Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Φαντάσματα των δρόμων, της θάλασσας και του αέρα (μέρος 3ο)

                       ghostplane

Το 1997, στην ευρύτερη περιοχή του Sheffield, αρκετοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να δουν το πέρασμα του κομήτη Hale Bopp. Η βραδιά ήταν κρύα και η ατμόσφαιρα καθαρή, όμως τίποτα δεν τους είχε προετοιμάσει για αυτό που θα ακολουθούσε. Διότι κάποια στιγμή, είδαν ένα ελικοφόρο αεροπλάνο να κινείται σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τα κεφάλια τους και αμέσως κατάλαβαν ότι βρισκόταν σε πτώση και κάλεσαν την Άμεση Δράση. Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί και εθελοντές “χτένισαν” την περιοχή αλλά κανένα ίχνος αεροπλάνου δεν βρέθηκε.
Στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρξαν κατά το παρελθόν περισσότερες από 50 συντριβές αεροσκαφών κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου πλέον των 300 αεροπόρων έχασαν τη ζωή τους κι έκτοτε περίεργα φαινόμενα αναφέρονται στην περιοχή. Και αν κανείς νομίσει ότι όλα αυτά είναι υπερβολές, δεν έχει παρά να μιλήσει με τους κατοίκους, ενώ το γεγονός ότι η είδηση αναφέρεται από το πολύ σοβαρό BBC, δίνει στο γεγονός αρκετή αξιοπιστία. Έχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι υπάρχει ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, το οποίο ίσως να ευθύνεται για τον μεγάλο αριθμό εναέριων ατυχημάτων, ίσως επίσης και για τέτοια ανώμαλα φαινόμενα.
Πάλι στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εγκαταστάσεων της αεροπορίας που εγκαταλείφθηκαν μετά τους Παγκόσμιους Πολέμους και έχουν πλέον μετατραπεί σε σκηνικά αλλόκοτων εμπειριών. Μια μάρτυρας που έφτιαξε σπίτι σε ένα μέρος της έκτασης ενός τέτοιου στρατοπέδου, ανέφερε πως ένα βράδυ ξύπνησε και στα πόδια του κρεβατιού της είδε τη μορφή ενός νεαρού αεροπόρου να στέκεται και να την κοιτάζει, λίγο πριν εξαφανιστεί. Παρόμοια φαινόμενα συνεχίστηκαν για λίγο καιρό ακόμα και τελικά η οικογένεια αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι και να μετακομίσει σε άλλο οίκημα, μακριά από τον τόπο των αλλόκοτων συμβάντων.
Σε μια άλλη περιοχή, ένα διάσημο φάντασμα κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα σχετικά νωρίς, δηλαδή από τις 21.30 έως τις 22.00. Πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα, ντυμένη στα γκρι και με διακριτικά της RAF, που σταματάει πεζούς και μοτοσυκλετιστές, λέγοντάς τους πως η ίδια και ο αρραβωνιαστικός της είχαν ένα τρομερό ατύχημα και ότι ο νεαρός άντρας βρίσκεται εκεί κοντά περιμένοντας βοήθεια. Τότε εξαφανίζεται από τα μάτια των περαστικών, αφήνοντας μια απαίσια δυσοσμία σήψης και αίσθημα ισχυρού φόβου στους μάρτυρες, οι οποίοι τονίζουν το πόσο “αληθινή” φαίνεται η κοπέλα που δεν τους υποψιάζει ότι συμβαίνει κάποιο παράδοξο φαινόμενο.
Οι αναφορές παράξενων εμπειριών που σχετίζονται με αεροπορικά ατυχήματα είναι πολλές σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα. Ίσως επειδή τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν ξαφνικά και χωρίς οι επιβάτες πολλές φορές να συνειδητοποιούν ότι πέθαναν, να μένουν πίσω καταγραφές που αρκετοί ευαίσθητοι άνθρωποι να μπορούν να τις βλέπουν να προβάλονται μπροστά τους. Στην πραγματικότητα τέτοιου είδους καταγραφές πιθανόν να ευθύνονται και για τις φημολογίες περί στοιχειωμένων τόπων, οικημάτων, ιδρυμάτων, ακόμη και ποταμών και λιμνών, όπως θα δούμε και σε επόμενα άρθρα, μιας και η αρθρογραφία του Νοέμβρη στο ιστολόγιο αυτό είναι αφιερωμένη σε θέματα που σχετίζονται με τα φαντάσματα και την παραψυχολογία.
Ακόμη και τα περιστατικά εμφάνισης UFO μπορούν να ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία των εναέριων μέσων – φαντασμάτων διότι, αν το σκεφτείτε, έχουν όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά και άλλωστε ως ghost planes ταξινομούνται και στη διεθνή βιβλιογραφία. Εξάλλου η άποψη προς την οποία τείνει ένα σημαντικό μέρος της ουφολογίας είναι ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι και η φιλολογία τους είναι πολύ πιθανόν κατά βάση να αποτελούν ένα μεταφυσικό φαινόμενο, αν και το θέμα έχει πολλές πτυχές που δεν πρέπει να αγνοηθούν.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα