Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πόσο θα κρατήσει αυτός ο βήχας;


                  

Ο,τι και να κάνετε για να τον καταπολεμήσετε, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ο βήχας που οφείλεται σε κάποια εποχική λοίμωξη, έχει τη δική του άποψη για το πότε θα σας εγκαταλείψει και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί προτού περάσουν...
...18 ημέρες. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η μέση διάρκεια του βήχα από μία απλή λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως π.χ. κάποιο κρυολόγημα.
Προτού καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα, οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία από 19 παλιότερες κλινικές μελέτες που είχαν διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ 1976 και 2010 για να εξετάσουν τη διάρκεια του βήχα σε υγιείς ενήλικες.

Οι περισσότεροι από εμάς ωστόσο θεωρούμε ότι ο βήχας μπορεί να υποχωρήσει πολύ νωρίτερα, αν λάβουμε την κατάλληλη θεραπεία, σύμφωνα με τη μελέτη στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκαν σχετικά 500 ενήλικες.
Αυτή η αισιοδοξία σχετικά με το διάστημα που θα μας ταλαιπωρήσει ο βήχας, έχει ως συνέπεια πολλοί ασθενείς να λαμβάνουν αχρείαστη θεραπεία, επισημαίνουν στην επιθεώρηση «Annals of Family Medicine» οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια, που πραγματοποίησαν τη μελέτη.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον οι μισοί ασθενείς με βήχα που απευθύνονται στο γιατρό, λαμβάνουν αντιβιοτικά. Αυτή η κίνηση ωστόσο δεν μπορεί να τους βοηθήσει καθώς οι ιώσεις οφείλονται σε ιούς, ενώ τα αντιβιοτικά καταπολεμούν τα μικρόβια, επομένως είναι αχρείαστα.
«Η ενημέρωση των ασθενών σχετικά με την ακριβή διάρκεια του βήχα μπορεί να περιορίσει την αχρείαστη κατανάλωση αντιβιοτικών», τονίζουν οι ερευνητές.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα