Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Δέκα πράγματα για την Βόρεια Κορέα που κανείς δεν θα σου πεί...



Είναι μια χώρα τόσο διαφορετική αλλά και τόσο αμφιλεγόμενη, που όσο και να νομίζεις πως την γνωρίζεις, τελικά δεν ξέρεις παρα ελάχιστα.
Αυτή τη φορά αποφάσισα να αφιερώσω ένα κείμενο με τα 10 σημεία που πρέπει να γνωρίζεις πριν έρθεις αλλά που δεν θα σου πει κανείς (αφού κανείς σχεδόν δεν έχει πάει).

1. Στην Βόρεια Κορέα οι ξένοι απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν ταξί, να πάρουν το μετρό και να μπουν σε λεωφορείο της γραμμής. Η μόνη λύση είναι να αγοράσεις αυτοκίνητο (ή ποδήλατο τους καλοκαιρινούς μήνες). Προσοχή όμως, αν είσαι γυναίκα μάλλον θα πας με τα πόδια, διότι οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν..
2. Οι συναλλαγές γίνονται μόνο σε ευρώ αλλά τα ρέστα θα τα πάρεις σε κινέζικα γιουάν ή και σε δολάρια. Εάν δεν έχουν όμως να σου δώσουν ρέστα (κάτι πολύ συχνό) κανένα πρόβλημα, θα πάρεις το αντίτιμο των χρημάτων σου σε καραμέλες και τσίχλες.
3. Πήγες να ψωνίσεις ή να φας και δεν σου έφτασαν τα χρήματα; Κανένα πρόβλημα και εδώ. Η υπάλληλος θα γράψει το όνομα σου σε ένα τετράδιο και την επόμενη φορά θα πληρώσεις..Νομίζεις αλήθεια πως υπάρχει περίπτωση να φύγεις από τη χώρα και να μην πληρώσεις τα χρωστούμενα;
4.Για όποιον αρέσει η νυχτερινή ζωή, η Βόρεια Κορέα μάλλον θα είναι ατυχής επιλογή. Τα δύο εστιατόρια της πόλης κλείνουν στις 9 και 11 αντίστοιχα. Υπάρχει όμως και το μοναδικό μπαρ καραόκε που λειτουργεί στο κινέζικο ξενοδοχείο (μαζί με καζίνο παρακαλώ) και όπου νεαρές κινέζες προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους για λίγα ευρώ (όχι, εδώ δεν θα σου δώσουν τσίχλες για ρέστα..)
5. Εάν κάνεις βόλτα στην πόλη μην ξεχάσεις ποτέ να έχεις μαζί σου νερό και σνακ..Αν διψάσεις ή πεινάσεις μην έχεις ελπίδες πως θα βρεις νερό να αγοράσεις..Όταν λέμε δεν υπάρχουν καταστήματα και αγορά, κυριολεκτούμε...
6. Αν πάλι θέλεις καφέ να έχεις υπόψη πως α. καφές δεν υπάρχει στη χώρα παρα μόνο ένα κινέζικο νερόπλυμα τύπου νες καφέ και β. πως το μοναδικό καφέ της πόλης το περίφημο Κλάους στην πλατεία Κιμ Σουνγκ Ιλ σερβίρει καπουτσίνο που το φτιάχνουν σε ένα διπλανό κτήριο κ στο φέρνουν με την προϋπόθεση βέβαια να λειτουργεί η μηχανή καφέ και να υπάρχει καφές  (τα ρέστα εδώ θα τα πάρεις υποχρεωτικά σε τσίχλες)
7. Μην διανοηθείς ποτέ να δώσεις φιλοδώρημα σε σερβιτόρα. Θα στο γυρίσουν πίσω ευγενικά αλλά αποφασιστικά (μπορείς όμως να δώσεις τσιγάρα στον φύλακα του σπιτιού σου, αυτός θα το εκτιμήσει δεόντως)
8. Η Πιονγκ Γιανγκ είναι αναμφίβολα η πιο ασφαλής πόλη στον πλανήτη. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου συμβεί κάτι, εκτός από το να σε πατήσει κάποιο από τα φορτηγά ή τα λεωφορεία
9. Όταν διασχίζεις το δρόμο να θυμάσαι πάντα πως τα τροχοφόρα προηγούνται και πως δεν σταματάνε ποτέ για να περάσουν οι πεζοί, παρα μόνο κορνάρουν για να σε ειδοποιήσουν. Αν δεν ακούσεις την κόρνα...δες παραπάνω το νούμερο 8...
10. Μην παραξενευτείς εάν στις βόλτες σου στην πόλη σε κοιτάνε ή σε ακολουθούν..Όχι, μην ξυπνάει ο Τζέιμς Μποντ μέσα σου, δεν πρόκειται για κάποιον σκιώδη κατάσκοπο που καταγράφει τις κινήσεις σου αλλά για αυθόρμητη περιέργεια των ντόπιων...Χαμογέλασε και συνέχισε το δρόμο σου, κάποια στιγμή θα βαρεθεί (ή μπορεί και όχι...)
Και για όσους δεν πείσθηκαν ακόμα, ακολουθούν αποκλειστικές εικόνες της Πιονγκ Γιανγκ μετά τις 8 το βράδυ..
Άντε, πότε θα βγάλετε εισιτήρια;



ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα