Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

“Μουσικό Ταξίδι με Παραμύθια του Κόσμου” … το πρόγραμμα




“Μουσικό Ταξίδι με Παραμύθια του Κόσμου” … το πρόγραμμα

Σας περιμένουμε στο μουσικό μας ταξίδι με μία μόνο βαλίτσα, γεμάτη ιστορίες - δώρα από την Κορέα, για να συναντήσουμε μαζί τον Μοναχικό Ταξιδιώτη και τις 7 Μητέρες στη Νορβηγία, το Νασρεντίν Χότζα στην Περσία, ίσως ακόμα μια Βασίλισσα με Παγωμένη Καρδιά στη Σκωτία ... αλλά και Καλικαντζάρους και τη Γρια Μπεφάνα που μοιράζει δώρα στην Ιταλία... ένα Ταξίδι μέσα στο Ταξίδι... και ο προορισμός είναι Έκπληξη!

''Προς έναν Ηλιοκεντρικό Πολιτισμό"....«Ο Ήλιος είναι μιά θαυμάσια γη, που κατοικείται από τα πιο εξελιγμένα όντα, που διευθύνουν τους πλανήτες, και είναι οι δονήσεις αυτών των όντων που μετατρέπονται στο διάστημα σε θερμότητα και σε Φως.


«Θα πείτε πως μερικοί αστρονόμοι 
και φυσικοί μελετούν τον Ήλιο. Ναι, το ξέρω, είμαι ενήμερος 
για τις έρευνες που κάνουν οι επιστήμονες σε όλες τις χώρες, 
και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες πολιτείες και την Σοβιετική ένωση. 


...Όταν όμως μέμφομαι την επιστήμη ότι δεν ασχολείται με τον Ήλιο, θέλω να πω ότι δεν έχει ακόμη πραγματικά μελετήσει τι είναι το Ηλιακό Φως και προπαντός πώς ο άνθρωπος

Θρύλοι που στοιχειώνουν το νησί της Ρόδου!


Κάθε τόπος έχει τους δικούς του θρύλους και μύθους που διασώζονται στο χρόνο, άγραφοι από στόμα σε στόμα, αφήνοντας πάντα την αμφιβολία του αληθινού, του μεταφυσικού, του ψέματος. Έτσι και στη Ρόδο υπάρχουν ορισμένοι κυρίαρχοι θρύλοι που στοιχειώνουν τους δρόμους του νησιού, κάνοντας τους περαστικούς των συγκεκριμένων σημείων, υποσυνείδητα να σκέφτονται το θρύλο που σχετίζεται με το μέρος αυτό.

Πως μπορούμε να παραμείνουμε νέοι και υγιείς


 1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. 
Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το
βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι' αυτά. Εξάλλου, γι’ αυτό τους  πληρώνετε.

ΣΕ ΕΚΣΤΑΣΗ ..


Θεϊκή μανία ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες την έκσταση και ο Πλάτωνας υποστήριζε ότι μέσω αυτής μας χαρίζονται τα μεγαλύτερα αγαθά. 

ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


                                

Το ιερό είναι ένας τόπος προσευχής,  συχνά ένα μικρό παρεκκλήσι που προορίζεται για ατομική λατρεία. Το γεγονός ότι τέτοιου είδους χώροι υπάρχουν και τοποθετούνται στο πλάι πολλών ναών,  αποτελεί ένδειξη ότι η λατρεία κατανοείται αφ'  ενός μεν ως μια εμπειρία κοινωνικού χαρακτήρα,
που βασίζεται στην δύναμη της ευθυγράμμισης που δημιουργείται όταν μια αφιερωμένη ομάδα λειτουργεί με όρους από κοινού προσέγγισης στο Θείον, και αφ' ετέρου ως μια ευκαιρία να ανακαλυφθεί ατομικά η ατραπός της προσέγγισης του Θείου, αντλώντας μέσα από τα πνευματικά αποθέματα που φέρει καθ έκαστος εντός του.  

Ο συμβολισμός του άστρου. Μέρος Γ': Σύγχρονες ιστορικές αναφορές. Επίλογος.


Σύμβολα Σοβιετικής Ένωσης Σύμφωνα με το σοβιετικό σύνταγμα, που γράφτηκε από τον Sverdlov το καλοκαίρι του 1918 η σοβιετική κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει το παραδοσιακό ιστορικό σύμβολο της Ρωσίας. Το νέο σύνταγμα της 10ης Ιουλίου 1918 συμβόλισε όχι τα εδαφικά, αλλά τα πολιτικά στοιχεία των συμβαλλόμενων μερών της σοβιετικής ένωσης: αντί του δικέφαλου αετού εισήγαγε την κόκκινη ασπίδα με το σφυρί και το δρεπάνι, 25που συμβολίζουν τη ενότητα των αγροτών (το δρεπάνι) με τους εργαζομένους (το σφυρί) σταυρωτά πάνω από τον ανατέλλοντα ήλιο που συμβολίζει την αλλαγή. 

Ο συμβολισμός του άστρου. Μέρος Β'.:Νεότερες ιστορικές αναφορές.


Πεντάκτινο αστέρι στην Ιερουσαλήμ Χρήση του συμβόλου γινόταν και από την πόλη της Ιερουσαλήμ όπου την περίοδο 300-150 π.Χ. φαίνεται πως είχε χρησιμοποιήσει το εξάκτινο αστέρι (που οι Μουσουλμάνοι το αποκαλούν Σολομώνια Σφραγίδα ενώ οι Εβραίοι Αστέρι ή Ασπίδα του Δαυίδ).
Εικόνα 14
Σφραγίδα της Ιερουσαλήμ

Οι πρώτες αρχαιολογικές αποκαλύψεις του εξάκτινου μάλιστα ανάγονται κάπου ανάμεσα στα 800-600 π.Χ.). Χρήση του πεντάκτινου σαν ένα μυστικιστικό σύμβολο γίνεται και από τους Γνωστικούς, οι οποίοι το αποκαλούσαν 'φλεγόμενο αστέρι' ενώ το χάρασσαν σε φυλαχτά μαζί με τον θεό Abraxas. Με την πάροδο των αιώνων, το σύμβολο περνά στην δύση στους ιπποτικούς θυρεούς και σύντομα συσχετίζεται με τον εσωτερισμό και την μαγεία.

Ο συμβολισμός του άστρου. Μέρος Α' Εισαγωγή - Αρχαίες ιστορικές αναφορές.


Χειμωνιάτικο δειλινό. Οδηγάω στους δρόμους της πόλης και κοιτώ τον κόσμο. Περπατούν βιαστικά. Το πολύβουο ποτάμι των ανθρώπων. Τόσες διαφορετικές φυσιογνωμίες, τόσες διαφορετικές σκέψεις! Φαντάζομαι να ακούω τις σκέψεις τους. Κάθε πρόσωπο μια σκέψη. Με πιάνει μελαγχολία. Όλοι κοιτούν χαμηλά ή το πολύ ίσια μπροστά… στις βιτρίνες. Μόνο κάτι ερωτευμένα ζευγαράκια διατηρούνε μια σπίθα στα μάτια. Τι σκέψεις κάνουνε όλοι ετούτοι οι άνθρωποι; Πόσες σκέψεις κοιτούν προς τα πάνω;Πόσες γυρνούν σε λογαριασμούς τηλεφώνου, ρεύματος και καθυστερημένης δόσης; Αναρωτιέμαι, έκπληκτος πότε ήταν η τελευταία φορά που σκέφτηκα ένα κλικ δίπλα στην καθημερινότητα; Αυτήν που με κυνηγάει και την κυνηγώ; 



ΜΕΡΟΣ Α’


Ο νυχτερινός ουρανός 


Ανοίγω το παράθυρο. Το κρύο με χτυπά στο πρόσωπο. Μπροστά μου ένα φορτηγό, αμολάει κάπνα μαρσάροντας στο φανάρι. Βγάζω το κεφάλι, κοιτώ τον ουρανό. Είναι κρυμμένος από τα φώτα της πόλης και τα καλώδια του τρόλεϊ. Με πιάνει θυμός. Ο θυμός του πνιγμένου αστού. Στρίβω τελευταία στιγμή το τιμόνι κι αντί για το σπίτι τραβώ για το βουνό.

Υπάρχουν στιγμές που ο Κόσμος έχει βαλθεί να σου παρασταθεί με κάθε τρόπο: Στην πιο ψηλή στροφή της Πάρνηθας πάρκαρα, άνοιξα τις πόρτες του αυτοκινήτου και βγήκα να δω την πόλη από ψηλά, να δω τον ουρανό. Κάτω τα χιλιάδες φώτα, ψηλά τα μυριάδες άστρα. Ένας κόσμος αιώνιος κι ένας κόσμος νέος. Εκείνη την στιγμή ο συγχρονισμός του Γιούνγκ ξεπήδησε από τα ηχεία του ραδιοφώνου. Η φωνή του εκφωνητή μίλαγε για το άστρο της Βηθλεέμ.


Η σημασία του νυχτερινού ουρανού πριν χιλιάδες χρόνια ήταν σίγουρα διαφορετική από την σημερινή για τους ανθρώπους. Τότε ο ήλιος έδυε και τα μόνα φωτεινά σημεία παρέμεναν τα άστρα και η σελήνη. Ήταν τα άστρα, μοναδικοί φορείς του φωτός όταν οι ασέληνες νύχτες άπλωναν τα πέπλα τους στην γη. Πέπλα πλεγμένα με φόβους αταβιστικούς, δοξασίες, κι αληθινούς κινδύνους. Σήμερα που ο ηλεκτρισμός έχει διαδοθεί παντού, οι φόβοι μας άλλαξαν. Οι προσδοκίες μας άλλαξαν; Οι ελπίδες μας άλλαξαν; Η συμβολική σημασία των άστρων σήμερα και τότε, αλλά και τα χρόνια που πέρασαν στο μεταξύ διατηρεί έναν σταθερό σπόρο.


Όλα αυτά τα άστρα εκεί ψηλά Την τρίτη ημέρα της δημιουργίας ο Θεός κατά την Παλαιά Διαθήκη κρίνει έργο καλό, χρήσιμο και σκόπιμο, να σχηματίσει τα άστρα, ώστε να στέλνουν το φως πάνω στην γη, να ξεχωρίζουν το φως από το σκοτάδι, να χωρίζουν την ημέρα από την νύχτα, να είναι σημεία μετεωρολογικών και άλλων φαινομένων. 1

Στην Κενή Διαθήκη οι Μάγοι οδηγούνται από το άστρο της Βηθλεέμ στον τόπο της γέννησης του Μεσσία. Υπάρχουν ερμηνείες αστρολογικές αλλά και αστρονομικές για το γεγονός. Θα πρέπει για λόγους συνέπειας σε κάθε περίπτωση το άστρο, να αναδεικνύει το ‘φως’ και να το ξεχωρίζει από το ‘σκοτάδι’. 2
Η παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού χρησίμευσε σε πολλές δραστηριότητες. Βοήθησε την ναυσιπλοΐα, την κοσμογνωσία, χρησιμοποιήθηκε για μαντική. Γεννήθηκαν έτσι η αστρολογία και η αστρονομία. Οι δύο προσεγγίσεις αυτές υπήρξαν κάποτε αδιαχώριστες. Σήμερα η αστρονομία ελάχιστα αποδέχεται την αστρολογία. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αστρονόμοι που παρατηρούν τον έναστρο ουρανό και διατηρούν την ελπίδα ότι θα έρθει η στιγμή που θα εντοπιστεί κάπου στο διάστημα εξωγήινη ζωή, που αναζητούν λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα με την εξερεύνηση του διαστήματος. Η αστρολογία έχει ορίσει αρχετυπικές ιδιότητες σε πλανήτες και αστερισμούς, αναζητά την γνώση του κόσμου μέσα από τις επιδράσεις που εξασκούν τα ουράνια σώματα στην γη. Θεωρεί πως ο άνθρωπος επηρεάζεται από τις ιδιότητες αυτές και αναζητά την προέλευση, τον στόχο, και το πεπρωμένο του αποτυπωμένα στην αρχετυπική φύση των πλανητών και των άστρων.
Tο άστρο συμβολίζει κάτι ανώτερο, την αναγγελία ενός ελπιδοφόρου γεγονότος, φέρνει το μήνυμα του φωτός, της ελπίδας, της εξέλιξης, τον λόγο του Θεού.

Το Φως των Ελλήνων

Το Φως




Έμμονη εικόνα των ποιητών μας –από τον 'Όμηρο ως τον Ελύτη: το φως.
 Έμμονη ιδέα των φιλοσόφων μας –από Παρμενίδη μέχρι Πλωτίνο: το φως.
Στα δημοτικά τραγούδια, στα παραμύθια –κανένας λαός δεν εξαρτάται περισσότερο από τον ήλιο.

Θάλεγε κανείς πώς κάτι απασχολεί τόσο, μόνον όταν λείπει –κι όχι όταν αφθονεί.

Αλλά το παράδοξο με το φως των Ελλήνων είναι πώς όσο πιο πολύ το έχεις τόσο πιο πολύ το θέλεις –τόσο πιο πολύ σου λείπει.

ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ ΤΙΣ ΡΟΔΟΥ ,ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Τον μήνα Μάρτη - Βαδράμιο εορτή της  Ρόδου σε άγνωστη ημέρα του τοπικού μήνα γινόταν τα "ΧελιδόνεΙα" για την υποδοχή της άνοιξης και των χελιδονιών, της οποίας η ίδρυση αποδίδεται στον Λίνδιο Κλεόβουλο. Μικρά παιδιά τριγυρνούσαν από πόρτα σε πόρτα και ζητούσαν χρήματα, σύμφωνα με τον Αθηναίο, χρονολογείται στον 6ο π.Χ. Αιώνα. Ο Αθηναίος σημειώνει ότι το χελιδονίζειν ήταν για τους Ροδίτες, ένα είδος 
αγερμού (συλλογή χρημάτων, όπως στα σύγχρονα κάλαντα) και διασώζει ένα τέτοιο τραγούδι μνημονευόμενο από τον Θέογνι στο δεύτερο βιβλίο του “Περί θυσιών” στη Ρόδο.
Τραγουδώντας μικρά άσματα αντίστοιχα με τα σημερινά κάλαντα Τα χελιδόνεια 

Όταν ο Φωτοφόρος Απόλλωνας - Ηλίου έγινε το "Άγαλμα της Ελευθερίας"

Όταν ο Φωτοφόρος Απόλλωνας - Ηλίου έγινε το
Το Άγαλμα της Ελευθερίας, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι "Η Ελευθερία φωτίζοντας τον κόσμο" (αγγλιστί "Liberty enlightening the World" γαλλιστί "la Liberte eclairant le monde"), είναι ένα κολοσσιαίο άγαλμα πάνω στην ομώνυμη νησίδα και μέσα στο άνω τμήμα του Κόλπου της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα αυτό στήθηκε σε ανάμνηση της φιλίας των λαών των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ραδίκι και τσουκνίδα με επίσημη άδεια στα φαρμακεία!


ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Ραδίκι και τσουκνίδα με επίσημη άδεια στα φαρμακεία!
Λίγοι σήμερα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι το “ταπεινό” ραδίκι- και συγκεκριμένα η ρίζα του -είναι φάρμακο για τη δυσπεψία και τις γαστρεντερικές διαταραχές, η πασίγνωστη τσουκνίδα αντιμετωπίζει την παρακράτηση υγρών και την υπερπλασία του προστάτη ενώ το παραδοσιακό βαλσαμόχορτο «συνταγογραφείται» πλέον για την κατάθλιψη.

Επιστροφή στην παράδοση: Χριστουγεννιάτικα έθιμα από Ελλάδα


                                      
Το Χριστόψωμο
Έθιμο, που ξεκίνησε από την Πελοπόννησο και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Το Χριστόψωμο, είναι το ψωμί του αγρότη, που ζυμώνεται με τα καλύτερα υλικά και στολίζεται με λογής λογής πλουμίδια. Κυρίαρχο διακοσμητικό στοιχείο ο σταυρός, που χωρίζει το ψωμί σε 4 κομμάτια.

Δέκα λογοτεχνικά αριστουργήματα για τα Χριστούγεννα


                         


Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια ξεχωριστή γιορτή για όλους και ιδιαίτερα για τη λογοτεχνία, που έχει τιμήσει με ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα της τη λαμπρότερη μέρα του χρόνου. Δείτε δέκα από τους πιο σημαντικούς, αλλά και τους πιο συναρπαστικούς παγκοσμίως τίτλους, από τα άπειρα βιβλία που έχουν γραφτεί τους δύο τελευταίους αιώνες για τα Χριστούγεννα.

Η Φυσική Των Αγγέλων




 
Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που επισκεπτόμενος την οικία του γνωστού βιολόγου Rupert Sheldrake στην οδό Willow Road στο Hampstead του Λονδίνου, είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά ένα πραγματικά ανήσυχο πνεύμα με άκρως επιστημονική σκέψη και εξαίρετη μόρφωση. Κυρίως όμως, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσω έναν άνθρωπο με ολοκληρωμένη παιδεία και όχι έρμαιο της επιστημονικής εξειδίκευσης που έχει μετατρέψει το σημερινό επιστήμονα σε υπεύθυνο διεκπεραιώσεων.

Οι τρεις σωματοφύλακες της υγείας μας

Οι εναλλαγές των κλιματικών συνθηκών μεταξύ ζέστης, υγρασίας και ψύχρας, σε συνδυασμό με το άγχος, την έλλειψη ύπνου, τη συνεχή έκθεση και επαφή με κόσμο στα ΜΜΜ και την εργασία και το κάπνισμα μας κάνουν ευάλωτους σε λοιμώξεις. Η προστασία και οχύρωση λοιπόν του ανοσοποιητικού μας συστήματος αποτελεί μια από τις προτεραιότητες όλων. Μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας με 3 βασικές κινήσεις καθημερινά…



Η ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΟΥ



Γι αυτούς που δεν είναι ικανοί να δουν το κακό, το κακό δεν υπάρχει. Ο κόσμος δεν είναι παρά μια απεικόνιση του εσώτερου Είναι σας. 

Οι συνθήκες Ζωής δεν είναι παρά είδωλα του εσωτερικού σας κόσμου. Αν δεν έχετε αδυναμίες κανένα κακό ή πρόβλημα δεν πρόκειται να σας απειλήσει ή να σας δημιουργήσει προβλήματα. 

Μπορεί αυτό να φαίνεται υπερβολικό σε όποιον έχει

Ηλιούγεννα - Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων


Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο.
Ιχνηλατώντας την ιστορικότητα της εορτής ανακαλύπτουμε ενδιαφέροντα στοιχεία που.... 

Η Γέννηση του Χριστού προ Χριστού και Το Άστρο της Βηθλεέμ



Πότε γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός; Οι πληροφορίες των Ευαγγελίων. Ο Χριστός γεννήθηκε προ Χριστού. Το Άστρο της Βηθλεέμ. Η γέννηση συνέβη Άνοιξη ή Φθινόπωρο. Η χρονολογία της απογραφής. Η επικράτηση της ημερομηνίας 25η Δεκεμβρίου. Χρονολόγια και Ημερολογιακοί κύκλοι .Αρχή Χρονολογίων. Το Έτος Μηδέν και το πρόβλημα με τις δεκαετίες. Οικονομική σημασία των Χριστουγέννων.
El Greco, Η προσκύνηση των Ποιμένων, 1603-1605 ελαιογραφία σε μουσαμά, Βαλένθια

Τα XρΩστούγεννα του Έλληνα και το χαρατσόδεντρο! – Μπ. Μπρεχτ, «Φτάνουν Χριστούγεννα/ Μπαίνει το κρύο από παντού»…



428806_4896877950247_1197615852_n

Τα XρΩστούγεννα του Έλληνα και το χαρατσόδεντρο! – Μπ. Μπρεχτ, «Φτάνουν Χριστούγεννα/ Μπαίνει το κρύο από παντού»…

Γιάννης Π. Τζήκας

“Για το λαό, τους άνεργους
το κρύο, η πείνα, οι “λύκοι”
χαράτσια, φόροι, παγωνιά
ξολοθρεμός και φρίκη.
Χειμώνας άγριος κι η φωτιά,
καλοκαιριά στην κάμαρά τους.
Και τούτοι οι τρεις δε ντρέπονται
για την ωραία ζέστα τους
και  την απανθρωπιά τους.”
(παραφρασμένοι στίχοι του Κωστή Παλαμά)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ- ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ




Ποϊνσέτια ή Αλεξανδρινό είναι ίσως το πιο δημοφιλές φυτό αυτή την εποχή και δίκαια αποκαλείται λουλούδι των Χριστουγέννων. Οι Γάλλοι το λένε «αστέρι της αγάπης».Eπίσης λέγεται και  Αστέρι της Βηθλεέμ και το επιστημονικό του όνομα είναι Euphorbia pulcherrima (Ευφορβία η κομψότατη).
 

Πάψε να απωθείς την ενοχή σου..Περιόρισε την ματαιοδοξία σου.

Στον συμβολισμό της Ελληνικής μυθολογίας η μέδουσα (ματαιοδοξία), έχει την κόμη από φίδια. Ίδιο συμβολισμό βρίσκουμε στις Ερινύες (απωθημένη ενοχή). Με αυτό οι μύθοι μας, αφήνουν να εννοηθεί πως το μέτρο για να καταπολεμηθεί η μέδουσα, είναι ίδιο με εκείνο που καταπολεμά και τις Ερινύες. Ποιο είναι αυτό;

©ΕΥΧΕΣ............... (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ)


©Αυτο που κοιτουν τα δυο αδεσποτα της φωτογραφιας μας ειναι ενα λαμπερο αστερι. Καποτε ενα αλλο λαμπερο αστερι εγινε οδηγος σε αυτους που οδευαν σε αυτο που λεμε μορφη της αγαπης.

Ωροσκόπιο Δεκεμβρίου - Αστρολογικές προβλέψεις 24-31 Δεκ.2012


                                 


- ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Αφροδίτη αντιπαραλληλία Δία
Η σημερινή ημέρα είναι γεμάτη λανθασμένη αισιοδοξία, όπου μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα, μπορεί όμως και να μας παρασύρει σε λάθη εξαιτίας μιας υπερεκτίμησης σε θέματα οικονομικά, αισθηματικά, σχέσεων ή και συνεργασιών. Το σίγουρο είναι πως θα έχουμε μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση και θα νιώθουμε πως πολλά πάνε σωστά στη ζωή μας, θα νιώθουμε πολύ καλύτερα λόγω της αισιοδοξίας που αυξάνει ραγδαία αυτή.

Ο θυμός και η απεμπόληση του

Ο θυμός και η απεμπόληση του
 
Από τα έξι βασικά συναισθήματα: η ευτυχία, ο θυμός, η θλίψη, ο φόβος, η αηδία και η έκπληξη, ο θυμός είναι αυτή η διάθεση που ελέγχεται χειρότερα από τους ανθρώπους.

Ο πολυδιάστατος Άνθρωπος. Αντίληψη και Συνείδηση



του Γιάννη Βελίκη
Στη σύγχρονη Φυσική συζητιέται πολύ τελευταία το θέμα των πολλών διαστάσεων της πραγματικότητας. Εκτός των τριών του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος), και της τέταρτης του χρόνου, ακούγεται ότι ενδεχομένως η πραγματικότητα να περιλαμβάνει συνολικά επτά διαστάσεις, εννιά ή και δώδεκα. Και μάλιστα, σε αυτές τις άλλες διαστάσεις να ζουν, ταυτόχρονα με το δικό μας, και άλλοι κόσμοι, άλλα σύμπαντα. Το πώς, ωστόσο, γίνεται αυτό, κανείς από τους λαμπρότερους Φυσικούς της εποχής μας δεν έχει καταφέρει να μας το αποκωδικοποιήσει και εξηγήσει.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ-Γιατί το λέμε έτσι;


Στον καθημερινό μας λόγο χρησιμοποιούμε διαχρονικές φράσεις λαϊκής σοφίας, την προέλευση των οποίων οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε. Οι φράσεις αυτές κρύβουν μία μικρή ιστορία, με άγνωστους σε εμάς πρωταγωνιστές, η οποία αφενός έχει κάτι να μας διδάξει, και αφετέρου απεικονίζει γλαφυρά τον τρόπο ζωής και δράσης των ανθρώπων μίας άλλης εποχής.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων η λαϊκή αυτή σοφία, έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο, αποδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την συνέχεια του Ελληνισμού, εφόσον τις ίδιες φράσεις χρησιμοποιούμε και σήμερα.
Οι άνθρωποι μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές, ταυτόχρονα όμως, εύκολα διαπιστώνει κανείς, πως στην πραγματικότητα μοιραζόμαστε διαχρονικά τα ίδια πάθη, φόβους, ανησυχίες και ελπίδες.

ΜΕΙΩΣΤΕ TON ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΤΕ ΚΑΤΑ 80%



Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό
American College for the Advancement in Medicine


Όλοι ξέρουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικός για την εμφάνιση μελλοντικών επιπτώσεων στην υγεία μας. Σε ποιό βαθμό όμως μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας και να μας προστατεύσει από μελλοντικές ασθένειες; 

ΦΩΣ!!!

ΦΩΣ!!!
Στο φως στο φως...
προχωράμε

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ...???


Κάτω από τα νερά βρίσκονται οι νεκροί, οι αρχαίοι κάτοικοι της γης. [Ιώβ]
Μπίμινι-Κούβα-Κόλπος Μεξικού
ΠΗΓΗ





Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ


Τι ακριβώς είναι τα συναισθήματα και από πού πηγάζουν; Γιατί όταν είναι θετικά νιώθουμε ότι μπορούμε να κινήσουμε ακόμη και βουνά αλλά όταν είναι αρνητικά δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας;

Από που πήραν το όνομά τους οι 12 μήνες του χρόνου


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ :

 
Ο πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από τον θεό των Ρωμαίων, τον Ιανό (Janus). Ο Ιανός ήταν θεός με δύο πρόσωπα, τα οποία κοίταζαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, γι αυτό τον αποκαλούσαν και…Janus bifrons δηλαδή διπρόσωπο Ιανό. Τα δυο του πρόσωπα συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Γι αυτό και του αφιέρωσαν τον Ιανουάριο που σαν πρώτος μήνας του χρόνου, κοίταζε προς τον προηγούμενο χρόνο και προς τον επόμενο.

ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ


Γύρω απο τους Μάγους που προσκύνησαν στη Βηθληεέμ,η πρωτοχριστιανική παραδοση εμφανίζεται κάπως συγκεχυμένη.Για την ύπαρξη των προσκυνητών κάνει λόγο μονο ένα απο τα τέσσερα Ευαγγέλια.Σύμφωνα με την εκδοχή του Ματθαίου,μάγοι έφτασαν απο την Ανατολή στα Ιεροσόλυμα…

Σύμφωνα με το Κατα Λουκάν ευαγγέλιο…αυτοί που πληροφορήθηκαν πρώτοι το χαρμόσυνο γεγονός ήταν ποιμένες.Την ίδια ώρα,μια ουράνια στρατιά υμνούσε το Θεό…το Ευαγγέλιο αυτό όχι μόνο δεν περιλαμβάνει λέξη για μάγους,αλλά μοιάζει σαφως να του αποκλείει….

Οι επιστημονικές εξηγήσεις για το Άστρο που οδήγησε τους τρεις μάγους στη φάτνη της Βηθλεέμ

Περισσότερα από 2.000 χρόνια έχουν περάσει από τη... νύχτα της εμφάνισης του φωτεινού Άστρου στον ουρανό της Βηθλεέμ με τους επιστήμονες και τους θεολόγους να έχουν διαφορετικές εξηγήσεις για το φαινόμενο.
Από θρησκευτικής πλευράς, η εμφάνιση του Άστρου γίνεται από τον ευαγγελιστή Ματθαίο σε μία μόνο περικοπή (κεφάλαιο Β'. 2), στην οποία αναφέρεται μόλις τέσσερις φορές. Από τα λόγια του Ματθαίου, προκύπτουν κάποια συμπεράσματα αρκετά χρήσιμα για την κατανόηση αυτού του φαινομένου.

Το πνεύμα του Αδώνιδος-Χριστού



Αν θές να ξέρεις πώς να γιατρεύεις και πώς να γίνει ιαματική η παρουσία σου στη Γη, υπάρχει ένας απλός τρόπος. Το να γνωρίζεις ότι αγαπιέσαι. Ότι είσαι ερώμενος. Νιώσε πως αγαπιέσαι. Γνώριζε πως είσαι απολύτως αξιέραστος. Δεν θα εγκαταλειφθείς ποτέ μα ποτέ. Δεν θα αποριφθείς, για κανέναν λόγο.

«Ασπίδα» για τα καρδιαγγειακά ο στιγμιαίος καφές

Τα αντιοξειδωτικά έγιναν αρχικά, γνωστά στο ευρύ κοινό ως «αντιγηραντικά στοιχεία». Αν και πρόκειται για έναν χαρακτηρισμό γενικευμένο καθώς δεν μπορεί ένας παράγοντας από μόνος του να ευθύνεται για το γήρας, ωστόσο βασίζεται στην ιδιότητα των αντιοξειδωτικών να πολεμούν το οξειδωτικό στρες ή αλλιώς να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
Και αν σας μπερδεύουν οι επιστημονικές έννοιες κρατήστε μόνο ότι οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό και τα αντιοξειδωτικά αποτρέπουν κάτι τέτοιο.

Συνείδηση, Πνεύμα, Τρίτο Μάτι: Μήπως τελικά μιλάμε για τη Νήσο του Reil;



   Ένα μεγάλο μέρος της δυτικής φιλοσοφίας, της ανατολικής σοφίας, και γενικότερα της ανθρώπινης σκέψης, ασχολείται με τα ερωτήματα της ουσίας της συνείδησης, του ανθρώπινου πνεύματος, της ψυχής, και της βούλησης. Είναι εγκεφαλικές λειτουργίες, ανθρώπινες, ή έρχονται από ένα μακρινό «πνεύμα», και τις καταλαβαίνουμε στο κωνάριο του εγκεφάλου μας όπως πίστευε ο Ντεκάρτ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα