Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το Τραγούδι της Ημέρας - "Στιγμές" - Χάρις Αλεξίου-Μανώλης Ρασούλης-Leon Y. Poliker

                            


Το Δεκέμβρη του 2012 εμφανίστηκε στα δισκοπωλεία, αυτός ο δίσκος με τα δεκατέσσερα ανέκδοτα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη. Η Χαρούλα Αλεξίου είχε την ιδέα να συγκεντρώσει πέντε συνθέτες και να μας δώσει ένα πολύτιμο έργο, πολύτιμο λόγω του γεγονότος ότι ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος δεν είναι πια στη ζωή. 
γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)

Ευχάριστο νέο κι εγχείρημα για το κοινό. Περιποιημένη δουλειά από τον ήχο μέχρι το εξώφυλλο, σε μία παραγωγή του Ηλία Μπενέτου. 

Τα τραγούδια υπογράφουν οι Βάσω Αλλαγιάννη, Πέτρος Βαγιόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Ορφέας Περίδης κι ο ισραηλινός συνθέτης Leon Y. Poliker, καθώς κι η ίδια η Χαρούλα Αλεξίου, διασκευάζοντας το τραγούδι "Τώρα τί κάνω" και χρησιμοποιώντας κομμάτι από το "Καλημέρα Ήλιε" του Μάνου Λοΐζου. 

                            Χάρις Αλεξίου - Μανώλης Ρασούλης: Η τρίπλα



Ίσως το πιο δυνατό σημείο του δίσκου, είναι οι "Στιγμές". Δεν είναι μόνο που ακούγεται στην αρχή η φωνή του ίδιου του Μανώλη Ρασούλη, είναι και που ο στίχος είναι προφητικός, είναι και που γράφτηκε το Νοέμβρη του '05, κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες πολέμου.

Είναι ένα κράμα συγκίνησης, ανατριχίλας, σκληρού νοήματος σε παράταιρα γλυκιά μελωδία και ελπίδας ("Show must go on."). 

Ερμηνευτικά δεν ακούμε μόνο την Χάρις Αλεξίου, αλλά τον Ορφέα Περίδη (σταθερό συνεργάτη του Ρασούλη) στο "Θα Ξανάρθω" (ντουέτο) και τη Ναταλία Ρασούλη στο Γι' αυτό Σ' αγαπώ (ντουέτο).



Από πολλούς χαρακτηρίστηκε αυτή η δουλειά (μέσα σ' αυτούς κι η Ναταλία Ρασούλη) ως ιστορική στιγμή. Πολύ πιθανόν, αν κι είναι λίγο νωρίς για να το πούμε.

Σίγουρα ένα σημαντικό δώρο στο έντεχνο κοινό. Η μοναδική "αδυναμία" αυτής της δουλειάς είναι η φωνή της Χαρούλας, που μπορεί να ακούγεται αισθαντική, μα παραμένει - δυστυχώς - κουρασμένη. 

"Show must go on..must go on"




Αλέκος Χρυσόπουλος
http://www.musicheaven.gr
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα