Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το μυστικό που κρύβεται κάτω από τον διάσημο πίνακά του!

              Το μυστικό που κρύβεται κάτω από τον διάσημο πίνακά του!


Ο Ρέμπραντ είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο με πλούσια ιστορία… Πρόκειται για το έργο: «ηλικιωμένος άνδρας με στρατιωτική στολή».
Ύστερα από την αποκάλυψη του μυστικού που κρύβει εδώ και 380 χρόνια ο πίνακας, η ιστορία αυτή ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο…
Το μουσείο «Getty» στο Λος Άντζελες, που φιλοξενεί το πορτρέτο, αναφέρει πως: «η στρατιωτική στολή ίσως συμβολίζει τη δύναμη και τον πατριωτισμό των Ολλανδών κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την Ισπανία. Αν και το βλέμμα του άνδρα είναι στραμμένο μπροστά, το κορμί του είναι γυρισμένο κατά τρία τέταρτα. Τα υγρά μάτια του που κοιτούν στο πλάι, δίνουν στην εικόνα μία αίσθηση αμεσότητας«.

Ωστόσο, για αρκετές δεκαετίες το ενδιαφέρον των ιστορικών τέχνης και των επιστημόνων εξάπτει μία άλλη ιστορία, που είναι ενσωματωμένη στον πίνακα.
Μετά από εξέταση του πίνακα με συμβατικές ακτίνες Χ οι ερευνητές ανακάλυψαν μια «περιοχή μεγαλύτερης πυκνότητας” στο πορτρέτο, που έδειχνε ότι ο καλλιτέχνης είχε κάνει μια προηγούμενη προσπάθεια στον ίδιο καμβά.
Σύμφωνα με το ίδρυμα Getty, η γνώση υπήρχε από το 1984.
Όμως υπήρχε δυσκολία στην αποκάλυψη της κρυμμένης εικόνας γιατί ο Ρέμπραντ χρησιμοποίησε χρώματα ίδιας χημικής σύστασης και στις δύο εκδοχές.
Πλέον,, νέες πειραματικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας έχουν τη δυνατότητα να δουν τι κρύβεται πίσω από το πορτρέτο.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τις μεθόδους σε ένα πρότυπο που δημιούργησαν για τις ανάγκες του πειράματος, με θετικά αποτελέσματα.
Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνική και στον αυθεντικό πίνακα.
Δείτε το μυστικό πορτραίτο κάτω από τον διάσημο πίνακα:
Η απεικόνιση με τις ακτίνες Χ
Ο πίνακας όπως φαίνεται σήμερα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα