Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Προκαλεί ο καφές υπογονιμότητα;

                                           Προκαλεί ο καφές υπογονιμότητα;

Αποτελέσματα ερευνών μας σοκάρουν


Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια παγκοσμίως. Τα αίτια μπορούν να είναι πολλά. Ερευνητές έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην επιρροή του καφέ και κατά πόσο βοηθάει στην υπογονιμότητα. Πως η καφεΐνη μπορεί, λοιπόν, να επηρεάσει τη γονιμότητα ενός ζευγαριού;


Eρευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καφεΐνη εμποδίζει τη μεταφορά των ωαρίων από τις ωοθήκες στη μήτρα. Επιπροσθέτως, η καφεΐνη εμποδίζει τη σωστή λειτουργία των συσπάσεων στις σάλπιγγες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη μεταφορά των ωαρίων στη μήτρα, για τη διαδικασία της γονιμοποίησης.

Την κακή επιρροή του καφέ είχαν τονίσει και παλιότερα ερευνητές, οι οποίοι είχαν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες οι οποίες κατανάλωναν πάνω από 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν. Σε επόμενη έρευνα από Δανούς ερευνητές, τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο απογοητευτικά, αφού κατέληξαν ότι οι γυναίκες που λάμβαναν περισσότερο από 700mg καφεΐνης την ημέρα, είχαν 37% περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες.

Αναμένουμε φυσικά να δούμε περισσότερες έρευνες, ώστε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματά τους


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα