Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η Ομοιοπαθητική φροντίδα υγείας στον καρκίνο

Από: Δρ. Τάσος Βαρθολομαίος, Ομοιοπαθητικός- Ιατρός Ιστοπαθολόγος 
 
Η Ομοιοπαθητική φροντίδα υγείας στον καρκίνο
Οι δυνατότητες της Ομοιοπαθητικής προσφέρονται κατεξοχήν για την υποστήριξη του οργανισμού των καρκινοπαθών και για μια  ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ασθενή μέσα σε ένα Ιπποκρατικό πλαίσιο. Στη διαδικασία αυτή η Ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιείται παράλληλα με τη Συμβατική Ιατρική υποβοηθώντας τις γνωστές καθιερωμένες θεραπείες (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, υπερθερμία,χειρουργικές επεμβάσεις, κ.α).
Ο ρόλος της Ομοιοπαθητικής στις παθήσεις αυτές είναι η ψυχολογική στήριξη των ασθενών σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της ψυχο-ογκολογίας, η ενίσχυση των μηχανισμών άμυνας του οργανισμού σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της ανοσολογίας και η υποβοήθηση των ομοιοστατικών μηχανισμών σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της παθολογικής φυσιολογίας.

Η Ομοιοπαθητική αγωγή γίνεται με κάψουλες, των οποίων το περιεχόμενο διαλύεται υπογλώσσια χωρίς να χρειάζεται να καταποθούν και χωρίς να επιβάλλονται κάποιοι περιορισμοί στον τρόπο ζωής. Τα Ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν περιέχουν ενεργά χημικά συστατικά, δρουν μέσω αποτυπωμένης στα μόρια του νερού βιοφυσικής πληροφορίας και ως εκ τούτου στερούνται οιασδήποτε παρενέργειας, όπως αυτές που συνήθως συνοδεύουν τα χημικά φάρμακα, αλλά και χορηγούνται χωρίς κίνδυνο και σε ασθενείς με σοβαρές βλάβες ζωτικών οργανων (π.χ ήπαρ, νεφροί, κ.α). Η αντιμετώπιση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας, όπως και η ποιότητα ζωής, είναι δυο ακόμη πολύ σπουδαίες εφαρμογές της Ομοιοπαθητικής στους ασθενείς με καρκινο.

Η Ομοιοπαθητική, σαν συμπληρωματική αλλά πολύ ουσιαστική αγωγή, θα πρέπει να ξεκινάει αμέσως μετά τη φάση αποκατάστασης, η οποία ακολουθεί την χειρουργική επέμβαση σε περιπτώσεις που χειρουργούνται. Σε όσες περιπτώσεις κρίνονται από τους ειδικούς ιατρούς ως ανεγχείρητες ,η Ομοιοπαθητική δίνεται ευθύς εξαρχής και παράλληλα με την όποια χημειοθεραπευτική ή ακτινοθεραπευτική αγωγή, όπως και στις περιπτώσεις στις οποίες στις οποίες η χημειοθεραπεία ή/και η ακτινοθεραπεία ακολουθεί μια χειρουργική επέμβαση εξαίρεσης του όγκου.

Τέλος, η παράλληλη εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής με τις κλασσικές ογκολογικές θεραπευτικές είναι από πολλών ετών δοκιμασμένη και επιτυχημένη στα Συστήματα Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στη Γερμανία, στη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία, όπου και ενθαρρύνεται και υποστηρίζεται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Τάσος Βαρθολομαίος


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα