Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Παλμικά Δαχτυλίδια στον Ειρηνικό 60 χρόνια μετά το Pearl Harbor !


Σαν σήμερα είναι η 71η ΕΠΕΤΕΙΟΣ της επιθέσεως στο Περλ Χάρμπορ ή Επιχείρηση Ζ όπως είχε ονομαστεί από τους Ιάπωνες, ήταν μια ξαφνική αεροπορική επίθεση των Ιαπώνων εναντίον της ναυτικής βάσης των Αμερικανών στο Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη στις 7 Δεκεμβρίου του 1941 και αποτέλεσε την αφορμή για την είσοδο της Αμερικής στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Αμερικανοί είχαν σπάσει τον κώδικα των Ιαπώνων ΕΝΑ μήνα πριν. Φυσικά θέλανε την επίθεση με τους 2.400 νεκρούς (βλέπε Δίδυμοι Πύργοι). Βγάλανε νωρίτερα τα αεροπλανοφόρα και τα καλά σκάφη, αφήνοντας την παλιατζούρα. Έτσι στις 06.50πμ το πρωί κλείσανε τα ραντάρ. Αργότερα είπανε ιστορίες για καθυστερήσεις αυτοκινήτων και του προσωπικού!!! 
Τι έγινε όμως στην ΕΞΗΚΟΣΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ;

Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ (3)

                                 


Νέες μορφές κίνησης και ενέργειας

Ο Δρ. Σάουμπεργκερ ασχολή­θηκε και με την παραγωγή χρήσιμων μορφών ενέργειας. Μέσα από παρατηρήσεις και πειράματα, είχε εντοπίσει την α­ντίθεση ανάμεσα στις μεθόδους της Φύσης και της τεχνολογίας των ανθρώπων. Βεβαιωνόταν όλο και πιο πολύ ότι η ανθρώπινη τε­χνολογία θα απειλούσε την ζωή του ίδιου του πλανήτη, τον οποίο τον έβλεπε σαν έναν τεράστιο ζωντανό οργανισμό, πάνω στον οποίον εμείς είμαστε οι μικροορ­γανισμοί του.

Οι δύο Εαυτοί μας... Θυμάσαι; (ΒΙΝΤΕΟ)








Οι δύο Εαυτοί μας...


Ο ένας, ο Μεγάλος είναι δυνατός, ακέραιος, σταθερός, ευαίσθητος, ενορατικός, τρυφερός, σοφός...
Ο άλλος, ο Μικρός είναι φοβισμένος, αδύναμος, ασταθής, περιορισμένος, καταπιεσμένος…
Μένουν μακριά ο ένας από τον άλλον


Ο Μεγάλος δεν θέλει να τον τρομάξει, τον αγαπάει απλά και ελεύθερα.

Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ (1)


                                      

«Με αποκαλούν παράφρονα... Ελπιζα να έχουν δίκιο! Δεν έχει και τόση σημα­σία αν ένας ακόμη τρελός βαδίζει στην γη. Αλλα αν έχω εγώ δίκιο και η επιστή­μη έχει λάθος - τότε ο Θεός να λυπηθεί
την ανθρωπότητα...»
 Δρ. Βίκτωρ Σάουμπεργκερ.

Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ (2)


Υδροτεχνολογία

Αν μελετήσουμε τα υδραγωγικά συστήματα των αρχαίων Ρωμαίων, θα παρατηρήσουμε ότι το πόσιμο νερό διοχετευόταν είτε από ξύλινους σωλήνες είτε κατά μήκος φυσικών καναλιών πήλι­νων ή από πέτρα. Αργότερα, κα­θώς οι πόλεις μεγάλωναν και οι ανάγκες για νερό αυξάνονταν, έ­γινε η ατυχής επιλογή να διοχε­τευθεί το πόσιμο νερό σε μεταλ­λικά κανάλια.

40 μεγαλουπόλεις του κόσμου θα εφαρμόσουν την Agenda 21


1-gallery manhattan climate adaptation-300x211

Επειδή ο δρόμος προς την κόλαση είναι "σπαρμένος με αγαθές προθέσεις", οι νεοταξίτες σκέφτηκαν το πρόσχημα της Οικολογίας, ποιός θα αρνούνταν ένα καθαρό περιβάλλον; Με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της Agenda 21 μέσω της οποίας θα επέλθει ο πλήρης έλεγχος της ιδιωτικής ζωής αλλά και η δημιουργία ενός Παγκόσμιου "πράσινου" φορολογικού συστήματος το οποίο φυσικά προϋποθέτει τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κράτους.

Το γονίδιο της αθανασίας



Γιατί αρρωσταίνουμε, γιατί γερνάμε, γιατί πεθαίνουμε; 
Επί αιώνες η επιστήμη προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να βρει το ελιξίριο της νεότητας. Γερμανοί ερευνητές έκαναν τώρα μια σπουδαία ανακάλυψη.

Μας δηλητηριάζει το αλουμίνιο;


                                
Έχει ατομικό αριθμό στον Περιοδικό Πίνακα των Χημικών Στοιχείων το 13…  Τυχαίο; Ίσως.  Πάντως, συζητιέται και ερευνάται κατά κόρον το κατά πόσον το αλουμίνιο είναι γρουσούζικο για την υγεία μας. Παρακάτω θα καταλάβεις το γιατί.

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη παραδέρνει μεταξύ του φόβου της γρίππης των ορνίθων
και της αγωνίας να γλιτώσει από τα νύχια των «τρομοκρατών», τα πραγματικά αρπακτικά
παλεύουν για τον έλεγχο της Παγκόσμιας "Φάρμας των Ζώων"...
Κάποιοι πριν απο 3 αιώνες έδωσαν εντολή να διαμορφωθούν εθνικά κράτη και συνειδήσεις. Σήμερα η εντολή είναι: «Έπαιξαν το ρολό τους... ξηλώστε τα!»




























Πέρα από τη«Σύγκρουση των πολιτισμών»,

Βρέθηκαν αρχαίες πόλεις και μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας στη Σελήνη???Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα!!!




Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα

Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που...

ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.

Χλωρέλλα: Θεραπευτικές ιδιότητες




Η Chlorella είναι ένα πράσινο κυτταρώδες φύκι, το οποίο καλλιεργείται σε μεγάλες τεχνητές λίμνες γλυκού νερού, με ελεγχόμενες συνθήκες. Είναι το πιο μελετημένο και δημοφιλέστερο φύκι παγκοσμίως με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες ερευνητικές εργασίες για την chlorella από τα επιστημονικά περιοδικά και τα πανεπιστήμια που όλες ταυτοποιούν τα ευεργετικά αποτελέσματα της chlorellas για την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου




Η χλωροφύλλη είναι στην κυριολεξία το "αίμα" σε όλα τα πράσινα φυτά που του επιτρέπει να μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια, μέσω της φωτοσύνθεσης.

Η χλωροφύλλη για τα φυτά είναι ταυτόσημη με την ανθρώπινη αιμοσφαιρίνη (η οποία είναι η ουσία που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των ερυθρών αιμοσφαιρίων), τη μοριακή δομή, εκτός από το κεντρικό άτομο. Στο χλωροφύλλη το κεντρικό άτομο είναι το μαγνήσιο ενώ στην αιμοσφαιρίνη είναι το σίδηρο.

Η υψηλότερη πηγή χλωροφύλλης στον κόσμο είναι η Chlorella!
Όταν καταναλώνουμε τη Chlorella, στην ουσία λαμβάνουμε μια τεράστια δόση από το ευεργετικό "αίμα των φυτών" την χλωροφύλλη

Έτσι το να λαμβάνουμε αρκετή χλωροφύλλη με την διατροφή μας μακροπρόθεσμα, μπορεί να έχει εξαιρετική αντιγηραντική δράση. Η Χλωροφύλλη που περιέχει η chlorella όχι μόνο μας βοηθά να θέτουμε γερές βάσεις για μακροζωία αλλά έχει και την ικανότητα να απομακρύνει από τον οργανισμό μας τις τοξίνες και συμβάλλει στην φυσική αποτοξίνωση του από την έκθεση σε ακτινοβολία, τη δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα, την χημική τοξικότητα διαφόρων ζιζανιοκτόνων, φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων

6. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ...ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ

 Η Μαφία



Για να φωνάξουν δυνατά τη νίκη της μεγάλης ημισελήνου 
ο Αετός θα ανακηρυχτεί από τους Ρωμαίους.
Η Παβία, το Μιλάνο και η Γένοβα δε θα συμφωνήσουν,
μετά, αυτές οι ίδιες θα απαιτήσουν το μεγάλο αφέντη. (VI - 78)

Κουνουπίδι το αντικαρκινικό και όχι μόνο...

Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου John Hopkins της Βαλτιμόρης, 145 πειραματόζωα εξετέθησαν σε γνωστές ισχυρότατες καρκινογόνες ουσίες.
Στα 120 από αυτά τα πειραματόζωα δίδετο υψηλή ποσότητα σουλφοραφάνης που περιέχεται στο κουνουπίδι. Μετά από 50 ημέρες παρετηρήθη ότι το 68% των πειραματόζωων που δεν εδίδετο σολφοραφάνη ανέπτυξαν καρκίνους του μαστού, ενώ αυτά που έλαβαν
σουλφοραφάνη, μόνον το 26% παρουσίασε όγκους.

Ξαφνική αντιστροφή της πολικότητας είχε συμβεί και πριν 41.000 χρόνια


Μια ομάδα ερευνητών έχει αποδείξει οριστικά ότι μια απότομη αντιστροφή είχε συμβεί στη Γη περίπου 41 χιλιάδες χρόνια πριν. Η έρευνα διεξήχθη από το γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ). Οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα από την Μαύρη Θάλασσα που δείχνουν την ξαφνική αντιστροφή της πολικότητας της Γης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα δείγματα μελετήθηκαν και έχουν δείξει ότι ο μαγνητισμός τους είχε διαμετρικά αντιστραφεί και ότι αυτό μπορεί να συνέβει μόνο σε μια στιγμή.

Βρέθηκαν αρχαίες πόλεις και μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας στη Σελήνη;


Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα...

Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.

Από τι κατέρρευσε ο πολιτισμός των Μάγια;


Διάφορες θεωρίες έχουν προταθεί για την κατάρρευση του πολιτισμού των Μάγια που ήκμασε από το 250 μ.Χ ως το 900 μ.Χ στην Κεντρική Αμερική - για παράδειγμα κάποιες κάνουν λόγο για κοινωνικές αναταραχές και εμφάνιση ασθενειών. Μια νέα μελέτη προσθέτει στη λίστα των θεωριών την έλλειψη βροχοπτώσεων που σύμφωνα με τους ερευνητές αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα στην πτώση του σπουδαίου πολιτισμού.


Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ


“Θα πρέπει να θυμάσαι ότι οι ανθρώπινες υπάρξεις, καθώς αναπτύσσονται και προοδεύουν, οφείλουν ένα μεγάλο χρέος στη γη, η οποία είναι η μητέρα τους, ο γονιός τους. Είναι πλασμένοι από την ουσία της και ζουν επάνω της και όλα όσα κάνουν εδώ στη γη, όλα όσα ανακαλύπτουν στην επιστήμη, όλα όσα δημιουργούν στην τέχνη ή στη βιομηχανία, είναι επίσης μέρος δικό της. Αλλά αυτή αναπτύσσεται με πιο αργό ρυθμό από τα παιδιά της και είναι καθήκον των παιδιών της να βοηθήσουν τη δική της εξέλιξη μέσα από τη δική τους. Επομένως, οτιδήποτε κάνεις, ας γίνεται όχι μόνο για το προσωπικό σου κέρδος ή συμφέρον, αλλά και για όφελος της Πλανητικής Ύπαρξης.

Η ιστορία της Αστρολογίας




Η Ιστορία:
Η ιστορία της Αστρολογίας ξεκινάει πριν από πέντε χιλιάδες  χρόνια περίπου ( το 3000 π.χ. ), όταν οι Σουμέριοι, λαός που ζούσε στην περιοχή της Μεσοποταμίας ξεκίνησαν τις πρώτες υποτυπώδεις Αστρολογικές προβλέψεις.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ


Ένα από τα λίγα ερμητικά κείμενα που σώθηκαν από την πυρκαγιά της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και κατά κάποιο τρόπο θεμελίωσε τις βάσεις των διαφόρων φιλοσοφικο-εσωτερικών ρευμάτων μέχρι τις ημέρες μας, είναι το λεγόμενον  Κυμβάλειον. Περιέχει τις Αρχές του Σύμπαντος, τους επτά Aρχικούς Νόμους που διοικούν τα πάντα και που μετέδωσε στους ανθρώπους σαν Υψηλή Διδασκαλία ο θεός Ερμής. Γι' αυτόν το λόγο το σύνολο των διαφόρων εσωτερικών Διδασκαλιών που βασίζονται σ' αυτές τις Αρχές, από την αρχαία ελληνική εποχή ως σήμερα, λέγεται Ερμητισμός, δηλαδή η Επιστήμη του Ερμή .

THE DARK SIDE OF THE MOON(Pink Floyd) και ο Μάγος του Οζ


The Dark Side of the Moon είναι ένα άλμπουμ του συγκροτήματος Pink Floyd που κυκλοφόρησε το 1973. Οι στίχοι των τραγουδιών αναφέρονται στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τα προβλήματα, τις συνήθειες, θέματα όπως ο χρόνος, η απληστία, οι συγκρούσεις, τα ταξίδια, οι ψυχικές διαταραχές και οΘάνατος.

ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΝΓΚ (1875–1961) Ο ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ



Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, ένας από τους σημαντικότερους ψυχολόγους του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1875 στο Kesswil της Ελβετίας. Ήταν ένα μοναχικό παιδί με πολύ ζωηρή φαντασία. Από πολύ μικρή ηλικία παρατήρησε πως η συμπεριφορά και τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω του ήταν παράξενα και μπερδεμένα και προσπάθησε να κατανοήσει τους μηχανισμούς που τα επηρέαζαν.

MICHAEL AQUINO – TEMPLE OF SET (Ναός του Σετ)



   Ιδρύθηκε το 1975 στη Καλιφόρνια από δυσαρεστημένους οπαδούς της Church of Satan, με πρωταγωνιστές τον υπολοχαγό Michael A. Aquino, την Lilith Sinclair που ήταν ιέ­ρεια στην μεγαλύτερη Grotte (κοινότητα της κόλασης) και την Betty Ford.
Ο Aquino υπηρέτησε στο Βιετνάμ και ειδικεύθηκε σε τεχνικές αποπροσανατολισμού και ψυχολογικού πολέμου. Οι εμπειρίες του αυτές τον οδήγησαν κοντά στον LaVey. Όταν επίστρεψε στις ΗΠΑ έγινε ιερέας της Church of Satan, οργάνωσε σατανιστικά συνέδρια και έγινε το νούμερο 2 της κίνησης.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΟ CERN ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ ΟΙ ΜΑΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Πηγή atheatignosi: 
Αυτό το έτος, το CERN  αρχίζει μια άλλη σειρά πειραμάτων με την ελπίδα ότι θα φτάσει πολύ πιο κοντά στην ολοκλήρωση του Καθιερωμένου Μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής. Οι επιστήμονες στο CERN έχουν ανακοινώσει ημερομηνίες για δοκιμές για το υπόλοιπο του έτους, καθώς και κάποιες περίεργες ημερομηνίες που θα βρεθούν στο επερχόμενο πρόγραμμα.

5. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ...ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ

Σοβιετική ΄Ενωση, εσωτερικές επαναστάσεις και συμμαχίες


Στη χώρα με το μεγάλο θεσπέσιο ναό,
ένας ανιψιός από το Λονδίνο θα δολοφονηθεί μέσω της ψεύτικης ειρήνης.
Το πλοίο τότε θα ανοίξει,
η ψεύτικη ειρήνη θα γίνει γνωστή στο εξωτερικό. (VI - 22)


Σε μια από τις μικρές διοικητικές περιφέρειες της Ρωσίας θα υπάρξει αναταραχή, με το λαϊκό αίτημα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Ο «ανιψιός από το Λονδίνο θα δολοφονηθεί μέσω της ψεύτικης ειρήνης» συμβολίζει τον άνθρωπο που το Κρεμλίνο έστειλε ως εκπρόσωπο και πίστευαν πως θα έκανε κάτι, αλλά δεν ήταν παρά ένα πιόνι χειραγώγησης. Το Λονδίνο χρησιμοποιείται ως αναγραμματισμός, ένα πάζλ με γράμματα. «Το πλοίο τότε θα ανοίξει, η ψεύτικη ειρήνη θα γίνει γνωστή στο εξωτερικό»δηλαδή ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα λάβει μια σωστή και ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει΄ η είδηση θα βγει προς τα έξω διαστρεβλωμένη.

4. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ...ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ


Τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα - 20ός αιώνας - και θα συμβούν στο εγγύς μέλλον οδηγούν σε συγκρούσεις και προετοιμάζουν την έλευση της περιόδου των ταραχών. Ο πόλεμος την εποχή αυτή, δεν θα είναι ανοιχτά κηρυγμένος αλλά μία σειρά από γεγονότα που θα οδηγήσουν στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για παράδειγμα, είχαν συμβεί πολλά γεγονότα που θεωρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αργότερα συνδέθηκαν μεταξύ τους και έγινε αντιληπτό ότι αποτελούσαν μία σειρά γεγονότων, που οδήγησαν στον Πόλεμο αυτό. Εδώ πρόκειται για μία παρόμοια κατάσταση. Όταν η περίοδος αυτή των ταραχών τελειώσει και θα εξετάζουμε τα γεγονότα εκ των υστέρων, η σύνδεσή τους θα είναι προφανής.

3. Η Επιστροφή του Νοστράδαμος... Τετράστιχα που αφορούν στο Παρελθόν

Διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας


Μια μέρα οι δύο μεγάλοι ηγέτες θα γίνουν φίλοι΄ 
η μεγάλη τους δύναμη θα παρουσιαστεί ενισχυμένη. 
Η νέα γη θα βρίσκεται στον κολοφώνα της δύναμής της 
στον άνθρωπο του αίματος ανακοινώνεται ο αριθμός. (II -89)

2. Η Επιστροφή του Νοστράδαμος... Τετράστιχα που αφορούν στο Παρελθόν

  Η ρήψη της ατομικής βόμβας

Αρκετά τετράστιχα αφορούν στη ρήψη της ατομικής Βόμβας στην Ιαπωνία κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ίδιος ο Νοστράδαμος λέει ότι ακόμα και αν αφιέρωνε στο γεγονός αυτό και τα χίλια του τετράστιχα, πάλι λίγα θα ήταν. Ακολουθούν τρία από αυτά :

Πάδοβα, Βερόνα, Βιτσέντζα, Σαραγόσα, 
σπαθιά που στάζουν αίμα από μακρινές χώρες. 
Μία πολύ μεγάλη συμφορά θα έρθει με το τεράστιο κέλυφος, 
η ανακούφιση κοντά, αλλά η γιατρειά πολύ μακριά. (III -75)

Το τετράστιχο αναφέρεται και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Τα ονόματα των πόλεων που αναφέρονται στην αρχή, είναι μέρη που έπαιξαν ρόλο-κλειδί κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αιτία που προκάλεσε το ξέσπασμα και των δύο Πολέμων ήταν η σύγχυση και το μπέρδεμα της πολιτικής στην Ευρώπη. Αν δεν είχε γίνει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, δεν θα γινόταν ούτε ο Δεύτερος. Η συμφορά που ήρθε από το «τεράστιο κέλυφος» ήταν οι ατομικές βόμβες που έπεσαν στην Ιαπωνία. Υπήρχε εκεί μία «μικρή, ελάχιστη ανακούφιση» για τα θύματα, αλλά «η γιατρειά» έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες που ήταν «πολύ μακριά».

1. Η Επιστροφή του Νοστράδαμος... Τετράστιχα που αφορούν στο Παρελθόν






Κρίνω σκόπιμο να ερμηνεύσω επιλεκτικά μερικά τετράστιχα που αφορούν στο παρελθόν και σε γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί. ΄Ετσι θα κατανοήσετε τον τρόπο που σκέπτομαι, τη χρήση των πολύπλοκων συμβολισμών και τη λογική του κώδικα ερμηνείας.
Μην ξεχνάτε, επίσης, πως ένα τετράστιχο μπορεί να αναφέρεται σε περισσότερα από ένα γεγονότα, καθώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Αν, λοιπόν, το τετράστιχο έχει ήδη επαληθευτεί, μπορείτε να έχετε πληρέστερη εικόνα του τι συνέβη και στα δύο γεγονότα και να δείτε με ποιο τρόπο ένα τετράστιχο εξυπηρετεί και τα δύο.
Σας προτείνω, λοιπόν, να επικεντρωθούμε σε ορισμένα από τα τετράστιχα που περιγράφουν κάποια γεγονότα των τελευταίων 100 ετών περίπου.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ οι αρχαιολόγοι που εισήλθαν σε τάφο των Μάγια για πρώτη φορά!

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ οι αρχαιολόγοι που εισήλθαν σε τάφο των Μάγια για πρώτη φορά!

Το κόκκινο-αίμα στους τοίχους είναι το στοιχείο που έπληξε τους αρχαιολόγους του « Εθνικού Ινστιτούτου του Μεξικού, Ανθρωπολογίας και Ιστορίας ( INAH ), που για πρώτη φορά είχαν τη...δυνατότητα να εξερευνήσουν έναν τάφο 1.500 χρόνων, που η ύπαρξη του ήταν γνωστή από το 1999, αλλά δεν ήταν σε θέση να εισέλθουν μέσα, ενώ τώρα εισήλθαν χάρη σε ένα ανιχνευτή εξοπλισμένο με μία μίνι φωτογραφική μηχανή.Εκτός από τα κόκκινα έργα ζωγραφικής, ο τάφος περιέχει επίσης 11 πλοία και διάφορα κομμάτια από νεφρίτη.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ!




ΤΑ ΟΚΤΩ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

10 μυθικές και χαμένες πόλεις


Ατλαντίδα, El Dorado, Τροία, είναι μερικές από τις μυθικές πόλεις, όπου εκατοντάδες άτομα αφιέρωσαν την ζωή τους στην αναζήτηση τους. Κάποιες από αυτές βρέθηκαν, κάποιες άλλες όμως, εξακολουθούν να κινούνται στην σφαίρα της «μυθολογίας», εξάπτοντας την φαντασία των απανταχού θαυμαστών και εξερευνητών.

Στοχοί και πορεία-Χόρχε Μπουκάι


Υπάρχει διαφορά μεταξύ των λέξεων : στόχος και πορεία και ο καλύτερος τρόπος για να την αναλύσουμε είναι μέσω της παρακάτω ιστορίας: 
Πάει κάποιος μια μέρα στη θάλασσα για να κάνει μια βόλτα με το ιστιοφόρο του και, ξαφνικά, ξεσπά μια δυνατή καταιγίδα και παρασύρει ανεξέλεγκτα το σκάφος του στ’ ανοιχτά. Μες την καταιγίδα, ο άνθρωπος δεν βλέπει προς τα που πάει το ιστιοφόρο. Με κίνδυνο να γλυστρήσει και να πέσει από το κατάστρωμα, ρίχνει την άγκυρα για να μη συνεχίσει να τον παρασύρει ο άνεμος, και καταφεύγει στην καμπίνα του μέχρι να κοπάσει λίγο η καταιγίδα.

Το Τραγούδι της Ημέρας- ''Take Five'' - David Warren ( 6 Δεκ 1920- 5 Δεκ 2012)

                           Ντέιβιντ Μπρούμπεκ (David Brubeck)

Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας της τζαζ, ιδιαίτερα δημοφιλής τις δεκαετίες του '50 και του '60. Εντάσσεται στο κλίμα της Cool Jazz και της West Coast Jazz, του μουσικού ιδιώματος που ανέπτυξαν οι λευκοί τζαζίστες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ τη δεκαετία του '50, ως αντίδραση στο «θερμό» bebop των αφροαμερικανών συναδέλφων τους. Οι μελετητές του έργου του τον κατατάσσουν και στο τζαζιστικό ιδίωμα του «Τρίτου Κύματος» (Third Stream), που συνδυάζει την κλασσική με την τζαζ μουσική.

Πώς να αφυπνιστεί η Κουνταλίνι με ασφάλεια ! Από τον GrandMaster Choa Kok Sui


Τι είναι η Κουνταλίνι; Ο όρος Κουνταλίνι, όπως 

χρησιμοποιείται από τους γιόγκι, αναφέρεται στην Ιερή Φωτιά , 

βρίσκεται κοντά στη βάση της σπονδυλικής στήλης.





























Η Κουνταλίνι έχει επτά στρώματα. Κάθε στρώμα έχει επτά υπο-στρώματα. Συνεπώς, υπάρχουν σαράντα εννέα βαθμίδες αφύπνισής της.

Με άλλα λόγια, το θέμα δεν είναι αν η Κουνταλίνι θα αφυπνιστεί ή όχι, αλλά το θέμα είναι πώς αφυπνίστηκε η Κουνταλίνι, ή σε ποιο βαθμό έχει αφυπνιστεί. Ακόμη και στους κοινούς ανθρώπους, η Κουνταλίνι είναι ήδη αφυπνισμένη, αλλά σε ένα πολύ μικρό βαθμό.

Τα ιστορικά ρουσφέτια των Προεδρείων της Βουλής των Ελλήνων



Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς
«Είναι πρέπον εντός των σπλάχνων του έθνους να υπάρχη ο σκώληξ της δι-αφθοράς και της σπατάλης;», αναρωτιόταν ο δημοσιογράφος και εκδότης Φίλιππος Λούης τον Αύγουστο του 1875, σχολιάζοντας τα ρουσφέτια που γίνονταν στη Βουλή. Δημοσίευε, δε, το περίφημο ρητορικό ερώτημα: «Ως πότε, κύριοι αντιπρόσωποι, θα υπάρχη αυτή η καταβόθρα χωνεύουσα χιλιάδας δραχμάς κατ’ έτος εις μισθούς εφόρων, βοηθών και κλητήρων;». Παλαιά υπόθεση τα ρουσφέτια των Προεδρείων της Βουλής. Ογκωδέστατη πραγματεία μπορεί να γραφτεί με όσα έχουν συμβεί στην υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων από το 1844 μέχρι τις ημέρες μας.

O ανδρικός χαιρετισμός στις γυναίκες και οι κανόνες συμπεριφοράς!



Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.
Ο χαιρετισμός στον δρόμο ήταν κάποτε ζήτημα ανατροφής. Στην νεοελληνική κοινωνία που αναζητούσε τον αστικό της χαρακτήρα μέχρι ειδικοί κώδικες για τον τρόπο που έπρεπε να χαιρετιούνται οι άνθρωποι στον δρόμο εκδίδονταν. Σε έναν εξ αυτών διαβάζουμε πως όταν ο άνδρας συναντούσε γυναίκα σε δημόσιο μέρος έπρεπε να αποκαλύπτεται, να βγάζει το καπέλο του τελείως και να τη χαιρετά. Εάν της μιλούσε, έπρεπε να παραμένει ασκεπής μέχρι εκείνη να

Η «μητέρα» των καταιγίδων το 1977



Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς
Τη «μητέρα» των καταιγίδων τη γνωρίσαμε στις αρχές Νοεμβρίου 1977. Τότε επλήγησαν η Αθήνα και ο Πειραιάς, ο οποίος υπέστη βιβλικές καταστροφές. Τα θύματα ανήλθαν σε 36. Μόνον στην Αθήνα πλημμύρισαν 972 υπόγεια, ενώ δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Η νεροποντή ξέσπασε γύρω στις επτά το απόγευμα, παραλύοντας το σύστημα των φωτεινών σηματοδοτών, βυθίζοντας στο σκοτάδι σχεδόν ολόκληρη την Αττική και εξαρθρώνοντας τις συγκοινωνίες.

Όταν τα χιλιόμετρα τα έλεγαν σχοινίδια




Εργασίες για την κατασκευή της οδού Αθηνών – Πειραιώς (1835-1836) από εργάτες, ενώ επιβλέπουν άνδρες του Μηχανικού του Στρατού.
Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

Οι πρώτοι τροχονόμοι ονομάζονταν «οδοφύλακες», τα πεζοδρόμια «παραπάτια», οι αποστάσεις μετριόνταν με «σχοινίδια», τα πρόστιμα για παραβάτες, πεζούς και τροχοφόρα, ήταν ιδιαίτερα τσουχτερά και ο πρώτος κώδικας οδικής κυκλοφορίας είχε τίτλο «περί της καθ’ οδόν απαντήσεως των αμαξών, εφίππων κ.λπ.».

ΠΥΛΗ 28 ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ






Ο Άρης είναι ο πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος όπου είναι στενά συνδεδεμένος με  έναν από τους  12 Θεούς του Ολύμπου, τον Θεό του Πολέμου.

Όπου υπάρχει πόλεμος υπάρχει και βία.

Επίσης συνδέεται με τη σεξουαλικότητα του ατόμου,  καθώς και με τον τρόπο που χειρίζεται τον θυμό του και πως μετουσιώνει την ενέργεια του ο καθένας.

Το γονίδιο δεν είναι παντοκράτορας!

Το γονίδιο δεν είναι παντοκράτορας!

Ενα επίτευγμα εφάμιλλο με την αποκωδικοποίηση του ανθρωπίνου γονιδιώματος ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σε 30 άρθρα τα οποία φιλοξενούνται σε τέσσερις επιστημονικές επιθεωρήσεις («Nature», «Science», «Genome Biology» και «Genome Research») οι 440 ερευνητές από 32 διαφορετικά ερευνητικά ινστιτούτα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ENCODE (Encyclopedia of DNA Elements, εγκυκλοπαίδεια στοιχείων του DNA) παρέδωσαν στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τα αποτελέσματα των κόπων τους των τελευταίων πέντε ετών.

Γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά;;

Γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά;;

Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο). Για αμυντικούς σκοπούς, οι οικιστές επέλεγαν ένα υπερυψωμένο σημείο, συχνά ένα λόφο με απότομος πλευρές. 
Σε πολλά μέρη στον κόσμο, αυτοί οι πρώιμοι οχυροί οικισμοί γίνονταν ο πυρήνας μεγάλων πόλεων, που επεκτείνονταν στο επίπεδο έδαφος γύρω από την Ακρόπολη. Τέτοια παραδείγματα είναι οι πόλεις της Αθήνας και της Ρώμης. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Θαύμα είναι αυτό που θα πιστέψεις.
Θαύμα είναι αυτό που το πιστεύεις πριν το δείς.
Θαύμα είναι η ζωή,ο θάνατος.
Θαύμα είναι το συναίσθημα.
Το συναίσθημα ποτέ δεν είναι ψεύτικο γιατί
πηγάζει από την ψυχή.
Η ψυχή είναι ο Θεός! (Oδυσσέας Π)
 


ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ


«Όσον αφορά τις δημιουργικές ικανότητες και τον πλούτο της φαντασίας, ο κόσμος θα περιμένει πολύ καιρό ακόμη μέχρι να εμφανιστεί ένα μυαλό ισάξιο του Τέσλα».
E. H. Armstrong, Αμερικανός εφευρέτης βραβευμένος με Νόμπελ
 Toυ Γιώργου Στάμκου (stamkos@post.com)

Ο Γεωμετρικός Τριγωνισμός της Αρχαίας Ελλάδας | Μέρος 2ο


Οι ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο μελέτης και θαυμασμού από όλον τον κόσμο. Τα ευρήματα των αρχαίων Ελλήνων επιστημόνων σε πολλούς τομείς της ζωής μας είναι το «γλωσσάρι» των τωρινών μελετητών, και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί πλήρως όλες οι ερμηνείες, οι κινήσεις και το νόημα των αρχαίων εκείνων δημιουργιών και τρόπου σκέψης.

Ο Γεωμετρικός Τριγωνισμός της Αρχαίας Ελλάδας | Μέρος 1ο


Ο αριθμός τρία εθεωρείτo "ευτυχής αριθμός". Το τρία συμβόλιζε τον "Λόγο τον Νου και τη Θέλησης", δηλαδή μια αποκρυφιστική εκδοχή της δημιουργίας του κόσμου, αλλά επιπροσθέτως το "Κέντρο, την Ακτίνα και την Περιφέρεια" του κύκλου, που ήταν κι αυτός ιερό σχήμα, γιατί συμβόλιζε τον Ήλιο, την πηγή της Δημιουργίας. Έτσι φαίνεται ότι ο νόμος, τον οποίο αναφέρει ο Αριστοτέλης, επέβαλε την διάταξη αυτή των πόλεων, ιερών κ.λ.π. ώστε, ανά δύο, να σχηματίζουν ισοσκελή τρίγωνα, συνδεδεμένα μέσω της κορυφής τους με τους Δελφούς, τον ομφαλό, αν όχι της γης, τουλάχιστον της Ελλάδας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα