Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Θάνατος: Ποιος αποφασίζει πότε θα έρθει το τέλος;


Ο θάνατος είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της ζωής, μόνο που σήμερα οι άνθρωποι έχουν μια λανθασμένη εντύπωση για τις δυνατότητες της μοντέρνας ιατρικής και νομίζουν ότι τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα και τα σύγχρονα μέσα παρέμβασης στην ανθρώπινη ζωή μπορούν να απωθήσουν τον θάνατο.
Τι είναι όμως αυτό που επιθυμούν και ποιός είναι εκείνος που αποφασίζει για την απόσυρση από την θεραπευτική αγωγή ή από τα μηχανήματα ενός ασθενούς, ο οποίος δεν είναι ούτε σε κώμα, ούτε εγκεφαλικά νεκρός αλλά βρίσκεται σε μια «γκρίζα περιοχή», όπως είναι η διαρκής φυτική κατάσταση, ή υποφέρει όσο «του βγαίνει η ψυχή»;

Επικίνδυνα τα προϊόντα για το ίσιωμα των μαλλιών

Υποστηρίζουν Αμερικανοί γερουσιαστές

                       


Νέα Υόρκη
Κινδύνους για την υγεία εγκυμονούν τα προϊόντα μαλλιών για ίσιωμα, υποστηρίζουν με έκθεσή τους τρία μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου και καλούν τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να λάβει άμεσα μέτρα.

Οι Έντουαρντ Μάρκεϊ, Τζαν Σακοφσκι και Ερλ Μπουμεναουερ με επιστολή τους προς τον FDA εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τα συγκεκριμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι περιέχουν μη ασφαλή επίπεδα φορμαλδεΰδης, γνωστή καρκινογόνος ουσία. 

Αμφισβητώντας τον Δαρβίνο: Διαφωνία σχετικά με την εξέλιξη του Νου


Αμφισβητώντας τον Δαρβίνο: Διαφωνία σχετικά με την εξέλιξη του Νου,εγκέφαλος, εξέλιξη, νευροεπιστήμες, νευροεπιστήμη, νους

Ενάμιση αιώνα μετά την δημοσίευση της επαναστατικής θεωρίας της Εξέλιξης από τον Κάρολο Δαρβίνο, κάποιοι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για τη δυνατότητά της να εξηγήσει το πώς δημιουργήθηκαν τα ανθρώπινα όντα και άλλες μορφές ζωής. Κάποιοι δε, που αμφισβητούν τη θεωρία αυτή, εστιάζουν τις αμφιβολίες τους στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Θεωρούν πως θα πρέπει να εμπλέκεται μια υψηλότερη δύναμη, αλλιώς, πως θα μπορούσε μια μάζα κυττάρων να παράγει τόσο περίπλοκες νοητικές διαδικασίες όπως η συνείδηση ή οι υποκειμενικές εμπειρίες; Πως θα μπορούσε κάτι, όπως η ελεύθερη βούληση, να είναι το αντικείμενο της εξέλιξης;

Η ξενομανία στους Έλληνες είναι εθνική υποτίμηση



Ξενομανία στους Έλληνες!... Τι είναι;… Η αφομοίωση ξένων στοιχείων στις λέξεις, στον τρόπο ζωής, στον πολιτισμό. Τι μπορεί να σημαίνει άραγε;… Μα φυσικά, το συνειδητό ξεπούλημα της αυθεντικότητας μας. Τη γυμνότητα του λαού μας, την ένδειξη της στασιμότητάς του, τον ηθικό ξεπεσμό του. Η ξενομανία είναι εθνική υποτίμηση γενικώς, που σκοπό έχει την αυτοπροβολή και τη ματαιοδοξία κάποιων ανθρώπων να επιδεικνύονται ως δήθεν πιο μοντέρνοι, πιο προοδευτικοί, πιο πολιτισμένοι.

Η ιστορία των κλεμμένων μερών σώματος


Όταν το σώμα ενός ανθρώπου γνωστού ακρωτηριάζεται, η ιστορία έχει πολλά να αποκαλύψει. Η γνωστή ιστορία με τα κεφάλια της φυλής Μαορί που βρίσκονται διασκορπισμένα στα πέρατα του κόσμου δείχνει ότι τα κομμένα άκρα αποτελούσαν ανέκαθεν προσφιλές θέμα. Από ακρωτηριασμένα χέρια, πόδια και κεφάλια μέχρι κομμένους εγκεφάλους και ξεριζωμένες καρδιές, ο ακρωτηριασμός «με λόγο» αποδεικνύεται εκπληκτικά ανθεκτικός. Και μακάβριος, καμιά αμφιβολία!


Ας δούμε λοιπόν τα πιο γνωστά τέτοια στιγμιότυπα και πώς έληξαν τελικά οι περιπέτειες των ταλαίπωρων πτωμάτων (ή των μελών)...

Η σοφία των αριθμών

«Πάντα κατ’ αριθμό γίγνονται»
Πυθαγόρας



Σύμφωνα με το Φιλόλαο (Στοβαίου, Εκλ. Ι, 8) η φύση των αριθμών είναι γνωμική, ηγεμονική και διδασκαλική, δηλαδή διαλογιζόμενοι και μεταχειριζόμενοι τους αριθμούς ως σύμβολα δυνάμεθα να αποκτήσουμε συνείδηση εννοιών εκτός των ορίων του ανθρωπίνου επιστητού.
Ο Πλωτίνος (Εννεάδες) θεωρεί, ότι εκ του πλήθους των αντικειμένων ο νους αντιλαμβάνεται την ποσότητα, την ποιότητα και την κατηγορία των αριθμών που παράγουν τις έννοιες και τις ιδέες.
Ο Αριστοτέλης (Μετά τα φυσικά 1081) προβαίνει στην απόδειξη ότι οι ιδέες είναι αριθμοί: «ει δε μη εισίν αριθμοί αι ιδέαι ουδ’ όλως οιόν τε αυτάς είναι, εκ τίνων γαρ έσονται αρχών αι ιδέαι».

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Ο όρος «κατάρα των Φαραώ" ακουγόταν πολύ στη δεκαετία του 20,όταν άνοιξε ο πρώτος στην ιστορία ανέγγιχτο από τους τυμβορύχους αιγυπτιακό τάφος.Ο Βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακάλυψε τον τάφο τέλεια διατηρημένο, στον οποίο βρισκόταν η μούμια του Φαραώ της δέκατη όγδοης Δυναστείας ,του Τουταγχαμών.Στον τάφο ανακαλύφθηκαν επίσης αμέτρητα κοσμήματα, διάφορα σκεύη από χρυσό, και μια σαρκοφάγο με τη μούμια.

Για την "κατάρα των Φαραώ" άρχισαν να μιλάνε αφού ανακαλύφθηκαν στον τάφο δύο επιγραφές. Μία από αυτές ,χαραγμένη σε μια πήλινη πινακίδα, ορίζεται ότι όσοι διαταράσσουν την ησυχία του Φαραώ τους περιμένει επικείμενος θανάτος. Η δεύτερη επιγραφή, χαραγμένη σε ένα από τα φυλαχτά του τάφου κρυμμένη κάτω κάτω από τους επιδέσμους της μούμιας, ανέφερε ότι οι ιερόσυλοι των τάφων θα τραπούν σε φυγή.

Η θεογνωσία της αστρολογίας στην αρχαία Ελλάδα, αστρολογία και ιατρική. Πηγή ΕΡΕΥΝΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η θεογνωσία της αστρολογίας στην αρχαία Ελλάδα, αστρολογία και ιατρική.



Στους Ορφικούς ύμνους γίνονται ιδιαίτερες αναφορές σε 7 αστερισμούς του ζωδιακού κυκλου και διατυπώνεται με σαφήνεια οτι οι «αστέρες ορίζουν το πεπρωμένο,ρυθμίζοντας την μοίρα και την ζωή των ανθρώπων». Οι παραινέσεις των ορφικών ύμνων,οπως και του Ησιόδου, που απαγορεύουν «την πλεύση πλοίων οταν ο Διας βρίσκεται στον Υδροχόο» ή συνιστούν «την τέλεση των γάμων οταν ο Δίας διατρέχει το ζώδιο των Ιχθύων» μαρτυρούν την σημαντική θέση που είχε η αστρονομική παρατήρηση, και η εξ’ αυτη αστρολογία,στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων.

Ονόματα – Μάθε την προέλευση του ονόματος σου και τι σημαίνει.- Ονοματολογία για όλα τα ελληνικά ονόματα…

Ονόματα. Τι σημαίνει το όνομα σου.


Κάθε όνομα έχει την ιστορία του και το δικό σου όνομα έχει τη δική του και επειδή όπως γράφει ο Σαίξπηρ ένα καλό όνομα είναι το κόσμημα της ψυχής, δες ποιά χαρακτηριστικά έχεις με βάση το όνομα σου.
Αν ψάχνεις όνομα για το παιδί σου, θυμήσου τα λόγια του διάσημου ηθοποιού Κόσμπι Μπιλ, ότι το όνομα του παιδιού σου πρέπει να τελειώνει πάντα με φωνήεν, έτσι ώστε όταν θα το φωνάζεις να φτάνει ο ήχος μακριά.

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Ο Δεκέμβρης του 1903'' - Σωκράτης Μάλαμας- Κωνσταντίνος Καβάφης.

                            



Ο Δεκέμβρης του 1903
Κι' αν για τον έρωτά μου δεν μπορώ να πω -
αν δεν μιλώ για τα μαλλιά σου, για τα χείλη, για τα μάτια•
όμως το πρόσωπό σου που κρατώ μες στην ψυχή μου,
ο ήχος της φωνής σου που κρατώ μες στο μυαλό μου,
οι μέρες του Σεπτέμβρη που ανατέλλουν στα όνειρά μου,
ταις λέξεις και ταις φράσεις μου πλάττουν και χρωματίζουν
εις όποιο θέμα κι' αν περνώ, όποιαν ιδέα κι' αν λέγω.

Ο Μύθος Του Αρχέγονου Ανδρόγυνου



Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν μύθο..περιέχεται στο 'Πλάτωνος, Συμπόσιον

 ή Περί ''Έρωτος Ηθικός'' και συγκεκριμένα αναφέρομαι στο Μύθο Του Αρχέγονου Ανδρόγυνου.Κάποιες φορές,αν και δεν πιστεύω στα ''παραμύθια,αναρωτιέμαι αν όντως εκεί έξω,κάπου στον κόσμο υπάρχει το άλλο μου μισό...και αν υπάρχει θα το βρω ποτέ;
Και αν το βρω,θα το καταλάβω;

Ο μύθος του Ορφέα


Ο Ορφέας γεννήθηκε στην περιοχή της Θράκης περίπου τον 6ο αιώνα π.Χ. Ηταν γιός της Κλειώς και του Ιαγρου, βασιλιά της Θράκης. Διδάχτηκε από τον Απόλλωνα τη λύρα όπου μ'αυτήν μπορούσε να μαγεύει τα πάντα με τους μαγικούς ρυθμούς που έπαιζε. Πρώτος ποιητής και εμπνευσμένος αοιδός.
Η ζωή του δεν είναι παρά η ιστορία των κυρίαρχων και ακατανίκητων εκφράσεων της αρμονίας. Πολλοί από τους αρχαίους είχαν εξυμνήσει αυτή την υπέροχη δύναμη της λύρας του Ορφέα, αυτό το Θεϊκό μάγεμα που από τους ανθρώπους που τρέχουν να το ακούσουνε μεταδίδεται σε ολόκληρη τη φύση. Τα άγρια θηρία βγαίνουν από τις φωλιές τους και έρχονται να σταθούν μπροστά στα πόδια του, τα δέντρα, ακόμα και οι βράχοι μετακινούνται για να έρθουν να τον ακούσουν.

Η αστρονομική και αστρολογική σημσία των Ταρώ


Δεν ήταν οι τσιγγάνοι που έφεραν τις κάρτες Ταρώ από την Ασία. Όταν αυτοί έφτασαν στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 1427, τα χαρτιά κυκλοφορούσαν ήδη πριν από έναν αιώνα. Τα πρώτα χαρτιά του 14ου αιώνα, ονομάζονταν Νάιμπι στην Ιταλία, και Νάιπες στην Ισπανία. Οι ονομασίες δεν είναι λατινικές, αλλά προέρχονται από την αραβική λέξη Νάμπι, που σημαίνει προφήτης.
Έτσι, η τράπουλα Ταρώ, παρουσιάζει κάτι παράξενο. 

Ο Αλχημιστής


Σ' αυτό το άρθρο, δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι σαν μια βιβλιοπαρουσίαση, ακριβώς επειδή δεν θα το αντιμετωπίσουμε σαν ένα κοινό βιβλίο αλλά καλύτερα σαν την ίδια τη ζωή, η οποία "κοινή" για όλους, αλλά πολύ ιδιαίτερα σημαντική για τον καθένα. Κάποια βιβλία έχουν αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα, το να σπάνε τα φράγματα ενός συντηρητικού και καλουπωμένου νου για να διεισδύσουν στην καρδιά το μήνυμα που φέρουν. Μήνυμα αλλαγής στον τρόπο που βλέπει και κάνει κανείς τα πράγματα στη ζωή του, μήνυμα μετάλλαξης, που είναι το ουσιαστικό έργο των Αλχημιστών, το μεγάλο Έργο της Αλχημείας.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑ


Αλήθεια, αν δεν ερχόσουν θα έκλεινα».


                                                
Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε ο φύλακας της Ακρόπολης των Αθηνών στον Πρόκλο, όταν εκείνος ανέβηκε στην Ακρόπολη για να προσκυνήσει, την στιγμή που εκείνος επρόκειτο να κλειδώσει τις πόρτες λίγο πριν φύγει.

Και τα λόγια αυτά αποδείχθηκαν προφητικά μιας και ο Πρόκλος, ο οποίος έγινε και ο Διευθυντής της Πλατωνικής Ακαδημίας, αποτελεί μια μεγάλη μορφή της Ελληνικής Φιλοσοφίας, ο οποίος σε εποχές δύσκολες κατόρθωσε να καταγράψει και να διασώσει ένα σημαντικότατο έργο και να εκπληρώσει την αποστολή που, κατά τον βιογράφο του Μαρίνο, του είχε αναθέσει η ίδια η θεά Αθηνά.

3. Κάρμα:Πνευματική Ψυχή - Μετενσαρκούμενο Εγώ - Προσωπικότητα


«Ένας Θεός» δεν είναι η παγκόσμια θεότητα, αλλά μόνο ένας σπινθήρας από τον ενιαίο ωκεανό της Θείας Φωτιάς. Ο Θεός εντός μας ή «ο Πατέρας μας εν Κρυπτώ» είναι αυτό που αποκαλούμε «ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ» ή Άτμα.
Το μετενσαρκούμενο Εγώ μας ήταν ένας Θεός στην προέλευσή του, όπως και όλες οι πρωταρχικές απορροές της Μίας Άγνωστης Αρχής. Από την «έκπτωσή του στην Ύλη», όμως, επειδή πρέπει να ενσαρκώνεται σε όλη τη διάρκεια του κύκλου διαδοχικά, από αρχής μέχρι τέλους, δεν είναι πια ένας ελεύθερος και ευτυχισμένος θεός, αλλά ένας φτωχός προσκυνητής που πορεύεται για να ξανακερδίσει αυτό που έχασε.

2. Κάρμα: Αποκατάσταση της Αρμονίας

 
 Η Αρμονία είναι η κατάσταση μέσα στην οποία υπάρχει το Θείο Ιδεατό, και η πραγμάτωσή του στην αντικειμενικότητα αποτελεί τον στόχο της εξελισσόμενης ζωής. Αν ο άνθρωπος καταστρέφει την αρμονία στο σύμπαν καθώς και στον εαυτό του, θα πρέπει ο ίδιος να την αναπροσαρμόσει στην αρχική της θέση. Ο νόμος του Κάρμα ούτε τιμωρεί ούτε ανταμείβει. Μόνον εμείς ανταμείβουμε ή τιμωρούμε τους εαυτούς μας ανάλογα με το πόσο λειτουργούμε σε συμφωνία με τον νόμο ή όχι. Ο νόμος απλά προσαρμόζει τα αποτελέσματα προς τις αιτίες που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος επομένως θα πρέπει να κατανοήσει ότι ζει σε ένα σύμπαν που κυβερνάται από καθορισμένους νόμους και όταν τους παραβιάζει υπόκειται σε πόνο και οδύνη.

1. Κάρμα: ο Νόμος της Ηθικής Αιτιότητας


 
Ένα από τα αξιώματα της αρχαίας σοφίας είναι ότι υπάρχει ένα Θείο Σχέδιο  που κυβερνάται από θεμελιώδεις νόμους οι οποίοι εξακολουθούν να λειτουργούν όσο το σύμπαν είναι σε εκδήλωση. Ένας από αυτούς τους νόμους είναι  ο νόμος του Κάρμα. Ονομάζεται επίσης νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος, της Προσαρμογής, της Αρμονίας και της Ηθικής Αιτιότητας.
Η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ τον προσδιορίζει ως τον ύψιστο νόμο του Σύμπαντος, την πηγή, την προέλευση και τη βάση όλων των άλλων νόμων. Και λέει ότι «είναι ο αόρατος και άγνωστος νόμος που προσαρμόζει με σοφία,  ευφυϊα και δικαιοσύνη κάθε αποτέλεσμα στην αιτία του». Δηλαδή δεν υπάρχει αποτέλεσμα δίχως αιτία και αιτία δίχως αποτέλεσμα. Ο νόμος αυτός λειτουργεί αιώνια, απαράλλακτα και απαραβίαστα.
Eίναι αιώνιος και αντιπροσωπεύει την ίδια τη Θεότητα.

Ένα αίνιγμα που λέγεται χέρι


Ναι... το χέρι κρύβει ένα μυστήριο. Αυτό το χέρι που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για κάθε δουλειά... το χέρι, που μας είναι τόσο οικείο ώστε σχεδόν να το λησμονάμε, κρύβει πολλά μυστικά, μέσα στο ασυνείδητό μας. Πίσω από την φαινομενική απλότητά του υπάρχει μια θαυμάσια τελειότητα μορφής που αντανακλά το Σύμπαν και ταυτόχρονα συντονίζεται με αυτό.

Οι διωγμοί κατά των φιλοσόφων


Η φιλοσοφία ήταν πάντα ένας τρόπος ζωής για τους ανθρώπους που ήθελαν και θέλουν να νικήσουν την άγνοια. Αυτό δείχνει και η ίδια η λέξη φιλο-σοφία, αγάπη στη Σοφία, που αποδίδεται στον Πυθαγόρα.
εν Μέσω της φιλοσοφίας ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει κάθε δογματισμόφανατισμό και σκοταδισμό, γιατί όλα αυτά είναι παιδιά της άγνοιας, την οποία πάντα πολεμά ο φιλόσοφος με όπλο τη γνώση. Μέσα στην πορεία του χρόνου βρίσκουμε πολλούς φιλόσοφους και φιλοσοφικές σχολές, που με αθάνατα έργα και με αντίστοιχο προς αυτά τρόπο ζωής - π.χ. Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτωνας, Πλωτίνος και πολλοί άλλοι - έδωσαν απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα του ανθρώπου σε σχέση με τον εαυτό του, το Θεό, το Σύμπαν.

Για το Θεοσοφικό Νέο Ετος, (Έλενα Π. Μπλαβάτσκυ)




Η 4η ημέρα του Ιανουαρίου έχει επιλεχθεί από τους Θεόσοφους  -και ειδικά από εκείνους του εσωτερικού τμήματος- ως η αρχή του νέου έτους. Ο Ιανουάριος βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω, τον μυστηριώδη Μakara των Ινδών Μυστών (το όνομα σημαίνει θαλάσσιος δράκος στα σανσκριτικά και για τους Ινδούς συμβολίζει το ζώδιο του Αιγόκερω) και τους Κουμάρα, οι οποίοι ενσαρκώθηκαν κάτω από το 10 ζώδιο.
Για πολλά χρόνια η 4η ημέρα του Ιανουαρίου ήταν αφιερωμένη στον Ερμή-Βούδα, ή Θωθ – Ερμή. Έτσι η ημέρα αυτή γιορτάζεται ιδιαίτερα από εκείνους που σπουδάζουν την αρχαία Σοφία. (C.WXII, σελ. 76)

Πως θεραπεύεται το ψυχικό "τραύμα" κατά την ψυχοθεραπεία


                                 stop
Στο παρελθόν επιστρέφει κανείς για να επαναβιώσει την τραυματική εμπειρία, η οποία δεν είναι στ' αλήθεια παρελθούσα, αφού, αν και υπάρχει κάπου στο ασυνείδητο, δεν ενσωματώθηκε ικανοποιητικά από το εγώ.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ - ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΩΝ ΑΡΧΩΝ



Πηγή : Ορφική και Πλατωνική Θεολογία 

Ου χρη δε τους τοσαύτης ακούοντας διαφοράς νομίζειν εναντιολογίας είναι ταύτας των φιλοσοφησάντων, όπερ τινές ταις ιστορικαίς μόναις αναγραφαίς εντυγχάνοντες και μηδέν των λεγομένων συνιέντες ονειδίζειν επιχειρούσι, καίτοι μυρίοις σχίσμασιν αυτοί κατεσχισμένοι ου περί τας φυσικάς αρχάς (τούτων γαρ ουδέ όναρ επαΐουσιν ), αλλά περί την καθαίρεσιν της θείας υπεροχής. ουδέν δε ίσως χείρον ολίγον παρεκβάντα τοις φιλομαθεστέροις επιδείξαι, πως καίτοι διαφέρεσθαι δοκούντες οι παλαιοί περί τας των αρχών δόξας, εναρμονίως όμως συμφέρονται.
Αυτοί που ακούν για την ύπαρξη κάποιων πολύ μεγάλων διαφορών μεταξύ των φιλοσόφων, δεν πρέπει να μένουν με την εντύπωση ότι οι διαφορές αυτές είναι αντιφάσεις όλων όσων φιλοσοφούν.

Χρόνος και πλανήτης Γη

Πηγή : Αλτάνη - Θόλος της Επιδαύρου 



Μετά την σύγκριση των δύο σχεδιαστικών αναπαραστάσεων, του ουρανίου αστρονομικού προτύπου και της κατόψεως στο εξωτερικό και εσωτερικό του δαπέδου της Θόλου, έγινε αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για τυχαία διακοσμητική παράσταση.
Επί πλέον όλοι οι κωδικοποιημένοι αριθμοί
α. ο αριθμός 7 των επτά πλανητικών τροχιών σε σχέση με την επτάχορδη λύρα του Απόλλωνος,
β. ο αριθμός 14 της Πανσελήνου και
γ. ο αριθμός 26 της Μεταπτώσεως των Ισημεριών είναι φανερό ότι έχουν αποδέκτη τον πλανήτη Γη.

Η υπέρτατη μύηση και ο ρόλος του φόβου




Πολύ έχει κατηγορηθεί…
Οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να φοβούνται το φόβο. Τον αποφεύγουν. Και έτσι αποφεύγουν να Δουν.
Ο φόβος είναι βάσιμος. Σε οδηγεί.
Είναι εργαλείο και έχει κατηγορηθεί;
Όχι αρχικά… αρχικά είναι εχθρός, σ’ εμποδίζει.
Όχι ο φόβος όμως, αλλά η εκπαίδευσή σου. Έμαθες ότι πρέπει να τον αποφεύγεις. Έμαθες ότι το πρόσωπό του είναι σκοτεινό, εχθρικό και ότι αποτελεί απειλή η σύμπλευση μαζί του. Έμαθες ότι από αυτόν κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξή σου.

Χριστούγεννα στο ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


                                           Χριστούγεννα στο ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Στις 16 Δεκεμβρίου το σχολείο... ντύνεται χριστουγεννιάτικα και σας υποδέχεται στο χώρο του «ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ» από νωρίς το απόγευμα!

Η γιορτινή ατμόσφαιρα πλησιάζει και τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» -ως άλλος Άγιος Βασίλης- ετοιμάζουν με πολλή όρεξη δημιουργικές, χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα