Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πτωχεύει η Atari!




Ψάχνει αγοραστή για το λογότυπο και τα παιχνίδια της
Πρόσφατα, η γνωστή εταιρία βιντεοπαιχνιδιών, Atari, γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσης της. Μάλιστα, για να δώσει έμφαση στο γεγονός, κυκλοφόρησε το κλασσικό παιχνίδι «Pong» στην πλατφόρμα του iOS, ενώ διέθεσε δωρεάν τη πλατφόρμα για παιχνίδια Atari Arcade, που βασίζεται σε browser.


Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν καθόλου καλά, σε οικονομικό επίπεδο, αφού η Atari έχει χρόνια να απασχολήσει την επικαιρότητα με κάτι καινούριο και ανταγωνιστικό. Πλέον ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό να απαλλαγεί από την μητρική εταιρία, Atari S.A (πρώην Infogrames), που έχει έδρα της τη Γαλλία.

Στα πλάνα της εταιρίας, μετά την πτώχευση, είναι πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της (λογότυπο, παιχνίδια κτλ) σε κάποιον αγοραστή και να κινηθούν όλοι μαζί σε μία «φορητή» εποχή, με την εισαγωγή όλων αυτών των τίτλων σε κινητές συσκευές.

Για την ιστορία, η Atari ιδρύθηκε από τον Nolan Βushnell το 1972, στη συνέχεια πωλήθηκε στην εταιρία παιχνιδιών Hasbro το 1998, που αργότερα εξαγοράστηκε από την, τότε Infogrames, πλέον Atari S.A.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα