Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κεφίρ: 5 λόγοι να το αγαπήσετε



Ένα πολύ εύγεστο ρόφημα που η γεύση του μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού και δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο σας. Θα το βρείτε σε πολλές γεύσεις (π.χ. φράουλα ή μπανάνα) που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Δεν είναι όμως μόνο η γεύση του που μας αρέσει, αλλά και τα οφέλη του στην υγεία μας.

Τι είναι ακριβώς;

Πρόκειται για παράγωγο του γάλακτος που μοιάζει με το ξινόγαλα, αλλά είναι πιο ρευστό από το γιαούρτι. Διαβάστε όμως ποιοί είναι οι άλλοι 5 λόγοι, εκτός από τη γεύση του, που θα σας κάνουν να το αγαπήσετε.

1. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο

Συμβάλλει στην αύξηση της πρόσληψης ασβεστίου, αφού μία μερίδα περίπου 250 γρ. περιέχει το 30% των ημερήσιων αναγκών και περισσότερα ωφέλιμα για τον οργανισμό βακτήρια. Ένα φλιτζάνι κεφίρ μας παρέχει 150 θερμίδες και 8 γρ. λιπαρά.

2. Βοηθάει στην αντιμετώπιση των αλλεργιών

Σε πείραμα που έγινε σε ποντίκια βρέθηκε ότι όσα τρωκτικά που κατανάλωναν κεφίρ από πολύ μικρή ηλικία, παρουσίασαν τριπλάσια μείωση στα επίπεδα ενός αντισώματος που σχετίζεται με τις τροφικές αλλεργίες.

3. Είναι χρήσιμο αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη

Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη και το γιαούρτι σας προκαλεί ενοχλήσεις, ίσως μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κεφίρ. Το κεφίρ μπορούν να το καταναλώσουν ακόμη και όσοι έχουν δυσανεξία γιατί περιέχει λακτάση, ένα ένζυμο που λείπει σε όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

4. Μας προστατεύει από τις παρενέργειες της αντιβίωσης

Η αντιβίωση, αν λαμβάνεται με άδειο στομάχι, μπορεί να διαταράξει την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας με αποτέλεσμα να εκδηλώσουμε διάφορα συμπτώματα, όπως π.χ. διάρροια. Το κεφίρ επειδή περιέχει τα λεγόμενα "καλά" μικρόβια που εισέρχονται στο έντερό μας, βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας.

5. Προστατεύει από καρκίνο

Σύμφωνα με έρευνα γυναίκες μέσης ηλικίας που κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα που είχαν υποστεί διαδικασία ζύμωσης, όπως το κεφίρ, παρουσίαζαν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με όσες δεν κατανάλωναν.

Μάνος Σιγανός


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα