Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το Τραγούδι της Ημέρας - «La vie en rose»

                               

 H Eντίθ Zιοβανά Γκασιόν (Édith Giovanna Gassion), που αργότερα θα της έδιναν το στοργικό επίθετο Πιάφ (Piaff: σπουργιτάκι στα γαλλικά) γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 19 Δεκεμβρίου του 1915. H μητέρα της, τραγουδίστρια του δρόμου, παράτησε το παιδί στη γιαγιά του, που διατηρούσε οίκο ανοχής σε επαρχιακή κωμόπολη.

Τι συμβολίζει και ποιες οι ενέργειές του κάθε φυτό/φρούτο/δέντρο



Ακακία = Προστασία, Ψυχικές δυνάμεις 
Αβένα = Εξορκισμός, Κάθαρση, Αγάπη 
Αβοκάντο = Αγάπη, Λαγνεία, Ομορφιά 
Αγγελική = Εξορκισμός, Προστασία, Θεραπεία, Οράματα 
Αγγούρι = Αγνότητα, Θεραπεία, Γονιμότητα 
Αγιόκλημα = Πλούτος, Ψυχικές δυνάμεις, Προστασία 
Αγριαψιθιά = Ψυχικές δυνάμεις, Προστασία, Αγάπη, χρησιμοποιείται για πρόκληση πνευμάτων 

Το τριεπίπεδο Γνώση – Συνείδηση – Ευτυχία: Η ανθρωπότητα θα είναι ευτυχισμένη


ΤΟ ΤΡΙΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ


Τι είναι αυτό που μπορεί να νικήσει, να συντρίψει, να εξοστρακίσει από το σημερινό δρόμο, αυτό το φοβερό τρίγωνο προκατάληψη – ανθρώπινα πάθη – άρρωστο κατεστημένο; Τι είναι αυτό που μπορεί ν’ απελευθερώσει το άτομο και να το αναδείξει σε άνθρωπο με ελεύθερη σκέψη και επομένως και με ελεύθερη δράση; Τι είναι αυτό που μπορεί να βάλει τον πλανήτη μας σε μια ασφαλή πορεία και ταυτόχρονα να καταπολεμήσει τη φτώχεια, την αρρώστια και την αγραμματοσύνη; Τι είναι αυτό που μπορεί να γιατρέψει την ανθρωπότητα από τα δεινά της;
Τι είναι αυτό τέλος πάντων που μπορεί να βγάλει τον άνθρωπο από το σημερινό δρόμο της ηθικής κατάπτωσης και να τον βάλει σ’ ένα νέο υγιή δρόμο, με υψηλές πνευματικές, ηθικές και πολιτισμικές αξίες; Τι είναι αυτό που μπορεί να φτιάξει έναν ανθρώπινο κόσμο, όπου ο καθένας να μπορεί να ζει μια αξιοπρεπή ζωή, σ’ ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα είναι φιλικοί μεταξύ τους και όχι ανταγωνιστικοί και εχθρικοί; Κοντολογίς, τι είναι αυτό που μπορεί να φτιάξει έναν κόσμο ανθρωπιάς για όλους μας και από όλους μας;


Η σημερινή κατάσταση, που όπως είπαμε είναι ο δρόμος που ακολουθεί η ανθρωπότητα από αρχαιοτάτων χρόνων, έχει ανάγκη από ριζική αλλαγή. Δεν ωφελούν σε τίποτα οι μικροαλλαγές και οι μικροδιορθώσεις. Χρειαζόμαστε μια ριζική αλλαγή. Χρειαζόμαστε το όραμα και την πορεία για έναν νέο δρόμο.


Ο νέος δρόμος που προτείνουμε χαρακτηρίζεται από τα εξής τρία στοιχεία: Τη γνώση, τη συνείδηση και την ευτυχία. Σχηματικά, βλέπουμε το νέο δρόμο ως ένα τριεπίπεδο, όπου το πρώτο επίπεδο είναι η γνώση, το δεύτερο επίπεδο είναι η συνείδηση και το τρίτο επίπεδο είναι η ευτυχία.





clip_image001


Σχήμα 13.1. Το τριεπίπεδο γνώση – συνείδηση – ευτυχία. Η ανθρωπότητα θα είναι ευτυχισμένη.


Η γνώση είναι η βάση (το πρώτο επίπεδο) του νέου δρόμου. Σήμερα, το εύρος και το βάθος της γνώσης μας είναι μεγάλο (τα κεφάλαια 1 και 2 στόχο είχαν να παρουσιάσουν, εν συντομία, το εύρος και βάθος των γνώσεων που έχουμε σήμερα μόνο πάνω σε δύο συγκεκριμένα αλλά πολύ σημαντικά θέματα: Το σύμπαν και τη ζωή). Φυσικά δεν κατέχουμε όλη την γνώση για όλα τα πράγματα. Αλλά αυτή που κατέχουμε είναι αρκετή για να αποτελέσει το πρώτο θεμέλιο του νέου δρόμου. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς η γνώση θ’ αυξάνει, τα θεμέλια θα γίνονται πιο βαθιά και πιο πλατιά και επομένως η βάση του νέου δρόμου θα γίνεται πιο στέρεη και πιο εύρωστη.


Τι πιο σίγουρο, τι πιο σωστό από το να έχεις όλη την οικουμένη να πατάει πάνω σε στέρεη βάση, να στηρίζεται δηλαδή πάνω στην γνώση! Πιο στέρεη βάση από την γνώση δεν υπάρχει. Πιο εύρωστη βάση από την γνώση, που με την πάροδο του χρόνου αυξάνει, δεν υπάρχει.


Η γνώση έχει τη βάση της κυρίως στην επιστήμη, στη φιλοσοφία και στην τέχνη. Όσο αυτά τα τρία αναπτύσσονται και διευρύνουν τις κατακτήσεις τους, τόσο διευρύνεται και αυξάνει η γνώση.

Αν η ψυχή είναι πουλί, κάποιοι άνθρωποι είναι φωλιές και κάποιοι κλουβιά. Πότε όμως θα γίνουμε όλοι ένας ουρανός;



Δεν με απασχολεί η δημιουργία καινούργιων κλουβιών ή νέων


διακοσμήσεων στα παλιά κλουβιά.


... Έχετε συνηθίσει να σας λένε πόσο έχετε εξελιχθεί, ποιο είναι το πνευματικό σας επίπεδο. Τι παιδιάστικο! Ποιος άλλος εκτός από τον εαυτό σας μπορεί να σας πει αν είστε αδιάφθορος;

...Εκείνοι όμως που πραγματικά επιθυμούν να καταλάβουν, που ψάχνουν αυτό που είναι αιώνιο, χωρίς αρχή και τέλος, θα βαδίσουν μαζί με μεγαλύτερη ένταση, θα είναι κίνδυνος για κάθε τι επουσιώδες, για το μη πραγματικό, για τα φαντάσματα...

Σκιές που προηγούνται των τραγικών γεγονότων

Τα ατυχήματα και οι καταστροφές είναι δυστυχώς ένα κομμάτι της ζωής μας. Επειδή οι καταστροφές επηρεάζουν τόσους πολλούς ανθρώπους, έχουν μελετηθεί με μεγάλη επιμονή. Ωστόσο, κάθε φορά που γίνεται μια μεγάλη καταστροφή εγείρονται τα ίδια ερωτήματα. Πως μπόρεσε κάτι τέτοιο να συμβεί; Θα μπορούσε μήπως να έχει προληφθεί; Γιατί κάποιοι επιβιώνουν και κάποιοι άλλοι όχι; Υπάρχει πράγματι κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τυχαίο ατύχημα, ή υπάρχει ένα κρυμμένο νόημα σε κάθε καταστροφή;


                                                   

Χρυσαετός άρπαξε μικρό παιδί!


Καρέ-καρέ η στιγμή που το αρπακτικό σηκώνει το αγόρι στον αέρα

Θήραμα ενός χρυσαετού λίγο έλειψε να γίνει ένα μικρό αγόρι σε ένα πάρκο του Καναδά! Η κάμερα ενός περαστικού κατέγραψε καρέ-καρέ την επίθεση του πουλιού, που κατέβηκε, άρπαξε το παιδί από τους ώμους και άρχισε να ανεβαίνει, ενώ ο πατέρας παρακολουθούσε έντρομος τη σκηνή.

H Xημεία της Βίας


File:Serotonin-2D-skeletal.svg
Mια συνηθισμένη μέρα, τον Iούλιο του 1984, ο άνεργος James Huberty μπήκε σε ένα εστιατόριο McDonald στην Kαλιφόρνια, έβγαλε δύο καραμπίνες και ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των θαμώνων του εστιατορίου. Σκότωσε 21 άτομα πριν θανατωθεί από ένα ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας. «H κοινωνία είχε όλες τις ευκαιρίες», είχε πει σε κάποιους φίλους του πριν το θανάσιμο εγχείρημα. «Tώρα είναι πολύ αργά».
Aμέσως μετά το συμβάν, οι κοινωνιολόγοι ρίχτηκαν στις σύνηθεις ερμηνείες τους, μα η τοξικολογική εξέταση των σπλάχνων του δράστη έκρυβε εκπλήξεις, οι οποίες άνοιξαν νέους δρόμους στην μελέτη της εγκληματικής συμπεριφοράς.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Ενωμένοι θα επιζήσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε.»
   Αίσωπος

Το μυστήριο του νησιού του Πάσχα


Το Νησί του Πάσχα βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό… 
μεταξύ της Χιλής και της Ταϊτής. Διαμορφωμένο από μία σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων, ήταν κατοικήσιμο μόνο από πουλιά και λιβελλούλες της θάλασσας για εκατομμύρια χρόνια. Οι απότομες πλαγιές του, κάποτε εθεάθησαν με μεγάλη ικανοποίηση από μια κουρασμένη ομάδα πολυνησιακών ναυτικών. Γιατί αυτοί οι ναυτικοί εγκατέλειψαν την αρχική τους χώρα, για πόσο καιρό έμειναν στο νησί του Πάσχα, ή γιατί έφυγαν τόσο απότομα, είναι μερικές ερωτήσεις στις οποίες δεν θα έχουμε ποτέ την απάντηση. Το νησί του Πάσχα είναι ένα από τα πιο……
απομονωμένα κατοικημένα νησιά στον κόσμο.

2012. Πλησιαζοντας την εποχη του Φωτος. / Barbara Marciniak

Σε λιγο θα συμβει ενα τεραστιο αλμα, στο οποιο εχετε ελθει να συμμετασχετε και δεν ειστε οι μονοι, γιατι πολλες ενεργειες ερχονται τωρα στη Γη για να συμμετασχουν σε αυτο το μεγαλο εργο. Υπαρχουν αστροπλοια που περικυκλωνουν αυτον τον πλανητη και που λειτουργουν κυριολεκτικα ως μετατροπεις ενεργειας. Υπαρχουν ακτινες φωτος που καταφθανουν στη Γη απο παλια κι αρχαια αστρικα συστηματα, τα οποια δουλευουν μαζι σας εδω κι αιωνες. 

Το μυστήριο του νοητικού ελέγχου


Στην ταινία του Charlie Kaufman, «Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού», ο Joel (που τον υποδύεται ο ηθοποιός Jim Carrey) έχει σβήσει τις μνήμες που είχε από μια θλιβερή ερωτική σχέση, διαδικασία στην οποία...υποβλήθηκε από έναν κάπως ύποπτο ερευνητικό οργανισμό με το όνομα Lacuna Inc. Ο Lacuna χρησιμοποιεί «καινοτόμες, μη χειρουργικές διαδικασίες για εστιασμένη εξάλειψη προβληματικών αναμνήσεων». Όσα διηγείται βέβαια η ταινία είναι φανταστικά.

Προμηθεύς λυόμενος, Σέλεϋ


Πέρσυ Μπυς Σέλεϋ (Percy Bysshe Shelley), 
Άγγλος ρομαντικός ποιητής

Ο Σέλλεϋ στους τελευταίους στίχους της τραγωδίας του Προμηθεύς λυόμενος, είχε γράψει:

«Να υποφέρεις δεινά που ακόμη και η ελπίδα τα θεωρεί ατέρμονα. 
Να αψηφάς την εξουσία που μοιάζει παντοδύναμη. 

Χρόνος (ΒΙΝΤΕΟ)


Τίποτα δεν έχει αλλάξει.



Απλά πια, μας ονειρεύομαι γέρους

Τα 100 σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών (βιβλία)


b2
100 βιβλία που διαμόρφωσαν τον κόσμο και τη σκέψη του, όπως την ξέρουμε σήμερα. Ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φτάνοντας μέχρι τις ημέρες μας, σελίδες γεμάτες φαντασία, γοητεία, μαγεία… Ο κατάλογος διαμορφώθηκε από το Norwegian Book Clubs.
Μεταξύ άλλων προσέξτε τις 4 Ελληνικές συμμετοχές , η Αρχαία Ελληνική σκέψη συνεχίζει να κυριαρχεί, αναμενόμενο, αλλά και μία επιλογή έκπληξη από τη νέα Ελληνική γραμματεία (δεν θα ήταν η δική μου). Από εκεί και πέρα ο συγγραφέας με τα περισσότερα βιβλία στη λίστα είναι ο Dostoyevsky με 4 βιβλία, πως να μην είναι άλλωστε, αυτός ο γίγαντας της σκέψης. Σα σημαντικότερο βιβλίο όλων των εποχών ψηφίστηκε ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες. Ξεκινήστε λοιπόν να διαβάζετε!

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ


Τοξικες προσωπικότητες, αναζητήστε τες μέσα σας, και αποφύγετε τες.

Η μοναξιά είναι από χώμα - Μάρω Βαμβουνάκη (αποσπάσματα)


"Το δικό μου το πολύ πως να χωρέσει στο δικό σου το λίγο! Κι οι δυο μας δυσανασχετούσαμε δικαιολογημένα.
 
Όμως μέσα σ' αυτό το λίγο σου, σ' αυτό το περιορισμένο σου, είχα την κακοτυχία να διακρίνω σκιές περαστικές που με πυρπόλησαν. Σκιές του απέραντου. Αυτό που δεν έλεγχες, αυτό που δεν γνώριζες, προσπερνούσε από μια σου έκφραση, από μια σου χειρονομία τυχαία και με καθήλωνε. Δεν περιγράφεται η ματιά, η κίνηση, ο ήχος. Ότι κι αν σου πω δεν θα σου μεταδώσω αυτό που μ' έκανε να σε θέλω έτσι. Το απέραντο είναι άπιαστο, απερίγραπτο,ακαθόριστο. Χιλιάδες να λέω εναντίον σου αμέσως θα παραλύσουν μπροστά στη γρήγορη κίνηση του χεριού σου μόλις σηκωθεί για να φτάσει στα χείλη σου και να δαγκώσεις το μικρό σου νυχάκι σμίγοντας τα φρύδια σου να σκέφτεται κάτι δύσκολο. Για μια τέτοια κίνηση, κάποιες ώρες, ένιωθα έτοιμος και τη ζωή μου να δώσω.

Ειναι το Ενα, το Ολο και δεν περιεχει καμια παραφωνια μεσα του.


Παραλια βοιδοκοιλιας.Πελοποννησος.(Εγκατασταση - Photo ΙΑΝΙΣ)
Ειναι το Ενα, το Ολο και δεν περιεχει καμια παραφωνια μεσα του.
 "ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ " ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ
Κάτω από τη ξύλινη γέφυρα που διασχίζαμε, κυλούσε γρήγορα το γεμάτο ποτάμι, φουσκωμένο απ' όλη την βροχή που είχε πέσει, με μια δύναμη και ορμή που μόνο τα βουνίσια ποτάμια έχουν. Κοιτώντας το ποτάμι από την μια άκρη στη άλλη, να κυλάει ανάμεσα στiς όχθες του που ήταν φτιαγμένες από καλά στοιβαγμένες πέτρες και δέντρα, είχε επίγνωση της κίνησης του χρόνου' παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η γέφυρα ήταν το παρόν και όλη η ζωή κινιόταν και υπήρχε περνώντας από το παρον .

Η Αφύπνιση (Full) Μαξ Ίγκαν The Awakening


Από τον συγγραφέα Max Igan:


Σε αυτή την ταινία προσπάθησα να σας εξηγήσω, την πραγματική δομή αυτής της 
πραγματικότητας, τη φύση της ενέργειας και του φωτός και του ήχου που συνθέτουν όλο 
το σύμπαν και τους πάντες και τα πάντα που περιέχονται σε αυτό. Έχω προσπαθήσει να
 σας δείξω ότι αυτή η κατανόηση υποστηρίζεται τόσο από αρχαίες παραδόσεις, αλλά και από τη σύγχρονη επιστήμη. Θα σας πω και πάλι τώρα πως το μόνο που πραγματικά υπάρχει σε αυτή ή οποιαδήποτε άλλη πραγματικότητα είναι η αγνή συνειδητή ενέργεια. Αυτό είναι αληθινά όλο που υπάρχει και αυτή η ενέργεια είναι κατασκευασμένη από αγνή είναι απεριόριστη αγάπη. 
Φέρνω αυτό το μήνυμα σε εσάς τώρα διότι είναι σημαντικό να το λάβετε.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ...ΕΜΕΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ . ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ . ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ.


Μεσω της ελληνικης παιδειας τιθεται σε λειτουργια ο ηλεκτρονικος υπολογιστης του ανθρωπινου εγκεφαλου , στον οποιον ανθρωπινο εγκεφαλο ειναι καταχωρημενο ολο το θεικο σχεδιο της δημιουργιας.

 Δεν υπαρχει τιποτα.Τεραστια κουβεντα εβγαλα .Τοσο κοινοτυπη,τοσο τετριμμενη,τοσο στερεοτυπη.Κι ομως,εχεις να κανεις με την πιο μεγαλη αληθεια.Αυτη ειναι.Δεν υπαρχει τιποτα.Ναι , κυριε.Δεν προκειται για μια απο τις πιο μεγαλες αληθειες.Προκειται για την κορυφαια αληθεια απο τοτε που ο ανθρωπος μπηκε στο παιχνιδι.Τιποτα.Ακριβως οπως το λεω.Τιποτα δεν υπαρχει.Ολα ειναι για πεταμα.Πεταξε τα βιβλια,τις τηλεορασεις,τα εργα τεχνης,θεατρικα εργα,λογοτεχνιες,ιδεολογιες,θρησκειες.Ολα.Τιποτα δεν υπαρχει για να σε σωσει.Για να σε ισιωσει.Ολα ηταν σημαδεμενη τραπουλα και, απολυτως δικαιολογημενα,δεν σ'εφεραν σε αρμονια με τη φυση,σε ισορροπια με τον ιδιο τον εαυτον σου,ουτε σε βοηθησαν στην σχεση σου με τον συνανθρωπο,με τους συνανθρωπους σου,και βεβαια δεν ηρθες σε επαφη μ'Εκεινον.

Λοιπον;
Πεταξε ολα  στα σκουπιδια.
Η μαλλον πεταξε τα αφου πρωτα  με διαβασεις.

Ξεκιναμε......


Το πρωτο αριθμογραμμα ειναι εκεινο του οποιου το σχημα ειναι ομοιο με τη μητρα της γυναικας 

κι οχι με το κεφαλι του βοδιου.
Εχει ανοικτα τα δυο του σκελη σαν διαβητης,δηλαδη εχει κοινη αρχη στην κορυφη.Και τα δυο σκελη ειναι ανοικτα σε γωνια 33 μοιρων.Ολα εχουν την σημασια τους.Τα εχουμε ξαναπει αυτα.Τιποτα δεν ειναι τυχαιο και τιποτα δεν μπηκε ετσι διοτι αυτο βρηκαμε , και τι εγινε αν το γραφουμε ετσι,αν το λεμε ετσι,αν το συλλαμβανουμε ετσι φωτογραφικως και εγκεφαλικως.
Στην λεπτομερεια.Τα παντα στην λεπτομερεια εχουν την τεραστια και μεγαλειωδη σημασια τους.


συνεχιζω...

Και στην μεση των δυο πλευρων,των δυο ανοιχτων γραμμων υπαρχει η τεμνουσα.Αυτο ειναι  το αριθμογραμμα που εμεις το βλεπουμε ως Α και το προσφωνουμε ΑΛΕΦΑ.

Ολοι οι αλλοι το λενε αλφα η, αλεφ.ΟΣΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΛΦΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΕΩΣ.
Οσοι το λενε αλεφ ειναι ειναι οι σημιτες, οι <<εβραιοι>> και οι συνακολουθοι τους.

Πρωτο,λοιπον, αριθμογραμμα των ελληνικων ειναι αυτο που εμεις το λεμε ΑΛΕΦΑ και εχει αριθμητικη αξια ιση με την μοναδα.

Λημνία γη....Μέριμνα όλων μας ας είναι η διαφύλαξη και υπενθύμιση τέτοιων παγκόσμιων αξιών, όπως υπήρξε η Λημνία γη, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου τείνουν να λησμονηθούν!



«Λημνία γη» είναι ένα προϊόν που στην αρχαιότητα ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το προϊόν αυτό που στήριξε την οικονομία του νησιού για αιώνες ήταν χώμα που εξορυσσόταν από συγκεκριμένο σημείο και θεράπευε μια σειρά ασθενειών.
  Η τοποθεσία από όπου εξορυσσόταν η «Λημνία γη» βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού ένα χιλιόμετρο περίπου από τον οικισμό Κότσινα και το ακριβές σημείο του σκάμματος εντοπίζεται σε επίπεδη έκταση κοντά στην κορυφή του λόφου Μόσυχλον.

''Χριστουγεννιάτικη Ιστορία-A Christmas Carol'' Κάρολου Ντίκενς (BINTEO-TAINIA)

                           Χριστουγεννιάτικη Ιστορία - Η πρωτότυπη έκδοση του 1843

















Διήγημα του Κάρολου Ντίκενς, που δημιούργησε τον μοναδικό μεγάλο χριστουγεννιάτικο μύθο της σύγχρονης λογοτεχνίας. Ο πρωτότυπος τίτλος του είναι A Christmas Carol (Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα). Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 19 Δεκεμβρίου 1843 και αμέσως έγινε μεγάλη επιτυχία. Μόλις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε 6.000 αντίτυπα, ασύλληπτο νούμερο για την εποχή εκείνη.

Ιδού «Τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας»

Έξι δεκαετίες μετά την ανακάλυψη των Χειρογράφων της Νεκράς Θάλασσας, και σχεδόν δύο χιλιετίες μετά τη συγγραφή τους, το Ισραήλ και η Google ανάρτησαν στο Διαδίκτυο 5.000 ψηφιοποιημένες εικόνες των βιβλικών κειμένων.
Η ψηφιακή βιβλιοθήκη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Δευτερονόμιο με τις Δέκα Εντολές, καθώς και ένα τμήμα του πρώτου κεφαλαίου της Γένεσης, το οποίο χρονολογείται στον 1ο π.Χ αιώνα.

Τα κείμενα, στα οποία είχε μέχρι σήμερα πρόσβαση μόνο ένας κλειστός κύκλος ακαδημαϊκών, γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

ΥΠΝΩΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ


Η Ύπνωση Μπορεί να Προσφέρει 

Τόσα Πολλά με Τόσο Λίγο…

Ο Αλέξης Μακρής, ένας 19χρονος ελληνικής καταγωγής φοιτητής από τη Στουτγάρδη, βρίσκεται στην Ελλάδα και τρέχει σε μια ηλιόλουστη παραλία δίπλα στα κύματα… Δεν δίνει σημασία στο κρύο μεταλλικό τσιγκέλι που εισχωρεί μέσα στο στόμα του και σκαλίζει το φρονιμίτη του. Δεν δίνει σημασία ούτε στα δάχτυλα με πλαστικά γάντια του οδοντίατρου, που προσπαθεί να πιάσει καλά το δόντι του.

Νομίζετε ότι τα εξωγήινα UFOs είναι Μύθος; Διαβάστε Αυτό:


Υπάρχουν πάρα πολλοί ανενημέρωτοι και άσχετοι άνθρωποι, που κάνουν ότι τα ξέρουν όλα, οι οποίοι νομίζουν (και διαδίδουν «με επιχειρήματα» όπου σταθούν και όπου βρεθούν) ότι οι μεγάλες κυβερνήσεις και οι στρατοί δεν ασχολούνται με το ζήτημα των UFO και των εξωγήινων επισκεπτών. Κάνουν λάθος. Επίσης, πολλοί που νομίζουν ότι δεν ασχολούνται οι μεγάλες κυβερνήσεις και οι στρατοί, λένε ότι κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό, αφού πρόκειται για μυθολογία και όχι για πολιτικό ή στρατιωτικό ζήτημα (!). Κάνουν λάθος, επίσης.
Ας δούμε, τελείως μα τελείως ενδεικτικά, μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δημόσιες δηλώσεις του παρελθόντος:

Άλλη μια περίπτωση που ο "θεός της αγάπης" σιωπά


Άλλη μια περίπτωση που ο "θεός της αγάπης" σιωπά - υπάρχουν πάμπολλες όμοιες κάθε μέρα, αλλά αυτή αναδείχθηκε από τα ΜΜΕ. Άφησε την ελευθερία σε ένα κωλόπαιδο να πάρει από το σπίτι του όπλο και να σκοτώσει τη μητέρα του, δασκάλους και πάνω από 20 παιδιά... Και βγαίνουν άθλιοι επαγγελματίες της πίστης και λένε ότι αυτό έγινε, επειδή δεν κάνουν προσευχή τα παιδιά στο σχολείο... λες και ξέρουν τα παιδιά τι είναι προσευχή και γιατί γίνεται αυτή. Τέτοια αθλιότητα για να βγάλουν το παντεσπάνι τους οι απατεώνες...
του Βαγγέλη Μακρή, lifo.gr, 17/12/2012

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι πολύ γνωστή θεραπευτική τέχνη από την Κίνα. Η πρακτική της μετρά αρκετές χιλιετίες και θεωρείται από πολλούς ως η αποτελεσματικότερη μέθοδος θεραπείας μεταξύ των ασιατικών παραδοσιακών γιατρικών. Η ιδέα του βελονισμού έγκειται στο λύσιμο ενεργειακών κόμπων στους ενεργειακούς μας δρόμους (ενεργειακά κανάλια-μεσημβρινοί). Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν χάρτη αυτών των καναλιών πάνω στο ανθρώπινο σώμα.


Codex Gigas: Η “Βίβλος” του διαβόλου!



Η εθνική βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης στη Σουηδία έχει κάθε λόγο να θεωρείται μία από τις πιο διάσημες βιβλιοθήκες παγκοσμίως. Σε μία ειδικά κλιματιζόμενη αίθουσα, φιλοξενεί ένα βιβλίο που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο, τον Codex Gigas ή αλλιώς το Giant Book που είναι γνωστό και με το όνομα η «Βίβλος του διαβόλου».
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος και παλαιότερο μεσαιωνικό κείμενο που έχει διασωθεί. Είναι ένα τεράστιο βιβλίο ύψους 92 εκατοστών, πλάτους 51 εκατοστών και βάρους 75 κιλών. Το βιβλίο είναι τόσο μεγάλο που χρειάζονται δύο βιβλιοθηκάριοι για να το μετακινήσουν.

Μετενσάρκωση: Έχουμε γεννηθεί ξανά;

                                               

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αναρωτηθεί:

* Έχω γεννηθεί ξανά;

* Έχω ζήσει στο παρελθόν δεκάδες άλλες ζωές;

* Ή είναι η ζωή μου μια μοναδική ευκαιρία ύπαρξης ανάμεσα στις αναρίθμητες ζωές άλλων ανθρώπων που έζησαν, ζουν και θα ζήσουν;

Αιγυπτακή Μαγεία

                                          

Η έννοια της μαγείας αποδίδεται στην αιγυπτιακή γλώσσα με τον όρο χέκα . Σύμφωνα με τους κοσμογονικούς μύθους των αρχαίων Αιγυπτίων, ο χέκα ήταν η γενεσιουργός αιτία, ο καταλύτης που πραγμάτωσε τη δημιουργία, υλοποιώντας την άμορφη θεϊκή σύλληψη του κόσμου και την εκτέλεσή της ως "λόγου" (χου) ή "εντολής" (μέντετ) (Borghouts 1987). Εξαιτίας της ιδιότητάς της αυτής, η μαγεία θεοποιήθηκε ήδη από το Αρχαίο Βασίλειο (περ. 2500 π.Χ.). Στο νεκρικό ναό του Φαραώ της 5ης Δυναστείας Σαχούρε, ο θεός Χέκα απεικονίζεται να προσφέρει τιμές και νεκρικές προσφορές στον αποθανόντα βασιλιά (Ritner 1993, 15-6). 

Σώπα μη μιλάς….του Αζίζ Νεσίν.


Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή
κόψ' τη φωνή σου
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σ
ιωπή ειναι χρυσός.
Τα πρώτα λόγια που άκουσα από παιδί
έκλαιγα,γέλαγα,έπαιζα μου λέγανε:
"σώπα".
MySave.inΣτο σχολείο μού κρύψαν την αλήθεια τη μισή,
μου λέγανε :"εσένα τι σε νοιάζει ; Σώπα!"
Με φιλούσε το πρώτο κορίτσι που ερωτεύτηκα και μου λέγανε:
"κοίτα μην πείς τίποτα, σσσσ ....σώπα!"
Κόψε τη φωνή σου και μη μιλάς, σώπαινε.
Και αυτό βάσταξε μέχρι τα εικοσί μου χρόνια. 

Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΛΥΚΟΥ (ένα μάθημα ζωής)


                                         Photo

Κάποτε έγινε ένας αγώνας ανάμεσα σε 12 λύκους. Στόχος ν' ανεβούν στην ψηλότερη κορυφή ενός απόκρημνου βουνού. Πολύ κοινό μαζεύτηκε να τους υποστηρίξει. Ο αγώνας άρχισε. Στην πραγματικότητα το πλήθος δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό ν' ανέβει ποτέ λύκος σε κείνη την απόκρημνη κορυφή και το μόνο που άκουγε κανείς ήταν: «Τσάμπα κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν!» 

Ο Πόνος και οι αιτίες του




Η ύπαρξη του πόνου και οι αιτίες του

Από τη στιγμή που ερχόμαστε στη ζωή καθώς επίσης κι όταν είμαστε ήδη έτοιμοι να αφήσουμε τη φυσική μας παρουσία από τον κόσμο, ο πόνος εμφανίζεται με πολλές μορφές.
Ο πόνος είναι πάντα μια απώλεια.

ΙΤΣΙΝΓΚ Το βιβλίο των αλλαγών


Είναι ένα από τα πιο αρχαία κλασικά κινέζικα κείμενα και ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία της παγκόσμιας φιλολογίας. Η φιλοσοφία τόσο του Λάο Τσε όσο και του Κομφούκιου έχουν τις ρίζες τους σ' αυτό το κείμενο. Ομως η επίδρασή του ήταν μεγάλη όχι μόνο στη φιλοσοφία, αλλά και στην επιστήμη και στην πολιτική. Θεωρείται ότι το Ι Τσινγκ έχει ηλικία 5.000 χρόνων. Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο συγγραφέας του έργου. Λέγεται ότι η αρχική διδασκαλία του δόθηκε στον κόσμο από το μεγάλο μύστη αυτοκράτορα Φου Σι.

10 φορές που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου...


9 μέρες απομένουν για το τέλος του κόσμου σύμφωνα με το περιβόητο ημερολόγιο των Μάγιας. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ζούμε τις τελευταίες ημέρες μας.
Και ακόμη περισσότεροι αυτοί που πιστεύουν ότι την 22α Δεκεμβρίου απλά θα ξημερώσει ακόμη μια κανονική μέρα.

Burton W. Abbott, ένοχος κατά τας ενδείξεις – II



Burton W. Abbott
Της Νίνας Κουλετάκη
Η δίκη
Σύσσωμη η οικογένεια του Burton στάθηκε στο πλευρό του και δήλωνε βέβαιη για την αθωότητά του. Ο κατάλογος των μαρτύρων υπεράσπισης, που κατέθεσε ο δικηγόρος του, ήταν μακρύς και περιελάμβανε συμφοιτητές του από το Πανεπιστήμιο του Berkeley (όπου ο 27χρονος Burton σπούδαζε οικονομικά), γείτονες από την περιοχή που ζούσε στην Alameda, κατοίκους της περιοχής όπου βρισκόταν η εξοχική καλύβα της οικογένειας και πολλούς άλλους.

Burton W. Abbott, ένοχος κατά τας ενδείξεις– I


Της Νίνας Κουλετάκη
Τα τελευταία 50 χρόνια το ποινικό δίκαιο στην Αμερική έχει παραμείνει το ίδιο και, ταυτόχρονα, έχει αλλάξει δραματικά.  Για να κατανοήσουμε αυτήν την αντίφαση, το «Έγκλημα και Τιμωρία» εξετάζει σήμερα την υπόθεση του BurtonWAbbott, ο οποίος δικάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε για την δολοφονία της StephanieBryan, ενός 14χρονου κοριτσιού.  Όλη αυτή η διαδικασία δεν κράτησε πάνω από δύο χρόνια, ενώ σήμερα η μέση αναμονή στην πτέρυγα των μελλοθανάτων (στις πολιτείες της Αμερικής που εφαρμόζουν ακόμη την θανατική ποινή) είναι 20 χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ'' Οι Μυήσεις του Ιησού'' υπό ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ - B΄ Μέρος

                                 

Κάθε μεγάλη χρονική περίοδος και κάθε παγκόσμιος κύκλος έχει – με τη στοργική αγαθότητα του Θεού – τη δική του θρησκεία των θρησκειών που συνθέτει όλες τις αποκαλύψεις του παρελθόντος και δείχνει την ελπίδα του μέλλοντος. Σήμερα η παγκόσμια προσδοκία δείχνει ότι στέκουμε στο χείλος μιας νέας αποκάλυψης. Θα είναι μια αποκάλυψη που κατά κανένα τρόπο δε θα αρνηθεί τη θεία πνευματική κληρονομιά μας, αλλά θα προσθέσει το καθαρό όραμα του μέλλοντος στο θαύμα του παρελθόντος. Θα εκφράσει ό,τι είναι θείο, αλλά μέχρι τώρα δεν αποκαλύφθηκε. Είναι λοιπόν πιθανό ότι η κατανόηση κάποιων βαθύτερων σημασιών της ιστορίας του Ευαγγελίου να επιτρέψει στο σύγχρονο ερευνητή να συλλάβει την ευρύτερη σύνθεση.


ΑΠΟ ΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ

Οι Μυήσεις του Ιησού
υπό
ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα