Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το μυστικό της ζωής


“Σήμερα μοιάζεις διαφορετικός”, μου είπε

“Ναι, νοιώθω σαν Βασιλιάς !”, της είπα
Γέλασε

Καλά, περίμενε, πρέπει να σου εξηγήσω …

Μια μικρή ιστορία ίσως βοηθήσει

Ο Σουάμι Ραμ, ένας από τους μύστες αυτού του αιώνα, πήγε στην Αμερική. Συνήθιζε να αποκαλεί τον εαυτό του «Μπάντσαχ Ραμ» - ο αυτοκράτορας Ραμ, και ήταν ένας ζητιάνος.

Κάποιος του είπε : “Δεν είσαι παρά ένας ζητιάνος, αλλά εξακολουθείς να αποκαλείς τον εαυτό σου αυτοκράτορα.”

Κι ο Ραμ απάντησε : “Μην κοιτάζεις τα πράγματα που έχω, κοίταξε εμένα

Και είχε δίκιο, επειδή, όταν κοιτάζεις τα πράγματα, τότε όλοι είναι ζητιάνοι, ακόμα κι ένας αυτοκράτορας. Ένας αυτοκράτορας απλώς είναι ένας μεγαλύτερος ζητιάνος. Αυτό είναι όλο.

Όταν ο Ραμ είπε : «Κοίταξε με !», εκείνη τη στιγμή, ο Ραμ ήταν ένας αυτοκράτορας.
Μπορούσες να κοιτάξεις - κι ο αυτοκράτορας βρισκόταν εκεί !

Που είναι το μυστικό ;

Η βάση για κάθε αποτέλεσμα, μας λέει η επιστήμη, είναι η αιτία που το δημιουργεί. Η αιτία δημιουργεί το αποτέλεσμα. Ρίχνουμε τον σπόρο (αιτία) στη γη, κι αυτός γίνεται δέντρο (αποτέλεσμα). Ένας από τους πιο βασικούς επιστημονικούς νόμους λοιπόν, είναι ότι η αιτία και το αποτέλεσμα είναι άμεσα συνδεδεμένα στη ζωή. Και η αιτία βέβαια πάντα προηγείται.

Τώρα υπάρχει ένας άλλος νόμος, όχι επιστημονικός, αλλά πολύ βαθύτερος, ένας νόμος που προέρχεται από την καρδιά και μόνο αν τον εφαρμόσεις, μόνο αν πειραματιστείς αρκετά μαζί του, μπορεί να τον κατανοήσεις και να τον αποδεχτείς.

Αδιαφορείς για την αιτία και πηγαίνεις κατευθείαν στο στόχο, στο αποτέλεσμα. Παράλογο έτσι δεν είναι ; Η επιστήμη μας λέει ότι το αποτέλεσμα πάντα ακολουθεί την αιτία. Δημιούργησε λοιπόν το αποτέλεσμα, και δες αν ακολουθεί η αιτία.
Προσπάθησε να βιώσεις ευδαιμονία, πληρότητα και δες αν θα προκύψουν τα αίτια που θα μπορούσαν να σε κάνουν να αισθάνεσαι έτσι.

Περιμένεις ένα αγαπημένο πρόσωπο για να αισθανθείς ευτυχισμένος ; Αν είσαι ευτυχισμένος το αγαπημένο πρόσωπο θα έρθει !

«Είσαι τρελός ;», σε ακούω να μονολογείς. «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα»
Κι εγώ σε ρωτάω : «Θεωρείς χωρίς ουσία την διδασκαλία του Χριστού ;»

«Η βασιλεία των ουρανών εντός υμών εστί»

Λέτε να μας κορόιδευε ;

Μήπως ήταν ακόμη ένας τρελός ονειροπόλος ;

Πρώτα να αναζητήσετε το βασίλειο του Θεού, μας προέτρεψε και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Το Βασίλειο όμως του Θεού είναι ο τελικός σκοπός, το Βασίλειο του Θεού είναι το αποτέλεσμα.

Μπορείς να βάλεις το σπόρο στη γη και το δέντρο να ακολουθήσει. Όταν όμως το δέντρο υπάρχει και καταφέρεις να ανακαλύψεις το δέντρο, τότε θα εμφανιστούν εκατομμύρια σπόροι.

Η ζωή είναι ένας κύκλος και αν η αιτία ακολουθείται από το αποτέλεσμα, τότε και το αποτέλεσμα μπορεί να ακολουθείται από την αιτία. Άρχισε από όπου θες. Δημιούργησε την αιτία ή δημιούργησε το αποτέλεσμα. Αλλά η αιτία μπορεί να μην εξαρτάται από σένα. Ενώ το αποτέλεσμα ;

Θα έρθει το αγαπημένο πρόσωπο που περιμένεις ; Μπορεί να αρρωστήσει, μπορεί να πεθάνει, μπορεί να βαρέθηκε την γκρίνια σου και να μη σε αντέχει άλλο … Τότε τι θα κάνεις ;

Η αιτία είναι πέρα από μένα. Το αποτέλεσμα όμως είναι μέσα μου. Η αιτία είναι σ’ αυτό που με περιτριγυρίζει, η αιτία είναι εξωτερική.

Το αποτέλεσμα είμαι εγώ !


Ο Μέγας Αλέξανδρος σπατάλησε ολόκληρη τη ζωή του δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ και δεν του έμεινε χρόνος για να γίνει αυτοκράτορας. Πέθανε πριν η αυτοκρατορία του ολοκληρωθεί. Και πώς να γίνεις Βασιλιάς σε ένα περιορισμένο βασίλειο;

Ακολούθησε το μυστικό ! Δημιούργησε το αποτέλεσμα, και θα γίνεις βασιλιάς !

Όταν στρέφομαι προς τα μέσα, όταν ενώνομαι με το κέντρο μου, όταν γίνομαι ένα με το κέντρο του κόσμου, όλο το σύμπαν γίνεται το βασίλειο μου. Γίνομαι ο βασιλιάς του σύμπαντος. Τα μάτια μου γεμίζουν δάκρυα …κοιτάζω γύρω μου κι όλα είναι φρέσκα κι αγνά σαν να ‘χουν μόλις γεννηθεί …κανένα σύννεφο, καμιά θλίψη, μόνον Φως ! Μόνον απεριόριστη ομορφιά ! Ανοίγω τα μάτια και για ένα διάστημα μένω κυριολεκτικά θαμπωμένος από το θαύμα της ζωής πάνω στη γη …σαν να έχω μόλις γεννηθεί σε τούτο τον κόσμο …


Είμαι βασιλιάς καλή μου !

Δεν είμαι ;

Έστω και γι’ αυτό το μικρό, γι’ αυτό το απειροελάχιστο διάστημα, αφού έτσι αισθάνομαι …


… είμαι !



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό …


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα