Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΝΑΣΑ "Αποφεύγουμε τον αστεροειδή που μπορεί να καταστρέψει τη Γη!"


Η μόνη επιβεβαιωμένη απειλή από το υπερπέραν έχει διάμετρο 300 μέτρα, λέγεται Άποφις και είναι ένας αστεροειδής που η τροχιά του υπήρχε φόβος πως μπορούσε να διασταυρωθεί με τη Γη!

Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ υπολόγιζαν ότι μπορεί να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας το 2036, κάτι που όπως φαίνεται το αποφεύγουμε...

Ο αστεροειδής με μέγεθος δυο γηπέδων ποδοσφαίρου πέρασε ξυστά από τον πλανήτη μας την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους ειδικούς να μελετήσουν καλύτερα την τροχιά του.

Αν και αρχικά οι πιθανότητες πρόσκρουσης είχαν θεωρηθεί ασυνήθιστα μεγάλες από μία στις 45 έως μία στις 300, στη συνέχεια οι νέες μετρήσεις των αστρονόμων μείωσαν δραματικά αυτές τις πιθανότητες, αλλά δεν τις εκμηδένισαν.

 "Η πιθανότητα πρόσκρουσης, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, είναι μικρότερη από μία στο εκατομμύριο, συνεπώς μπορούμε με ασφάλεια να αποκλείσουμε την περίπτωση να πέσει στη Γη το 2036. Το ενδιαφέρον μας πλέον για τον αστεροειδή Άποφι είναι ουσιαστικά επιστημονικό για το προβλεπόμενο μέλλον", δήλωσε ο Ντον Γιέομανς της NASA, ο οποίος είναι υπεύθυνος του ειδικού γραφείου για την παρακολούθηση των διαστημικών σωμάτων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τον πλανήτη μας (Near-Earth Object Program Office).



Πηγή: radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα