Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Πρέπει οι αστροφυσικοί να μελετήσουν πάλι πως σχηματίζονται οι γαλαξίες

Πρέπει οι αστροφυσικοί να μελετήσουν πάλι πως σχηματίζονται οι γαλαξίες
Στο Στρασβούργο (ανατολική Γαλλία), ένας μαθητής λυκείου, 15 ετών, ο Νέιλ Ιμπάτα, συνυπέγραψε σήμερα επιστημονική μελέτη αστροφυσικής, που ήδη δημοσίευσε η έγκυρη βρετανική επιθεώρηση Nature.
"Ο πατέρας του μαθητή, Ροντρίγκο Ιμπάτα, που συνυπογράφει τη μελέτη, κάλεσε τον γιό του στο αστεροσκοπείο Στρασβούργου (ο πατέρας εργάζεται εκεί) να κάνει εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος Python--το πρόγραμμα αυτό αφορά την εξέλιξη των πολύ μικρών γαλαξιών, γύρω από τον μεγάλο γαλαξία της Ανδρομέδας, αναφέρει το CNRS.

Πράγματι, ο μαθητής εργάστηκε κοντά στον πατέρα του για το πρόγραμμα Python. "Μελετώντας ο γιός Ιμπάτα, πρώτος έφερε στο φως την κίνηση εναλλαγής, που κάνουν συνεχώς κάποιοι μικροσκοπικοί γαλαξίες γύρω απ τον πολύ μεγαλύτερό τους γαλαξία της Ανδρομέδας", αναφέρει πάντοτε το CNRS.
Έτσι, απέκτησε ο μαθητής το δικαίωμα να συνυπογράψει την επιστημονική μελέτη (μαζί με τον πατέρα του και περίπου 15 άλλους αστρο-φυσικούς --από πολλά ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και από την Αυστραλία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες).
Πράγματι, η παρουσία μικροσκοπικών γαλαξιών γύρω από πολύ μεγαλύτερους γαλαξίες, παραδείγματος χάρη της Ανδρομέδας, έχει επισημανθεί επιστημονικά εδώ και καιρό : οι μικροσκοπικοί γαλαξίες είναι τα υπολείμματα πολύ πιό ευρύχωρων γαλαξιών,που όμως οι γειτονικοί γαλαξίες απορροφούν διαρκώς κομμάτια τους.
Για καιρό, οι αστρονόμοι θεωρούσαν ότι αυτά τα δύο συμπαντικά φαινόμενα, αντικείμενα διαρκούς παρατήρησης, είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, υπενθυμίζει το CNRS.
Με τη νέα μελέτη, που δημοσιεύει η επιθεώρηση Nature, συνυπογραφόμενη από τον πατέρα και τον γιό Ιμπάτα, η αστρονομική θεωρία εμπλουτίζεται, αποκαλύπτεται και τεκηριώνεται η εξής επιστημονική πραγματικότητα : --ότι γύρω από τον γαλαξία της Ανδρομέδας η πλεοψηφία των μικροσκοπικών γαλαξιών είναι οργανωμένη σε μια γιγάντια δομή, με τη μορφή ενός πιάτου και διαρκείς κινήσεις εναλλαγής στο εσωτερικό της δομής, τόσο γιγάντιας δομής, ώστε η διέλευση απ αυτήν θα διαρκούσε πιό πολύ από ένα εκατομμύριο έτη φωτός, όπως σχολιάζεται στην Nature.
Πρόκειται για μια επιστημονική ανακάλυψη που θα πρέπει να ωθήσει τους αστροφυσικούς να ξαναμελετήσουν, πώς σχηματίζονται σταδιακά οι γαλαξίες, προστίθεται στον ίδιο σχολιασμό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα