Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μαμά να πεις στον ταχυδρόμο ότι αυτό το γράμμα πάει στον ουρανό!

Χαίρεται σκεπτόμενη πως τα παιδιά είναι ο φάρος της εξέλιξής μας και πως εκείνα είναι που θα σηματοδοτήσουν την εξέλιξη του αύριο έγραψα το παρακάτω κείμενο, με αφορμή το γεγονός πως συνήθως τις μεγαλύτερες αλήθειες μας τις αποκαλύπτουν τόσο αυθόρμητα τα παιδιά. 


Μαμά να πεις στον ταχυδρόμο ότι αυτό το γράμμα πάει στον ουρανό!

~Κατερινούλα έρχονται Χριστούγεννα και θα έρθει ο Άγιος Βασίλης να σου φέρει το δώρο γιατί ήσουν καλό παιδάκι φέτος! Για να στο φέρει θα πρέπει να του γράψουμε ένα γράμμα και να του πεις τι θέλεις!

~Αλήθεια μαμά; Και ότι του ζητήσω θα μου το φέρει όπως πέρσι;

~Ναι Κατερινούλα, όπως πέρσι γιατί ήσουν καλό παιδί!

~Έλα μαμά να σου λέω εγώ και εσύ να του γράφεις!!

«Αγαπητέ μου θεέ…»

Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ...Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...(ΒΙΝΤΕΟ)


Ο ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΦΩΣ...


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ...
ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ...
ΑΝΕΣΥΡΕ ΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...
ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
Η ΛΑΜΨΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...
Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...

Σκεπτομορφές

H Σκέψη είναι το γέννημα της Δημιουργικής Συμπαντικής Δίνης
Η Σκέψη είναι Φως και Ακτινοβολία
Ο άνθρωπος γεννιέται με το δώρο του νου με την ικανότητα της σκέψης, με εκείνη την αντιληπτική δυνατότητα που τον βοηθά να αφομοιώνει συνειδησιακά τα εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα.

Μέδουσα, η δύναμη του ασυνείδητου κόσμου


Η λέξη Μέδουσα σημαίνει «κυρίαρχη θηλυκή φρόνηση». Στα Σανσκριτικά η ίδια λέξη αποδίδεται ως Μεντχά, στα Ελληνικά Μήτις, και στα Αιγυπτιακά Μετ ή Μάατ. Τούτη η θεότητα ήρθε στην Ελλάδα πιθανώς από τη Λιβύη, όπου λατρευόταν από τις Αμαζόνες ως Θεά-Ερπετό. Ως Μέδουσα (Μήτις) ήταν η καταστροφική όψη της μεγάλης τριπλής Θεάς που επίσης αποκαλείται, Νιθ, Ανάθ, Αθήνη ή Αθήνα στη Β. Αφρική και Αθάνα περίπου το 1400. π.Χ. στη μινωική Κρήτη.

Paulo Koelho

stock photo : Image of happy boys and girls lying on a green grass

Τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τρία πράγματα στους μεγάλους: πρώτο, να χαίρονται χωρίς να υπάρχει λόγος, δεύτερο, να ασχολούνται πάντα με κάτι και, τρίτο, να απαιτούν με όλη τους τη δύναμη αυτό που επιθυμούν.

PAOLO CHOELHO


Το Τρίτο Μνημόνιο, οι δυσβάστακες στερήσεις του Ελληνικού λαού και οι προφητείες του Πατροκοσμά


Ένας αδελφός (ο “Ενορίτης”) μας εμπιστεύθηκε τις σκέψεις του για τις καλπάζουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Θέλησε να μείνει ανώνυμος. Σημασία δεν έχει το όνομα του γράφοντος, αλλά το περιερχόμενο των σκέψεών του. Εμείς θεωρήσαμε ότι αξίζει να σας τις παραθέσουμε. Τα σχόλια δικά σας.

Αδέσποτος πλανήτης βρέθηκε να περιφέρεται ασκόπως

CFBDSIR2149
Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι υπάρχουν πλανήτες που είναι «ορφανοί» και περιπλανώμενοι στο κρύο και αφιλόξενο διαστρικό κενό. Οι πλανήτες αυτοί δεν ανήκουν σε κάποιο πλανητικό σύστημα και ακολουθούν μια μοναχική ζωή και πορεία κινούμενοι σε ελεύθερη τροχιά στο Διάστημα.
Ο πρώτος «άστεγος»

Νέος κινητήρας «θα επιτρέψει την ανάπτυξη διαστημοπλάνων»


skylon

 Ένα νέο είδος στροβιλοκινητήρα που σχεδίασε μια μικρή βρετανική εταιρεία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε επαναχρησιμοποιούμενα σκάφη που απογειώνονται σαν αεροπλάνα αλλά μπορούν να φτάνουν μέχρι το Διάστημα, εκτιμά η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.
«Η ESA έμεινε ικανοποιημένη από τις δοκιμές της τεχνολογίας που απαιτείται για την ανάπτυξη του κινητήρα Sabre» δήλωσε ο Μαρκ Φορντ, επικεφαλής του τμήματος Μηχανικής Προώθησης στην ευρωπαϊκή υπηρεσία.

ΤΟ «ΛΕΥΚΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ» ΤΟΥ... ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ... Σχεδιάζει «Αρμαγεδδώνα»; (!)

Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς – και από το μακρινό παρελθόν – για το μυστηριώδες «Λευκό Αδελφάτο» (ή αλλιώς: «Λευκή Αδελφότητα»). Εδώ θα συνδυάσουμε το καθαρά μεταφυσικό-παραθρησκευτικό αυτό ρεύμα με τις σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις και θα δούμε πώς είναι 
δυνατόν μία ομάδα παραφυσικών «προβληματισμών» να σχεδιάζει ή και να επηρεάζει ακόμα τα τεκταινόμενα επί του πλανήτη. 

Ο εγωισμός του σύγχρονου ατόμου

188253-angry-scenes8.jpg
Είναι  από τα μεγαλύτερα πάθη αλλά και η άμυνα της ύπαρξης  μας  στους κινδύνους που την περιβάλλουν.
Είναι δύο φίλοι  συζητούν  προκύπτει μια διαφωνία ο ένας έχει δίκαιο ο άλλος άδικο και όμως κανένας δεν δέχεται το λάθος στη άποψή του.

Bugarach: Ένα κομβικό σημείο για πολλούς πιστούς της Αποκάλυψης


Μέσα στο μύθο των αιώνων, το χωριό Bugarach με το βουνό του, έχει γίνει ένα κομβικό σημείο για πολλούς πιστούς της Αποκάλυψης γιατί οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει είναι ότι το βουνό περιέχει πύλες για άλλους κόσμους , ή ότι οι εξωγήινοι θα επιστρέψουν εκεί στη βάση τους. Οι κάτοικοι από το μικροσκοπικό χωριουδάκι της Νότιας Γαλλίας με πληθυσμό 200, κατοίκων σε μια αυξανόμενη εισροή των πιστών για την ημέρα της κρίσης (Doomsday) είναι πεπεισμένοι ότι είναι το μόνο μέρος στη Γη που θα επιβιώσει από την ημέρα της κρίσεως.

Annie Lennox.Η καλύτερη εν ζωή λευκή τραγουδίστρια της σόουλ

 
Εδώ και αρκετές δεκαετίες, η βρετανική μουσική σκηνή είχε τη δυνατότητα να τροφοδοτεί το μουσικό σύστημα με νέες γυναικείες φωνές από λευκές τραγουδίστριες που θύμιζαν τις μεγάλες μαύρες Αμερικανίδες τραγουδίστριες της σόουλ.
Από τη δεκαετία του '60 και φωνές όπως της Dusty Springfield και της Lulu περάσαμε σχετικά πρόσφατα στις Amy Winehouse, Adele, Alison Goldfrapp Duffy, Florence + Machine, Amy MacDonald και πολλές άλλες λιγότερο γνωστές.
Ολες σχεδόν αυτές οι νέες γυναικείες φωνές από τη Βρετανία έχουν επηρεαστεί από την Annie Lennox.

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο για σένα

 
Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο για σένα

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη και να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας πολυτέλειες ωστόσο αν μπούμε στο κλίμα των γιορτών ίσως να "ξορκίσουμε" την δυστυχία μας! Ακόμα και μια γιρλάντα από φωτάκια μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά γι' αυτό άσε για λίγο τα προβλήματα και πάμε να διαλέξουμε και να στολίσουμε μαζί το φετινό δέντρο!

H διατροφική αξία του μανταρινιού

Είναι χειμωνιάτικα, μυρωδάτα, ιδιαιτέρως γευστικά, χορταστικά, αναζωογονητικά και γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Τι είναι; Μα φυσικά, τα γνωστά σε όλους μας μανταρίνια. 

6 φοβίες που σχετίζονται με τα ταξίδια (και πώς να τις ξεπεράσετε)

Ουσιαστικά, τα ταξίδια απαιτούν να αφήνουμε τη σιγουριά του σπιτιού και να αντιμετωπίζουμε το άγνωστο, οπότε ίσως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας, από το να τις πολεμάμε. Είστε έτοιμοι να νικήσετε τους φόβους σας;



Αν νιώθετε άγχος κάθε φορά που ταξιδεύετε, μη νομίζετε πως είστε οι μόνοι. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ατόμων πάσχει από κάποιο είδος φοβίας και πολλοί ακόμη, αισθάνονται άβολα για ορισμένα θέματα που σχετίζονται με τα ταξίδια, από το να μπουν σε αεροπλάνο, μέχρι το να βρίσκονται ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων χωρίς να μπορούν να φύγουν.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

                                        
                                   ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΗΝ ΠΟΔΟΠΑΤΑΣ 
                                                                     ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 
                                                          ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ              
                                                                    ΠΑΡΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ



mery dontsof
     ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Κηπουροί…στο 166; Ποιοι θα σηκώνουν τα τηλέφωνα στο ΕΚΑΒ;


Κηπουροί…στο 166; Ποιοι θα σηκώνουν τα τηλέφωνα στο ΕΚΑΒ;
Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους εργαζόμενους τους ΕΚΑΒ δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ότι θα γίνουν μετατάξεις διοικητικών υπαλλήλων από διάφορους τομείς του δημοσίου στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ. 
Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο φορέα διαμαρτύρονται έντονα καθώς σημειώνουν ότι έχουν κάνει ειδική εκπαίδευση πολλών ωρών και δεν μπορούν να δοθούν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε υπαλλήλους χωρίς εκπαίδευση. 
Την ώρα μάλιστα που υπάρχουν 2000 αριστούχοι πιστοποιημένοι Διασώστες αδιόριστοι.

Αύξηση ΣΟΚ του AIDS στην Ελλάδα. +50% τα νέα κρούσματα


Αύξηση ΣΟΚ του AIDS στην Ελλάδα. +50% τα νέα κρούσματα

Ανησυχητική αύξηση των νέων κρουσμάτων του ιού του Aids διαπιστώνουν για το 2012 οι επιστήμονες, καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τα ετήσια περιστατικά του ιού τα οποία καταγράφονται εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα.  Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Μονάδες Λοιμώξεων προκύπτει ότι ο αριθμός νέων HIV λοιμώξεων στο τέλος του 2012 θα υπερβεί τις 1250, γεγονός που σημαίνει αύξηση μεγαλύτερη από 50% συγκριτικά με το 2011!

Το AIDS δεν κάνει διακρίσεις!!!


Το AIDS δεν κάνει διακρίσεις- ΔΕΙΤΕ ποιοι διάσημοι πέθαναν
Ο κατάλογος των διάσημων που πέθαναν από AIDS είναι τεράστιος. Η ασθένεια δεν κοιτάζει όυτε πρόσωπα, ούτε χρώματα, ούτε status, ούτε φύλο. Το AIDS, χτυπά ανελέητα και σκοτώνει. Τη δεκαετία του 70 και πολύ περισσότερο τη δεκαετία του 80, όταν η ενημέρωση για την ασθένεια ήταν ελλιπέστατη, και κανείς δεν χρησιμοποιούσε προφυλακτικό, η ασθένεια θέριζε κυρίως τις κοινότητες των ομοφυλόφιλων, αλλά σύντομα επεκτάθηκε, δίχως διακρίσεις και στους ετερόφυλους.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε κάποιους διάσημους που πέθαναν από το AIDS. Ενδεχομένως να δείτε πρόσωπα που θα σας ξαφνιάσουν...

The Wall η επική ροκ όπερα των Pink Floyd. Κυκλοφόρησε 30 Νοε 1979.

                          The Wall


Το The Wall είναι μία επική ροκ όπερα των Pink Floyd, που επηρέασε πολλούς κατοπινούς ροκ μουσικούς. Κριτικοί και φανς το χαιρέτησαν ως το καλύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος και το κατέταξαν δίπλα στ' άλλα αριστουργήματά του Dark site of the moon και Wish you were hear.
Η ηχογράφηση του The Wall -ενός από τα ποιοτικότερα και πιο εμπορικά άλμπουμ της ροκ μουσικής- έγινε από τις αρχές Απριλίου έως το τέλος Νοεμβρίου του 1979. Στη Μ. Βρετανία κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου και στις ΗΠΑ στις 8 Δεκεμβρίου. 

Οι Νόμοι του Φοίβου




Ποιο είναι το δίκαιο;
Ποιοι είναι οι νόμοι;


1. ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ
Το σοφόν το σαφές το ΑΡΙΣΤΟΝ
τόσο σαν αυτογνωστική υπόθεση ενδοσκοπική
όσο και σαν εξωτερική κοινωνική πολιτική και δικαιοσύνη.

Όλα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια… σε ένα!

 Όλα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια... σε ένα!
 
Οι μουσικοί Brett Domino και Steven Peavis πήραν αποσπάσματα από σαράντα χριστουγεννιάτικα κομμάτια, κλασικά και νέα, και έφτιαξαν ένα μοναδικό βίντεο δεκαέξι λεπτών προκειμένου να μας βάλουν με τον δικό τους τρόπο στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Εις τον Αφρόν της Αφροδίτης


Στα Κύματα του Κοσμικού Ωκεανού η Αναδυομένη Ομορφιά εμφανίζεται πανέμορφη και λαμπερή από του Ουρανού τα Μονοπάτια.... του ΕΜΕΙΣ... τα Συνειδησιακά.

Οι Δρόμοι της Αγάπης και οι Διάδρομοι της είναι  ενωτικά Αφροδιτικοί


















Η Αφροδίτη,  Ο Έρως,  το  Παν!

MIKE TRAMP: Δεν έριξαν τα αεροπλάνα τους δίδυμους πύργους

MIKE TRAMP den erixan ta aeroplana tous didymous pyrgous 1 315x236 300x224 MIKE TRAMP: Δεν έριξαν τα αεροπλάνα τους δίδυμους πύργους

  • 338
     



Ο πρώην τραγουδιστής των White Lion, Mike Tramp, δεν πιστεύει ότι τα αεροπλάνα που έπεσαν στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 φταίνε για την κατάρρευση τους και ισχυρίζεται ότι κανένα αεροπλάνο δεν έπεσε στο Πεντάγωνο εκείνη τη μέρα.
Ο Tramp, αποκάλυψε την θεωρία συνομωσίας που πιστεύει κατά τη διάρκεια της solo ακουστικής εμφάνισης του στο Λονδίνο την 21η Νοεμβρίου και αργότερα διευκρίνισε τα σχόλια τους σε e-mail που έστειλε στον Steve Mascord της Hot Meal.

Τα Δάκρυα του Διόνυσου


…στο Σύμπαν που αγαπήσαμε!
ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ο ΖΑΓΡΕΥΣ
Ο  Διόνυσος Ζαγρέας, γιος, κατά τον “ιερό λόγο” των ορφικών, του Δία μεταμορφωμένο σε όφη και της θεάς του Κάτω Κόσμου Περσεφόνης. Οι Τιτάνες,  που είχαν νικηθεί από το Δία κατά την Τιτανομαχία, βρήκαν ευκαιρία να εκδικηθούν το Δία σκοτώνοντας το γιο του που ήταν ακόμη νήπιο, ενώ έπαιζε με τα παιγνίδια του και τους πεσσούς  και  κοιτούσε τον εαυτό του στον καθρέπτη .Τον διαμέλισαν και κατασπάραξαν ,το μόνο που παραμένει άθικτο είναι η καρδιά του την οποία την παίρνει η θεά Αθηνά και με  τη βοήθεια του

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣ ΠΟΛΥ....

Oscar Wilde-Όσκαρ Ουάιλντ 30 Νοε 1900 Έπεσε η αυλαία της τραγικής ζωής του.

                            Φωτογραφία: ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ (16 Οκτωβρίου 1854 - 30 Νοεμβρίου 1900)

“ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΪ” απόσπασμα 

Ο στόχος της ζωής είναι η ολοκλήρωση του εαυτού, γι’ αυτό είμαστε δω: για να συνειδητοποιήσουμε τη φύση μας τέλεια. Στις μέρες μας οι άνθρωποι φοβούνται τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ξέχασαν το μέγιστο καθήκον που ο καθένας χρωστάει στον εαυτό του. Φυσικά είναι ελεήμονες. Ταΐζουν τους πεινασμένους και ντύνουν τους ζητιάνους, μα, οι ίδιες οι ψυχές τους πεινούν και κρυώνουν στη γύμνια τους. Το κουράγιο έχει πια εκλείψει. Ίσως ποτέ να μην υπήρξε. Ο τρόμος για την κοινωνία, που είναι θεμέλιο της ηθικής, ο τρόμος του Θεού, που είναι το μυστικό κάθε θρησκείας, να τα δυο πράγματα που μας κυβερνούν.
Πίστη είναι για τη συναισθηματική ζωή ό,τι η σταθερότητα στη διανοητική ζωή – απλά μια παραδοχή επιτυχίας!
Πάντα! Τι τρομερή λέξη. Ανατριχιάζω σαν την ακούω. Στις γυναίκες αρέσει να τη χρησιμοποιούν. Χαλούν κάθε ρομάντσο προσπαθώντας να το κάνουν να διαρκέσει παντοτινά. Να άλλη μια λέξη χωρίς αντίκρισμα. Η μόνη διαφορά ανάμεσα σ’ ένα καπρίτσιο και ένα αιώνιο πάθος, είναι πως το καπρίτσιο διαρκεί λίγο περισσότερο.
ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ “ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΪ”
μετάφραση Γ. Χιωτάκης, Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Από http://logomnimon.wordpress.com/

Η αληθινή τελειότης του ανθρώπου βρίσκεται όχι στο τι έχει, αλλά στο τι είναι. Γι’ αυτό προς το συμφέρον ακριβώς των πλουσίων πρέπει να καταργήσουμε την ιδιοκτησία. 

Κι η φτώχεια πρέπει να καταργηθεί γιατί ταπεινώνει τον άνθρωπο κι επιβραδύνει την ατομική του ανάπτυξη. 

Μία μόνο κοινωνική τάξη σκέπτεται το χρήμα περισσότερο απ’ τους πλουσίους, κι αυτή είναι οι… φτωχοί. 

Αυτοχειρίες


Το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό για κάθε εποχή. Κάποιες στατιστικές ειδικών επιστημόνων τής ιατρικής πάνω στο θέμα των αυτοκτονιών, που μού αναφέρθηκαν, μιλούσαν για έναν πολύ μεγάλο αριθμό. 

Μάλιστα, εάν ελέγξουμε τις εποχές που διανύουμε, τα πάντα δείχνουν ότι ο άνθρωπος έχει πάρει μια γραμμή έγκρισης αυτής τής πράξης, η οποία μπορεί να φέρει μεγάλη αύξηση των περιστατικών.


Γι’ αυτό θέλω οπωσδήποτε να αναφερθώ σήμερα σε αυτήν την ενέργεια που είναι πολύ άσχημη για όποιον την αποφασίζει. Η αυτοκτονία δεν έχει καμία σχέση με τις αναφορές που κάνουν οι πολλοί, όταν συμβαίνει το γεγονός.

 Αναφέρονται με προχειρότητα και συνάμα

Τα αρχαία Ελληνικά αρώματα

Αρχαία Αρώματα: τα είδη και οι μέθοδοι επεξεργασίας
Η αρωματοποιία αποτελούσε έναν κλάδο ξεχωριστό, που απαιτούσε δεξιοτεχνία, εφευρετικότητα, αλλά και την απαραίτητη μυστικότητα. Επρόκειτο για μια σπουδαία τέχνη για την οποία γράφτηκαν ποικίλα αρχαία συγγράμματα, με περιεχόμενο θεραπευτικό, καλλωπιστικό και επικουρικό. Οι αρχαίοι διέκριναν τα αρώματα σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που βρίσκονταν σε υγρή κατάσταση, τα έλαια, και στα παχύρρευστα και στερεά, τις αλοιφές. Τα ρήματα που χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα ήταν το χρίω και το αλείφω, ενώ συναντάται επίσης το ξεραλοίφειν για επάλειψη σε στεγνό και όχι υγρό σώμα. Τα αρωματικά έλαια χαρακτηρίζονται

ΕΠΟΧΕΣ- ΓΕΝΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ…(Γ΄ ΜΕΡΟΣ)



Η μεγάλη όμως καταστροφή έρχεται με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και είναι σχεδόν   ολοκληρωτική. Ότι διασώζεται τώρα είναι ελάχιστο. Οι άνθρωποι επίσης που σώζονται είναι ελάχιστοι και κυρίως εκείνοι που κατοικούν τις ορεινές περιοχές όπου ο πολιτισμός δεν ήταν και στο καλύτερό του επίπεδο. Κάθε άλλο… Το 9564 π.Χ. με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα ο άνθρωπος πέφτει στην αγριότητα…

ΕΠΟΧΕΣ- ΓΕΝΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ…(Β΄ ΜΕΡΟΣ)




Τώρα να πούμε ότι έγιναν αυτές οι αναφορές για να δώσουμε ένα μικρό δείγμα του πως ήταν η κατάσταση, από πλευράς πολιτισμού και τεχνολογίας, σε εκείνα τα απώτατα χρόνια, στα βάθη της προϊστορίας. Χρόνια που κανείς επίσημος ιστορικός ή ακόμη και αρχαιολόγος, ερευνητής σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θέλει να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός ανώτερου ελληνικού πνεύματος, πλην όσων έχουν αναγκασθεί κατόπιν των ανακαλύψεων αν αποδεχθούν, αλλά και την σημασία και αυτών ακόμη υποβιβάζοντάς. 

ΕΠΟΧΕΣ- ΓΕΝΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ…(Α΄ ΜΕΡΟΣ)




Θέλω να ξεκινήσω το θέμα με κάποιες αναφορές από τους αρχαίους μεγάλους συγγραφείς μας, γιατί είναι απόλυτα απαραίτητο να συνδεθεί αυτό το κεφάλαιο με αυτές τις παραπομπές. Θα καταλάβετε για πιο λόγο στην συνέχεια.
Ο Όμηρος αναφέρει στην Ιλιάδα για κάποια όπλα που : «…δύναμη είχαν και φωνή και νόηση και φρένες και τέχνες είχαν διδαχθεί…», από τον Ήφαιστο όπως ισχυρίζεται ο μεγάλος συγγραφέας μας.
Ακόμη λέει για τα πλοία των Φαιάκων ότι ταξίδευαν μόνα τους ( αυτόματη πλοήγηση), «χωρίς τιμόνια», και δεν έχαναν τον δρόμο τους, ούτε βούλιαζαν.

Νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ

                               
Εξελίξεις στο θέμα της χρήσης μαριχουάνας για «ψυχαγωγικούς λόγους» και σε μικρές ποσότητες, αποτέλεσε η υπερψήφιση της νομιμοποίησής της σε δημοψήφισμα στο Κολοράντο και την Ουάσινγκτον.
Το ποσοστό που συγκέντρωσε η επιλογή αυτή, ήταν της τάξης του 55%, ωστόσο μια σειρά αντιφάσεων δημιουργεί, τουλάχιστον προς το παρόν, αρκετά προβλήματα.

Το Τραγούδι της Ημέρας-''Η Μπαλάντα του Αντρίκου''Κώστας Βάρναλης-Μίκης Θεοδωράκης-Γρηγόρης Μπιθικώτσης

                                       

                                                 Η μπαλάντα του Αντρίκου
Κώστας Βάρναλης & Μίκης Θεοδωράκης 

Μπουζούκι: Κώστας Παπαδόπουλος & Λάκης Καρνέζης
ΤραγούδιΓρηγόρης Μπιθικώτσης, Μαρία Φαραντούρη & Αντώνης Κλειδωνιάρης
Δίσκος: Πολιτεία Β’ (1964)   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα