Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Το αίνιγμα από τις πέτρες των Σαμάνων στον Παναμά - Stones Shaman

Μια ομάδα αρχαιολόγων του Smithsonian Tropical Research Institute έχει ανακαλύψει 12 ασυνήθιστες πέτρες που χρονολογούνται περισσότερο από 4000 χρόνια πριν, στο πίσω μέρος ενός αρχαίου προϊστορικού σπηλαίου κοντά στη Μποκέτε του Παναμά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συλλογή των πετρών μπορεί να θεωρηθεί ως η πρώτη πραγματική απόδειξη για την ύπαρξη από τις σαμανικές τελετές σε αυτή την περιοχή της Κεντρικής Αμερικής.
Οι 12 πέτρες βρέθηκαν στο καταφύγιο Casita de Piedra, κοντά στον ισθμό του Παναμά. Τα βράχια έχουν βρεθεί σε μία κυκλική διαμόρφωση πολύ μικρή, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτές κρατήθηκαν σε μια δερμάτινη θήκη που παρά τον χρόνο που πέρασε διατηρήθηκε.
Χάρη στην μέθοδο χρονολόγησης άνθρακα, το υλικό και τα υπολείμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μια περίοδο 4000 έως 4800 χρόνια πριν. Αν η ερμηνεία μας είναι σωστή, η διαπίστωση μας είναι πως πρόκειται για την παλαιότερη απόδειξη της Σαμανικής πρακτικής στην Κεντρική Αμερική, γράφουν οι συντάκτες του άρθρου στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Έξετερ.
Το καταφύγιο στον βράχο της προ-Κολομβιανής εποχής ανακαλύφθηκε το 1970. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι ήταν στέγη και είχε χρησιμοποιηθεί από τον τοπικό πληθυσμό περίπου 6500 χρόνια πριν. Όμως, ο Ruth Dickau ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Exeter, ανακάλυψε ότι η σπηλιά ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Στην πραγματικότητα, πολλά χειροποίητα αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων λειψάνων του μαγειρέματος και ένα άλλο για την κατασκευή εργαλείων, μας επέτρεψε να τοποθετήσουμε τη χρήση του καταφύγιου για περισσότερα από 9000 χρόνια πριν. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, διαπιστώθηκε επίσης η κρυψώνα των μυστηριωδών πετρών Shaman.
Η συλλογή, η οποία περιλαμβάνει ημιδιαφανές χαλαζία, σιδηροπυρίτη, σε βράχους και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν πιθανώς κατά τη διάρκεια των Σαμανιστικών τελετουργιών. Μερικοί βράχοι περιέχουν και κόκκους από μαγνητίτη.
Επίσης αυτό που είναι και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα υλικά που απαρτίζουν τις πέτρες δεν προέρχονται από το καταφύγιο, αλλά από μία μακρινή περιοχή του Παναμά που ονομάζεται Cordillera Central. 
-->
Προφανώς, ο ίδιος αριθμός και η ποιότητα της πέτρας χρησιμοποιήθηκαν από Σαμάνους σε όλη την περιοχή, προτείνοντας τη χρήση ενός προτύπου τελετουργικού που μοιράζονταν από όλες τις φυλές.
Από το apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα