Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ


Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων γίνεται στις 25-2-2013, ώρα 22.25, στην 7ο αυτού του άξονα.



Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο είναι στην 29ο Ζυγού, σε αναιρετική μοίρα. Ο Ερμής και ο Άρης σε στενή σύνοδο, στη 19ο και 18ο αντίστοιχα των Ιχθύων σε ακριβέστατη εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας, ακριβώς πάνω στο Νότιο Δεσμό, κάτι που σίγουρα είναι αξιοπρόσεκτο. Η Αφροδίτη στην 29ο του Υδροχόου (κι αυτή σε αναιρετική μοίρα!) είναι ακριβώς πάνω στον Ερμή της Ελλάδας, ενώ η Πανσέληνος είναι σε ακριβέστατη εμπλοκή με το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/ Χείρωνα και σε ακριβέστατη πάλι εμπλοκή με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας (σκληρό ημιτετράγωνο) και με τον άξονα ξαφνικου περιορισμου της ημέρας (Κρόνου/Ουρανου), που είναι στις 23ο Αιγόκερω (άρα πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας και ακριβέστατη 45ο και 135ο με την Πανσέληνο).

Ο Δίας στις 7ο Διδύμων κι αυτός σε ακριβέστατο τετράγωνο με την Πανσέληνο αλλά και με όσα αυτή συνδέεται (Ποσειδώνα, Χείρωνα, Άρη/ Κρόνο, Ποσειδώνα της Ελλάδας).

Ευτυχώς η Πανσέληνος έχει – έστω και με κάποια ανοχή – καλές όψεις (τρίγωνο, εξάγωνο) με Κρόνο και Πλούτωνα και αυτοί οι δύο μεταξύ τους έχουν – εκτός από την αμοιβαία υποδοχή, για την οποία μιλήσαμε σε προηγούμενα άρθρα – άριστη όψη εξαγώνου, ο ένας στην 11ο Αιγόκερω και ο άλλος στις 11ο Σκορπιού.

Ο Κρόνος στις 11ο Σκορπιού είναι σε ακριβές τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας, πλησιάζοντας το Β. Δεσμό, ο Ουρανός στις 6ο Κριού, στον Πλούτωνα της Ελλάδας και σε τετράγωνο με το Δία της και ο Ποσειδώνας στις 3ο Ιχθύων, πάντα σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας.

Θέλουμε να εντοπίσουμε κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτήν την Πανσέληνο: ο επικίνδυνος άξονας της βίας και του πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας) και ο επίσης επικίνδυνος άξονας του πένθους (Κρόνος/ Β. Δεσμός) εμπλέκονται αμέσως με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας, κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να το παραβλέψουμε.





Σημαντικό επίσης θεωρούμε πως κάθε αστρολογικός παράγοντας αυτής της Πανσελήνου εμπλέκεται με σημαντικούς αστρολογικούς παράγοντες του ωροσκοπίου της Ελλάδας, κάτι που το θεωρούμε ιδιαίτερα «σημαδιακό». Ας κάνουμε λοιπόν ένα εργονομικό-λειτουργικό πινακάκι που να δείχνει τη σύνδεση αυτή της Πανσελήνου με το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας (το χουμε κάνει και άλλες φορές αυτό) και μετά ας προχωρήσουμε στον αποσυμβολισμό αυτής της Πανσελήνου).



Πριν αρχίσουμε την ανάλυση, ας τονίσουμε όμως και δύο εκπληκτικές όψεις που υπάρχουν στην Πανσέληνο και που μπορούν να αποτελέσουν το καλύτερο «αμορτισέρ» σε άλλες δύσκολες δυναμικές που υπάρχουν αυτή την ημέρα: τα τρίγωνα και εξάγωνα που κάνουν ο Ερμής και ο Άρης στους Δεσμούς της Σελήνης της ημέρας, ενώ οι διελαύνοντες Δεσμοί κάνουν με τη σειρά τους τρίγωνα και εξάγωνα στους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Πανσέληνος σε Παρθένο – Ιχθύες συνδέεται με θέματα δημόσιας διοίκησης, σωμάτων ασφαλείας (λόγω Παρθένου), υγείας και εκκλησίας (λόγω Ιχθύων), ακόμα και με θέματα ναυτιλίας (πάλι λόγω Ιχθύων).

Η Πανσέληνος στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτή αλλά και η επίδρασή της στο ωροσκόπιο της Ελλάδας – γίνεται σε 5ο-11ο οίκο, οίκους που συνδέεται με παιδεία αλλά και κοινοβούλιο (11ος), γι’ αυτό θέματα που συνδέονται μ’ αυτούς τους τομείς μπορεί να επηρεάσουν αυτή την περίοδο.

Η Πανσέληνος σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας είναι ένδειξη για εσωτερική δυσαρέσκεια, απογοήτευση, δείχνει «βάσανα και ταλαιπωρίες μαζί με άλλους», όπως κατά λέξη γράφει η Κοσμοβιολογία γι’ αυτήν την εμπλοκή, παρεξηγήσεις, λάθη, ψευδαισθήσεις αλλά και υπονόμευση σχέσεων. Επειδή πάλι ο Ποσειδώνας της Ελλάδας βρίσκεται στον 9ο οίκο του γενεθλίου ωροσκοπίου της, πιθανόν σε όλα που παραπάνω αναφέραμε καθοριστικό ρόλο θα παίξει το εξωτερικό.

Η εμπλοκή της Πανσελήνου με τον άξονα του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) δείχνει φαινόμενα φθοράς, «δύσκολη γέννα», ατονία, κακοκεφιά, καταπίεση, αποθάρρυνση.

Ερμής και Άρης στο Ν. Δεσμό δείχνει φασαρίες, εντάσεις μέσα σε συλλογικούς χώρους, είναι ένδειξη εντάσεων εξαιτίας προβλημάτων του παρελθόντος, μπορεί να δηλώνει αναμόχλευση κάποιων θεμάτων του παρελθόντος και η αναμόχλευση αυτή μπορεί να προκαλέσει εντάσεις κάθε μορφής.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Ερμή της Ελλάδας στην καλή του εκδοχή μπορεί να δώσει κάποια καλλιτεχνική επιτυχία, ενώ στην κακή της εκδοχή μπορεί να δώσει τάση ανεμελιάς, αδιαφορίας για διευθέτηση τρεχόντων θεμάτων, που απαιτούν εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Η Πανσέληνος σε εμπλοκή με Δία, Ποσειδώνα ευνοεί κάθε μορφή ανευθυνότητας, αφαιρεί κάθε αυτοέλεγχο, πριμοδοτεί κάθε κερδοσκοπία, κάθε διασκορπισμό των δυνάμεων, κάθε μορφή πολυπραγμοσύνης.

Άρης/ Πλούτωνας σε Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας δείχνει κάποιο σοκ, κάποια βίαιη ενέργεια, αναστάτωση και ταραχή. δείχνει επίσης προσπάθεια να βρεθεί λύση σε κάτι, ακόμα και με τη χρήση βίας.

Κρόνος/ Β. Δεσμός σε Ήλιο και Κρόνο πάλι της Ελλάδας, είναι ένδειξη απομόνωσης, μοναξιάς, χωρισμών, ένδειξη πένθους και απώλειας.

Κρόνος σε τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας είναι κάτι που δείχνει χωρισμούς και είναι σίγουρα πολύ δύσκολος συνδυασμός για την κυβέρνηση αλλά και για τη θέση του κράτους στον κόσμο.

Κρόνος σε τετράγωνο με Ήλιο-Κρόνο της Ελλάδας είναι ένδειξη για λιτότητα, ασκητικό τρόπο ζωής, απομόνωση και μοναξιάς.

Ερμής σε τρίγωνο με Β. Δεσμό είναι πολύ καλή ένδειξη για ανταλλαγή ιδεών, για κάθε νοητική δραστηριότητα, για κάθε επιχειρηματική – εμπορική πρωτοβουλία.

Άρης σε τρίγωνο με Β. Δεσμό είναι ένδειξη ευνοϊκή για κάθε μορφή ένωσης, συνεργασίας, συνεταιρισμού.

Καλές όψεις της Πανσελήνου με τον Κρόνο, μπορεί να δείχνει κάποια επιτυχία με βοήθεια ώριμων ατόμων ή ακόμα να δείχνει αίσθηση ρεαλισμού, που είναι απαραίτητος για να απορροφήσει τις άλλες ουτοπικές δυναμικές που έχει αυτή η Πανσέληνος (λόγω της έντονης Ποσειδώνιας εμπλοκής της).


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα