Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Conspiracy theory - Alternative 3: Μία αλήθεια, πολλές διαψεύσεις



Η εκπομπή με τα μυστήρια…
Το 1977 ένα ντοκιμαντέρ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV – Anglia Television προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων, καθώς αναφερόταν σε περιστατικά που παρουσιάστηκαν ως ανείπωτες αλήθειες. Παρόλ’ αυτά, λίγο καιρό αργότερα ορισμένοι απ’ τους βασικούς συντελεστές της εκπομπής «ομολόγησαν» ότι το ρεπορτάζ ήταν ευθύς εξαρχής στημένο και προορισμένο για να παιχτεί από το κανάλι την 1η Απριλίου του 1977. Όμως λόγω τεχνικών προβλημάτων και απεργιών, τελικά το ομολογουμένως αμφιλεγόμενο ρεπορτάζ της εκπομπής Science Report παρουσιάστηκε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.


Ποιες ήταν οι τρομακτικές τηλεοπτικές αποκαλύψεις (ή έστω θεωρίες) των Chris Miles και David Ambrose, οι οποίες κατόπιν αποτυπώθηκαν και αναπτύχθηκαν στο βιβλίο «Εναλλακτική Λύση 3» (Alternative 3); Και γιατί κάποιοι θέλησαν στη συνέχεια να γελοιοποιήσουν το δημοσιογραφικό έργο, παρουσιάζοντάς το ως δημοσιογραφική απάτη μεγατόνων;

Από τη διαρροή εγκεφάλων… στη Σελήνη!
Εν αρχή ην… η διαρροή εγκεφάλων απ’ τη Μεγάλη Βρετανία προς την Αμερική, δηλαδή η «φυγή» ειδικευμένων και καταξιωμένων επιστημόνων, με αποτέλεσμα τη μείωση του ανθρώπινου και επιστημονικού δυναμικού της χώρας. Σύμφωνα με τους συντελεστές της εκπομπής, η εν λόγω έρευνα τους οδήγησε σε μια σοκαριστική αποκάλυψη: Στην ύπαρξη ενός απόρρητου σχεδίου αμερικανοσοβιετικής σύλληψης, με σκοπό τη δημιουργία βάσεων στη Σελήνη και τον Άρη! Ο λόγος; Από τη δεκαετία του 1960, αρκετοί επιστήμονες θεωρούσαν (και με το δίκιο τους) ότι η επικείμενη οικολογική καταστροφή θα έκανε τον πλανήτη μη βιώσιμο.

Έτσι λοιπόν, για να αντιστραφεί η οικολογική καταστροφή, οι δύο υπερδυνάμεις σκέφτηκαν ως πρώτη λύση τον βομβαρδισμό της στρατόσφαιρας της Γης, έτσι ώστε η μόλυνση της ατμόσφαιρας να διαρρεύσει προς το διάστημα. Η δεύτερη λύση ήταν η δημιουργία υπόγειων πόλεων, μέσα στις οποίες θα μπορούσε να ζήσει ένα κομμάτι του πληθυσμού της Γης, δηλαδή οι πιο τυχεροί. Όμως η λύση η οποία έγινε αποδεκτή απ’ τις δυο πλευρές τελικά, ήταν η δημιουργία βάσεων στη Σελήνη και τον Άρη. Σ’ αυτές τις βάσεις δεν θα επιλέγονταν να κατοικήσουν οι κοινοί θνητοί, αλλά μόνο οι πιο καταρτισμένοι επιστήμονες, αστροφυσικοί, βιολόγοι, καθώς επίσης κι άνθρωποι με εξουσία και χρήμα.
Μυστηριώδεις εξαφανίσεις 
Οι δημοσιογράφοι άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι σάπιο υπήρχε, όχι στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, αλλά στα σκοτεινά υπόγεια εκείνων που αποφασίζουν για τη μοίρα της ανθρωπότητας. Έτσι λοιπόν, ερευνώντας τις καταγγελίες περί διαρροής εγκεφάλων, έκπληκτοι συνειδητοποίησαν ότι αρκετοί αστροφυσικοί, αστρονόμοι και φυσικοί, είχαν εξαφανιστεί απ’ το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Όσοι μάλιστα έδειχναν κάποια σημάδια ζωής, το έκαναν στέλνοντας στους οικείους τους διάφορες, υποτίθεται, δικές τους φωτογραφίες, τραβηγμένες σε αμερικανικές περιοχές. Ωστόσο όλες οι φωτογραφίες είχαν κάτι κοινό: το… background τους! Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο χώρος που φαινόταν πίσω από τους επιστήμονες ήταν πανομοιότυπος, γεγονός που έκανε τους ρεπόρτερ της εκπομπής να ισχυριστούν ότι το φόντο των φωτογραφιών ήταν εντελώς ψεύτικο!

Ύποπτες δολοφονίες
Την ίδια περίοδο, ο καθηγητής Ballantine στέλνει μια βιντεοκασέτα σ’ έναν φίλο του ακαδημαϊκό, όπου παρουσιάζονταν τα μυστικά σχέδια και οι λόγοι «εξαφάνισης» αυτών των ανθρώπων. Λίγες μέρες αργότερα, ο καθηγητής βρέθηκε νεκρός. Όσο για τον «κύκλο των χαμένων επιστημόνων», σύμφωνα πάντα με την εκπομπή, ήδη απ’ τη δεκαετία του ’60 μεταφέρθηκαν σε μυστικές βάσεις στη Σελήνη και στον πλανήτη Άρη!

Όμως το συνταρακτικό της υπόθεσης δεν βρίσκεται εδώ, αλλά στο γεγονός ότι οι διαστημικές δραστηριότητες των (τότε) δύο υπερδυνάμεων, είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα απ’ την εποχή που επισήμως γνωρίζουμε. Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι η ιστορία μάλλον γράφεται σύμφωνα με τα μέτρα και τα σταθμά σκοτεινών κέντρων εξουσίας…

Οξυγόνο στον Άρη;
Σύμφωνα με τον Leslie Watkins, συγγραφέα του βιβλίου Alternative 3, ο οποίος στήριξε την έρευνά του στην τηλεοπτική εκπομπή που προαναφέραμε, οι Η.Π.Α. όχι μόνο γνώριζαν ότι ο πλανήτης Άρης έχει οξυγόνο, αλλά επιπλέον ότι κατοικείται από τους συγκεκριμένους «χαμένους» επιστήμονες. Έτσι «δένει» απόλυτα η ιστορία των εξαφανίσεων, μ’ εκείνη της εξερεύνησης του διαστήματος, με σκοπό τη μελλοντική μαζική φυγή των ανθρώπων απ’ τη Γη, όταν πλέον εκείνη θα βρίσκεται υπό πλήρη (οικολογική) διάλυση.

Όμως, τι τελικά έγινε με τη βιντεοκασέτα του δολοφονημένου επιστήμονα; Όταν ο κολλητός του παρέλαβε το οπτικοακουστικό υλικό, παρατήρησε ότι ήταν κωδικοποιημένο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το δει. Μετά όμως από κάποιο καιρό, κατόρθωσε να αποκωδικοποιήσει τη βιντεοκασέτα-αποδεικτικό στοιχείο. Τότε, η μία έκπληξη διαδέχθηκε την άλλη. Σύμφωνα με το υλικό που είχε περιέλθει στα χέρια του, φαινόταν καθαρά ότι ένα διαστημόπλοιο της NASA προσγειωνόταν στην επιφάνεια του Άρη το… 1962! Σ’ έναν πλανήτη τόσο φιλόξενο, προφανώς, όσο και η Γη!
Καπνός χωρίς φωτιά…
Μήπως θα μπορούσαμε απ’ τις παραπάνω αποκαλύψεις ενός τόσο σοβαρού και έγκριτου τηλεοπτικού σταθμού, να βγάλουμε ένα τελικό συμπέρασμα; Προφανώς. Εντούτοις σχεδόν αμέσως μετά την προβολή, τα στοιχεία διαψεύστηκαν και θεωρήθηκαν ως μια μεγάλη μηντιακή απάτη. Κάποιοι είπαν ότι το Science Report θέλησε να επαναλάβει τη (ραδιοφωνική) επιτυχία του Orson Welles, ο οποίος είχε τρομοκρατήσει εκατομμύρια ακροατές που άκουγαν σε ζωντανή μετάδοση τον Welles, να περιγράφει την επίθεση εξωγήινων στον πλανήτη μας.

Ορισμένοι άλλοι διέδωσαν ότι οι μάρτυρες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, ήταν ηθοποιοί και κομπάρσοι. Ενώ άλλοι συνεχίζουν να επιμένουν ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου εκεί έξω. Όπως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, έτσι ίσως να μην υπάρχει και Άρης χωρίς… οξυγόνο.














Δείτε όλη τη βιντεοσκοπημένη εκπομπή εδώ! 


Και η στιγμή της προσεδάφισης (;) στον πλανήτη Άρη το… 1962! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα