Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οι ικανότητες των επιτυχημένων



 Αγγίξτε την επιτυχία στην προσωπική ή την επαγγελματική ζωή σας, αντιγράφοντας τις δεξιότητες επιτυχημένων ανθρώπων. Ταυτόχρονα δείτε μήπως υπάρχουν κάποια στοιχεία που λείπουν από τις στρατηγικές σας κρατούν στάσιμους; Η διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία είναι ότι τα μεγάλα «θέλω» δεν γίνονται στόχοι και σκοποί, αλλά μένουν στο επίπεδο των λέξεων. Διαβάστε πως μπορείτε να μεταφερθείτε στον κόσμο των επιτυχημένων και απλώς δράστε προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ακολουθούν το όραμα τους… χωρίς υποχωρήσεις: Κάθε ηγέτης ή επιτυχημένο άτομο θέτει το όραμα του. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τη σκέψη τους και βρίσκουν ευκαιρίες για εξέλιξη. Μερικές φορές οι μεγαλύτερες ιδέες δεν προέρχονται από μια συντονισμένη προσπάθεια, αλλά από τη φαντασία. 

Αναλαμβάνουν ευθύνη και για την αποτυχία: Δεν είναι εύκολο να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για την αποτυχία. Ο μέσος άνθρωπος, δύσκολα, θα αναλάβει την ευθύνη για μια κατάσταση που ξέφυγε από τον έλεγχο του. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, όχι μόνο παραδέχονται τα λάθη τους… αλλά υπόσχονται ότι θα δώσουν λύση στο πρόβλημα και δίνουν. 

Σκέφτονται λογικά και δεν πετούν στα σύννεφα: Δεν είναι εύκολο κάποιος να σκέφτεται πρωτότυπα και λογικά και να μην λύνει τα προβλήματα του με προκατασκευασμένες ιδέες. Όμως, τι γίνεται όταν τα προβλήματα περιπλέκονται και χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις; Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που οι επιτυχημένοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται ως λογικοί στοχαστές.

Είναι θετικά και καλοπροαίρετα άτομα: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μένουν μόνο στη θετικότητα της ζωής, όχι μόνο όταν βρίσκονται μέσα στον πλούτο, αλλά και όταν η κρίση χτυπά την πόρτα της επιχείρησης τους. Παράλληλα αποτελούν ηγετικές προσωπικότητες, αφού οι περισσότεροι είναι ισχυροί πνευματικά και νοητικά  και φυσικά ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος.

Δεν δημιουργούν εφεδρικά σχέδια: Τα back-up plans μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε από το άγχος ή να κοιμηθείτε ευκολότερα τη νύχτα. Ωστόσο, όταν υπάρχει ένα και μόνο πλάνο για να εργαστείτε, προσπαθείτε πιο σκληρά, καθώς δεν έχετε άλλη επιλογή. Μόνο έτσι μπορείτε να μάθετε από τα λάθη σας ή να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας! Το γνωστό "κάψτε τα καράβια"

Κάνουν σκληρή δουλειά και δεν τεμπελιάζουν: Ακόμα και αν έχετε δεκάδες προσόντα, χωρίς σκληρή προσπάθεια και πολλές ώρες δουλειάς κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι εργάζονται περισσότερες ώρες από έναν μέσο εργαζόμενο. Σκοπός τους να ολοκληρώσουν μεγάλες λίστες με υποχρεώσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Αποφεύγουν τα «κοινά» μέρη και τα πλήθη: Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως κάνουν πράγματα που δεν προτιμούν οι υπόλοιποι. Με άλλα λόγια, πηγαίνουν σε μέρη πιο μοναχικά, αφού υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός και μεγαλύτερες πιθανότητες για να περάσουν ιδιωτικές στιγμές.

Βάζουν στόχους πριν ξεκινήσει η καριέρα τους: Αποφασίστε τι θέλετε πραγματικά, να είστε ο καλύτερος, ο πιο γρήγορος, ο φθηνότερος ή ο πιο διάσημος; Πρέπει να σκεφτείτε πού θέλετε να καταλήξετε και να βάλετε ανάλογους στόχους στην καριέρα σας. Ύστερα από αυτό το βήμα, προσπαθήστε να κάνετε βήματα προς τα πίσω, ώστε να φτάσετε στο σήμερα. 

Κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων: Οι περισσότεροι επιτυχημένοι ομολογούν ότι η ικανότητα τους είναι να πείθουν τον πελάτη και να ξεπερνούν τις αντιρρήσεις του.. κι αυτό βοήθησε τα μέγιστα στην καριέρα τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος πώς να διαπραγματεύεται, πώς να μετατρέψει ένα «όχι» και πώς να κερδίσει την εμπιστοσύνη του άλλου. Να θυμάστε ότι όταν πραγματικά πιστεύετε στην εταιρεία ή τον εαυτό σας… δεν χρειάζεται να κινήστε με βάση το «εγώ» σας.

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά υπερήφανοι: Η πραγματική επιτυχία, και όχι η πρόσκαιρη φήμη, βοηθούν τα άτομα να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και ότι δεν έφτασαν μέχρι εδώ μόνο με τις δικές τους ικανότητες. Δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια και δεν διστάζουν να πουν ένα «ευχαριστώ» από την καρδιά τους με ευγνωμοσύνη ... και αυτό φαίνεται.

Δίνουν μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια: Το ακριβώς αντίθετο δηλ. από αυτό που κάνει η μάζα. Η τάξη και η καλή κουβέντα ακόμη και χωρίς εμφανή λόγο -ειδικά χωρίς εμφανή λόγο-τους κάνει αγαπητούς, σε κάθε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Κερδίζουν την συμπάθεια εύκολα και σε διάρκεια.

Είναι μετρ των τεχνικών της επικοινωνίας: Έχουν παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και μελετούν ανελλιπώς ό,τι τους κάνει ικανούς επικοινωνιακά. Εφαρμόζουν άμεσα τις νέες γνώσεις με ευελιξία. Σπάνια ένας επιτυχημένος σε όποιον κλάδο της ζωής του δεν είναι άριστα επικοινωνιακός. 

Μελετούν δια βίου: Δεν επαναπαύονται στις δόξες τους μα θέλοντας να παραμείνουν στην κορυφή γνωρίζουν πως η γνώση, νέων τεχνικών πρέπει να βρίσκεται στην φαρέτρα τους.  Θα τον δεις  να συμβουλεύεται τον αγαπημένο του συγγραφέα για ενδυνάμωση και γνώση.

Ολυμπία Πάνου (σύμβουλος επιχειρήσεων)
Business life


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα