Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Στα πρόθυρα του διαβήτη...οι αγχωμένοι άνδρες


Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Gothenburg της Σουηδίας


                         Στα πρόθυρα του διαβήτη...οι αγχωμένοι άνδρες

Οι άνδρες που ζουν καθημερινά μέσα στο άγχος διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 συγκριτικά με εκείνους που δεν αγχώνονται καθόλου.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Gothenburg της Σουηδίας, κατέγραψαν στοιχεία της υγείας περίπου 7.000 ανδρών από όπου φάνηκε μια σύνδεση ανάμεσα στα υψηλά επίπεδα στρες και την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.
Οι άνδρες αυτοί, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν με κλίμακα από το 1-6 τα επίπεδα άγχους της καθημερινότητάς τους λαμβάνοντας υπόψιν παράγοντες όπως η ανησυχία, ο εκνευρισμός, η δυσκολία στον ύπνο που σχετίζονταν με στρεσογόνα γεγονότα στην δουλειά ή το σπίτι. Τα ευρήματα της έρευνας κατέδειξαν ότι το 15,5% τον ανδρών ανέφεραν ότι βρίσκονταν σε μία κατάσταση μόνιμου άγχους τον προηγούμενο χρόνο ή για 5 συνεχόμενα χρόνια πριν την διεξαγωγή της έρευνας.
Επίσης από τις αναλύσεις φάνηκε ότι όσοι βρίσκονταν σε μόνιμο άγχος είχαν 45% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν καθόλου άγχος ή βίωναν παροδικό άγχος. "Σήμερα το άγχος δεν θεωρείται αποτρέψιμος παράγοντας για τον διαβήτη, καθώς η μελέτη δείχνει ότι υπάρχει μια ανεξάρτητη σχέση ανάμεσα στο μόνιμο άγχος και τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 γεγονός που υπογραμμίζει την σημασία να παρθούν προληπτικά μέτρα", τόνισε η ερευνήτρια Μασούμα Νόβακ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα