Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το Τραγούδι της Ημέρας- ''Το Γελαστό Παιδί'' Μαρία Φαραντούρη-Μ.Θεοδωράκης-Β.Ρώτας.


                          

                                                   Μαρία Φαραντούρη

Γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1947 στην Αθήνα. Μια σκληρή εποχή για την Ελλάδα και τον κόσμο, που μετρούσαν ακόμη τις πληγές τους από τον πόλεμο και τη γερμανική κατοχή.
Ήταν, όμως, και μια εποχή ανασυγκρότησης και πνευματικής αφύπνισης, όπως την εξέφρασε ο Άγγελος Σικελιανός στο Πνευματικό Εμβατήριο: έργο ανάτασης και εγρήγορσης, που έμελλε να τραγουδηθεί από τη Μαρία Φαραντούρη 23 χρόνια αργότερα, μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Φανταστικής ομορφιάς κήπος στην Ιαπωνία!

«Ο σωστός κυβερνήτης πρέπει να φροντίζει τις ανάγκες του λαού του πρώτα και μετά να ενδιαφέρεται για τα δικά του συμφέροντα», έλεγε ο Κομφούκιος και ο κήπος που βλέπετε δημιουργήθηκε με σκοπό να αναπτύξει τη φιλοσοφία αυτή στο μέγιστο δυνατόν.

perierga.gr - Koraku-en: Ένας κήπος με συμβολική σημασία! 

Ντοκουμέντο: Ρόδος 1989 Η Επανίδρυση των Ναϊτών στην Ελλάδα! Β' Μέρος.



ΦΩΣ ΣΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΆ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΤΟΥ 1989-1990

ΠΩΣ Η CIA ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑΪΤΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΤΟΝ ΧΆΡΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΊΩΝ!


* Μαρτυρίες που δεν επιδέχονται διάψευσης!
* Η αλήθεια για τη διάσπαση της ελληνικής μασονίας
* Ήταν ο Κοσκωτάς... υψηλόβαθμος μασόνος; 
09











Το 1989, έτος επανίδρυσης στη Ρόδο του μεσαιωνικού τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών, υπήρξε μια χρονιά συγκλονιστική για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών


Πυξίδες τρελαίνονται, πλοία εξαφανίζονται, ρουφήχτρες αιφνιδιάζουν!
Δέος προκαλούν τα μυστήρια των ωκεανών σε όλους τους ανθρώπους, ναυτικούς και μη. Ασκείται μια ανεξήγητη σαγήνη, εξάπτοντας πάντα με την ίδια δυναμική την περιέργεια θαλασσοπόρων, δυτών αλλά και ταξιδιωτών.

Πάντα οι άνθρωποι ήθελαν να εξερευνήσουν τα ανεξήγητα φαινόμενα προσπαθώντας να «δαμάσουν» την περιέργειά τους. Οι βυθοί των απέραντων ωκεανών κέρδισαν μία ξεχωριστή θέση ακόμα και στην παγκόσμια λογοτεχνία με πρωτοπόρο τον Γάλλο μυθιστορηματογράφο Ιούλιο Βερν.

Καβείρια μυστήρια

 Είναι κοινά αποδεκτό ότι στους αρχαίους πολιτισμούς οι μυστηριακές τελετές, ήταν πολύ σημαντικές τόσο για την τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος, όσο και για την διεύρυνση των πνευματικού ορίζοντα των υποψηφίων προς μύηση σε αυτά, όπως η μαρτυρία του Πίνδαρου μας αποκαλύπτει:
"Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή".

Το ζώο είναι αναντικατάστατο διότι παρέχει στον άνθρωπο την επαφή με το καθαρό 'Ον. Μπορείτε να το ονομάσετε φύση ή παράδεισο.




Το ζώο στη ζωή μας δεν είναι υποκατάστατο. Η σχέση μαζί του είναι μια πρότυπη, αυθεντική, πρωταρχική σχέση... υπαγορευμένη από την ίδια την φύση.

Θα προχωρήσω όμως πάρα πέρα. Όχι μόνο το ζώο δεν είναι υποκατάστατο - αλλά για τον άνθρωπο είναι αναντικατάστατο. Η σύνδεση με αυτό προσφέρει κάτι που δεν μπορεί να το αντλήσουμε από αλλού. Ούτε από την σχέση με άλλον άνθρωπο.

Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν

Όταν γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί ένοιωσα την καρδιά μου να πλημμυρίζει από αγάπη.Πρωτόγνωρο συναίσθημα ! Ήμουν πλήρης. Νόμιζα πως δε χωρούσε άλλη αγάπη στη ζωή μου. Σκέφτηκα πως δε θα μπορέσω να αγαπήσω άλλο παιδί τόσο δυνατά. Πίστεψα ότι δεν μου περισσεύει άλλη αγάπη.

Η αύρα και οι λειτουργίες της


Η μελέτη της αύρας συνιστά έναν από τους πλέον γοητευτικούς τομείς έρευνας πάνω στο μονοπάτι της συνειδησιακής εξέλιξης και της αυτογνωσίας. Η δομή της αύρας, η εξερεύνησή της και η διαχείρισή της αποτέλεσε, διαχρονικά, αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής παράδοσης, ενώ στη σύγχρονη εποχή έχει πλέον ενσωματωθεί, ως όρος, στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, αλλά και ως τομέας έρευνας της σύγχρονης επιστήμης.

Γλώσσα του σώματος: Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια

Στην παιδική ηλικία όλοι οι άνθρωποι μιλούν τη γλώσσα του σώματος άπταιστα. Γιατί όσο μεγαλώνουμε όμως χανόμαστε στη...μετάφραση;

15 tips για low budget Χριστούγεννα

Ακρίβεια, μάταια σχέδια για ταξίδια, ελάχιστα χρήματα για ψώνια, καθόλου όρεξη για χριστουγεννιάτικους εορτασμούς. Με αυτές τις απαισιόδοξες φράσεις «στολίζουν» αρκετοί το κλίμα των ημερών, επιλέγοντας να δουν μαύρη την πραγματικότητα. Εμείς, επιλέγουμε να τα βάψουμε… άσπρα, αντιμετωπίζοντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Όντως, πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να κάνουμε περικοπές φέτος τα Χριστούγεννα. Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όμως: Ακολουθούμε μερικά απλά tips και περνάμε γιορτές με χρώμα, παρέα, δημιουργικότητα και κέφι. Κυρίως, όμως, με λίγα χρήματα

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΩΠΗ ;


                      

Γιατί τέτοια σιωπή ;
Που είστε ιδιαίτεροι άνθρωποι φωτεινοί ;
Γιατί χάθηκε το φως σας ;
Που είναι ο λόγος σας ;
Γιατί τέτοια σιωπή ;
...Τα όμορφα όνειρα που κάποτε φτερούγιζαν στις συνειδήσεις μας διαλυθήκαν σαν τον καπνό...

Γονείς και παιδιά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να πω στη κόρη μου ότι όλοι αυτοί οι περιορισμοί είναι προσωρινοί και ότι γρήγορα θα φτιάξουν τα πράγματα. Θέλω να της δημιουργώ αισιοδοξία χωρίς να ης λέω ψέματα…».    

        ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ & ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ [Από τη Δήμητρα Κογκίδου]
Η οικονομική κρίση έχει πολλές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Επηρεάζει τη δημόσια υγεία, την αύξηση των ψυχικών διαταραχών, της θνησιμότητας και των αυτοκτονιών, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και της παραβίασης των κοινωνικών δικαιωμάτων. Η οικονομική κρίση, δεν πλήττει εξίσου όλες τις οικογένειες. Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, οι επιπτώσεις αυτές πλήττουν περισσότερο τις οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες, όπως οι γυναίκες, τα άτομα ή νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

Αλλαξε χέρια η «Αρετούσα»

Στη διπλάσια τιμή από την αρχική εκτίμησής του, δηλαδή στα 264.000 ευρώ, πωλήθηκε το έργο «Ερωτόκριτος και Αρετούσα» του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (1867-1934), για να αναδειχτεί σε κορυφαίο της δημοπρασίας ελληνικής τέχνης του οίκου Bonhams, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο και εμφάνισε σταθεροποίηση με τάσεις ανόδου (+12%) σε σχέση με τα νούμερα της δημοπρασίας του Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bonhams, πωλήθηκε το 55% των έργων σε αξία και το 51% σε όγκο με τζίρο 1,7 εκατομμύριο ευρώ.

Η... επανάσταση της ντομάτας

 
Η αρχή έγινε με την επανάσταση των γαρίφαλων στην Πορτογαλία στα μέσα της δεκαετίας του 1970, για να έρθουν στην πορεία να ακολουθήσουν κι άλλες επαναστάσεις με ονόματα δανεισμένα από το βασίλειο των χρωμάτων και της χλωρίδας: η πορτοκαλί επανάσταση στην Ουκρανία, η επανάσταση των ρόδων στη Γεωργία, της τουλίπας στο Κιργιστάν και των γιασεμιών στην Τυνησία ξεχωρίζουν ως οι περισσότερο πρόσφατες.

Το σύμπαν ... οργανισμός


«Φαντασθείτε ότι ένας άνθρωπος αρχίζει ένα ταξίδι στα διάφορα μεγέθη του μικροκόσμου και μικραίνει μέχρις ότου γίνει ένα άκαρι (=μικροσκοπικό έντομο μη ορατό με γυμνό μάτι). Τότε κοιτώντας έναν άνθρωπο από κοντά θα διέκρινε ευκρινώς τους πόρους του δέρματος σαν τρύπες , τις τρίχες σαν κορμούς δέντρων ,τις γραμμές του χεριού σαν αυλάκια.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ



Τι είναι η ανθρώπινη συνείδηση; Πως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας; Γιατί συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε; Αν και για τους ανθρώπους με πνευματικές ανησυχίες μερικά από τα παρακάτω είναι αυτονόητα, νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν πολυ ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση τέτοιων ερωτημάτων. Δυστυχώς...

Οικονομία: Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές


Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές καθώς ο ξένος Τύπος εκφράζει αμφιβολίες για την επιτυχία και της νέας συμφωνίας αναφορικά με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα, η προσοχή επιστρέφει στις άκαρπες διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ. 

ΕΓΩ ΠΟΤΕ Θ'ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ;



 Είναι χιλιοειπωμένο το κλισέ ότι αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε ν'αγαπήσουμε και τους άλλους αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο αληθινό. Έχουμε την 
τάση να μπερδεύουμε την αγάπη για τον εαυτό με τον εγωισμό. Ο εγωισμός, όμως, 
δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη. Το αντίθετο μάλιστα, συνδέεται με συναισθήματα απαξίωσης και έλλειψης αυτοπεποίθησης, με την προσπάθεια ελέγχου για να 
πείσουμε ότι αξίζουμε.

2012, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σμαραγδένιος Κύκλος και Χαριτίνη Χριστάκου 

                                         

Για την Εαρινή Ισημερία  2012
 (Απόσπασμα)


Αυτό που η πραγματικότητα θα φέρει σ' εμάς αυτόν το χρόνο θα είναι η αυτοσυνειδητοποίηση. Η αυτοσυνειδητοποίηση που έρχεται δεν έχει πια να κάνει με τον εαυτό, αλλά με τη γαλαξιακή ταυτότητα του εαυτού μέσα στη γήινη πραγματικότητα. Το κέντρο του Γαλαξία λέει, πως τώρα είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως είσαι το μέρος της εξίσωσης που ισούται με το Όλον. Είσαι ισοδύναμος με το Όλον γιατί κάθε αλλαγή σου καθρεφτίζεται στο Όλον, το Όλο της μικρής πραγματικότητας στην οποία μπήκες και ζεις ένα πείραμα.

Φρούτα… Εντάξει… Αλλά Ποιά ! Πως !


Golden Berry
“Τους ανθρώπους διά τούτο απόλλυσθαι, ότι ου δύνανται την αρχήν τω τέλει προσάψαι.”Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης
Μην μπορώντας οι άνθρωποι να εξασφαλίσουν την αθανασία,
μπορούν να εξασφαλίσουν την ΕΥ-δαιμονίαν τους.
Μια κατάσταση συνδεδεμένη με την καλή υγεία, ψυχής και σώματος.

Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι κάτι κοινώς γνωστό, αλλά το ότι το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα, το γνωρίζουν μονάχα όποιοι γνωρίζουν πως να μελετούν… Το φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, αναφέρει ο βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

Θρησκεία ή επιστήμη;


                               
Ὑπάρχουν ἄνθρωποι «πιστοὶ» καὶ ἄνθρωποι «ἄπιστοι».
Οἱ μὲν πιστεύουν σὲ κάποιον θεό, οἱ δὲ λένε ὅτι εἶναι ἄπιστοι.
Ἂν καὶ φαίνονται διαφορετικές, στὴν οὐσία καὶ οἱ δύο κατηγορίες εἶναι ἀπόλυτα ὅμοιες. Καὶ οἱ δύο ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ὅτι ἔχουν δίκιο. Καὶ οἱ δύο εἶναι «θρησκευόμενοι».
Πῶς τὸ ξέρω αὐτό;

SOS Σώστε το Νερό!

                               Φωτογραφία: <<<Όσοι πιστεύουν ότι το Νερό Αποτελεί Δημόσιο Αγαθό είναι Ακραίοι!

Ο Peter Brabeck-Letmathe είναι ο Γενικός διευθυντής της Nestle. Στο Video που ακολουθεί διατυπώνει με απίστευτο κυνισμό ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό και όσοι το πιστεύουν αυτό είναι ακραίοι!
Το "ενδιαφέρον' των δανειστών (και όχι φυσικά των εταίρων μας όπως κάποιοι εξακολουθούν να τους ονομάζουν) είναι να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία Σε αυτή περιλαμβάνονται και οι φυσικοί πόροι. Και το νερό εδώ έχει τον πρώτο λόγο.
Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και των άλλων περιφερειακών δημόσιων και κοινοτικών εταιριών θα σημάνει το πέρασμα του στα χέρια των πολυεθνικών. Ανάμεσα σε αυτές η NESTLE έχει κυρίαρχο ρόλο και θέση. 
Θέλετε να πάρετε μια "γουλιά" από το τι μας ετοιμάζουν; Αρκεί να δείτε τις θέσεις που δημόσια εκφράζουν. 
Εάν συμβεί , το λιγότερο που θα περιμένετε είναι η κατακόρυφη άνοδος του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσης και οριστική εξάλειψη οποιωνδήποτε κοινωνικών μέτρων σε ασθενέστερες τάξεις. Εννοείται οποιαδήποτε κατανόηση ή περίοδο χάριτος σε ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής λογαριασμού ύδρευσης να την ξεχάσετε. >>>
http://movementforlifegr.blogspot.gr/2012/11/nestle.html?spref=fb
http://youtu.be/ByN9L2bzuwI


Διάβασα στο νετ κάποιες προσδοκίες μεγάλων πολυεθνικών που έχουν για τους υδάτινους πόρους εδώ στην Ελλάδα…
Και είναι η πρώτη φορά που σφίχτηκε η καρδιά μου…
Όσα προνόμια κι αν προσπαθούν μέχρι τώρα να αφαιρέσουν, δεν με συγκινούν…Ο άνθρωπος έχει την Δύναμη να υπερβεί τα ασήμαντα…Έχω Εμπιστοσύνη και Πίστη στον Θεό και στον Άνθρωπο, τόση, που γνωρίζω βαθιά μέσα μου ότι η Ζωή θα αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο Συνειδητή, μέσα στον καθένα μας.
Τόσο Συνειδητή, που θα ξεκαθαρίζονται οι πρόσθετες αξίες και θα παραμένουν φωτεινές και ατόφιες οι Ποιότητες που ο κάθε άνθρωπος φέρει μέσα του και τώρα είναι η Εποχή, αυτό να συμβεί…

Για να γίνει Συνειδητή η Ζωή μας, χρειάζεται εμείς να επιτρέψουμε την Πνευματική Δύναμη να καταλάβει την Συνείδησή μας, ξεκαθαρίζοντας τα είδωλα και τους μύθους που έχουμε γεμίσει το «Είναι» μας, σχετικά με τον Θεό και τον Άνθρωπο.
Να επιτρέψουμε στον Εαυτό μας να μας «γεννήσει» ξανά και να ζωντανέψει μέσα μας τον Θείο Σπινθήρα, φέροντάς μας ολοένα και πιο κοντά του, ολοένα και πιο κοντά στην Αγάπη και την Σοφία, στις αρχέγονες Ιδιότητες του Δημιουργού μας, που έχει αυτήν την Δυναμική να συντηρεί τον Κόσμο μας…

Σκέφτομαι όλα αυτά που λέγονται για ανύψωση των δονήσεων στις ανθρώπινες συνειδήσεις, λόγω εποχής, μα γνωρίζω ότι είναι μια κατάσταση που χρειάζεται να έχει προετοιμαστεί ο καθένας μας για να την βιώσει σαν ανύψωση, και να μην παραμείνει στην φυσική δόνηση του σώματος και ενός νου, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα ζήσει εις βάρος των άλλων και εις βάρος του χρόνου…

Αυτή η εποχή μας καλεί περισσότερο από ποτέ σε μια άλλη Μορφή Ζωής, που έχει περισσότερο Ενότητα, από πόλεμο…

Τα τέσσερα στοιχεία της Γης, αυτά που δομούν το φυσικό μας σώμα, είναι πολύτιμα και είναι αυτά που χρειάζεται να διαφυλάξουμε ακέραια, για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε και στο πέμπτο στοιχείο του Πνεύματος να αναδημιουργήσει την Ζωή στον φυσικό κόσμο, ώστε να ολοκληρώσουμε την εμπειρία μας, με μια υψηλότερης μορφής Ποιότητα της Θειότητας.

Αέρας, γη, φωτιά και νερό…
Αν κάποιο από αυτά χαθεί, δεν θα χρειαστεί πια κανένας πόλεμος στην Γη…Η Ζωή θα σταματήσει, από μια έλλειψη που δεν θα μπορέσει να αναπληρωθεί από κανέναν άλλον.

Αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με διάκριση αξιών που αφορούν κάποια προνόμια…Ούτε με ταξικό πόλεμο έχουμε να κάνουμε…Ούτε με θρησκευτικό πόλεμο, ούτε με φυλετικό πόλεμο, ούτε καν με οικονομικό πόλεμο…

Έχουμε να κάνουμε με την ίδια την Ζωή πια…

Το «μάρκετινγκ της ζωής» μας παρατηρεί…
Μόλυνε τον αέρα με χημικά, μόλυνε την γη, ώστε η τροφή να λιγοστεύει, μόλυνε την φωτιά, στρέφοντάς την εναντίον της ευζωίας  …Και σαν είδε ότι όλα τα αντέχει ο άνθρωπος, τώρα στρέφεται προς το νερό…

Και είναι μια "μάχη" που δεν πρέπει να χάσει κανένας μας!

Η Ζωή είναι αιώνια…Ο θάνατος δεν είναι παρά μια αποχώρηση από μια κατάσταση και μια Είσοδος σε μια άλλη…

Όμως…

Ο Φυσικός Κόσμος είναι μέρος του Πνευματικού Γίγνεσθαι και της εξέλιξής μας…Και προς χάρη αυτής της πνευματικής εξέλιξης έχουμε την μοναδική υποχρέωση να τον διαφυλάξουμε μέχρι και ο τελευταίος άνθρωπος στον Πλανήτη να έχει καταφέρει να είναι Πνευματικά Ζωντανός.

Η "μάχη" για το νερό, είναι μια "μάχη" που δεν πρέπει να χάσει κανένας μας!


Καλό Σαββατοκύριακο <3 <3 <3


<<Όσοι πιστεύουν ότι το Νερό Αποτελεί Δημόσιο Αγαθό είναι Ακραίοι!

Ο Peter Brabeck-Letmathe είναι ο Γενικός διευθυντής της Nestle. Στο Video που ακολουθεί διατυπώνει με απίστευτο κυνισμό ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό και όσοι το πιστεύουν αυτό είναι ακραίοι!
Το "ενδιαφέρον' των δανειστών (και όχι φυσικά των εταίρων μας όπως κάποιοι εξακολουθούν να τους ονομάζουν) είναι να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία Σε αυτή περιλαμβάνονται και οι φυσικοί πόροι. Και το νερό εδώ έχει τον πρώτο λόγο.

Στάση πληρωμών



Μία στις πέντε προσωπικές και ατομικές επιχειρήσεις θεωρεί πολύ πιθανό να διακόψει τη λειτουργία της μέσα στο 2012, ενώ η πιθανότητα λουκέτου φαίνεται να μην είναι τόσο μεγάλη για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες. Παράλληλα, η «στάση πληρωμών» αφορά πλέον τις 3 στις 5 εμπορικές επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Βραζιλία: Στα χαμηλότερα επίπεδα η αποψίλωση του Αμαζονίου

Tα στοιχεία της κυβέρνησης δείχνουν ότι από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2012 οι ρυθμοί αποψίλωσης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου μειώθηκαν κατά 27% σε σχέση με τους προηγούμενους 12 μήνες. Παρ' όλα αυτά, μέσα σε μόλις ένα χρόνο χάθηκαν πάνω από 4.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους.

Η αστυνόμευση του Αμαζονίου στη Βραζιλία φέρνει αποτέλεσμα: οι ρυθμοί αποψίλωσης του τροπικού δάσους συνέχισαν να επιβραδύνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 24 ετών, απ' όταν δηλαδή άρχισαν οι επίσημοι έλεγχοι.

Τα βρέφη έχουν έμφυτα ένστικτα που χάνουν όσο μεγαλώνουν;



Ονομάζονται αρχέγονα αντανακλαστικά και πρόκειται για αντανακλαστικές αντιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα των βρεφών, που όμως δεν συνεχίζουν να υφίστανται στο νευρολογικό σύστημα του ενήλικα.
Ως απόκριση σε διαφορετικά ερεθίσματα, τα βρέφη παρουσιάζουν διάφορα αντανακλαστικά,

Η μελέτη των χεριών για την υγεία



Στο παρελθόν πολλοί πολιτισμοί πίστευαν ότι τα χέρια είχαν προφητική αξία. Βασιζόμενοι στην δομή και στις γραμμές του χεριού, πίστευαν ότι μπορούσαν να ανακαλύψουν πράγματα για τους εαυτούς τους και για το μέλλον. Αυτή η πρακτική εξελίχθηκε με τους αιώνες σε αυτό που λέμε σήμερα χειρομαντεία, και όπως άλλες μορφές μαντείας δεν πάρθηκε στα σοβαρά από την επιστήμη.

Εσθλός σημαίνει...

                 
                          

 Δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από ένα ποιοτικό βιβλίο. Πόσο μάλιστα όταν το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα υπέροχα πονήματα του Δημήτρη Λιαντίνη. Μελετώντας για μια ακόμα φορά το "Homo Educandus" θυμήθηκα αυτή την υπέροχη έννοια που περικλείεται στη λέξη "Εσθλός".


Ετυμολογικά προέρχεται από τη ρίζα "ΕΣ", ειμί (εσμί). Όμως σε αυτό το κείμενο σημασία θα δωθεί στη φιλοσοφική και ποιητική του διάσταση. Αυτό πρέπει στην έννοια αυτή.


Τη στιγμή που ένας από τους σημαντικότερους νεώτερους Έλληνες, ένας Ελληνοέλληνας σαν το Δάσκαλο Δημήτρη Λιαντίνη, ασχολήθηκε με την έννοια αυτή, τοποθετώντας τη μάλιστα στη σωστή και κορυφαία βάση της, το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να παραθέσω το γραπτό του.

Γονίδιο υπόσχεται θεραπεία για ηπατίτιδα, AIDS, αυτοάνοσα...


Το Arih2 ρυθμίζει τη βιωσιμότητα των εμβρύων αλλά και την απόκριση του ενήλικου ανοσοποιητικού συστήματος
Γονίδιο υπόσχεται θεραπεία για ηπατίτιδα, AIDS, αυτοάνοσα...
Το γονίδιο Arih2 παίζει ζωτικό ρόλο στην επιβίωση των εμβρύων αλλά και στην ανοσολογική απόκριση του οργανισμού των ενηλίκων, σύμφωνα με νέα μελέτη
Λονδίνο 
Ένα γονίδιο το οποίο παίζει κεντρικό ρόλο για τη βιωσιμότητα των εμβρύων φαίνεται ότι

Το μυαλό «σαπίζει» με το κάπνισμα


Το τσιγάρο προκαλεί βλάβες σε διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου
Το μυαλό «σαπίζει» με το κάπνισμα
To κάπνισμα φαίνεται ότι προκαλεί σοβαρά προβλήματα και στον εγκέφαλο
Λονδίνο 
Ερευνητές στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα εκτός των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί στον οργανισμό προκαλεί σοβαρές βλάβες και στην εγκεφαλική λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα «χτυπά» τα κέντρα της μνήμης, της μάθησης και της λογικής ικανότητας.

To Σύμπαν αναπτύσσεται όπως ο εγκέφαλος


Οι γαλαξίες «συμπεριφέρονται» όπως τα νευρογλοιακά κύτταρα
To Σύμπαν αναπτύσσεται όπως ο εγκέφαλος
Το Σύμπαν και ο εγκέφαλος έχουν κοινό μηχανισμό ανάπτυξης

Σαν Ντιέγκο 
Ερευνητές στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν προσομοιώσεις που δείχνουν ότι το Σύμπαν είναι

Λυγαριά-Το γυναικείο βότανο


Λυγαριά-Βίτηξ ο αγνός ή Άγνος η κοινή-Vitex agnus castus-Chaste tree
Άλλα ονόματα: Λυγιά, αγνιά, Καναπίτσα Οικογένεια Βερβενίδες (Vervenaceae)

Αυτό το μεσογειακό βότανο συγκαταλέγεται στα κορυφαία φυτά της γυναικείας γονιμότητας. 

Διεγείρει την υπόφυση και συμβάλλει στην παραγωγή και την ισορροπία των ορμονών.

Σύμφωνα με τη δρα Μέριλιν Γκλένιβιλ, συγγραφέα του βιβλίου “Naturalsolutions to infertility” (“Φυσικές λύσεις για την υπογονιμότητα”), η λυγαριά συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσμηνόρροιας, της αμηνόρροιας, ρυθμίζει τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου όταν αυτός είναι πολύ βραχύς, παρέχει ανακούφιση από τη δυσμηνόρροια και αυξάνει την αναλογία των οιστρογόνων έναντι της προγεστερόνης, εξισορροπώντας τις υπερβολικές τιμές των οιστρογόνων.

Οι Αρχαιοι Ελληνες στολιζαν δεντρο!


        
Η ιδέα για το στολισμό ενός δέντρου κατά τα Χριστούγεννα δεν είναι ξενόφερτη, όπως θεωρούν πολλοί. Στην αρχαία Ελλάδα παρόμοιο έθιμο υπήρχε, μόνο που το φύτό δεν ήταν έλατο, αλλά η Ειρεσιώνη.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Το πλοίο της Αγάπης.
Το τριαντάφυλλο του Ερωτα.
Ο ουρανός της Ευτυχίας.
Το δάκρυ της Χαράς.
Ο ήλιος της

Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα (του H.C. Andersen)


 
Μια φορά και έναν καιρό, ζούσε σε μια μακρινή χώρα ένας βασιλιάς που το μόνο που σκεφτόταν ήταν τα ρούχα του. Σπαταλούσε τα χρήματα της χώρας για να αγοράζει ολοένα και περισσότερα ρούχα.....

Bryan Adams (ΒΙΝΤΕΟ)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7e/Bryan_Adams_Hamburg_MG_0631_flickr.jpg/220px-Bryan_Adams_Hamburg_MG_0631_flickr.jpg

Ο Bryan Guy Adams, γεννήθηκε στις πέντε Νοεμβρίου του 1959, στον Καναδά. Με το να τον αποκαλέσουμε απλά τραγουδιστή, σίγουρα κάνουμε λάθος, μιας και γράφει στίχους, παίζει κιθάρα, είναι παραγωγός και φωτογράφος.
Το 2000 κέρδισε το βραβείο καλύτερου άνδρα καλλιτέχνη. Είχε επίσης 15 υποψηφιότητες για βραβείο Grammy και μία νίκη του, για το καλύτερο τραγούδι γραμμένο ειδικά για κινηματογραφική ταινία ή την τηλεόραση, με το τραγούδι “(Everything I Do) I Do It for You”, το 1992.

Το μπλε φως


Υπάρχει μια αλλαγή που συντελείται στη συνείδηση, στη συλλογική συνείδηση, κάθε 2.000 χρόνια. Επίσης, μία αλλαγή συντελείται στη συλλογική συνείδηση της γης. Γιατί η γη είναι μία ύπαρξη που ζει και αναπνέει. Κι αυτή επίσης έχει την εμπειρία μιας αλλαγής, κάθε 24.000 χρόνια. Τώρα, και οι δύο αλλαγές συμπίπτουν. Μπαίνουμε στην Εποχή του Υδροχόου (για την ανθρωπότητα) και στην Εποχή του Κουαλιντού (για το πεδίο της γης). [«Κουαλιντού» : η πλησιέστερη λέξη που αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη ηχητική δόνηση].

Ντοκουμέντο: Ρόδος 1989 Η Επανίδρυση των Ναϊτών στην Ελλάδα! A' Μέρος.


01


ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ ΜΙΑ ΝΈΑ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΉ» ΤΆΞΗ... 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1989 
ΈΓΙΝΕ Η ΑΝΑΒΊΩΣΗ ΤΟΥ ΤΆΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΪΤΏΝ! 


* Συγκλονιστικό ντοκουμέντο!
* Φωτογραφίες και ονόματα!...
* Το ανατριχιαστικό παρασκήνιο που μας κρύβουν... 
Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης





            
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα