Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πώς να χτίσετε την αυτοπειθαρχία σας


Πώς να χτίσετε την αυτοπειθαρχία σας
Κατακτήστε την πειθαρχία του μυαλού και αποκτήστε τον έλεγχο της ζωής σας! Μπορεί ο δρόμος προς την αυτοπειθαρχία να έχει διάφορα εμπόδια, αλλά εκεί «κρύβεται» το κλειδί για την επιτυχία και την ελευθερία. Άλλωστε, όπως έγραψε ο Stephen R. Covey: «ο απείθαρχος είναι σκλάβος των διαθέσεων, των ορέξεων και των παθών του». Σκεφτείτε, ότι είτε είστε μισθωτός ή άνεργος, είτε χειρίζεστε τον έλεγχο της ζωής ή όχι… χρειάζεστε την αυτοπειθαρχία για να προχωρήσετε μπροστά, για να εξελιχθείτε. Πώς όμως μπορείτε να ενεργήσετε σύμφωνα με ο,τι νομίζετε και όχι ανάλογα με το πως αισθάνεστε εκείνη τη στιγμή;

Θέστε ένα ρεαλιστικό στόχο
Για να αποκτήσετε αυτοπειθαρχία… πρέπει να έχετε περάσει από μια διαδικασία αυτογνωσίας! Άλλωστε, πρώτα πρέπει να γνωρίζετε τους στόχους και τις ανάγκες σας και ύστερα να προχωρήσετε μπροστά. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να μην οδηγηθείτε ένα βήμα προς τα πίσω. Πρέπει να αποφασίσετε ποια συμπεριφορά αντανακλά καλύτερα στους στόχους και τις αξίες σας και να την ακολουθήσετε πέρα από τα συναισθήματα της στιγμής.
Απομακρυνθείτε από τις κακές συνήθειες
Οι κακές συνήθειες, από τις απλές μέχρι τις πιο εθιστικές, είναι ικανές να σας παρασύρουν. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, πρέπει να κρατηθεί μακριά από το ψυγείο και τα μπισκότα κάθε βράδυ! Για να εξαφανίσει τους πειρασμούς από μπροστά του μπορεί να  ορίσει μερικούς μικρούς και εφικτούς στόχους, όπως είναι να μη φάει μπισκότα για τα επόμενα δυο βράδια. Στη συνέχεια, τα δυο βράδια θα γίνουν τρία και τέσσερα….
Πώς να χτίσετε την αυτοπειθαρχία σαςΜην αφήνετε τις υποχρεώσεις… για αύριο!
Πρέπει να αφήσετε πίσω την αγαπημένη σας φράση «…από Δευτέρα». Δεν πρέπει να χρονοτριβείτε, αλλά να κάνετε τα πράγματα που κανονικά θα αναβάλλατε, όπως είναι το πλύσιμο των πιάτων ή των ρούχων. Είναι πολύ καλύτερα να πλύνετε αμέσως τα πιάτα και να μη δώσετε στον εαυτό σας το χρόνο να σκεφτεί κάτι διαφορετικό. Στο τέλος, επιβραβεύστε τον εαυτό σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε «υγιεινές» ανταμοιβές, π.χ. ένα ταξίδι ή ένα μασάζ.
Τηρήστε ένα πρόγραμμα εργασιών κάθε ημέρα
Πρέπει να μπείτε σε ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ακόμα και η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο ύπνος και ο χρόνος με την οικογένεια μπορεί να σας δώσει το κίνητρο για να αποκτήσετε αυτοπειθαρχία. Γράψτε σε ένα χαρτί πέντε πράγματα που θέλετε να πετύχετε μέχρι το βράδυ και σβήνετε όσα πραγματοποιείτε μέσα στην ημέρα. Βέβαια, αν πρέπει να ασχοληθείτε με ένα έργο δύο εβδομάδων, προφανώς πρέπει να «σπάσετε» το στόχο σας σε πολλούς μικρούς. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν πρέπει να βγαίνετε εκτός χρονοδιαγράμματος…
Πώς να χτίσετε την αυτοπειθαρχία σας«Ξεγελάστε» το μυαλό σας με ευχάριστες δραστηριότητες
Αν κάνετε μια λίστα από ευχάριστες δραστηριότητες θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τους πειρασμούς της καθημερινότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί π.χ. μια βόλτα με ένα φίλο, λίγη μουσική ή ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός απέναντι στην απειθαρχία. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αναγκάσετε τον εγκέφαλό σας να απομακρυνθεί από μια ανησυχία… αλλά σίγουρα μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο! Δώστε στον εαυτό σας μια δικαιολογία για να σταματήσει να σκέφτεται απείθαρχα.
Απομακρύνετε ό,τι αποσπά την προσοχή σας
Απομακρύνετε από την πρώτη θέση της ζωής σας καθετί που αποσπά την προσοχή σας. Πρόκειται για τον πιο εύκολο τρόπο που μπορεί να σας ενθαρρύνει ώστε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Έτσι, αν χάνετε διαρκώς χρόνο στα παιχνίδια του υπολογιστή, ενώ πρέπει κανονικά να μελετήσετε… μπορείτε απλά να εξοπλιστείτε με δύναμη και να τα διαγράψετε. Μια τέτοια κίνηση δεν αποτελεί μια ακόμη επιλογή, αλλά έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
Πώς να χτίσετε την αυτοπειθαρχία σαςΔεσμευτείτε στον εαυτό σας για αυτοπειθαρχία
Πρέπει να κάνετε μια εσωτερική δέσμευση για τους στόχους σας. Διαφορετικά, όταν το ξυπνητήρι σας χτυπάει θα πατάτε το κουμπί: «5 λεπτά ακόμη…»! Να θυμάστε ότι όταν ο ενθουσιασμός ξεθωριάσει, το έργο της αυτοπειθαρχίας δυσκολεύει. Να υπενθυμίζετε την υπόσχεση που έχετε δώσει στον εαυτό σας καθημερινά και να «σταματάτε» όταν οδηγείστε προς απείθαρχες πράξεις, όπως είναι η αποφυγή του γυμναστηρίου. Μερικές φορές βοηθάει η δημόσια δέσμευση… αφού ο εγωισμός δύσκολα θα σας αφήσει να παραιτηθείτε από αυτήν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα