Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το άγχος συρρικνώνει τον εγκέφαλο - Τρομακτικές επιδράσεις του στρες στον οργανισμό

Το άγχος συρρικνώνει τον εγκέφαλο - Τρομακτικές επιδράσεις του στρες στον οργανι


Το άγχος είναι γνωστό ότι βλάπτει όχι μόνο σε ψυχικό, αλλά και σε βιολογικό επίπεδο. Ωστόσο πρόσφατα οι επιστήμονες κατέγραψαν τις αρνητικές επιδράσεις του στρες στον οργανισμό και οι διαπιστώσεις τους ήταν τουλάχιστον τρομακτικές.
Συγκεκριμένα, συλλέγοντας όλες τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την επίδραση του άγχους στο ανθρώπινο σώμα, συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα σε ορισμένες κατηγορίες:

Το άγχος συρρικνώνει τον εγκέφαλο
Οι στρεσογόνες καταστάσεις- όπως περνούν ένα διαζύγιο ή μία απόλυση - Στην πραγματικότητα μπορούν να συρρικνώσουν τον εγκέφαλο, μειώνοντας τη φαιά ουσία σε περιοχές που συνδέονται με το συναίσθημα και τις φυσιολογικές λειτουργίες, γεγονός που ευθύνεται για μελλοντικά ψυχιατρικά προβλήματα.
Το άγχος είναι σύμμαχος του καρκίνου
Αρκετές μελέτες έδειξαν ότι το στρες βοηθάει τα καρκινικά κύτταρα να επιβιώνουν από την φαρμακευτική αγωγή. Σε μελέτες που έγιναν σε ποντίκια εργαστηρίου διαπιστώθηκε ότι τα καρκινικά κύτταρα «προστατεύονταν» από τα φάρμακα, χάρη στην αδρεναλίνη που παραγόταν λόγω του στρες.
Συμβάλει στην εμφάνιση κατάθλιψης
Μελέτες έδειξαν ότι το άγχος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά του ατόμου, ενώ συνδέεται στενά με την εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης.
Αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων
Δεν είναι μόνο το άγχος, αλλά το πώς αντιδρούμε σε αυτό, που έχει αντίκτυπο στην υγεία μας, εξηγούν οι ερευνητές. Οι μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που που ήταν πιο αγχωμένοι και ανήσυχοι στην καθημερινή ζωή τους, ήταν, πιο πιθανό να έχουν χρόνια προβλήματα υγείας (όπως καρδιακά προβλήματα ή αρθρίτιδα) 10 χρόνια αργότερα , σε σύγκριση με τους ανθρώπους που είδαν τα πράγματα πιο χαλαρά.
Αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Οι αγχωμένοι άνθρωποι έχουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σχέση με τους πιο «χαλαρούς» συνομηλίκους τους. Μελέτες έδειξαν ότι οι αγχωτικές συνήθειες και συμπεριφορές συνδέονται με υψηλό κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος
Το στρες συνδέεται με το 27% των περιπτώσεων τριτοβάθμιας καρδιακής προσβολής και ισοδυναμεί με το κάπνισμα πέντε τσιγάρων την ημέρα. Επίσης επηρεάζει και το κατά πόσο θα επανέλθει και πόσο γρήγορα θα αναρρώσει ο ασθενής από ένα καρδιακό επεισόδιο.
Χειροτερεύει το κρυολόγημα
Απίστευτο, αλλά αληθινό, το στρες επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει το άτομο πιο ευάλωτο σε ασθένειες όπως το κρυολόγημα, ενώ δυσκολεύει την ανάρρωση από αυτές.


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα