Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ελευθέριος Βενιζέλος


                                                     
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο μεγαλύτερος πολιτικός της νεότερης Ελλάδας μετά τον Βασίλη Λεβέντη και πήρε το όνομά του από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος". Διακρίθηκε επίσης για την επαναστατική του δράση αφού είχε ενεργό συμμετοχή στην Κριτική Επανάσταση, στην Επανάσταση του Θέρισου, στην Επανάσταση του Γουδιού, στην Οκτωβριανή Επανάσταση, στην Επανάσταση της Εθνικής Άμυνας και στην επανάσταση του 1922. Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι συμμετείχε ενεργά και στην Επανάσταση των Matrix είναι ανεπιβεβαίωτες.
Ο Βενιζέλος γεννήθηκε το 1864 στην Κρήτη, κάτω από μια μουριάγεγονός που τον σημάδεψε για όλη του την ζωή. Η ακριβής ημερομηνία θανάτου του δεν μας είναι γνωστή γιατί ο Βενιζέλος παρίστανε συχνά τον νεκρό σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις για να βγάλει το ψωμί του.

H πολιτική δράση του Βενιζέλου στην χώρα των Ελ

Ο Βενιζέλος πρωτοεμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο κατά την διάρκεια της Κριτικής Επανάστασης η οποία πήρε το όνομα της από τους Κριτικούς απ' όλη την χώρα που ξεσηκώθηκαν ενάντια στον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη επειδή έβλαπτε το επάγγελμα και έστρεφε εναντίον τους την κοινή γνώμη με τα τριάρια που έβαζε στο "Να η ευκαιρία". Οι ικανοί χειρισμοί του Βενιζέλου κατόρθωσαν να καταλαγιάσουν τα πνεύματα για να σωθεί ο Ιάσων από το λιντσάρισμα.
Το σύμβολο του κινήματος
Το 1910 έγινε η επανάσταση του Γουδιού. Οι Φεμινίστριες είχαν ξεσηκωθεί γιατί δεν άντεχαν να χρησιμοποιούν άλλο πια το Γουδοχέρι και απαιτούσαν από τους άντρες τους να τους αγοράσουν Μπλέντερ για να μην κουράζονται. Όλοι οι πολιτικοί δείλιασαν απέναντι στο κίνημα εκτός βέβαια από τον Βενιζέλο ο οποίος είχε προνοήσει και είχε αγοράσει Μπλέντερ στην γυναίκα του. Σε αναγνώριση της κίνησης του αυτής οι Φεμινίστριες τον όρισαν Πρωθυπουργό. Από τότε και για πολλά χρόνια ο Βενιζέλος ήταν η κεντρική πολιτική φιγούρα της χώρας.
Ο Βενιζέλος ήταν πρωταγωνιστής και στον λεγόμενο Εθνικό Διχασμό που οδήγησε στο κίνημα της Εθνικής Άμυνας. Ο Βενιζέλος, φανατικός οπαδός του Μπάοκ ήρθε σε ρήξη με τον Βασιλιά, φανατικό οπαδό του Ολυμπιακού, μετά από ένα ντέρμπι στην Τούμπα που κρίθηκε με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Τζόρτζεβιτς στο 88ό λεπτό. Ο Λευτέρης για αυτή την αδικία θεώρησε κύριο υπεύθυνο τον Βασιλιά. Γι' αυτό και στην αρχή μάζεψε χιλιάδες οπαδούς του Μπάοκ στα Τέμπη και έκαιγαν λάστιχα κόβοντας κυριολεκτικά την χώρα στα δύο και στην συνέχεια με την στήριξη του αμυντικού χαφ της ΕθνικήςΕρνέστο Τσε Ζαγοράκης όρισε δική του κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη η οποία είχε ως στόχο να βάλει τέλος στην αδικία του κράτους των Αθηνών. Αυτή η επαναστατική Κυβέρνηση ονομάστηκε Κυβέρνηση της Εθνικής Άμυνας προς τιμήν του Ζαγοράκη. Τελικά το τέλος στην κρίση το έδωσαν οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις οι οποίες δεν άντεχαν άλλο να βλέπουν τον Ολυμπιακό να ξεφτιλίζει τον Θεσμό του Champions League για αυτό και έδωσαν το πρωτάθλημα στον Μπαοκ.

Βενιζέλος και Οκτωμβριανή Επανάσταση

Ο Βενιζέλος καθώς μιλάει στον Ρωσικό λαό
Ξεχωριστή σημασία στην ζωή του Βενιζέλου αποτέλεσε η συμμετοχή του στην Οκτωβριανή επανάσταση στην Ρωσία. Ο Βενιζέλος είχε βρεθεί στην Μόσχα για χειμερινές διακοπές (στηνΜόσχα είναι πάντα χειμώνας), όμως εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Οι Ρώσοι μεγαλοαστοί είχαν δεσμεύσει όλη την ποσότητα χιονιού για τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χιόνι ούτε για έναν χιονάνθρωπο. Μπροστά στην πιθανότητα να έχει κάνει τόσο ταξίδι τζάμπα, ο Βενιζέλος ξεσήκωσε τον Ρωσικό λαό και με σύνθημα "Εδώ και τώρα Σκι" πήρε την εξουσία. Εκεί του δόθηκε και το όνομα Ελένιν γιατί ήταν ερωτευμένος εκείνη την περίοδο με μια Ελένη από τον Πόντο.

Η πτώση

Ο Βενιζέλος κατά την διάρκεια θεατρικής παράστασης στο Κρεμλίνο
Η αρχή του Τέλους. Ο Βενιζέλος συναντά τον μικρό Μητσοτάκη
Κι εκεί που η μία επιτυχία διαδέχονταν την άλλη έγινε το μοιραίο... Σε μια περιοδεία του στην γενέτειρα του την Κρήτησυνάντησε τον νεαρό τότε Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Από τότε όλα πάνε στραβά στον Βενιζέλο. Αρχικά χάνει τις εκλογές. Μετά επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γαύρος Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο οποίος δίνει όλα τα πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό και στην συνέχεια έρχεται η Μικρασιατική Καταστροφή όπου χιλιάδες Μικροί Ασιάτες συνωστίζονται και χάνουν την περιουσία τους στο χρηματιστήριο και για την οποία του καταλογίζουν ευθύνες. Τέλος ένας Γεωργιανός μυστακοφόρος ο Κάχι Κακιασβίλι γνωστός και ως Στάλιν (από το αγγλικό stealin') του κλέβει την εξουσία στην Ρωσία. Διωγμένος απ' όλους ο Βενιζέλος θα βρεθεί σε διάφορους περιοδεύοντες θιάσους με τους οποίους θα παίζει σε φτηνές παραστάσεις τον ρόλο του πτώματος μέχρι και το τέλος της ζωής 
του.

Το "Ανάθεμα Βενιζέλου"

Συχνά ακούμε για το "Ανάθεμα Βενιζέλου", και εδώ πρέπει να το πούμε και αυτό, γιατί ακόμα και οι μεγάλοι πολιτικοί έχουν τα μελανά σημεία τους.
Επειδή ο Βενιζέλος ήταν μεγάλος πολιτικός, οι διάδοχοί του, τον τίμησαν πολύ. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ θα λέγαμε! Ειδικά το ΠΑΣΟΚ (τόσο στηνΠαπανδρεϊκή, όσο και στην μεταπαπανδρεϊκή εποχή του). Και πώς τον τίμησαν; Φυσικά βάζοντας το όνομά του σε πλήθος οδών, σταθμών, μέχρι και του αεροδρομίου! Μια ωραία πρωία, ξυπνάς, και η οδός στην οποία κατοικείς, από οδός "Κωλοπετεινίτσας", μετονομάζεται σε οδό "Ελευθερίου Βενιζέλου"!
Τα αποτελέσματα στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα είναι τραγικά!
Ζητάς από τον ταξιτζή να σε πάει το συντομότερο στον "Ελευθέριο Βενιζέλο" στα Σπάτα για να προλάβεις το αεροπλάνο που κοντεύεις να χάσεις επειδή σε πλάκωσε το πάπλωμα, και αυτός σε πάει στον Ηλεκτρικό του Ταύρου, με το ίδιο όνομα: "Ελευθέριος Βενιζέλος"! (Πάει το αεροπλάνο!)
Μάταια ψάχνεις τους παλιούς σου γνώριμους, στις παλιές οδούς που γνώριζες! Πάνε εκείνα τα παλιά ονόματα! Όλες οι οδοί πλέον λέγονται "Βενιζέλος"!!! Οι ταξιτζήδες βαράνε διάλυση στα σωματεία τους, επειδή δεν βρίσκουν άκρη να οδηγήσουν τους πελάτες τους στην οδό που τους λένε. Είτε επειδή η οδός έχει ήδη μετονομασθεί και είναι ανύπαρκτη, είτε επειδή δεν ξέρουν για ποια οδό από τις 21.897.125.842 που έχουν το ίδιο αυτό όνομα στη χώρα τους λέει! Αφού τα φρενοκομεία έχουν γεμίσει με Βενιζελόπληκτους ταξιτζήδες!
Βεβαίως τα νοσοκομεία έχουν και άλλο πρόβλημα, αυτών που ο γιατρός τους ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ τους διέγνωσε να πάσχουν από Αλτσχάιμερ! Τα πλήθη αυτών που χάθηκαν, επειδή πλέον δεν βρίσκουν τη διεύθυνσή τους, συνωστίζονται στους δρόμους υπό μορφήν διαδήλωσης! Ψάχνουν είτε το παλιό όνομα της οδού τους, που έχει μετονομασθεί σε "Ελευθερίου Βενιζέλου", είτε αν γνωρίζουν το καινούριο, αδυνατούν να θυμηθούν ποια απ' όλες τις 21.897.125.842 οδούς με το ίδιο όνομα είναι η δική τους! Έτσι αν και ο λαός αυτός είναι Βενιζελόπληκτος, η ιατρική ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει επαρκώς το σύνδρομο "Βενιζέλου", και το συγχέουν οι γιατροί με την Αλτσχάιμερ! Γι' αυτό τα νοσοκομεία είναι υπέρ-πλήρη από δήθεν πάσχοντες του Αλτσχάιμερ (οι οποίοι βεβαίως έχοντας χαθεί από το σπίτι τους, κάνουν τις πάπιες για να βρουν κάπου να κοιμηθούν και να φάνε). Και ο Ελληνικός λαός βρίζει το σύστημα υγείας, επειδή τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ράντζα!
Άσε τους καημένους τους ταχυδρόμους! Αφού τα γράμματα πλέον τα μοιράζουν με κλήρο! Πώς να γνωρίζουν ποια οδό "Ελευθερίου Βενιζέλου" εννοεί κάθε φορά ο κάθε οπισθοδρομικός, που αντί να στείλει μέηλ, επιμένει να γράφει σε χαρτί, με αυτή την απαρχαιωμένη μέθοδο του Ουγκ του Τρωγλοδύτη;
Μέσα σε όλα αυτά τα δεινά, ο Ελληνικός λαός δικαίως κάθε φορά που του αλλάζουν την οδό, κάθε φορά που χάνεται, ή που χάνει το αεροπλάνο, ή που κάποιο γράμμα για τη Θεία Τιτίκα πάει στου διαόλου τη μάνα, φωνάζει με μια φωνή: "Ανάθεμα στον Βενιζέλο!"
Ε, αυτό είναι το "ανάθεμα Βενιζέλου".

Κληρονομιά

Η γαμιστερότητα του Βενιζέλου δεν ξεχάστηκε. Πράγματι, μεγάλοι ιστορικοί του παρελθόντος και του παρόντος ασχολήθηκαν με την πάρτη του και σε αυτούς χρωστάμε ότι γνωρίζουμε για τον μεγάλο Έλληνα πολιτικό. Ειδικότερα, στον Δημοσθένη Λιακόπουλο οφείλουμε τη βιογραφία του "Ελευθέριος Βενιζέλος - Ένας αληθινός Μακεδόνας από την Κρήτη", ενώ στον Μπάμπη Νιώτη οφείλουμε τον χαρακτηριστικό τίτλο "Εθνοπατέρας" (ενίοτε και "Εθνομπαμπάς" ή "Εθνοπατερούλης").
Σήμερα, τα παιδιά μας διδάσκονται το βίο και την πολιτεία αυτού του μεγάλου πολιτικού στο σχολείο με χαρακτηριστικό παράδειγμα τηνΙστορία Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου όπου διδάσκονται το βιβλίο "Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας - 100 χρόνια από το θάνατο του Ελ. Βενιζέλου".
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα