Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κωνσταντίνου Καβάφη "ΙΘάκη" (Ανάλυση)



Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,

Διάκριση: πύλη στην εξέλιξη

Η καθημερινή μας πορεία, μέσα στο διάβα της ζωής, μας αναγκάζει να λειτουργούμε με μια εγρήγορση του νου και των συναισθημάτων μας. Είμαστε πολλές φορές αναγκασμένοι να διακρίνουμε τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των καταστάσεων που ζούμε, διαχωρίζοντάς τα σε καλά ή άσχημα ή σε αυτά που δίνουν χαρά ή πόνο, εξύψωση ή βύθισμα.

ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ:Ένας Μυστήριος Άνθρωπος ...


...Ένας αμφιλεγόμενος "γκουρού"
Κάρλος Καστανέντα

Ο Κάρλος Καστανέντα (Carlos Cesar Salvador Arana Castaneda) (25 Δεκεμβρίου 1925 – 27 Απριλίου 1998) γεννήθηκε στο Περού και ήταν Αμερικανός ανθρωπολόγος και συγγραφέας. Ξεκινώντας το 1968 με τη δημοσίευση του Οι Διδασκαλίες του Δον Χουάν, ο Καστανέντα έγραψε μια σειρά βιβλίων που περιγράφει τη μαθητεία του στον παραδοσιακό Μεσο-αμερικανικό σαμανισμό. Τα 12 βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια
αντίτυπα σε 17 χώρες. Τα βιβλία και ο Καστανέντα, ο οποίος σπάνια μιλούσε σε κοινό για τη δουλειά του, υπήρξαν αμφιλεγόμενοι για πολλά χρόνια. Οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι τα βιβλία είναι είτε αληθή, είτε πολύτιμες εργασίες στη φιλοσοφία και περιγραφές πρακτικών οι οποίες επιτρέπουν μια αυξημένη επίγνωση.

Όλες οι ασθένειες ξεκινάνε από τη σκέψη. Τιποτα δεν παρουσιαζεται στο σωμα, αν δεν υπαρχει ένα αντιστοιχο νοητικο προτυπο. Όταν η ψυχή είναι τραυματισμένη και θέλει να γιατρευτεί επικοινωνεί με το σώμα μας, με αυτό που λέμε ασθένειες. Είμαστε ότι σκεπτόμαστε!


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ 

Από το βιβλιο της Λουίζ Χέι «Heal your body». Περιλαμβανεται στην ελληνικη εκδοση «Μεταμορφωστε τη ζωη σας», της Louise L. Hay, Εκδοσεις Success Dynamics.

Ο καταλογος των ασθενειων εχει με το Νο 1 τις πιθανες αιτιες των αρνητικων σκεψεων που δημιουργουν την ασθενεια
και 
με το Νο 2 το νέο προτυπο σκεψης για την απελευθερωση του από την πιθανη αιτια.

Ελεύθερη σκέψη - Άνθρωπος - Πλάσμα ανοησίας


Ζούμε εδώ


Είμαστε κομμάτι αυτού 

ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ!! Rest In Peace......!!!!!

«Παγωμένοι» συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των θυμάτων του τραγικού τροχαίου με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , προσπαθούν να καταλάβουν τι έφταιξε και η μοίρα επιφύλασσε αυτό το άδικο τέλος για τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη.

21/12/2012: το Τέλος της Ανθρωπότητας ή μια Καινούργια Αρχή; B' Μέρος


                       

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 το ημερολόγιο των Μάγιας "μηδενίζει". Αυτό είναι αλήθεια ή ψέμματα; Σημασία έχει ότι, με αφορμή αυτό το ημερολόγιο, κυκλοφορούν πάρα πολλά εσχατολογικά σενάρια περί της καταστροφής της ανθρωπότητας. Όλα αυτά με εξώθησαν στο να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο "2012: Αλήθειες και Ψέματα", το οποίο εκδόθηκε από την IntroBooks.

Το Τραγούδι της Ημέρας- Frank Sinatra's Greatest Hits - Full Album

                            
                                  

Ο Φράνσις Άλμπερτ Σινάτρα (Francis Albert "Frank" Sinatra), όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1915 στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσι. Ήταν μοναχογιός του σικελού μποξέρ και πυροσβέστη Άντονι Μάρτιν Σινάτρα, και της επίσης ιταλίδας νοσοκόμας Ναταλι Ντελά Γκαβαράντε, που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1890. Παρότι η οικογένειά του τον κακομάθαινε με ακριβά δώρα και ρούχα, εκείνος ήταν «αλητάκι» και μάλιστα για ένα διάστημα έδρασε ως αρχηγός μιας συμμορίας μικροκλεφτών.

Ο (επίσημος) Θάνατος της Κασέτας Πλησιάζει (ΒΙΝΤΕΟ)


Cassetteflyer Found On Edreys.com
Έχει περίπου έναν χρόνο που η Sony σταμάτησε από την παραγωγή το γνωστό μας Walkman!

Η αποκάλυψη των «Χόμπιτ» !


Ομάδα ερευνητών στην Αυστραλία μελέτησε τα απολιθώματα των μικροσκοπικών ανθρώπων που ανακαλύφτηκαν το 2003 στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας και η ύπαρξη τους έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα. Οι ερευνητές προσπάθησαν να δημιουργήσουν την πιθανή όψη που είχαν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι, εξαιτίας του μεγέθους τους, έλαβαν το όνομα της μικροκαμωμένης φυλής των ιστοριών του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, των Χόμπιτ

Ζώνη Αυτοκινήτου Απελευθερώνεται από μόνη της Κάτω από το Νερό (ΒΙΝΤΕΟ)


Car With Coffee Gilaylicious.blogspot.com
Από μικρός αναρωτιόμουν τι γίνεται με τις ζώνες ασφαλείας αν κάποιος πέσει με το αυτοκίνητό του μέσα σε νερό, π.χ. γίνει ένα ατύχημα και βρεθεί μέσα σε στη θάλασσα. Μετά από πολλά χρόνια έρχεται η Ολλανδική εταιρεία με τον ειδικό μετατροπέα της, Escape Belt, να μου δώσει τις απαντήσεις που τόσα χρόνια ψάχνω.

Προφυλακτικά: η Εξέλιξη, Προφυλακτικά που αυτο-διαλύονται


Condoms Contraceptives
Πριν από λίγες μέρες ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά του Aids. Μία σχετική ερώτηση είναι: Μπορούν να εξελιχθούν τα προφυλακτικά;
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Washington απαντούν πως μπορούν, δημιουργώντας ένα είδους προφυλακτικό ειδικά σχεδιασμένο για τις γυναίκες. Πρακτικά, κάνει ό,τι και το κοινό προφυλακτικό, προστατεύει από τον ιό του AIDS και από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

21/12/2012: Το Τέλος της Ανθρωπότητας ή μια Καινούργια Αρχή; Α' Μέρος


                                               

Σμάρω Σωτηράκη

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 το ημερολόγιο των Μάγιας "μηδενίζει". Αυτό είναι αλήθεια ή ψέμματα; Σημασία έχει ότι, με αφορμή αυτό το ημερολόγιο, κυκλοφορούν πάρα πολλά εσχατολογικά σενάρια περί της καταστροφής της ανθρωπότητας.

Όλα αυτά με εξώθησαν στο να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο "2012: Αλήθειες και Ψέματα", το οποίο εκδόθηκε από την IntroBooks. Στο βιβλίο αυτό αναφέρομαι στο φαινόμενο της εσχατολογίας, αναλύω το ψυχολογικό της υπόβαθρο, δίνω μια εικόνα των κύκλων της ανθρωπότητας, αναλύω το ωροσκόπιο της 21ης Δεκεμβρίου 2012 στηριγμένη στη δυτική αστρολογία όπως τη γνωρίζετε όλοι και τέλος εξηγώ το μετρικό σύστημα των Μάγιας, τον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσαν το ημερολόγιό τους, την κοσμοθεωρία τους, τη θρησκεία τους. Καταλήγω στο αν αυτό το ημερολόγιο μας δηλώνει τέλος ή μια καινούργια αρχή και αν το τελικό του μήνυμα σχετίζεται με το πόρισμα που μας δίνει το ωροσκόπιο αυτής της ημέρας.

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!! Keny Arkana - La Rage (ΒΙΝΤΕΟ)



Η οργή του λαού
Η οργή του λαού
Η οργή του λαού
Η οργή του λαού
OK, έχουμε την οργή και δεν εννοώ λύσσα (τυφλή)
Ρώτα τον Fab, η ζωη χτυπαει όπως τα τακούνια μας στο λιθόστρωτο
Την οργή να βλέπουμε τα όνειρά (στόχους) μας να μπλοκάρονται, την οργή να ζούμε στην άλλη όχθη
Μια οργή που είναι βαθιά ριζωμένη από παλιά
Την οργή γιατι μεγαλώνουμε πολύ απότομα, όταν οι ενήλικες κλέβουν τα παιδικά μας χρόνια

ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ...Validation (ΒΙΝΤΕΟ)



ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ...ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ...
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!!
ΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ!!


Δέκα Σημάδια ότι Είσαι ο Σωτήρας Μας !


Αναρτήθηκε από  

Μια και σήμερα φθάσαμε αισίως την μέρα που ξημέρωσε 12/12/12, θα θέλαμε να βοηθήσουμε όλους εσάς εκεί έξω να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας ρόλο. Γιατί πώς να το κάνουμε, έρχεται και το 21/12/12 και ακόμα δεν έχει βρεθεί ο υποψήφιος σωτήρας μας. Μεταξύ μας, όλα τα βιογραφικά των υποψήφιων σωτήρων μας που λάβαμε ήταν σκέτη απογοήτευση, αν και χθες είχα διαβεβαίωση από έγκριτες πηγές ότι η σοκολάτα, το κρασί και το κάπνισμα θα επιτρέπονται, αλλά με μέτρο στην 5η διάσταση. Με μέτρο είπαμε, γιατί αν μετά από 26,000 χρόνια εσείς ξανα-εξακολουθήσετε να μαϊμουδίζετε, ξέρετε τι φταίει!

Το τέλος του παραδοσιακού Τύπου και η ανατολή της νέας δημοσιογραφίας


Οι γερμανικοί Financial Times κυκλοφόρησαν χθες για τελευταία φορά στα περίπτερα και η Frankfurter Rundschau δεν τα πηγαίνει καλά. Πίσω από αυτό, υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο από το Διαδίκτυο, γράφει στο Der Spiegel ο γκουρού των μέσων μαζικής ενημέρωσης Sascha Lobo: οι ειδήσεις γίνονται ολοένα και πιο άμεσες. Η έννοια ενός ολοκληρωμένου, πλήρους άρθρου είναι ξεπερασμένη.

12-12-12- Ας γράψουμε Ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

                     
Στις 12.12.12  οι συντελεστές της ιδέας ζητάνε από ολόκληρο τον κόσμο να γίνει μέρος ενός παγκόσμιου διαλογισμού, όπου ο καθένας μπορεί να επικεντρωθεί στις θετικές σκέψεις για τον πλανήτη μας, την ανθρωπότητα και τον εαυτό του κατά την ίδια στιγμή. 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Πόσες φορές ..ανακυκλώνουν το γάλα που πίνετε; ΠΕΝΤΕ ?





Ξέρετε ότι αν το γάλα στη χάρτινη συσκευασία δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; 

Απίστευτο; 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ασθενοφόρο ανατινάχθηκε. 2 νεκροί. Σκοτώθηκε ο διοικητής του ΕΚΑΒ Ηρακλείου Δημήτρης Βουρβαχακης


Τ
ραγική κατάληξη είχε η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε ασθενοφόρο στην Κρήτη. Το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες, στην εθνική οδό, ανετράπη και ακολούθησαν τρεις εκρήξεις - Επί τόπου έσπευσε δεύτερο ασθενοφόρο και δύο πυροσβεστικά οχήματα


Νεκρός είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Βουρβαχακης που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε, το πρωί, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Τι θα συμβεί στις 12.12.12




Ακριβώς όπως έχει λήξει ο χρόνος των σκοτεινών να απελευθερώσουν το κάρμα τους, έτσι και όλοι εμείς πρέπει να βρεθούμε αντιμέτωποι με τις δυνατότητές μας στις 21 Δεκεμβρίου 2012. 

Η ημερομηνία αυτή είναι ένα είδος ενεργειακής πύλης – ένα άνοιγμα πύλης

Το ναπάλμ του Βυζαντίου

Άγνωστη παραμένει ακόμα και σήμερα η ακριβής σύσταση που είχε το «υγρόν πυρ».
Ηταν ένα από τα πιο τρομερά όπλα που φτιάχτηκαν ποτέ. Ωστόσο τα μυστικά συστατικά και η τεχνολογία που απαιτείτο για να παρασκευαστεί το «υγρόν πυρ» έχουν νικήσει πολλά επιστημονικά μυαλά από τον 12ο αιώνα ως σήμερα.

Το υγρόν πυρ ήταν ένα πύρινο μείγμα που εκτοξευόταν από τα πλοία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τον 7ο αιώνα. Η φωτιά «κολλούσε» στη σάρκα και δεν μπορούσε να σβηστεί με νερό. Το θανατηφόρο αυτό παρασκεύασμα είχε δημιουργηθεί από μια οικογένεια χημικών και μηχανικών από την Κωνσταντινούπολη και η μυστική συνταγή πέθανε μαζί τους. Ο Τζον Χάλντον του Πανεπιστημίου του Πρίνστον έχει ωστόσο μια ιδέα:

Σιρίντζε: Το μικρό χωριουδάκι στην Τουρκία που θα γλιτώσει από το τέλος του κόσμου

Καταφύγιο σε ένα μικρό ορεινό χωριό στην Τουρκία, κοντά στην αρχαία Έφεσο, το Σιρίντζε, αναζητούν όσοι πιστεύουν ότι βάσει του ημερολογίου των Μάγια, στις 21 Δεκεμβρίου έρχεται το τέλος του κόσμου.

Το Σιρίντζε, χωριό με 600 κατοίκους, έχει θετική ενέργεια, λένε όσοι θεωρούν ότι......... πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου. Χάρη στην προφητεία των Μάγια επήλθε πραγματική τουριστική "έκρηξη" στο μικρό χωριό, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αναμένεται η άφιξη περισσότερων από 60.000 ανθρώπων!

Η Αλχημεία και το αλχημικό έργο στη ανατολη και τη δύση.

Αλχημεία: μία τόσο παρεξηγημένη και ιστορικά αδικημένη έννοια, που και σήμερα ακόμη, στην εποχή της πυρηνικής Φυσικής επιστήμης, χρησιμοποιείται το ίδιο αδικημένα, εννοώντας κανείς με αυτήν -όταν τη χρησιμοποιεί στο λεξιλόγιό του- το ανακάτεμα ουσιών (υγρών και μη). Έτσι θεωρήθηκε, όπως και με την Αστρολογία-Αστρονομία, η κακιά μάνα (η Αλχημεία) μιας λαμπρής κόρης (η Χημεία). Ας εμπιστευτούμε όμως τα γρανάζια του Κρόνου και θα γυρίσει ο τροχός για να ξαναβάλει τα πράγματα στη «θέση» τους. 

Deja vu και άλλα παράξενα φαινόμενα του εγκεφάλου μας!


Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, όλοι έχουμε κάνει ή έχουμε πει πράγματα, τα οποία μας δημιουργούν την έντονη εντύπωση ότι έχουν ξαναγίνει. Τι παιχνίδια μας παίζει ο εγκέφαλός μας; Σύμφωνα με το ygeianews, τα 10 πιο παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν κάποιες στιγμές στο μυαλό μας είναι τα εξής:

Ο Ρόλος των Γυναικών στον πολιτισμό των Μάγια


Μία νέα ματιά στην τέχνη των Μάγια και του πολιτισμού τους, έδειξε για άλλη μία φορά ότι οι πιο ανεπτυγμένες αρχαίες κοινωνίες επέτρεπαν στις γυναίκες να έχουν περισσότερη δύναμη στα χέρια τους από ό,τι θεωρούσαμε πριν. «Νομίζω ότι ήταν αρκετά διαδεδομένη η ιδέα ότι οι γυναίκες των Μάγια ήταν περιορισμένες στο σπίτι,» σημειώνει η Shankari Patel, μία μετ/κή φοιτήτρια ανθρωπολογίας του παν/μίου της Καλιφόρνια Riverside. Συνεχίζει λέγοντας ότι πριν θεωρούσαν πως οι γυναίκες παρέμεναν στο σπίτι και δεν συμμετείχαν ουσιαστικά στις τελετές που είχαν αρκετά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία των Μάγια.

Γυναικείες θεότητες στο περιθώριο



Όλοι οι αρχαίοι δυτικοί πολιτισμοί τιμούσαν και λάτρευαν γυναικείες θεότητες που προσωποποιούσαν τη γονιμότητα, τον έρωτα αλλά και τον πόλεμο. Όταν, όμως, ο βιβλικός θεός έκανε την εμφάνισή του οι θεές οδηγήθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Στο εξής ο θεός ήταν ένας, παντογνώστης, παντοδύναμος, υπερβατικός και πάντα γένους αρσενικού.

ΧΟΜΠΙΤ-HOBBIT του J.R.R.Tolkien-Διαβάστε το βιβλίο πριν δείτε την ταινία (Video-Trailer)


                                         


                         Συγγραφέας: J.R.R. Tolkien -Είδος: Φαντασία- Εταιρεία: Κέδρος


Θετικά: 1) Το προοίμιο της πασίγνωστης τριλογίας. 
             2) Το χτίσιμο του κόσμου της Μέσης Γης. 
             3) Ένα συγκλονιστικό παραμύθι.

Αρνητικά: 1) Μια από τις πιο βαρετές εισαγωγές ever

Η αξιολόγησή μας: 4.5 / 5 - Εξαιρετικό

Παρουσίαση από: Zampano
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα