτά τη γνησιότητα αυτών των γεγονότων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του, ψάχνοντας διεξοδικά στα προσωπικά, αναλυτικά σημειωμένα, ημερολόγια του Κρόουλι, δεν βρήκε τίποτα που να επιβεβαιώνει τα δρώμενα εκείνης της βραδιάς.
Είναι αλήθεια βέβαια πως ο Κρόουλι σκεφτόταν να οργανώσει μια μαγική τελετή εις βάρος του Ναζιστικού κόμματος, κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως δεν συνέβη ποτέ!
Αστρικές Επιθέσεις από την Πράγα
Μπορεί οι δυο προηγούμενες περιπτώσεις να παραμένουν αμφιλεγόμενες, κανείς μέχρι σήμερα όμως δεν έχει διαψεύσει το μαύρο μαγικό έργο που διαδραματίστηκε στην Πράγμα.
Είναι το 1927 όταν στην όμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας ιδρύεται η Universalia, μια ομάδα από διανοούμενους και ισχυρούς ανθρώπους της πόλης που είχαν ένα κοινό όραμα: τη διάδοση των ερμητικών επιστημών στο σύγχρονο κόσμο.
Η Universalia μέχρι και τις αρχές του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου διέπρεψε μέσα από το εκδοτικό της έργο και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που διεξήγε στο μεγάλο ξενοδοχείο Zlata Husa.
Το 1938 όμως, ο ιδρυτής της ομάδας Jan Kefer πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον πρόεδρο της χώρας Benes. Την περίοδο εκείνη η απειλή των Ναζί ήταν παραπάνω από εμφανής και ο Kefer είχε ένα σχέδιο για τη μαγική εξόντωση του Χίτλερ που θα πραγματοποιούνταν μέσω συνεχών επιθέσεων στο αστρικό του σώμα! Ο πρόεδρος αρνήθηκε τη βοήθεια των μάγων, ορισμένα υψηλά μέλη της Universalia όμως λειτούργησαν ανεξάρτητα οργανώνοντας μικρές, κλειστές συγκεντρώσεις.
Οι επιθέσεις επιχειρούνταν μέσω διαλογισμού, αρχικά στην Brdy το 1938, και αργότερα στο Mirosovice το 1940 και 1941. Όπως όμως η ίδια η ιστορία μαρτυρά, το αποτέλεσμα και αυτής της προσπάθειας ήταν μάλλον ασήμαντο…
Σημείωση: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο mystery, τεύχος 34. Αναδημοσιεύετε στο www.metafysiko.gr κατόπιν ευγενικής παραχώρησης του από το συγγραφέα και αρχισυντάκτη του περιοδικού, Γιώργου Ιωαννίδη.
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα