Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Καταπιεσμένα Συναισθήματα


                                  Sinaisthimata


Όλα τα συναισθήματα είναι γραφτό να τα αισθανθούμε σε κάποια στιγμή της ζωής μας ..... ακόμη και τα δυσάρεστα.

Τα αισθήματα και τα συναισθήματα μας είναι σαν τα κύματα που σε ανεβάζουν και σε κατεβάζουν καθώς κινούνται μέσα από εσάς.Αυτή η φυσική αύξηση και πτώση, ωστόσο, μπορεί να διακοπεί όταν  αντισταθούμε, αποκρύψουμε ή βάλουμε σε καταστολή ένα συναίσθημα.Το αίσθημα αυτό, λοιπόν, καταψύχεται,και παραμένει κλειδωμένο στα σώματα και τις ψυχές μας, δεν μπορεί να διαλυθεί.Τώρα, που το κρύψαμε και το κλειδώσαμε στο υποσεινήδητό μας, θα μας επηρεάζει κρυφά!

Όταν δεν εκδηλώνουμε τα συναισθήματα και τα αισθήματα μας, τους επιτρέπουμε να κολλήσουν μέσα μας πραγματοποιώντας έναν φάυλο κύκλο κάτω από την επιφάνεια της συνήδεισής μας.
Η δυσφορία, ο φόβος, ο θυμός ή θλίψη, από ένα καταπιεσμένο συναίσθημα αιμορραγεί μέσα  μας επηρεάζοντας την καθημερινότητά μας.Εμείς, λοιπόν, ζούμε τη ζωή μας μέσα από αυτή τη συναισθηματική ταινία που μειώνει φυσική έκφραση μας και την εμπειρία της ζωής.Ζώντας με τον τρόπο αυτό μειώνετε η χαρά, και η εσωτερική ειρήνη που επιδιώκουμε.

Αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα μπορεί επίσης να είναι η αιτία του άγχους, της κατάθλιψης, καθώς και ανεπιθύμητων συνήθειών και εθισμών.

Όταν αυτά τα ασυνείδητα συναισθήματα προκαλούνται από κάτι , ή όταν το μυαλό μας αρχίζει να τα "ψάχνει" μέσω του διαλογισμού και περισυλλογής, μπορούν να ανέβουν στην επιφάνεια.Αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα στην πραγματικότητα δεν θέλουν να μας κάνουν κακό, αν και μπορεί να μας κάνουν να αισθανθούμε έτσι καμιά φορά!

Έρχονται στην επιφάνεια και στην  συνειδητή επίγνωση μας, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν αισθήτα και, ως εκ τούτου, να ολοκληρώσουν τον φυσικό κύκλο τους!
Πρέπει απλώς να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να αισθάνθουν αυτά τα συναισθήματα !.... Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνετε, έτσι δεν είναι;

Δηλαδή αν βγάλουμε στην επιφάνεια τα δυσάρεστα συναισθήματα μας θα μας βοηθήσει να αισθάνουθμε καλύτερα, γιατί είναι τόσο δύσκολο τότε;

Ο λόγος που είναι τόσο δύσκολο για μας βιώσουμε την δυσφορία είναι λόγω του ενστικτώδους βιολογικού μας μηχανισμό ασφαλείας. Για την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού...

Είμαστε βιολογικά προγραμματισμένα όντα έτσι ώστε να απομακρυνθούμε από οτιδήποτε μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα ή επώδυνα. Αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί επίσης για την προστασία του εγώ που μπορεί να ερμηνεύσει δυσάρεστα συναισθήματα ως απειλή.

Μερικές φορές αυτός ο βιολογικός προγραμματισμός δουλεύει για το καλό μας .... μερικές φορές λειτουργεί κατά του γενικότερου καλού μας. Είναι στο χέρι μας πως θα εκμεταλευτούμε τα συναισθήματα και τον βιολογικό μας προγραμματισμό έτσι ώστε να πετύχουμε ψυχική υγεία!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα