Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

(Βίντεο): Αποθέωση Ασαντ μετά το πέρας της ομιλίας του.

Άσαντ: Να προστατεύσουμε το έθνος από τους τρομοκράτες

Η αντιπολίτευση στη Συρία απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση που ανακοίνωσε σήμερα σε διάγγελμά του ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ λέγοντας ότι αυτή αποσκοπεί στο να καταστρέψει τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου.






«Ο Άσαντ απλώς θέλησε, με την πρότασή του, να κόψει τον δρόμο προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης, η οποία θα μπορούσε να προκύψει από την προσεχή αμερικανο-ρωσική σύνοδο με τον (μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Λακχντάρ) Μπραχίμι και την οποία η αντιπολίτευση δεν θα δεχτεί εκτός αν εγκαταλείψει την εξουσία εκείνος και το καθεστώς του», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συμμαχίας, Ουαλίντ Μπούνι.
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έκανε σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και μήνες καλώντας τον λαό σε μία «εθνική κινητοποίηση» κατά των αντικαθεστωτικών τους οποίους χαρακτήρισε τρομοκράτες της αλ Κάιντα.



"Συναντόμαστε σήμερα και ο πόνος κατακλύζει την συριακή γη. Δεν υπάρχει χώρος για τη χαρά ενώ η ασφάλεια και η σταθερότητα απουσιάζουν από τους δρόμους της χώρας. Το έθνος ανήκει σε όλους και όλοι πρέπει να το προστατεύσουμε», είπε ο Άσαντ σε ομιλία του που εκφώνησε από την όπερα στο κέντρο της Δαμασκού.
Τα σχόλιά του αυτά ήταν τα πρώτα που έκανε δημοσίως έπειτα από μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Νοέμβριο σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό όταν δεσμεύτηκε να παραμείνει στη Συρία και να πολεμήσει μέχρι θανάτου αν χρειαστεί.
Η εξέγερση κατά του Άσαντ που μετρά ήδη 21 μήνες έχει μετατραπεί σε εμφύλιο ο οποίος, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60.000 ανθρώπους.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα