Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Υπνοθεραπεία και Συγχώρεση

                                         

Η συγχώρεση βρίσκεται στην καρδιά αυτού που τη δίνει. Είναι το μοναδικό πράγμα που σε απελευθερώνει από το θυμό, τη δυσφορία και τη πρόκληση του πόνου. Αυτές οι άλυτες αναμνήσεις προξενούν χημικές αντιδράσεις στο σώμα, στέλνουν προς τα κύτταρα (αγγελιαφόρους) διαβιβαστές και προκαλούν πίεση, φόβο, πανικό, φυσικές αδιαθεσίες (ψυχοσωματικές), χρόνιους πόνους και καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Έχει ανακαλυφθεί ότι αυτά τα άλυτα γεγονότα (δεν απομακρύνονται από τα όρια του τι να κάνουν, στη φυσιολογία του σώματος), υπάρχουν και επηρεάζουν σε φυσικό επίπεδο τον οργανισμό για όσο υπάρχει. Μια ασθενής 60 ετών με καρκίνο θα έχει την εμπειρία μιας ξαφνικής ανόδου στους ανοσοποιητικούς παράγοντες και θα λυτρωθεί από κάθε πόνο που την έκανε να υποφέρει από την ηλικία των 3 ετών.

Υπνοθεραπεία και συγχώρεση - Γιατί να συγχωρήσεις;
Αυτό είναι το υπέρτατο και τελικό μέτρο για την απελευθέρωση από τη δυσφορία, το τραύμα και την οργή.
Ένα γεγονός που κάποτε συγχωρέθηκε, γίνεται μια αδύναμη ανάμνηση που δεν παράγει πια αισθήματα θυμού, οργής, καταπίεσης, ματαίωσης και δυσφορίας. Ο λόγος που το υποστηρίζω τόσο έντονα είναι γιατί βλέπω τη μεταμόρφωση στους ανθρώπους, από την στιγμή που η κακή ανάμνηση έχει φύγει μέσω της διαδικασίας της συγχώρεσης. Ο άνθρωπος συχνά απελευθερώνεται από την καταπίεση (καθαρίζουν τα φυσικά τραύματα), η ενέργεια αυξάνεται και όλες οι αισθήσεις είναι ζωντανές (αναζωογονούνται). Γενικά δεν υπάρχει αυτό το είδος δραματικής αλλαγής, μέχρι να συγχωρεθεί το γεγονός.
Γιατί υπνοθεραπεία;
Το συνειδητό μυαλό μπορεί να αναλύσει, να εκλογικεύσει, να κρίνει και να καταλάβει τι έχει συμβεί... αλλά μέσα στο μυαλό σου βρίσκεται ένα παιδί που είναι ακόμα πληγωμένο.
Ένα εσωτερικό παιδί (state ego: η προσωπικότητα του ego) δεν έχει λέξεις να καταλάβει και να λύσει το φόβο και το θυμό. Πολλές φορές η μνήμη κρατιέται μόνο σαν συναίσθημα. Ο εγκέφαλος κρατάει τη συναισθηματική μνήμη μ' ένα πολύ διαφορετικό τρόπο απ' ότι αν είχαν τα συναισθήματα λέξεις.
Για να απελευθερωθεί απόλυτα το συναίσθημα σε λέξεις είναι απαραίτητο να βρίσκεται μέσα στην εμπειρία, να το βλέπεις και να το αισθάνεσαι όπως το μυαλό ενός παιδιού ή το egostate όπου διατηρείται το τραύμα ή η πληγή.
Η ύπνωση επιτρέπει στο μυαλό να μπει στη μνήμη όπου το συνειδητό δεν έχει τη δυνατότητα να εισχωρήσει. Το να μιλάς γι' αυτή την ανάμνηση σε θεραπεία για χρόνια δεν θα μεταφέρει τα συναισθήματα του νευριασμένου και φοβισμένου εσωτερικού παιδιού σε ένα μέρος κατανόησης. Μέσα από τις εμπειρίες μου ο άνθρωπος που έρχεται για θεραπεία, αφού έχει ξοδέψει 1 ή 2 χρόνια ψυχοθεραπείας, βρίσκει δραματική βελτίωση σε 1 ή 2 μήνες. Αυτό που δεν μπορεί να επιτευχθεί με την talking therapy μπορεί συχνά να λυθεί γρήγορα με την υπνοθεραπεία.
Μετά από μακρά εμπειρία σε περιπτώσεις τραυματικές, πιστεύω ότι υπάρχει ένα μόνο πραγματικό μονοπάτι για τη θεραπεία. Συγχώρεση
Η διαδικασία της συγχώρεσης είναι συχνά αργή και μεθοδική.
Μετά από μια ολόκληρη ζωή θυμού και μνησικακίας, δεν μπορεί να κατανοηθεί, να ελευθερωθεί και να λυθεί σε μία ή δύο συνεδρίες. Ειρήνη είναι το αποτέλεσμα της πραγματικής συγχώρεσης και ο άνθρωπος θα ξαναβρεί τη δύναμη και την πρόθεση μέσα από την ειλικρινή συγχώρεση. Πολλοί θεραπευτές μπορεί να πιέζουν για συγχώρεση και να βιώνουν την αντίσταση ή μια διστακτική συγχώρεση. Το αποτέλεσμα μιας ανολοκλήρωτης συγχώρεσης, μιας συγχώρεσης που αποσπάστηκε με πίεση, δημιουργεί μεγαλύτερη διαμάχη. Αν η συγχώρεση δεν ολοκληρωθεί, η προσβολή υπάρχει ακόμα, αλλά ο άνθρωπος θα νομίζει ότι έχει λύσει το θέμα. Ο θεραπευόμενος είναι απρόθυμος να επισκεφτεί αυτή τη σχέση, επειδή νομίζει ότι έχει συγχωρήσει, όμως ο πόνος θα παραμένει και θα διαρκεί.
Κάθε μνήμη ή περίσταση που υπάρχει θυμός ή προσβολή ή ακόμα σχέση ασήμαντης διαμάχης είναι υποψήφια για συγχώρεση. Προσωπικά, έχω διαπιστώσει ότι τίποτα δεν λύνει ολοκληρωτικά το ζήτημα, όπως η ειλικρινής συγχώρεση.
Για κάποιους ανθρώπους είναι αδιανόητο. Εάν πιεστεί πολύ ο θεραπευόμενος η αντίσταση θα αυξηθεί.
Το να κρατάτε επίσης ημερολόγιο είναι πολύ δυνατό και θεραπευτικό κομμάτι της δουλειάς. Αυτό πραγματικά μπορεί να μεταλλάξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα