Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

                                  

Το πόσο κοστίζει στον καταναλωτή μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς φόρους και χρεώσεις υπέρ τρίτων, αποκαλύπτει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία έδωσε χθες λεπτομερή στοιχεία, μαζί με οδηγίες για όλα εκείνα που θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς και τις καταναλώσεις που κάνουν.



Η ΡΑΕ υπολογίζει πως ο μέσος καταναλωτής της ΔΕΗ πληρώνει 100-217 ευρώ μόνο για ρεύμα στο τετράμηνο, χωρίς να υπολογίζονται φόροι και χρεώσεις υπέρ τρίτων.

Η ΡΑΕ προτρέπει τους καταναλωτές να ελέγχουν τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τετραμήνου οι οποίοι αναγράφουν τις καταναλώσεις σε κιλοβατώρες (kWh). Επισημαίνει πως στην αρχή της χρονιάς μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις από τους υπολογισμούς της, λόγω επιμέρους χρεώσεων, έναρξης νέων τιμοκαταλόγων από τη ΔΕΗ και τις άλλες εταιρείες και τον αριθμό των ημερών που θα υπολογιστούν με νέα ή παλαιά τιμολόγια.

Η ΡΑΕ προτείνει:

* Ελέγξτε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς για να διαπιστώσετε το ποσόν της τετραμηνιαίας κατανάλωσης (σε kWh) της κατοικίας ή της επιχείρησής σας.

* Χρειάζεστε τουλάχιστον τρεις εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (3 τετράμηνα = 12 μήνες), ώστε να λάβετε υπόψη την εποχική διακύμανση της κατανάλωσής σας.

* Βάσει της τετραμηνιαίας κατανάλωσής σας, βρείτε το κόστος ανά προμηθευτή, για να εντοπίσετε την πιο συμφέρουσα για εσάς τιμολόγηση.

* Σε περίπτωση που έχετε και νυχτερινή κατανάλωση, θα πρέπει να προσθέσετε στο συνολικό κόστος κατανάλωσης ημέρας το αντίστοιχο της νύχτας.

- Για τον υπολογισμό του λογαριασμού σας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ισχύ της παροχής σας (αναγράφεται στο έντυπο του λογαριασμού), δηλαδή αν η παροχή είναι μονοφασική ή τριφασική.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα