Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


                         
ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ
Αν πήγατε στον ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.....θα παρατηρήσατε ότι καθώς ανεβαίνουμε στα δεξιά μας ...υπάρχει ο ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.
Είναι ένα πανάρχαιο Ελληνικό σύμβολο ο ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ...ο δικός μας Ελληνικός σταυρός...γιατί οι άλλοι...τον αντιγράψανε στη συνέχεια....που συμβολίζει όπως θα δείτε παρακάτω ....τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, την ισορροπία και αρμονία του σύμπαντος, την διττότητα.

Την λέξη ΣΤΑΥΡΟΣ την  συναντούμε στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ (στην  Ιλιάδα Ω 453) και (στην Οδύσσεια λ 11).
Τη  λέξη ΣΤΑΥΡΟΣ  θα την συναντήσουμε στον Ηρόδοτο («τρεις σταυρούς υπίστησι» - 6ος αιώνας) και στον Θουκυδίδη -5ος αιώνας. Επίσης την χρησιμοποιεί και ο Ξενοφών (5ος-4ος αιώνας) καθώς  και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης (1ος αιώνας).
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ σχετίζεται με τον Βάκχο και τον Απόλλωνα και εμφανίζεται επίσης στο μέτωπο της Άρτεμης της Εφέσου.
Η λέξη ΣΤΑΥΡΟΣ (Σ+ΤΑΥΡΟΣ) ….προέρχεται όπως μας  λέει ο  Ο-ΜΗΡΟΣ ….από  βάθος χρόνου….και σημαίνει …ένα πάσαλο όρθιο… που έμπηγαν στο έδαφος οι άνθρωποι…σαν  εμπόδιο.
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ  έχει 4 σημεία αναφοράς …το άνω –κάτω δηλαδή… ΟΥΡΑΝΟΣ-ΓΑΙΑ και το δεξιά-αριστερά δηλαδή …..ο ΧΡΟΝΟΣ-ΧΩΡΟΣ. Το μυστικό βρίσκεται ….στην ΕΝΩΣΗ (ΕΝ-ΩΣΙΣ)…των τεσσάρων γραμμών στο σημείο …που είναι ο ΟΜ-ΦΑΛΙΟΣ λώρος …που συνδέει για πάντα τον ΚΟΣΜΟ ….με την ΑΙΩΝΙΑ ΑΡΧΗ.
Ακριβώς στο ΚΕΝ-Τ-ΡΟΝ …όπου είχε αρχική προέλευση από το γράμμα Τ  (ταυ) και ονομάζονταν Ταυρός. Εδώ λοιπόν στο ΚΕΝ-Τ-ΡΟΝ …με την εμφάνιση του γράμματος Τ ….που ακριβώς  στο σχήμα του σταυρού μέσα στο ΚΕΝΤΡΟΝ….βρίσκονται συσπειρωμένες όλες οι φυγόκεντρες και κεντρομόλες ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Το μυστήριο του κέντρου του σταυρού  είναι  επέκταση, διερεύνηση και εξάπλωση ….αλλά ταυτόχρονα περιορισμός, συσπείρωση και ανασύνταξη.
Στην ουσία ο ΣΤΑΥΡΟΣ… είναι το σύμβολο της εξελικτικής  μας ΠΟΡΕΙΑΣ ….δια των ενσαρκώσεων μας …..γιατί απλά δημιουργεί το ΑΕΝΑΟΝ περιστρεφόμενο τροχό στο Ζωδιακό Αγρό….δηλαδή στο Ζωδιακό Κύκλο.
 Οι τρεις σημαντικοί αριθμοί (4,10,36)….της Τετρακτύος ενοποιούν τα δύο σύμβολα …τον ΣΤΑΥΡΟ με το νοητό κύκλο.
 Ιδού: (1+2+3+4) Χ 36 = 360
Δηλαδή....είναι η εικόνα της Τετρακτύος ….που σχηματίζει τον ΣΤΑΥΡΟΝ εγγεγραμμένο σε κύκλο και η παράσταση αυτή ΑΔΕΛΦΙΑ…..είναι η εικόνα της ΣΤΑΣΕΩΣ και της ΡΟΗΣ ….που συνθέτουν την ΑΥΡΑ-ΨΥΧΗ.
 Ο αριθμός 4 (τέσσερα στοιχεία ΓΗ/ΥΔΩΡ/ΑΗΡ/ΠΥΡ) …..συνδέει τον ΣΤΑΥΡΟ των τεσσάρων βραχιόνων με τον κύκλο, διαιρώντας τον σε 4 τεταρτημόρια….κι έτσι η Τετρακτύς ….μετατρέπεται σε ΤΕΤΡΑΚΤΙΝΟΝ όραμα…..μέσα στο οποίο εξισορροπούν οι αντιθέσεις των τεσσάρων στοιχείων ….ώστε η ροή εντός του κύκλου να φέρει ΑΡΜΟΝΙΑ ….διότι κάθε ακτίνα ….έκτος του κύκλου σημειοδοτεί την ΑΥΡΑ=ΨΥΧΗΝ=6….ς….(στίγμα)….ΕΛΙΞς…….!!! ...όπου 6 αριθμός της ΨΥΧΗΣ.
Εξ αυτού στο σχήμα του σταυρού….(+)  …η οριζόντια γραμμή σημαίνει το ΘΑΝΑΤΟΝ (μόρον) …που σημαίνει ότι  στην πορεία αυτή (περιφορά γύρω από τον  Ήλιο),οι θνητοί άνθρωποι πλησιάζουν κάθε μέρα κατά μία μοίρα προς τον μόρον του φυσικού τους φορέα …του σώματός τους….ενώ η κάθετος γραμμή σημαίνει τη ΖΩΗ.
Ο άξονας άνω-κάτω (βοράς-νότος) συνταράσσει μέσω της ταχύτητας της ημερονύκτιας περιστροφής του …τον αφυπνιζόμενο νου και τον δραστηροποιεί στην αναζήτηση των διαχρονικών κάθετων ζωοποιών εκλάμψεων της επικοινωνίας  με τις Πλατωνικές Iδέες ….και τους Ουράνιους ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ (θεούς). Η οριζόντια γραμμή είναι ο άξονας της καθημερινότητας του ανθρώπου ….που περιορίζεται σε απτά και φθοροποιά πρόσκαιρα θέματα. Ενώ η κάθετος γραμμή είναι ο άξονας που συντονίζει το νου με τους λεπτοφυέστατους οραματισμούς, οι οποίοι του προσφέρουν την απάντηση στα ερωτήματα των υπαρξιακών του αναζητήσεων και τον οδηγούν στην οδό....της Φιλοσοφίας .
Έτσι ΑΔΕΛΦΙΑ…. σαν  σπαρμένες Οντότητες….. που ενσαρκωθήκαμε  εδώ πάνω στον πλανήτη ΓΑΙΑ…..οφείλουμε να έχουμε την αίσθηση των ανωτέρω κινήσεων του σταυρού….και συγκεκριμένα την κυκλική φορά ( ΚΥΚΛΟ-ΦΟΡΙΑ) της ίδιας της ζωής μας. Συνήθως όμως….κάνουμε σπασμωδικές παλινδρομικές κινήσεις  και στάσεις, χωρίς προσανατολισμό και γνώση του Ουρανίου Στερώματος και πεθαίνουμε …..καταποντιζόμενοι στην άβυσσο της ανυπαρξίας.
Τα 4 αυτά σημεία του ορίζοντα…κατευθυνόμενα στο ΚΕΝΤΡΟΝ του Όντος….ζητούν την εσωτερική συγκέντρωση στο Έν-Α του Εαυτού του,  για να  ενο-ποιηθούν οι εξωτερικές άπειρες εντυπώσεις….που προέρχονται από τις 5 αισθήσεις μας….και  ο αριθμός 5 (πέντε)…..π+Έν+τε…..καταλαμβάνει το   κ + Έν+ τρον του σταυρού…..και αφού το κάθε ον…..συλλάβει την έννοια του κ+εν+τρικού του Πυρήνα…..δηλαδή την ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥ/ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ…..κατευθύνεται προς ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ του εξωτερικού φυσικού Κόσμου. …..αφού πρώτα έχει έλθει σε επαφή με το Εσωτερικό Εαυτό….προκειμένου να αναγνωρίσει τώρα το νέο στίγμα των συντεταγμένων του…ως προς τα 4 σημεία του ορίζοντα….διότι  αυτά θα τον οδηγήσουν …ΑΔΕΛΦΙΑ…στα 4 σημεία του Ουράνιου Κύκλου…στους δυο μεγάλους Άξονες….του Ισημερινού (ανατολή-δύση) και του Μεσημβρινού (βορά-νότο)…οι οποίοι άξονες στο σχήμα του σταυρού….σχηματιζόμενοι….συγκλονίζουν το ΕΙ-ναι του.
Έτσι ΑΔΕΛΦΙΑ….ζητείται ΠΥΞΙΣ….ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ….όταν ήδη ξέρουμε ότι ο οριζόντιος άξονας της ΜΟΙΡΑΣ…..μας οδηγεί στον μόρο-θάνατο, ενώ ο κάθετος άξονας της νοήσεως….φέρει δια της φρονήσεως , της φθοράς του νου…προς τα ανώτερα συνειδησιακά ΠΕΔΙΑ.
Σκοπός μας είναι …η σύνδεση με το Κοσμικό Αείν Υπάρχειν….και οι τρόποι είναι οι εξής:
Α.) Πρώτα να ανακαλύψει ο κάθε θνητός ….το κέντρο  του Είναι… του, που είναι και το κέντρον του Λαβυρίνθου του Νου/Ναού του και αυτό θα το πετύχει φονεύοντας μέσα του το τέρας …που το αποκαλούμε Μινώταυρο…που εμπεριέχει ….μέσα μας αλαζονεία, ιδιοτέλεια, εγωπάθεια…και συγκατοικεί στο νοητικό Λαβύρινθο και διασπά έτσι την εσωτερική του ενότητα. Ο πρώτος….στόχος είναι το Εν ,…..ΑΔΕΛΦΙΑ…., δηλαδή….η ΕΝΩΣΙΣ του ΕΑΥΤΟΥ του στο κ+Έν+τρον του Νού/Λαβύρινθου…..όπου δια της επεξεργασίας εντός του νου των εντυπώσεων των αισθήσεων , ο αριθμός π+Έν+τε ….οδηγεί στο κ+Έν+τρον του σταυρού εντός του Κύκλου.
Β.) Δεύτερον να κατανοήσει ο κάθε θνητός την κυκλική ροή των 4 στοιχείων ΠΥΡΟΣ/ΟΡΜΗΣ - ΑΕΡΟΣ/ΣΚΕΨΗΣ - ΥΔΑΤΟΣ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ – ΓΗΣ/ΕΝΣΤΙΚΤΑ…..αφού πρώτα συνειδητοποιήσει τον οριζόντιο άξονα του Ισημερινού (ανατολής-δύσεως) και συγκρατήσει τον εαυτό του επί της περιφέρειας , της φοράς του κύκλου σταθερά στο χώρο. Και καθώς ο θνητός καθημερινά πάνω στον οριζόντιο άξονα προχωράει και κινείται επί του Ζωδιακού Κύκλου κατά μία μοίρα…πλησιάζοντας τον θάνατο –μόρο και μοιράζοντας με μεγαλοψυχία/μεγαλοθυμία μεταξύ των άλλων θνητών…ομοίων του…ώστε η εξομάλυνση των σχέσεών του με τους άλλους να κάνει απρόσκοπτη την ροή, κυκλοφορία δηλ.(φορά του κύκλου) των 4 στοιχείων …που τον ενώνουν με τους άλλους, τη φύση και το χώρο….με στόχο την ένωση …με τους ομοίους του….δια της ΑΡΕΤΗΣ.
Γ.) Τρίτον είναι ο θνητός …να έχει τελικό στόχο την Ένωση με το Θείον….που είναι ή ώσις δηλαδή...η ώθησις της ψυχής προς το Έν, η Έν+ωσις (ώθηση)…που οδηγεί στην αθανασία. Είναι ακριβώς το Εν δε ΑΠΟΛΛΩΝ, ….εκείνη η ώσις προς το Πόλον/Απόλλωνα του άξονα του μεσημβρινού.
Όταν μιλάμε για τον Κύκλο….εννοούμε τον Ζωδιακό Αγρό του Διονύσου Ζαγρέως….που με τον αριθμό 36 ενδυναμώνει την ψυχή μας και έρχεται να αποκτήσει με τις εμπειρίες της …εδώ στη γη, την ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και την ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ της…..με σκοπό την ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ της δια μέσου των ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ. Η ψυχή μας …οφείλει να δει τις συντεταγμένες και αντιληφθεί τον προορισμό της …διότι το κάθε ον…έχοντας διπλή φύση…μετατρέπει το παν εκ του δυνάμει όντος στο εν ενεργεία όν…..και για να γνωρίσει τις επιταγές…οφείλει να είναι ΕΝΑΡΕΤΟΣ.
Έτσι ΑΔΕΛΦΙΑ…… η ΦΡΟΝΗΣΗ είναι αρετή μεγάλη και συγχρόνως σοφία....το να ανακαλύψουμε τα αληθή και με γνώση ...να κάνουμε όλα τα απαραίτητα….. σύμφωνα με την Φύση.  Άρα η αρμονική ροή των 4 στοιχείων ….του σταυρού είναι το «κατά φύσιν ποιείν» και συμβολικά δια της ροής…..εντός του ΣΤΑΥΡΟΥ, ο οποίος τελών εν ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ….είναι σταθερός και ΑΙΩΝΙΟΣ.

Δεν είναι τυχαίο...ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ έχει τον ΙΣΟΣΚΕΛΗ ΣΤΑΥΡΟ.....ως σύμβολο....και μάλιστα συμβολίζει τον αριθμό ΕΝ-ΝΕΑ...και το διπλό ΕΨΙΛΟΝ.
Όποιος λοιπόν …δεν βλέπει τον ΙΣΟΣΚΕΛΗ ΣΤΑΥΡΟ μέσα του…..τότε με αναγραμματισμό….η λέξη ΣΤΑΥΡΟΣ….=> μετατρέπεται σε ΣΑΤΥΡΟΣ ….κι όποιος κοροϊδεύει….κοροϊδεύει και χλευάζει μόνον τον ΕΑΥΤΟ του.

Ερρωσθε ΕΛΛΑΝΙΟΣ/ΙΦΙΓΕΝΗΣ (E.I.)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα