Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί Κάποιοι Αποθήκευσαν το Μέλλον μας στα Έγκατα της Γης;


Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem έλεγαν οι αλχημιστές και μ’ αυτό εννοούσαν την ενδοψυχική αναζήτηση του Μυστικού Ήλιου, του εσωτερικού Δράκου, της μεταμορφωτικής δύναμης και της ύστατης αλήθειας που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του.
Σήμερα, οι ίδιες αυτές κουβέντες επιστρέφουν στην σκέψη μου όταν έπεσε στην προσοχή μου μια ενδιαφέρουσα είδηση – πως το ψηφιακό μας γονιδίωμα αποθηκεύτηκε σε μυστικό υπόγειο οχυρό, βαθιά κάτω από τις Άλπεις ώστε αν μια μέρα οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη εξαφανιστούν, αυτοί που θα έρθουν μετά από εμάς, να ανακαλύψουν ένα μοναδικό θησαυρό κρυμμένο στα έγκατα της γης.

Θυμίζοντας κάτι από την Σπηλιά του Αλαντίν, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν λίγες ημέρες, είναι σχεδόν παραμυθένια και έχουν ως εξής…
Συνοδευμένοι από αυστηρούς μαυροντυμένους φρουρούς, Ευρωπαίοι επιστήμονες, αρχειοφύλακες και βιβλιοθηκάριοι, μετέφεραν μια ψηφιακή χρονοκάψουλα στο λεγόμενο «ελβετικό Φορτ Νοξ», μέσα σε ένα λαβύρινθο από υπόγεια τούνελ και πέντε διαδοχικές ζώνες ασφαλείας και την απέθεσαν σε μια κρύπτη, κάτω από τις πλαγιές όπου βρίσκεται το Γκστάαντ, ο δημοφιλής προορισμός για σκι.
Το σφραγισμένο κουτί με τον κώδικα, κρυμμένο πίσω από μια πόρτα 3,5 τόνων, περιέχει το «κλειδί», ώστε οι άνθρωποι του μέλλοντος να μπορούν να διαβάσουν, τα πάντα για την ύπαρξη μας.
Η φιλόδοξη πρωτοβουλία, κόστους 15 εκατ. ευρώ, αποτελεί το αποκορύφωμα του τετραετούς σχεδίου «Πλανήτες», που συνδυάζει την εμπειρία 16 ευρωπαϊκών βιβλιοθηκών, αρχείων και ερευνητικών ινστιτούτων, ώστε να διατηρηθεί η ψηφιακή περιουσία της ανθρωπότητας, καθώς οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν κάθε λίγο και λιγάκι ξεπερασμένο το υπάρχον υλικό και λογισμικό.
… οι παραπάνω κουβέντες είναι δανεισμένες από την ιστοσελίδα newsit.gr και ασφαλώς παραπέμπουν σε μια παλαιότερη προσπάθεια αποθήκευσης σπόρων.
Ήταν στις αρχές του 2008, όταν η Νορβηγική κυβέρνηση είχε επισημοποιήσει την κατασκευή της Πράσινης Κιβωτού όπου αποθηκεύτηκαν 4,5 εκατομμύρια είδη σπόρων, 130 μέτρα βαθιά, κάπου στον παγωμένο βορρά.
Η ύπαρξη παρόμοιων υπόγειων κατασκευών προφύλαξης πολιτισμού και πληροφοριακού υλικού σε βιολογική και μη μορφή, αποκαλύπτονται τακτικά τελευταία. Άραγε, κάποιοι προετοιμάζονται για το επερχόμενο τέλος; Γνωρίζουν κάτι το οποίο δεν μας το λένε –όπως χαρακτηριστικά έλεγε η διαφημιστική καμπάνια της ταινίας 2012 του Roland Emmerich – ή πρόκειται απλά για προνόηση;
Ταυτόχρονα δεν μπορώ να μην σκεφτώ και τα υπολείμματα του παγωμένου πολιτισμού που ανακάλυψε η εξερευνητική ομάδα του Μισκατόνικ, στην γνωστή νουβέλα του Χ. Φ. Λάβκραφτ At the Mountains of Madness(1936).
Ένας αρχαίος κόσμος που έσβησε, ζωντάνεψε ξανά φέρνοντας στην εποχή μας τους εφιάλτες του. Θα μπορούσε το ίδιο να συμβεί με τις σύγχρονες υπόγειες Κιβωτούς; Να μεταφέρουν δηλαδή εκτός από την γνώση μας, και τα λάθη μας στο μέλλον;
Θα μπορούσε! Αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση, ο συμβολισμός πιστεύω είναι εμφανής! Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, φαίνεται πως επιστρέφουμε στην φροντίδα της Γαίας, ζητώντας από εκείνη να διαφυλάξει το μέλλον ώστε μια μέρα να εκκολαφθεί ξανά ο άνθρωπος σαν ένας καινούργιος Μίθρας από το λίθινο αυγό του ύπνου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα