Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εκπληκτικό: Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί πάνω στην Γη, θα είναι…

Εκπληκτικό: Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί πάνω στην Γη, θα είναι…


Εκπληκτικό… Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί στη Γη θα είναι…

Νέα Σελήνη στον Τοξότη: Άνοιγμα οριζόντων και τέλος στις καθυστερήσεις Νοεμβρίου




Στις 13 Δεκεμβρίου και ώρα 10:44 το πρωί πραγματοποιήθηκε Νέα Σελήνη στην 21η μοίρα του Τοξότη, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή σε όλα τα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων του Τοξότη, όπως είναι τα μακρινά ταξίδια, οιανώτερες σπουδές, η διδασκαλία, η φιλοσοφία, οι δημοσιεύσεις και το γενικότερο άνοιγμα των πνευματικών μας οριζόντων.

Αμβροσία: Η τροφή των Θεών στην Ελληνική μυθολογία

Αμβροσία: Η τροφή των Θεών στην Ελληνική μυθολογία


Οι αρχαίοι Έλληνες δίνοντας στους θεούς τους ανθρώπινα χαρακτηριστικά, συμπεριέλαβαν τις ιδιότητες, τα προτερήματα και τις αδυναμίες των ανθρώπων. Κι έτσι θεώρησαν φυσικό να έχουν και την ανάγκη της τροφής.

Η διαφορά μόνον είναι ότι η για τους Θεούς προορισμένη τροφή τους εξασφάλιζε την αθανασία και γι’ αυτό απαγορεύονταν αυστηρά η χρησιμοποίηση της θείας τροφής από τους κοινούς θνητούς.

ΑΜΒΡΟΣΙΑ

Η ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Αταλάντη - Ο μύθος της γυναίκας Αργοναύτη

Ηρωίδα της αρχαιότητας, η πιο γρήγορη από όλους τους θνητούς και η μοναδική γυναίκα αργοναύτης. Η ιστορία της συνδέεται άλλοτε με τους αρκαδικούς κι άλλοτε με τους βοιωτικούς μύθους. 

Οι δυο μύθοι έχουν τόσα κοινά χαρακτηριστικά που δεν μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε πως υπήρχαν δυο διαφορετικές ηρωίδες με το ίδιο όνομα.

Κατά τον αρκαδικό μύθο, η Αταλάντη, ήταν κόρη του Ιασίου (ή του Σχοινέως) και της Κλυμένης. Πατρίδα της ήταν το Λύκαιον, το Μαίναλο ή η Τεγέα. Όταν γεννήθηκε η Αταλάντη, ο πατέρας της, επειδή ήθελε μόνο γιους, την εγκατέλειψε στο όρος Παρθένιο κοντά στην είσοδο μιας σπηλιάς. Στην αρχή, την Αταλάντη, την φρόντιζε μια

Οι Απόκρυφες Δυνάμεις της Φύσης

Οι Απόκρυφες Δυνάμεις της Φύσης

Ο κόσμος και η φύση μέσα στην οποία ζούμε αποτελείτε από ορατά και αόρατα στοιχεία. Για τα ορατά....
όλοι συμφωνούμε καθώς η όραση μας τα παρατηρεί και λίγο η πολύ δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων. Όσον αφορά τώρα τα αόρατα έχουμε μια ποικιλία απόψεων και εξηγήσεων από την τέλεια άρνηση της ύπαρξής τους έως την άποψη ότι μόνο αυτά είναι ουσιαστικά.

Ο Αριθμός 12

Ο Αριθμός 12

Από τους πανάρχαιους χρόνους αποδίδονταν στους αριθμούς μια μυστηριακή και συμβολική σημασία. Αν και ...
πολλά έθνη χρησιμοποιούσαν τα γράμματα της αλφαβήτου για να παραστήσουν αριθμητικές ιδέες.
Είναι γεγονός ότι οι αρχαίοι λαοί (Αιγύπτιοι, Χαλδαίοι, Έλληνες , Ιουδαίοι) γνώριζαν πλήρως τα θαυμαστά μυστήρια που ήταν σε θέση να αποκαλύψουν οι αριθμοί και ανέπτυξαν μία ολόκληρη επιστήμη αριθμητικών ιδεών, εντελώς ξεχωριστή από τα μαθηματικά.
Η συσχέτιση των αρχαίων δοξασιών για τους Αριθμούς με τα γράμματα της αλφαβήτου , τους Πλανήτες με τα Αστέρια , τους Αστερισμούς και άλλα αστρονομικά μεγέθη, ασκούσαν μια μορφή μαντείας.

H ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Ένα μεγάλο μυστικό της πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπου είναι να ακολουθεί την δική του φωνή της συνείδησης. Να ενεργεί σύμφωνα με τις δικές της τάσεις και προτιμήσεις, που είναι πάντοτε ό,τι καλύτερο υπάρχει για μας. Να ενεργούμε σε συμφωνία και σε συντονισμό με τον ανώτερό μας εαυτό και όχι σύμφωνα με το θέλουν οι άλλοι για μας. Να είμαστε δηλαδή ο εαυτός μας. Αυτό το οποίο συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι η φωνή της συνείδησής μας είναι η φωνή του πραγματικού και ανώτερου εαυτού μας. Φωνή της συνείδησης ίσον φωνή του ανώτερου εαυτού μας.

Το Τραγούδι της Ημέρας- ''Δελφίνι-Δελφινάκι'' - Μάνος Λοίζος- Λευτέρης Παπαδόπουλος- Γιάννης Καλατζής


                              

Ο πρώτος μεγάλος δίσκος που κυκλοφορεί η εταιρεία του Μίνωα Μάτσα με την επωνυμία «Μίνως Μάτσας και Υιός», καθώς μέχρι τότε οι ετικέτες της ονομάζονταν "ODEON" και "PARLOPHONE". Το δείχνει άλλωστε και ο κωδικός αρίθμησής του (101), ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκε από τον Μάκη Μάτσα και η "MARGOPHONE", από το όνομα της μητέρας του Μαργαρίτας.Η παρουσίαση του δίσκου έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 1968 με παρουσιαστή τον γνωστό κι αείμνηστο ηθοποιό Δημήτρη Μυράτ. Στο οπισθόφυλλο υπάρχουν οι φωτογραφίες των τεσσάρων τραγουδιστών και σημείωμα της εταιρείας στα ελληνικά και στα αγγλικά.

21/12/2012: το Τέλος της Ανθρωπότητας ή μια Καινούργια Αρχή; Γ' Μέρος.

                             

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 το ημερολόγιο των Μάγιας "μηδενίζει". Αυτό είναι αλήθεια ή ψέμματα; Σημασία έχει ότι, με αφορμή αυτό το ημερολόγιο, κυκλοφορούν πάρα πολλά εσχατολογικά σενάρια περί της καταστροφής της ανθρωπότητας. Όλα αυτά με εξώθησαν στο να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο "2012: Αλήθειες και Ψέματα", το οποίο εκδόθηκε από την IntroBooks.
Στο βιβλίο αυτό αναφέρομαι στο φαινόμενο της εσχατολογίας, αναλύω το ψυχολογικό της υπόβαθρο, δίνω μια εικόνα των κύκλων της ανθρωπότητας, αναλύω το ωροσκόπιο της 21ης Δεκεμβρίου 2012 στηριγμένη στη δυτική αστρολογία όπως τη γνωρίζετε όλοι και τέλος εξηγώ το μετρικό σύστημα των Μάγιας, τον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσαν το ημερολόγιό τους, την κοσμοθεωρία τους, τη θρησκεία τους. Καταλήγω στο αν αυτό το ημερολόγιο μας δηλώνει τέλος ή μια καινούργια αρχή και αν το τελικό του μήνυμα σχετίζεται με το πόρισμα που μας δίνει το ωροσκόπιο αυτής της ημέρας.


Σμάρω Σωτηράκη

O ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Το διαβάσαμε από το: O ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Αυτόματα στην Ευρωπαϊκή Αναγέννηση
Η γέννηση του Λεονάρντο ντα Βίντσι (ιε΄ αι.) σηματοδοτεί την αρχή της μεγάλης τεχνολογικής, καλλιτεχνικής, και επιστημονικής Αναγέννησης στην Ευρωπαϊκή Δύση, ταυτόχρονα με την επιβολή της Οθωμανικής κυριαρχίας στην Ανατολή της Ευρώπης. Τότε άρχισε να ξυπνά στην Ιταλία και ιδιαίτερα στη Φλωρεντία ένα πνεύμα αφύπνισης από το σκοταδιστικό Μεσαίωνα, αφύπνισης και της Αισθητικής, της Τέχνης και της Επιστήμης της αρχαίας Ρώμης και της αρχαίας Ελλάδας, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ευφυΐα, τη νοημοσύνη, την καλλιτεχνική ευαισθησία και την εφευρετικότητά του.

Εγώ φταίω για όλα – Η ένοχη σκέψη


Η ζωή μας είναι γεμάτη από ευθύνες, υποχρεώσεις, κανόνες και προγράμματα. Οι μαρτυρίες των πιο πολλών ανθρώπων δείχνουν, ότι η μεγαλύτερη αγωνία- το άγχος δηλαδή- αφορά την εξουθενωτική προσπάθεια να ευχαριστήσουμε όλους όσους είναι γύρω μας, τα παιδιά μας, τον σύντροφο, τους συγγενείς, τους φίλους ακόμα και τους γείτονες, τους γνωστούς και τους γνωστούς των γνωστών μας. Αν και αυτή η κατάσταση μας φέρνει συναισθήματα αγανάκτησης και θυμού, δεν τολμούμε να την αλλάξουμε, επειδή φοβόμαστε μήπως χάσουμε την αγάπη ή την εκτίμηση, ίσως και τον θαυμασμό του περιβάλλοντός μας.

Αρνητικά Συναισθήματα: Γιατί τα Φοβόμαστε;


                  

Τα συναισθήματα αποτελούν μια ψυχική εμπειρία που γίνεται αντιληπτή μέσα από το σώμα μας. Έτσι καταλαβαίνουμε πως νιώθουμε χαρά ή λύπη, μέσα από διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου που ανταποκρίνονται σε διαφορετικά συναισθήματα. Έτσι, η πολυπλοκότητα του συστήματος των συναισθημάτων μας, ορίζει κατά πολύ το ποιοι είμαστε και πως αντιδρούμε στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος μας. Οι συγκινησιακές φορτίσεις μαζί με την λογική, ορίζουν την διαφορετικότητα μας. Ο συναισθηματικός κόσμος κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό διαμορφώνει την προσωπικότητα του ατόμου.

Στα Δεσμά του Φόβου



Ο  φόβος είναι ένα συναίσθημα γνώριμο σε όλους μας. Είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός άμυνας του ανθρώπινου συστήματος. Η προφύλαξη από κινδύνους που ελλοχεύουν στο εξωτερικό περιβάλλον, καθώς και η προστασία  από τον ίδιο μας τον εαυτό, καθιστούν την άμυνα του φόβου ως μια από τις ισχυρότερες αλλά και πιο χρήσιμες.

Όταν όμως ο φόβος είναι δυσανάλογος του ερεθίσματος ή όταν το άτομο νιώθει πανικό, τρόμο και αγωνία, ενώ δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος τότε έχουμε την πιθανότητα της μετατροπής του φόβου σε φοβία.

Πως μπορούμε να φέρουμε θετικά συναισθήματα στη ζωή μας




Υπάρχουν διάφοροι πρακτικοί τρόποι μέσα από τους οποίους μπορούμε να φέρουμε τα θετικά συναισθήματα στη ζωή μας:
·         Δραστηριότητες που μας προκαλούν ευχαρίστηση.
Η ευχαρίστηση αντιστρέφει τα αρνητικά συναισθήματα και κάνει το άτομο ανθεκτικό απέναντι σε αυτά.
Δραστηριότητες που ηρεμούν και γαληνεύουν τη ψυχή είναι οι περίπατοι στη φύση, τo να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, ν’ ακούσεις μουσική, να χαλαρώσεις στον ήλιο (το ηλιακό φως παράγει τη βιταμίνη D που φαίνεται να σχετίζεται με την εποχιακή κατάθλιψη), να φας ένα όμορφο γεύμα, να βρεθείς με φίλους. Επίσης ο διαλογισμός, η γιόγκα, η προσευχή.
Ευχαρίστηση επίσης μπορούμε να νιώσουμε μέσα από δραστηριότητες που αποτελούν και πρόκληση για μας. Τέτοιες επιλογές είναι ο αθλητισμός, η μουσική, η τέχνη, ο χορός, ο εθελοντισμός.

Ενοχές: Που οφείλονται & πως τις ξεπερνάμε























Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μάθει να νιώθουμε ενοχές από την παιδική μας ηλικία. Η οικογένεια, οι φίλοι, η κοινωνία και η θρησκεία συνειδητά ή ασυνείδητα μας εκπαιδεύουν να νιώθουμε ένοχοι για συγκεκριμένους τρόπους σκέψης ή συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, σαν παιδιά μας υπενθύμιζαν συνεχώς την κακή μας συμπεριφορά και όταν κάναμε κάτι λάθος, οι γονείς ή οι δάσκαλοι μας έλεγαν πόσο τους απογοητεύσαμε.

Μερικά χρήσιμα πράγματα να θυμάσαι, να μελετάς και να διερευνάς


  
  
Το όμοιο έλκει το όμοιο. 

Εσύ δημιουργείς την πραγματικότητα σου. 
(το εγώ: ο προγραμματισμός και οι περιοριστικές πεποιθήσεις ή ο εαυτός: η δημιουργική φαντασία, η διαίσθηση, η απουσία ελέγχου, η αποδοχή της ροής της ζωής)

Ο εξωτερικός κόσμος είναι προβολή του εσωτερικού κόσμου. Είναι μια μεταβαλλόμενη πραγματικότητα.

Τα πολλά πρόσωπα της βίας


Η βία εύκολα καταχωρείται στα χαρτιά των ψυχολόγων, των εγκληματολόγων και λοιπών ειδικοτήτων. Αλλά είναι όντως έτσι; Όντως βρίσκεται σε κάποια άλλη γειτονιά, σε κάποιο άλλο σπίτι, μακριά από σένα; Μη σε ξεγελά η επιφανειακή ηρεμία της σκέψης σου (ή των άλλων), η ψύχραιμη εικόνα σου, οι «καλές πράξεις» σου. Την βία την βλέπεις εκεί έξω γιατί υπάρχει πρώτα μέσα σου.

Η οργή, άσχετα αν έχεις μάθει να την στρέφεις ενάντια στον εαυτό σου ή τους άλλους, είναι βία. Φοβάσαι ότι θα χάσεις τον έλεγχο, ότι η ζωή σου δεν θα εξελιχθεί όπως την προγραμμάτισες ή την ήθελες. Προσπαθείς λογικά να πολεμάς τους καθρέφτες που ολοένα και πληθαίνουν.

Ο νόμος του Benford...Αν και η δοκιμή έγινε για να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είχε δώσει πλαστά στοιχεία, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους το 2011 υποστήριξαν ότι πέραν της Ελλάδας και η διακύμανση του Βελγίου από την αναμενόμενη κατανομή ήταν σχεδόν τόσο ακραία που θα έπρεπε να διερευνηθεί!


H ιστοσελίδα www.arandomnumber.com ζητά από τους επισκέπτες της να δώσουν ο καθένας έναν αριθμό, από το 1 μέχρι το 100, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις. 

Ο δημιουργός της σελίδας Graig Lambs προσπαθεί, με τα δεδομένα που συλλέγει, να αναγνωρίσει μοτίβα και συμπεριφορές στην επιλογή των αριθμών από τους ανθρώπους. Αυτό που έχει διαπιστώσει μέχρι τώρα είναι ότι οι επιλογές τους κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι!

Σχέδιο «Παγώστε ξανά την Αρκτική» !


Ειδικοί προτείνουν κλιματική παρέμβαση μέσω γεωμηχανικής
63C0B8CA8BD6A6306176AE9EDB2CD246
Τρόπους ανάκτησης των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική αναζητούν οι ειδικοί. Η νέα πρόταση είναι να μπλοκάρουμε το ηλιακό φως στην ατμόσφαιρα

Νέα Υόρκη
Ομάδα ειδικών προτείνει τη χρήση γεωμηχανικής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σουν Τσου : Η Τέχνη του Πολέμου


Σουν Τσου (κινέζικα: 孫子, πινγίν: Σουν Ζι) ("Αφέντης Σουν") είναι ένας τιμητικός τίτλος που παραχωρήθηκε στον Σουν Βου (544 π.Χ. - 496 π.Χ.), τον συγγραφέα της Τέχνης του Πολέμου, ενός αρχαίου κινεζικού βιβλίου στρατιωτικής στρατηγικής με τεράστια επιρροή.
Είναι επίσης ένας από τους πρώτους ρεαλιστές στη θεωρία διεθνών σχέσεων.



Στο όνομα του συγγραφέα, Σουν Βου, ο χαρακτήρας Βου, που σημαίνει "στρατιωτικός", είναι ο ίδιος με το χαρακτήρα στο σου βου, ή πολεμική τέχνη.
Στον Σουν Βου δόθηκε επίσης το όνομα ευγένειας, Τσανγκ Κινγκ.

Η Τέχνη του Πολέμου (κινέζικα: 孫子兵法, πινγίν: Σουν Ζι Μπινγκ Φα) είναι μια κινεζική στρατιωτική πραγματεία που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του 6ου αιώνα π.Χ. από τον Σουν Τσου.
Αποτελείται από 13 κεφάλαια, καθένα από τα οποία καταπιάνεται με μια πτυχή του πολέμου, έχει χαρακτηριστεί ως καθοριστικό έργο για τις στρατιωτικές στρατηγικές και τακτικές της εποχής του.

ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ – MIRCEA ELIADE



Η γονιμότητα των ζώων όπως και αυτή των φυτών εξαρτάται από τη σελήνη. Μερικές φορές η σχέση ανάμεσα στη γονιμότητα και τη σελήνη γίνεται λίγο πολύπλοκη από το γεγονός της εμφάνισης νέων θρησκευτικών μορφών, όπως της Μητέρας-Γης, των αγροτικών θεοτήτων, κλπ.

12.12.2012 συν μία ημέρα…Σε ένα Σύμπαν που εξελίσσεται, εμείς λαμβάνουμε την δική μας Θέση, όταν νιώσουμε ότι αυτό μας Αξίζει και τίποτα λιγότερο!



Ο Ήλιος λάμπει σήμερα ιδιαίτερα και στέλνει Ζωή στον Πλανήτη μας…Μέσα σ’ αυτά τα μυριάδες όντα που τον κατοικούν, ανοίγονται ευκαιρίες Χαράς και Αφοσίωσης…ολοένα και πιο κοντά στον Θεό…

Οι υποσχέσεις για μια καλύ

τερη ζωή, δίνουν και παίρνουν, αλλά όλα εξελίσσονται ίδια, αν κάποιος δεν έχει τρόπο (και ίσως διάθεση) να αποφύγει τον μηχανιστικό τρόπο να νιώθει τον Εαυτό του και προσηλώνεται στο αγενές και αλαζονικό μέρος του κόσμου…

ΣΩΣΤΕ ΜΕ!!!


                                        

Σώστε με, είναι θαυμαστή αναγκαιότητα.
Σώστε με από τους αγύρτες και τους πομπώδεις τελάληδες.
Σώστε με από τις φατρίες των υποκριτών.
Σώστε με από τις ανθρώπινες τρέλες που αυξάνονται.
Σώστε με από την οργή του λυσσασμένου σκύλου.
Σώστε με από τις διχαλωτές γλώσσες του φθόνου και των κακεντρεχών.
Σώστε με από την πολιορκία της συκοφαντίας και της αγνωμοσύνης.
Σώστε με από τη βαριά δημόσια ατιμία.
Σώστε με από τη βρόμικη φήμη.
Σώστε με από τους κουτσομπόληδες.
Σώστε με από τα ψεύτικα επιχειρήματα.
Σώστε με από τους γλοιώδεις.
Σώστε με από τους παράφρονες κι από τους απατεώνες.
Σώστε με από τη σκουριά της άγνοιας και από τις ματαιόδοξες και ανόητες επιθυμίες.
Σώστε με από την αχαλίνωτη υπεροψία των αλαζόνων.
Σώστε με από τους φιλόδοξους τυράννους.
Σώστε με από τους φιλόδοξους που δεν αντιλαμβάνονται την ομορφιά του κόσμου.
Σώστε με από αυτούς που δεν υπερασπίζονται την ελευθερία, το σημαντικότερο δώρο της φύσης.

Πεπρωμένο, ειμαρμένη, μοίρα, γραφτό ...;


Πρόσεχε τις σκέψεις σου, γίνονται λόγια. Πρόσεχε τα λόγια σου, γίνονται πράξεις. Πρόσεχε τις πράξεις σου, γίνονται συνήθειες. Πρόσεχε τις συνήθειές σου, γίνονται χαρακτήρας. Πρόσεχε το χαρακτήρα σου, γιατί γίνεται η μοίρα σου (Φρανκ Άουτλω) 
Πεπρωμένο, ειμαρμένη, μοίρα, γραφτό ...;  

Η έννοια του πεπρωμένου αποτελεί σταθερή αξία που συναντάται σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. 
Κατά τον Ιπποκράτη, «Κάθε πράγμα, μικρό ή μεγάλο, εκτελεί το έργο για το οποίο προορίσθηκε». 
Με αυτό το θέμα έχουν ασχοληθεί φιλόσοφοι, θεολόγοι, επιστήμονες, κοινωνιολόγοι και μάγοι. 

ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ!!!!!

                                          

Βγαίνω απο την ντουλάπα σημαίνει:
΄

Εχω το θάρρος να είμαι ο "Εαυτός" μου χωρίς να χρειάζεται να απολογούμαι.
Σημαίνει παραδέχομαι τα λάθη μου , χωρίς να αυτο-τιμωρούμαι.
Σημαίνει να μην θεωρούμαι τον Εαυτό μας και αυτά που έχουμε δεδομένα. Απελευθερώστε κάθε ντροπή! Απελευθερωθείτε απο τις τύψεις. Δεν μπορείτε να βγείτε απο την "Ντουλάπα" αν συνεχίσετε να κρύβεστε στο παρελθόν. 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ



Υπάρχουν πολλοί Άνθρωποι (οι περισσότεροι), που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ και δεν θέλουν, να δουν τι συμβαίνει γύρω τους. Τι να πεις σε αυτούς που ελάχιστα καταλαβαίνουν μεσα στο Χθόν. Οι άνθρωποι είναι τόσο ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΙ ,ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ και ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ γιατί ειναι τροφή για τους επικυρίαρχους "δράκους" , τροφή ενεργειακή και υλική, αφου η ανθρωπότητα είναι προγραμματισμένη, έτσι ωστε κόσμος μας να ειναι μια φυλακή χωρίς οι ψύχες να το διανόουν. 

Επικήδειος στο Δημήτρη Βουρβαχάκη...




Σύντροφε, φίλε και αδερφέ Δημήτρη
Από τη Νορβηγία και τη Σκωτία, μέχρι την Κύπρο και την Κρήτη και από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία, παντού όπου ως γιατρός που υπηρέτησες τον άνθρωπο, την επιστήμη της ιατρικής και τα προνοσοκομειακά επείγοντα περιστατικά, απλώνεται ένα βαρύ πένθος και ένα μεγάλο γιατί!..
Βαρύ πένθος γιατί έφυγες απροσδόκητα και τραγικά, σε αποστολή καθήκοντος, ακριβώς με το όχημα του ΕΚΑΒ.

Η ανασκόπηση του 2012, μέσα από τις αναζητήσεις στο «ψαχτήρι» της Google

Η τραγουδίστρια Whitney Houston, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο
τυφώνας «Σάντι», στα ζητήματα που απασχόλησαν περισσότερο την κοινή γνώμη.
Του Κώστα Δεληγιάννη



Τα σημαντικότερα θέματα που προσείλκυσαν φέτος το παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως αυτά αναδείχθηκαν μέσα από το ίντερνετ και το «ψαχτήρι» της, παρουσιάζει η Google κάνοντας μια ανασκόπηση του 2012. Διαθέσιμη στη διεύθυνση www.google.com/zeitgeist/2012, η ανασκόπηση «Google Zeitgeist 2012» (zeitgeist στα γερμανικά σημαίνει «το πνεύμα της εποχής») αποκαλύπτει τις 10 γρηγορότερα εξελισσόμενες αναζητήσεις σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, σε σύγκριση με το 2011.

Πώς να προστατευτώ από τα σεξουαλικά νοσήματα;

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός", εξηγεί στο Υγείαonline.gr, που οφείλονται  και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικώς  μεταδιδόμενα νοσήματα. 



Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες που μεταδίδονται κυρίως μέσω σεξουαλικής επαφής. Ο κύριος τρόπος μετάδοσής τους είναι η σωματική επαφή, ενώ άλλα μεταδίδονται μέσω σωματικών υγρών, όπως σπέρμα, σάλιο, κολπικά υγρά και αίμα. Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση να περάσουν από τη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια της γέννας.

NASA: Το Hubble ανακάλυψε επτά νέους γαλαξίες

Το τηλεσκόπιο Hubble

Tην ύπαρξη επτά νέων γαλαξιών ανακάλυψαν οι αμερικανοί αστρονόμοι χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Hubble. Ο γαλαξίες εκτιμάται ότι σχηματίστηκαν λίγο μετά τη γένεση του σύμπαντος περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. 

Προσοχή μαργαρίνη: Μια πλαστική ουσία !


Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;

Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα