Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συλλαλητήρια Mozilla για Μυστική Συνθήκη Internet [Don't touch my Internet]


Αν και το συμβάν έχει ξεκινήσει περίπου ένα μήνα πριν, εν’ τούτοις δεν πήρε την δημοσιότητα που άξιζε και έτσι νομίζω πως θα έπρεπε να το αναφέρουμε.
Είναι πλέον γνωστό πως κάποιοι, όπως πολυεθνικές και οι έχοντες γενικότερα οικονομικά συμφέροντα ισχυρά, θέλουν να σας πείσουν πως δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο για ιδιωτικότητα και ανωνυμία.
Το ίδιο που προσπαθούν να κάνουν και θα επιβάλουν και το προσεχές διάστημα οι κυβερνήσεις.
Εμείς και άλλοι προσπαθούμε για το αντίθετο. Για το πόσο αναγκαία και επιβεβλημένη είναι η ανωνυμία και το δικαίωμα σε αυτή.

Προσθέστε ένα άλλο όνομα στη λίστα των επικριτών που ασχολούνται με τις προσπάθειες να ξαναγραφούν οι όροι της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, δίνοντας έτσι στις κυβερνήσεις τον έλεγχο του Διαδικτύου˙ η Mozilla της Silicon Valley αντιτίθεται τώρα επίσημα στην ITU (=International Telecommunication Union = Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών).

Η Mozilla, αυτοί οι ιθύνοντες του άκρως επιτυχημένου διαδικτυακού προγράμματος περιήγησης στο Web Firefox για Mac, υπολογιστές και έξυπνα τηλέφωνα, έχουν βγει και καταδικάζουν μια κορυφαία μυστική συνάντηση στο Ντουμπάι, στα μέσα του Δεκέμβρη 2012, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταλυτικές αλλαγές του τρόπου που ο κόσμος συνδέεται με το Internet.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις -κεκλεισμένων των θυρών!- συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των μελών της Παγκόσμιας Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τις Διεθνείς Τηλεπικοινωνίες (WCIT), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παραμένουν μυστικές˙ και αυτός ακριβώς ο λόγος ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η Mozilla ύψωσε φωνή διαμαρτυρίας αποφασίζοντας να μιλήσει ανοιχτά και ελεύθερα. Σε μια ένσταση που δημοσιεύτηκε στη Mozilla.org, οι προγραμματιστές γράφουν:
Το ζήτημα δεν είναι αν οι κυβερνήσεις μας, τα Ηνωμένα Έθνη ή ακόμη και η ITU θα πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στη διαμόρφωση του Διαδικτύου.
Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούν να το κάνουν πίσω από κλειστές πόρτες, στα κρυφά, χωρίς εμάς.
Ο Παγκόσμιος Ιστός μας επιτρέπει να μιλήσουμε, να μοιραστούμε και να συνδεθούμε γύρω από θέματα που έχουν μείζονα σημασία και μας αφορούν.
Δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αναγκάζει τις κυβερνήσεις να λογοδοτούν και σπάει τα εμπόδια. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι επειδή το Web ανήκει σε όλους μας…
επιμένει η Mozilla.
Έχουμε όλοι λόγο στο πώς χτίζεται το Διαδίκτυο και πώς θα λειτουργεί.
Τώρα, προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το τι μπορεί να κάνει η Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Διεθνείς Τηλεπικοινωνίες ξαναγράφοντας την ITU (= τους όρους που διέπουν τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών), η Mozilla έχει κυκλοφορήσει μία «συλλογή» προσωπικής δέσμευσης (“Engagement Kit), προκειμένου να καταφέρει να κάνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όχι απλά να μιλήσουν και να εκφράσουν την άποψή τους αλλά να υψώσουν τη φωνή τους, όντας συνειδητοποιημένοι για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο Web χωρίς τη συμβολή τους και χωρίς να εξετάζεται ποτέ σοβαρά η γνώμη τους.
Η Mozilla έχει θέσει ως πρωταρχική αποστολή της να κρατήσει την δύναμη του διαδικτύου στα χέρια των ανθρώπων.
λένε οι προγραμματιστές.
Η Mozilla δημιουργεί τώρα μια λίστα των μεγάλων ονομάτων στο χώρο του Internet που έρχονται σε ανοιχτή αντίθεση με τις συνομιλίες της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών.
Τις τελευταίες ημέρες, στη λίστα αυτή έχει προστεθεί και ο Vint Cerf και ο Sir Tim Berners-Lee, δύο επιστήμονες της πληροφορικής που θεωρούνται, από το ευρύ κοινό, ως καθοριστικής σημασίας προσωπικότητες στον κόσμο του Διαδικτύου αλλά και στο πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει αυτός ο κόσμος.
Ο Berners-Lee, ο εφευρέτης του World Wide Web, μίλησε ανοιχτά εναντίον της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών μόλις πρόσφατα, ενώ παρακολουθεί τις εξελίξεις, προειδοποιώντας ότι το να γραφτεί από την αρχή η Διεθνής Συνθήκη και, ως εκ τούτου, να τεθεί η ρύθμιση του Διαδικτύου στα χέρια της κυβέρνησης δεν είναι απλώς περιττό, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει μια διασπαστική απειλή για τη σταθερότητα του Διαδικτύου.
Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από κάτι τέτοιο, το Web δεν θα παραμείνει το ίδιο όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Πολλά προβλήματα που έχω ακούσει από τους ανθρώπους ήταν ότι, στην πραγματικότητα, οι χώρες που θέλουν να είναι σε θέση να μπλοκάρουν το Internet και επιτηδευμένα δίνουν στο λαό τους μία ασφαλή (ή μήπως, επισφαλή?) άποψη για το τι υπάρχει εκεί έξω, θα χρησιμοποιήσουν το σύμφωνο της ITU ως ένα μηχανισμό για να το επιτύχουν αυτό˙ και να αναγκάσουν και τις άλλες χώρες να ευθυγραμμιστούν με το μπλοκάρισμα που αυτοί θέλουν -και εν τέλει θα καταφέρουν- να θέσουν σε εφαρμογή…
δήλωσε ο Berners-Lee.
Διέρρευσαν έγγραφα από τη συνάντηση της Παγκόσμιας Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τις Διεθνείς Τηλεπικοινωνίες που δείχνουν ότι κάποιοι «ιθύνοντες» από όλο τον κόσμο έχουν διατυπώσει την ιδέα της υιοθέτησης ενός νέου προτύπου για το Internet, το οποίο θα εφαρμόσει έλεγχο των πακέτων δεδομένων ή της DPI, επιτρέποντας ουσιαστικά όλη την κίνηση που αποστέλλεται μέσω του Web να επανεξετάζεται και να ελέγχεται από το κυβερνητικό σώμα!
Αν κάτι τέτοιο εφαρμοσθεί ΚΑΙ με το άλλοθι της νομιμότητας, τότε θα μιλάμε πλέον για τη μεγαλύτερη αρπαγή εξουσίας στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και για μια διαστροφή της εξουσίας της!
Και μη ξεχνάτε πως πλέον όλα είναι ένα κουβάρι. Αυτό που εφαρμόζεται στην καθημερινότητα θα εφαρμοστεί και στο διαδίκτυο, μα και αντίστροφα, προσαρμοσμένα αναλόγως. Και πάντα μα πάντα εις βάρος μας. Εις βάρος της ίδιας της ελευθερίας και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων…
Όπως φαίνεται το 2013 θα έχουμε εντονες εξελίξεις σε αυτό…
Με μια αναζήτηση για: Mozilla secret Internet treaty η αντίστοιχες λέξεις κλειδιά θα βρείτε πολύ υλικό στο διαδίκτυο (όσο ακόμα μπορείτε βέβαια)…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα