Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ…

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε στις 3 Φλεβάρη τα γενέθλια της Ελλάδας, μιας και τότε ιδρύθηκε τον Νεοελληνικό κράτος, με το 2ο πρωτόκολλο του Λονδίνου· γι’ αυτό και εμείς κάθε Φλεβάρη προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε τις τάσεις που διαφαίνονται μέσα από τον ετήσιο χάρτη της Ελλάδας
 Στην προσπάθειά μας αυτή χρησιμοποιούμε ως μεθοδολογικό εργαλείο την έγκυρη μέθοδο της Ηλιακής Επιστροφής (Solar Return), που θεμελίωσαν αστρολογικές διάνοιες όπως ο von Kloeckler και ο AlVolguine. Τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου θα την έχετε σίγουρα διαπιστώσει όσοι είστε τακτικοί αναγνώστες, όλα τα μεγάλα γεγονότα των τελευταίων χρόνων (παγκόσμια οικονομική κρίση, πτώση κυβέρνησης Καραμανλή και Παπανδρέου, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κίνημα «αγανακτισμένων», νέα κόμματα, κυβέρνηση συνεργασίας κ.ά.) είχαν εντοπιστεί τασιολογικά πριν εμφανιστούν με τη βοήθεια αυτής της μεθόδου.

 Ανατρεχοντας στο ‘’Ελλαδα 2012’’  θα δει κανεις πως η περυσινή Ηλιακή επιστροφή σχεδόν «φωτογράφισε» την πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

 Πριν πάμε όμως στην ανάλυση του φετινού γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας, θέλουμε να θυμίσουμε τα κύρια σημεία, τα hot points αυτής της μεθόδου, ώστε να κατανοήσουμε ακόμα πιο καλά την ανάλυση που θα ακολουθήσει. Αυτά είναι τα εξής:

Τα κύρια στίγματα του ετήσιου ωροσκοπίου (Solar Return)

 Προσέχουμε τον οίκο που είναι περισσότερο «φορτωμένος», που έχει δηλαδή τους περισσότερους πλανήτες και σημεία εντός του· αυτός θα δώσει σε μεγάλο βαθμό το «στίγμα» του ετήσιου ωροσκοπίου (θυμίζουμε πως το 2009, χρονιά που μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ., ήταν «φορτωμένοι» οι οίκοι των οικονομικών, ο 2ος και ο 8ος).

 Δίνουμε μεγάλη σημασία στη φύση των πλανητών που είναι στον «φορτωμένο» οίκο, αν είναι ευεργέτες (π.χ. Δίας), κακοποιοί (π.χ. Άρης), αν είναι ισχυροί από ζωδιακή θέση, αν δέχονται όψεις, αν «κάθονται» σε ισχυρά μεσοδιαστήματα.

 Ελέγχουμε τον κυβερνήτη του οίκου με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόσαμε και για τους πλανήτες που είναι μέσα στον οίκο.

 Αν υπάρχει «έκκεντρος» πλανήτης (για τον «έκκεντρο» πλανήτη είχαμε γράψει και παλαιότερα · είναι ο πλανήτης που «εφάπτεται» σε μία από τις 4 γωνίες του ωροσκοπίου με ανοχή ελάχιστη  (δηλαδή είναι στην ακμή 1ου, 4ου, 10ου, 7ου οίκου) του «ξεψαχνίζουμε»· θα βάλει σίγουρα την «πινελιά» του στη χρονιά. Βλέπουμε ποιον οίκο κυβερνά, τι όψεις κάνει, σε τι μεσοδιαστήματα «κάθεται».

 Εξονυχιστικά πάλι εξετάζουμε τον κυβερνήτη του ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, τις όψεις τους και τις θεμελιώδεις δυνάμεις τους (π.χ. έξαρση, πτώση κ.ά.).

 Πάντα παίρνουμε υπόψη την αντιστοιχία των ετήσιων οίκων με τους γενέθλιους οίκους, αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο αυτής της μεθόδου.

 Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στους εξής άξονες (μεσοδιαστήματα):

 Ήλιο/ Δία (φυσική και υλική αφθονία)

Δία / Ουρανό (ξαφνική τύχη)

Άρη/ Κρόνο (θάνατος, μπλοκαρισμένη ενέργεια)

Κρόνο/ Πλούτωνα (δικτατορία, κατάλυση εξουσίας, ομαδικός περιορισμός).

Άρη /Ποσειδώνα (εξασθένηση) και Κρόνο/ Ποσειδώνα (το ίδιο άλλα και σύγχυση) .

Άρη/ Πλούτωνα (βία, πόλεμος).

Ουρανός/ Ποσειδώνας (επανάσταση).

Πλούτωνας/ Β. Δεσμός (κοινή μοίρα πολλών ανθρώπων).

Δία/ Πλούτωνα (οικονομικά, φήμη καλή ή κακή· όταν πριν 2 χρόνια ο διελαύνων Πλούτωνας ενεργοποίησε αυτόν τον άξονα του ωροσκοπίου της Ελλάδας, ξέσπασε η κρίση αφενός και αφετέρου η χώρα έγινε το θέμα συζητήσεων σε όλον τον κόσμο).

 Μετά απ’ αυτές τις απαραίτητες διευκρινήσεις, ας πάμε τώρα στο ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας, που αρχίζει στις 2 Φλεβάρη 2012, ώρα 10.25μ.μ.

 ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ
 
 

 

Ο Ωροσκόπος βρίσκεται στις 10ο Ζυγού πάνω στον απλανή Vendimiatrix, δύσκολο απλανή που συνδέεται με ορφάνια, χηρεία, φτώχεια· δύσκολο το πρώτο σημάδι, πολύ περισσότερο που στη μοίρα αυτή υπάρχει και η Μαύρη Σελήνη της Ελλάδας, αλλά και ο Κλήρος της Τύχης (αυτή είναι μία από τις πολλές αστρολογικές κακοδαιμονίες της Ελλάδας, ο Κλήρος της Τύχης να είναι σε σύνοδο με τη Μαύρη Σελήνη της).

Το ότι ο Ωροσκόπος είναι στο Ζυγό δείχνει πως θέματα που έχουν να κάνουν με συνεργασίες, διπλωματία, ισορροπία ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή τη χρονιά.

 

Ο Πλούτωνας στις 10ο Αιγόκερω είναι «έκκεντρος» είναι ακριβώς πάνω στην ακμή του 4ου ετήσιου ωροσκοπίου και επηρεάζει Ωροσκόπο και M/C με σκληρές όψεις τετραγώνου και αντίθεσης αντίστοιχα. Αν πάρουμε υπόψη πως ο Πλούτωνας από τη φύση του συνδέεται με οικονομικά αλλά και στο ετήσιο ωροσκόπιο κυβερνά τον 2ο οίκο, οίκο των εσόδων του κράτους, αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο σημάδι για τα οικονομικά.

 

Ευτυχώς Ωροσκόπος, M/C, Πλούτωνας εμπλέκονται με τον άξονα Ήλιου/ Δία (ο καλύτερος άξονας) κι αυτό μπορεί να «σώσει» πολλά, να δώσει ακόμα και μια αίσθηση αισιοδοξίας, μέσα στη γενικότερη αποδόμηση.

 

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, η Αφροδίτη, στις 0ο Υδροχόου σε σκληρή όψη 45ομε τον Άρη της Ελλάδας, σε επίσης σκληρή όψη 135ο με τη Μαύρη Σελήνη του ετησίου ωροσκοπίου της Ελλάδας και σε ακριβέστατη εμπλοκή όλα αυτά με τον άξονα της κοινής μοίρας πολλών ανθρώπων (Πλούτωνας/ Β. Δεσμός).
 
 
 

 

Ο κυβερνήτης του M/C, που είναι στον Καρκίνο, είναι η Σελήνη που βρίσκεται σε πτώση στο Σκορπιό (4ο) και μάλιστα σχεδόν πάνω στην απόλυτη πτώση της, που είναι στις 3ο Σκορπιού. Ο Δίας, που είναι «επικυρίαρχος» (για τους επικυρίαρχους είχαμε γράψει παλιότερα, οι αρχαίοι πάντως τους λάμβαναν πολύ σοβαρά υπόψη) στη μοίρα του M/C είναι κι αυτός αδύναμος στους Διδύμους. Αμφότεροι οι κυβερνήτες του M/C με κακώσεις (πτώση και αδυναμία) είναι δύσκολο σημάδι, ειδικά αν πάρουμε υπόψη πως στην Πολιτική Αστρολογία το M/C συνδέεται με κυβέρνηση, «κεφαλή» του Κράτους και θέση του Κράτους στον κόσμο.

 

«Φορτωμένος» ιδιαίτερα ο 5ος οίκος, οίκος που συνδέεται με δημιουργία, παιδιά, γέννηση· η ακμή του οίκου στις 15ο Υδροχόου εμπλέκεται με ακρίβεια στη γενέθλια αντίθεση Ήλιου/ Κρόνου της Ελλάδας (άλλο «σημαδιακό» στοιχείο). Μέσα στον οίκο υπάρχει ο Ερμής, ο Άρης, ο Ποσειδώνας, ο Χείρωνας και ο Ήλιος είναι ακριβώς πάνω στην ακμή του 5ου οίκου! Εξαιρετικά δυνατό (υπόψη ο οίκος στον οποίο «πέφτει» ο Ήλιος στην ηλιακή επιστροφή είναι ιδιαίτερα σημαντικός).

 

Ο κυβερνήτης του «φορτωμένου» 5ου οίκου, ο Ουρανός είναι στις 5ο Κριού , με ακριβές τετράγωνο στον άξονα Άρη/ Κρόνου (που είναι στις 5ο Αιγόκερω) και στον άξονα Κρόνου/ Ποσειδώνα (σύγχυση, ασθένεια) που είναι στην ίδια μοίρα· όλα τα παραπάνω πάλι εμπλέκονται ακριβώς με το τετράγωνο Δία/ Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας.

 

Ο Κρόνος από τις 11ο Σκορπιού, πανίσχυρος λόγω της αμοιβαίας υποδοχής του με τον Πλούτωνα (γι’ αυτήν την αμοιβαία υποδοχή μιλήσαμε σε προηγούμενα άρθρα μας και θα γράψουμε και σε επόμενο άρθρο) κάνει τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας αλλά και με Ήλιο/ Κρόνο της Ελλάδας, ενεργοποιώντας έτσι τη γενέθλια αντίθεση που έχουν οι δύο αυτοί πλανήτες στο ωροσκόπιο της Ελλάδας.

 

Άρης σε σύνοδο με Ποσειδώνα, σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας.

 

Σελήνη σε προσεγγίζουσα σύνοδο με Κρόνο (η Σελήνη, το είχαμε γράψει και παλαιότερα, προχωρά περίπου 1ο το μήνα) που θα κλείσει 7 μήνες μετά, δηλαδή περίπου το Σεπτέμβρη, κάτι που μας προετοιμάζει για ένα σκληρό φθινόπωρο του 2013.

 

Το μεσοδιάστημα Σελήνης /Κρόνου (κατάθλιψη, στενοχώρια) πάνω στην ακμή του δευτέρου οίκου, οίκου των οικονομικών, σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την οικονομία, πολύ περισσότερο που και ο Άρης, παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού, ζωδίου με το οποίο αρχίζει ο 2ος οίκος, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, πλανήτη της σύγχυσης και της εξαπάτησης.

 

Άρης/ Πλούτωνας (βία, πόλεμος) στις 6ο Υδροχόου, εμπλέκεται με σκληρή όψη 135ο με τη Σελήνη της Ελλάδας.

 

Αυτά για τη δομή του ετήσιου ωροσκοπίου της Ελλάδας, ας προσπαθήσουμε τώρα με τα εργαλεία της τέχνης μας να προσεγγίσουμε τασιολογικά τη δυναμική του.

 

Αντιστοιχίες των οίκων του ετήσιου με το γενέθλιο

 

Ο πρώτος ετήσιος οίκος σε αντιστοιχία με τον 5ο γενέθλιο, είναι ένδειξη βέβαια για σημαντικά δρώμενα σε θέματα παιδείας, τέχνης, δείχνει όμως και γέννηση (ο 5οςοίκος, ως οίκος που συνδέεται με παιδιά, είναι φυσικά και οίκος γέννησης) κάτι καινούργιου, σίγουρα με δύσκολο τρόπο μιας και η ακμή του 5ου οίκου αλλά και ο κυβερνήτης του 5ου έχουν τις επιβαρύνσεις που παραπάνω αναφέραμε.

 

Ο δεύτερος ετήσιος στον 6ο γενέθλιο δείχνει επίδραση των οικονομικών στην καθημερινή ζωή (το νιώθουμε αυτό άλλωστε), επίδραση οικονομικών σε θέματα δημόσιας τάξης, ασφάλειας, υγείας· πρακτικά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει διεύρυνση της φτώχειας, φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς (λόγω ανέχειας), αλλά και περαιτέρω μειώσεις στο στρατό, στην ασφάλεια, στην υγεία, δείχνει ακόμα και παρεμβάσεις δυνάμεων ασφαλείας (6ος) για αντιμετώπιση παραβατικής συμπεριφοράς που προκύπτει από οικονομική κρίση.

 

Ο τρίτος ετήσιος οίκος στον 7ο γενέθλιο, είναι σαφέστατα ένδειξη για σημαντικά δρώμενα σε γειτονικά κράτη, για εντάσεις σε γειτονικά κράτη, πολύ περισσότερο που ο Δίας, κυβερνήτης του 3ου οίκου βρίσκεται από αδύναμη θέση σε εκρηκτικά μεσοδιαστήματα, στα οποία εμπλέκεται ο απρόβλεπτος και εκρηκτικός Ουρανός (Σελήνη/ Ουρανός, Κρόνος / Ουρανός).

 

Αντιστοιχία 4ου σε 8ο οίκο είναι ένδειξη «τελειωμάτων» κάθε μορφής· επειδή ο 8οςοίκος συνδέεται και με τα χρήματα των άλλων (π.χ. δάνεια) μπορεί κάποια δάνεια να πάρουν άλλη μορφή, να πάψουν να παρέχονται, τουλάχιστον με τον τρόπο που παρέχονταν ή ακόμα και κάποια δάνεια να υπονομεύουν το φυσικό πλούτο της χώρας (ο 4ος είναι και οίκος του υπεδάφους, του φυσικού πλούτου μιας χώρας).

 

Αντιστοιχία 4ου με 9ο οίκο είναι σαφέστατη ένδειξη παρέμβασης –επίδρασης του εξωτερικού στη χώρα, δείχνει επίσης και αλλαγές – τελειώματα σε καταστάσεις που συνδέονται με το εξωτερικό, αλλαγές στο εξωτερικό που επηρεάζουν τη χώρα.

 

Αντιστοιχία 5ου με 10ο οίκο – κάτι που είναι το πιο σημαντικό, μιας και, όπως παραπάνω γράψαμε, ο 5ος είναι «φορτωμένος» και μέσα σ’ αυτόν υπάρχει και ο Ήλιος – μπορεί να δηλώνει γέννηση κάτι καινούργιου σε επίπεδο κυβερνητικό, μπορεί επίσης και να δηλώνει μεταβολές σε θεσμικό επίπεδο ακόμα και τροποποίηση – μεταβολή άρθρων του Συντάγματος, σε πλαίσια μιας αναθεωρητικής Βουλής.

 

Αντιστοιχία 6ου σε 11ο γενέθλιο, δείχνει πως συλλογικά μορφώματα (11ος) επηρεάζονται – ή ακόμα και δημιουργούνται – από τις ανάγκες της καθημερινής ζωής, δείχνει ακόμα πως τα οικονομικά του κράτους (11ος) επηρεάζουν την καθημερινή ζωή, πως οι στόχοι έχουν έντονα πρακτικό χαρακτήρα, που πρωταρχικά στοχεύει στην εξασφάλιση τον βιοτικά αναγκαίων μέσων διαβίωσης. Η καθημερινή ζωή (6ος) επηρεάζει ακόμα και τα συλλογικά μορφώματα (κόμματα, 11ος).

 

Αντιστοιχία 7ου σε 12ο γενέθλιο, δείχνει επικίνδυνους εχθρούς, πολεμικές ενέργειες ακόμα και παρασκηνιακά χτυπήματα· δείχνει επίσης δοκιμασίες από εχθρικά κράτη.

 

Αντιστοιχία 8ο σε 12ο είναι άλλο ένα δείγμα, δυσκολίας στα οικονομικά, άλλη μία ένδειξη τελειώματος.

 

9ος σε 1ο δείχνει επίδραση εξωτερικού στο εσωτερικό, μια νέα «φιλοσοφία ζωής» αλλά και μια τάση για ανάταση (συνδυάστε το αυτό με το ότι φέτος Ήλιος/ Δίας είναι έντονος στο ετήσιο ωροσκόπιο).

 

10ος σε 2ο είναι άλλη μία ένδειξη πως και φέτος η οικονομία θα καθορίσει την πολιτική.

 

11ος σε 4ο είναι ένδειξη αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό, ιδιαίτερα δυναμικός συνδυασμός για την κάθε μορφή αντιπολίτευσης (μιας και ο 4ος είναι ο οίκος της αντιπολίτευσης).

 

12ος σε 5ο είναι δύσκολη ένδειξη για θέματα παιδείας – πολιτισμού, στην πιο καλή εκδοχή δίνει δημιουργικότητα σε συνθήκες δύσκολες (π.χ. όπως ήταν η ακμή της αντιστασιακής Λογοτεχνίας στην κατοχή), μπορεί όμως να συνδεθεί και με κάποια απώλεια από το χώρο κυρίως της τέχνης – δύσκολη ένδειξη για νεαρά άτομα.

 

Αυτά για τη δυναμική του ετήσιου ωροσκοπίου, ας δούμε τώρα αναλυτικά τις πλανητικές εμπλοκές του ωροσκοπίου.

 

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ

 

Ο Κρόνος σε τετράγωνο με τη γενέθλια αντίθεση Ήλιου –Κρόνου του ωροσκοπίου της Ελλάδας δείχνει εύθραυστη ισορροπία, απομόνωση, μοναχική συμπεριφορά, λιτότητα, εξαναγκαστική υιοθέτηση ενός πιο απλού τρόπου ζωής.

 

Επηρεάζει ιδιαίτερα δυσμενώς την κυβέρνηση αλλά και, όπως γράφει ο Ebertin, ακόμα και «την κεφαλή του Κράτους», πολύ περισσότερο που ο Κρόνος από τις 11ο Σκορπιού κάνει ακριβές τετράγωνο και με το M/C της Ελλάδας, απέναντι από το οποίο βρίσκονται και πολλοί «προχωρημένοι» πλανήτες επηρεάζει επίσης και τη δομή του κράτους, τον τρόπο λειτουργίας του.

 

Κρόνος λοιπόν τετράγωνο στο γενέθλιο M/C είναι ένδειξη για σκληρό αγώνα εναντίον δυσκολιών ή εμποδίων, ένδειξη χωρισμών, η γερμανίδα αστρολόγος – κοσμοβιολόγος Martha Judnaier συνδέει αυτόν τον συνδυασμό (ειδικά αν εμπλέκεται και ο Ήλιος, που στην περίπτωσή μας, εμπλέκεται) με «κακοήθεις όγκους», κυρίως καρκίνο του εγκεφάλου.

 

 Ίσως κάτι «βαρύ» να υποδηλώνει αυτός ο συνδυασμός, μια παθογένεια στο πολιτικό-κοινωνικό σκηνικό, ίσως κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας κάποιου σημαντικού προσώπου, μπορεί ακόμα να δηλώνει και κάποια «άρρωστα» φαινόμενα (θυμηθείτε πως πέρυσι τον Απρίλη, πριν τις εκλογές του Μάη, εντοπίζαμε εμφάνιση «εκτρωματικών» καταστάσεων και λίγο αργότερα είχαμε την είσοδο στη Βουλή πολιτικών οργανισμών που τη συμπεριφορά τους πολλοί σχολιαστές τη χαρακτήρισαν ως περίπου «εκτρωματική» και έξω από τους κανόνες που επιβάλλει το πολιτικό savoir vivre, χαστούκια, «εγέρθητι» κ.ό.κ.).

 

Άρης σε ακριβή σύνοδο με τον Ποσειδώνα δείχνει έλλειψη ενεργητικότητας, αίσθημα κατωτερότητας-μειονεκτικότητας, βλάβη εκμετάλλευση από άλλους, δυσαρέσκεια, απογοήτευση· το ότι ο συνδυασμός αυτός εμπλέκεται με απόλυτη ακρίβεια με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας, είναι ένδειξη αστάθειας τερματισμού συνεταιρισμών και ενώσεων, μοίρασμα πόνου και θλίψης μαζί με άλλους.

 

Ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο είναι το ότι ο Άρης κυβερνά τον οίκο των οικονομικών (2ο) και τον οίκο των εχθρικών κρατών (7ο ), κάτι που δείχνει μεγάλες απογοητεύσεις σε θέματα οικονομικά από εχθρικά ή, έστω, μη φιλικά κράτη.

 

Ο Ουρανός, κυβερνήτης του «φορτωμένου» - όπως γράψαμε – 5ου  οίκου, στις 5οΚριού, σε ακριβέστατο τετράγωνο με τους επικίνδυνους άξονες του θανάτου και της σύγχυσης, δηλώνει μια δοκιμασία των νεύρων, ξαφνικές εκρηκτικές καταστάσεις, ακόμα και επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα που ενέχουν κινδύνους για πολλούς ανθρώπους· δηλώνει επίσης εσωτερική ένταση, ακόμη και μια κατάσταση σύγχυσης και εξασθένησης, που εμφανίζεται εντελώς ξαφνικά. Όλα αυτά γίνονται πιο «βαριά», αν πάρουμε υπόψη πως οι αστρολογικοί παράγοντες που αναφέραμε εμπλέκονται με ακρίβεια με το γενέθλιο τετράγωνο Δία - Πλούτωνα της χώρας. Ας το μελετήσουμε κι αυτό.

 

Ουρανός σε Δία/Πλούτωνα είναι ένδειξη για ξαφνικό ανασχηματισμό των συνθηκών ζωής, προσαρμογή σε κάτι εντελώς καινούργιο που, όμως, η προσαρμογή αυτή γίνεται σε συνθήκες αδήριτης αναγκαιότητας.

 

Το ότι Δίας/ Πλούτωνας της Ελλάδας εμπλέκονται και με Άρη/ Κρόνο του ετήσιου και Κρόνο/ Ποσειδώνα δείχνει επικέντρωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο και ολοκληρωτικό αποκλεισμό άλλων ενδιαφερόντων, δείχνει έναν χωρισμό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί - έστω μακροπρόθεσμα - ακόμα και «τυχερός», είναι ένδειξη όμως δύσκολης γέννας, βαριάς συναισθηματικής καταπίεσης.

 

Αφροδίτη σε Πλούτωνα - Β. Δεσμό είναι κάτι που δείχνει κάποια ένωση που γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, πολύ περισσότερο που στο συνδυασμό αυτό εμπλέκεται και ο Άρης της Ελλάδας.

 

Τέλος, το «ευχάριστο» το αφήσαμε για τελευταίο και ελπίζουμε αυτό να επικρατήσει των όποιων αρνητικών επιρροών· Ωροσκόπος, M/C και Πλούτωνας του ωροσκοπίου της Ελλάδας είναι σε αμεσότατη εμπλοκή με τον άξονα Ήλιου-Δία, άξονα φυσικής και υλικής αφθονίας.

 

Αυτό μπορεί να δώσει τύχη ακόμα και στην αντιξοότητα, να περιορίσει κατά πολύ τις όποιες άλλες δύσκολες πλανητικές επιδράσεις. Μπορεί, σε πιο ακραία περίπτωση, να είναι σημάδι «αναγεννόμενου από τις στάχτες του φοίνικα», να δείχνει πως μπορεί «το πένθος να γίνει γεγονός αναστάσιμο» και «από τα σκοτάδια να βγει φως», για να θυμηθούμε στίχους σπουδαίων Ελλήνων τραγουδοποιών (Σαββόπουλος, Τανάγρη).

 

Βέβαια, η πορεία της Σελήνης στο ετήσιο είναι δύσκολη· ξεκινά από τις 4οΣκορπιού και θα διανύσει ένα τόξο 12ο περίπου (στο Solar η Σελήνη κινείται περίπου 1ο το μήνα), θα φτάσει δηλαδή μέχρι τις 16ο Σκορπιού, άρα θα κάνει σύνοδο με τον Κρόνο, τετράγωνο με Ήλιο και 150ο με Ουρανό, Δία, θα εμπλακεί επίσης με σκληρά μεσοδιαστήματα (π.χ. Κρόνος/ Β. Δεσμός).

 

Πολύ κρίσιμος ο Σεπτέμβριος, που η Σελήνη θα κάνει σύνοδο με Κρόνο, αλλά και όλο το φθινόπωρο του 2013.

 

Αν πάλι πάρουμε υπόψη πως η Σελήνη συμβολίζει το λαό, το ότι αυτή είναι σε πτώση είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο σημάδι για το λαό.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα