Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΡΟΔΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσε ότι ο χυμός του ροδιού αναστέλλει την εξάπλωση του καρκίνου. Τα συστατικά που υπάρχουν στο χυμό φαίνεται ότι καταφέρνουν να μπλοκάρουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στο χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους...
 


Ο χυμός ροδιού παρασκευάζεται εύκολα, καθώς το ρόδι στύβεται όπως όλα τα εσπεριδοειδή και δεν χρειάζεται ειδικός αποχυμωτής.




Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο χυμό του ροδιού εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη να μετασταθούν στα οστά.


Όπως ανέφερε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ Μανουέλα Μάρτινς-Γκριν παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ομάδας της στο 50ό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας, «τα νέα ευρήματα είναι συναρπαστικά. Θα μπορούμε πλέον να τροποποιούμε αυτά τα φυσικά συστατικά του χυμού, ώστε να βελτιώνουμε τη δράση τους και να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των μεταστάσεων σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του προστάτη».


Η δρ Μάρτινς-Γκριν προσέθεσε ότι η ίδια και η ομάδα της ευελπιστούν πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου.


«Δεδομένου ότι τα γονίδια και οι πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην κίνηση των καρκινικών κυττάρων του προστάτη είναι ίδια με εκείνα που συναντούμε στις μεταστάσεις άλλων μορφών καρκίνου, θεωρούμε ότι τα συστατικά που περιέχονται στο χυμό του ροδιού θα μπορούν να έχουν πολύ πιο ευρεία επίδραση στη θεραπεία του καρκίνου». 

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα