Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

La Repubblica: Ένα απίστευτο δίκτυο διαπλοκής οδήγησε σε παραίτηση τον Πάπα

papaw_vened


"Γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην πρώτη παραίτηση Πάπα μετά από εξακόσια χρόνια", ισχυρίζεται στο σημερινό της φύλλο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Μεταξύ άλλων, στον ατελείωτο κατάλογο σκανδάλων, μυστικές ομάδες, σεξουαλικά όργια, εκβιασμοί και ισχυρά ονόματα του ιταλικού κατεστημένου φέρεται να εμπλέκονται σε ένα απίστευτο δίκτυο διαπλοκής που προκαλεί σεισμούς τα τελευταία χρόνια στο Βατικανό.

Η ιταλική εφημερίδα  επικαλούμενη, ανώνυμη πηγή υποστηρίζει ότι ο Πάπας λύγισε υπό το βάρος των σκανδάλων, καθώς η υπόθεση Vatileaks βαθαίνει και αγγίζει το στενό κύκλο του ίδιου του Βενέδικτου.
Τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού στην αποκαλούμενη υπόθεση VatiLeaks.

Εκείνο που αποκαλύπτει η εφημερίδα είναι ότι στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον ποντίφικα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμου, σχεδόν 300 σελίδων, που περιείχαν «έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της» στην Αγία Έδρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Ήταν εκείνη τη μέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ο 16ος έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό» με το γραφείο Τύπου του Βατικανού να αρνείται να σχολιάσει.
Μάλιστα, ο συντάκτης του κειμένου σχολιάζει με καυστικό τρόπο τις πληροφορίες που φέρεται να έλαβε ο Πάπας από τους καρδιναλίους «παραβιάζουν της έκτη και έβδομη εντολή» δηλαδή ,ου μοιχεύσεις» και «ου κλέψεις», ενώ φέρεται να του αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και τα οποία είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Στην έκθεση που παρέλαβε ο Πάπας αναφέρεται και το όνομα του Μάρκο Σίμεον, διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού RAI ο οποίος έχει μπλεχτεί και στο παρελθόν σε μια από τις κυριότερες αποκαλύψεις του σκανδάλου Vatileaks, δηλαδή το σχέδιο απομάκρυνσης από τη θέση του, του αρχιεπισκόπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, αναπληρωτή διοικητή του Βατικανού, ύστερα από τις προσπάθειές του να επιβάλει μεγαλύτερη διαφάνεια στις οικονομικές υποθέσεις του Βατικανού.

Ο Σίμεον θεωρείται ως ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του δεύτερου τη τάξει αξιωματούχου, Ταρτσίσιο Μπερτόνε, υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού.
Η μυστική έκθεση αναφέρεται επίσης στις ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων (IOR), την τράπεζα του Βατικανού, όπου την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος ύστερα από εννέα μήνες κατά τους οποίους η θέση ήταν κενή, έγραψε η La Repubblica χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πάπας Βενέδικτος θα παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα στον διάδοχό του με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά «δυνατός, νέος και άγιος» ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα