Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Καρλ Γιουνγκ: Επτά Ομιλίες προς τους Νεκρούς - Ομιλία VI



Ομιλία VI


Ο δαίμονας της σεξουαλικότητας πλησιάζει την ψυχή μας σαν όφις. Είναι μισός άνθρωπος και εμφανίζεται ως σκέψη-επιθυμία.

Ο δαίμονας της πνευματικότητας κατέρχεται στην ψυχή μας σαν λευκό πουλί. Είναι μισός άνθρωπος και εμφανίζεται ως επιθυμία-σκέψη.


Ο όφις είναι μια γήινη ψυχή, μισή δαιμονική, ένα πνεύμα και συγγενεύει με τα πνεύματα των νεκρών. ΄Ετσι, όμοια με αυτά, ο όφις κουλουριάζεται γύρω από τα γήινα πράγματα κάνοντάς μας να τα φοβόμαστε είτε πειράζοντάς μας με έκλυτα πάθη. Η φύση του όφη μοιάζει με της γυναίκας. Αναζητά πάντα τη συντροφιά των νεκρών που κρατιούνται από τη μαγεία της γης, αυτών που δεν βρήκαν το δρόμο, ο οποίος οδηγεί στην ατομικότητα. Ο όφις είναι μία πόρνη. Οργιάζει με το διάβολο και τα κακά πνεύματα΄ ένας κακόβουλος τύραννος και βασανιστής, που αποπλανεί πάντοτε προς την πιο κακή συντροφιά. Το λευκό πουλί είναι κατά το ήμισυ η ουράνια ψυχή του ανθρώπου. Περιμένει με τη Μητέρα και κατά καιρούς κατεβαίνει.


Η φύση του πουλιού είναι σαν τη φύση του άντρα, είναι η αποτελεσματική σκέψη. Είναι ενάρετο και μοναχικό, ένας αγγελιοφόρος της Μητέρας. Πετά ψηλά πάνω απ' τη γη. Προστάζει μοναχικότητα.
Φέρνει γνώση απ' όσους βρίσκονται μακριά, που προηγήθηκαν και έχουν τελειοποιηθεί. Μεταφέρει το λόγο μας ψηλά στη Μητέρα. Αυτή μεσολαβεί, ζεσταίνει, αλλά απέναντι στους θεούς δεν έχει δύναμη. Είναι ένα όχημα του ήλιου. Ο όφις κατέρχεται και με την πονηριά του αδρανοποιεί τον φαλλικό δαίμονα, αλλιώς τον προκαλεί. Παράγει τις πιο περίτεχνες από τις γήινες σκέψεις, τις σκέψεις εκείνες που μπορούν να τρυπώσουν στο παραμικρό άνοιγμα και προσκολλώνται σε όλα τα πράγματα με πόθο. Ο όφις, αναμφίβολα, είτε το θέλουμε είτε όχι, θα πρέπει παρ' όλα αυτά να μας είναι χρήσιμος. Μας αναγκάζει να χάνουμε τον έλεγχό μας, δείχνοντάς μας έτσι το δρόμο, που με την ανθρώπινη νοημοσύνη μας δεν θα μπορούσαμε να βρούμε.

Με περιφρονητικό βλέμμα οι νεκροί είπαν : Πάψε να μιλάς για θεούς και δαίμονες και ψυχές. Αυτά μας είναι γνωστά από καιρό.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα