Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ;‏



Το ghost-hunting είναι ένα «άθλημα» το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται να «απλώνει τα δίχτυα του» και στη χώρα μας (βλ W ReSearching Team). Βέβαια, παρ’όλες τις προσπάθειες των ghost-hunters ανά τον κόσμο, με τις συνεχείς έρευνές τους σε εγκαταλελειμένα σπίτια, εργοστάσια, παλιά κτίρια, νεκροταφεία, κ.τ.λ., οι οποίες τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από τον κατάλληλο εξοπλισμό, ακόμα δεν είμαστε στη θέση να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι ναι, τα φαντάσματα υπάρχουν.

Επιστημονικές αποδείξεις πως η γαλαξιακή ενέργεια προκαλεί επέκταση της συνείδησης σε όλο τον κόσμο

Ο επιστήμονας David Sereda (της ιστοσελίδας coast to coast am) παρουσίασε αποδείξεις πως το ηλιακό μας σύστημα εισήλθε σε ένα νέο πεδίο κοσμικής ενέργειας που καθορίζεται από μία αλυσίδα γεγονότων συμπεριλαμβανομένης της δόνησης της Γης, της μεγαλύτερης καταιγίδας που έχει καταγραφεί ποτέ στον Κρόνο

ΚΙΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗ "ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)



Σήμερα ζω τελείως ανάπηρη, με τραχειοτομή διασωληνωμένη, επικοινωνώ γράφοντας με τα μάτια μέσω ενός μηχανήματος που αγόρασα με λεφτά φίλων και συναδέλφων. 
Τολμώ να θέσω υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο με τους Οικολόγους Πράσινους, διεκδικώντας αξιοπρέπεια στη ζωή και στο θάνατο. Η ευημερία των ανθρώπων όταν προϋποθέτει την ανθρώπινη εξαθλίωση, να το πω λαικά, μόλις έμαθα τον γάιδαρο μου να μην τρώει αυτό ψόφησε, οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και ξεφτιλίζει τον άνθρωπο. Όταν μαθητής Γ’ Λυκείου με θεωρεί ως παράδειγμα αντοχής για τις επόμενες γενιές, νιώθω ότι πρέπει να συνεχίζω να ταράζω τα νερά. Γνώσεις και εμπειρία διαθέτω και όσο μου επιτρέπει η τεχνολογία, μπορώ να τις αξιοποιήσω και να συναγωνιστώ, να συνεργαστώ με υγιείς


Τιμὴ σ’ ἐκείνους ὅπου στὴν ζωὴ τῶν
ὤρισαν καὶ φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτὲ ἀπὸ τὸ χρέος μὴ κινοῦντες....

ΠΑΖΑΡΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ



                          ΠΑΖΑΡΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η ανακύκλωση είναι καλή, η επαναχρησιμοποίηση καλύτερη!

Πολύς κόσμος έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο κάλεσμα των Εθελοντών Ρόδου για να φέρει στην αποθήκη βιβλία προς ανακύκλωση. Αρκετά από τα βιβλία αυτά (εγκυκλοπαίδειες, λογοτεχνικά, ιστορικά, λευκώματα κλπ) θεωρήσαμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και έτσι να ανακυκλωθούν ... με διαφορετικό τρόπο. Με τη διάσωση τους και το πέρασμα σε καινούρια χέρια! Βιβλία που για κάποιους δεν είναι πλέον χρήσιμα, για κάποιους άλλους μπορεί να έχουν 
ενδιαφέρον ή να είναι αναγκαία.

Κόκκινη έγινε η θάλασσα στο Σίδνεϊ

27 Νοεμβρίου 2012 - Η θάλασσα του Σίδνεϊ γίνεται κόκκινη, λόγω των φυκιών που τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει την εμφάνηση τους στις παραλίες, συμπεριλαμβανομένων των παραλία του Clovelly και την περίφημη παραλία Bondi, που έχει απαγορευθεί η κολύμβηση λόγω των κόκκινων φυκιών που έχουν μολύνει τις ακτές της Αυστραλίας.
Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως Noctiluca scintillans ή "φωτιά στη θάλασσα", και δεν έχει τοξικές επιδράσεις ενώ είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Ωστόσο, οι αρχές της Αυστραλίας διεξάγουν την απαραίτητη ανάλυση για να προσδιοριστεί η παρουσία τοξινών.

Μια κακοτυχία μπορεί να σε στείλει στην απέναντι όχθη, αρκεί να μην χάσεις το κουράγιο σου….

Μια κακοτυχία μπορεί να σε στείλει στην απέναντι όχθη, αρκεί να μην χάσεις το κουράγιο σου….

 Μια φορά και έναν καιρό, κάπου, ήταν μια πολιτεία, οι κάτοικοι της ζούσαν μια συνηθισμένη ζωή με τις καθημερινές τους ασχολίες …Tίποτα το συναρπαστικό !Και όμως ….Αυτή η πολιτεία είχε ένα περίεργο χαρακτηριστικό : ΄Oλοι οι κάτοικοι της έπασχαν από τρομερή μυωπία …

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (ΒΙΝΤΕΟ)



Οι θέσεις των πλανητών μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ένα τέλειο ρολόι. Ένα τέτοιο ρολόι μπορεί να σηματοδοτήσει την ημερομηνία στο χρόνο (στο παρελθόν ή και /  στο μέλλον), το οποίο μπορεί να διαβαστεί από νοήμονα όντα, ανεξάρτητα από την γλώσσα και το ημερολόγιο που χρησιμοποιούν ...

Η ΑΟΖ και το Θηρίο με τα 7 κεφάλια 5

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
(Πετρέλαιο: από τους μύθους και την ιστορία στην ύστερη πραγματικότητα) 
Η δεύτερη πετρελαϊκή εποχή ξεκινά με τον πόλεμο του Περσικού Κόλπου, καθορίζεται με την έκρηξη του Τσερνομπίλ και υπογράφεται με τη διαρροή της Φουκουσίμα.

Ο πόλεμος του Κόλπου που συνέβη σε δυο φάσεις, το 1990 και 2003, έγινε διότι οι Κουβετιανοί αντλούσαν πετρέλαιο πονηρά, «υπό κλίση», μειώνοντας τις ενδιάμεσες αποθεματικές πηγές με το Ιράκ που οι Ιρακινοί τις θεωρούσαν τροφοδοτικά δικές τους.

Ο κόσμος το 2050 Μεγάλες αλλαγές, μεγάλες προκλήσεις

Ο κόσμος το 2050 
Συλλογικό έργο

Ο κόσμος το 2050

Μεγάλες αλλαγές, μεγάλες προκλήσεις
Το μέγεθος των αλλαγών που συμβαίνουν γύρω μας ενδεχομένως μας προκαλεί σύγχυση και φόβο. Η καθαρή ματιά που προσφέρει το βιβλίο αυτό γεννά την ελπίδα. Πράγματι, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο κόσμος μας το 2050 να είναι πλουσιότερος, υγιέστερος, περισσότερο ενωμένος διαδικτυακά, περισσότερο βιώσιμος, πιο παραγωγικός, πιο καινοτόμος και μορφωμένος, ενώ η ανισότητα μεταξύ εύπορων και φτωχών, όπως και μεταξύ ανδρών και γυναικών, πολύ πιθανόν να είναι μικρότερη από ό,τι σήμερα.

Ο ανώτατος άθλος του ανθρώπου



Αρχικώς θα τονίσουμε ότι αφενός το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου, η σημαντικότερη δυνατότητα, που του δόθηκε στον αγώνα του να προσεγγίσει του “Είναι” (όντως ύπαρξη), την τελειότητα & το όλον, είναι ο Έρως : Άλλωστε όπως λέγει ο Σωκράτης του «Συμποσίου, 192.e.10 – 193.a.1» : «Του ολοκλήρου η επιθυμία και η ορμή έχει το όνομα έρως – τοῦ ὅλου οὖν τῇ ἐπιθυμίᾳ καὶ διώξει ἔρως ὄνομα»!.

Άλλωστε ο αιώνας του σύμπαντος αισθητοποιεί την κίνησή του απάνω στην διαδοχική ταλάντωση που ενεργεί το φαινόμενο του αφανισμού και της ξαναδημιουργίας.
Έτσι το σημείο που σχεδόν συναγγίζεται η ανθρώπινη ύπαρξη με έναν απο τους βαθύτερους νόμους της φύσης είναι το ενικό γεγονός του έρωτα και του θανάτου. [1]

Η Ιστορία του Χρόνου


Λέμε συχνά ότι ο χρόνος «ρέει», «κυλά» και «φεύγει», χωρίς ποτέ να προσδιορίζουμε επακριβώς τι είδους «πράγμα» είναι αυτό που κυλά και φεύγει ασταμάτητα ή, τουλάχιστον, ποιος ή πώς μπορεί κανείς να μετρά την αδιάκοπη ροή του.
 Αναμφίβολα, ο «χρόνος» αποτελεί το πιο σκοτεινό και άπιαστο αντικείμενο της ανθρώπινης σκέψης (φυσικής και μεταφυσικής): πρόκειται για κάτι που υπάρχει «πραγματικά» ή, αντίθετα, είναι ένας βολικός τρόπος να «μετράμε» ό,τι συνεχώς μεταβάλλεται και παρέρχεται γύρω από εμάς και μέσα μας;

Aνθρώπινη αποικία 80.000 ατόμων στον Άρη!


"Ευελπιστώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να στείλουμε τον πρώτο άνθρωπο στον Άρη εντός ενός χρονικού πλαισίου 10 με 15 ετών. Οπότε αν πάρουμε το μέσο αυτού του πλαισίου, μιλάμε πιθανότατα για περίπου 12 χρόνια", δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του PayPal Ελον Μασκ.
"Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολύ γιατί δεν θέλω να είμαι τόσο γέρος που δεν θα μπορώ να πάω", πρόσθεσε.

Jimi Hendrix-Τζίμι Χέντριξ ( 27 Νοε 1942 – 1970)

                        Φωτογραφία



Τραγουδιστής, συνθέτης και βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας. Θεωρείται ο πιο σπουδαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής και ο άνθρωπος που με την τεχνική του και τις καινοτομίες που επέφερε, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα.

Γεννήθηκε ως Τζόνι Αλεν Χέντριξ στο Σιάτλ στις 27 Νοεμβρίου 1942.

"Τελευταία Έξοδος": Τα πιο περίεργα αίτια θανάτου της ανθρωπότητας σε αριθμούς


Υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 τρόποι να πεθάνει κανείς, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά θανάτου. Εκτός από τους πιο συνηθισμένους όμως, υπάρχουν και κάποιοι που πραγματικά μας εκπλήσσουν! Το Cosmo.gr μελέτησε το βιβλίο "Τελευταία Έξοδος, μια εγκυκλοπαίδεια του θανάτου" και παρουσιάζει σε νούμερα τα πιο περίεργα αίτια θανάτων που έχουν καταγραφεί ποτέ.
"Final Exits, an encyclopedia of how we die" του Michael Largo. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που σχετίζονται με το θάνατο.
Ο αμερικανός συγγραφέας πέρασε πάνω από 10 χρόνια συλλέγοντας πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία σχετικά με διάφορους τρόπους με τους οποίους έχουν πεθάνει  κατά καιρούς άνθρωποι. Εμείς στεκόμαστε σε όσους μας εντυπωσίασαν... μέχρι θανάτου.

ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ

Ξέρουν οτι η Ελλάδα είναι ενεργειακως το ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, ξέρουν οτι οποιαδήποτε αλλαγή στην ανθρωπότητα θα ξεκινήσει απο την Ελλάδα... απλούστατα διότι στον ελληνικό χώρο βρίσκονται αγκυροβολησμένες οι ισχυρότερες ενέργειες του πλανήτη μας...

"Feng Shui"


Ο όρος "Feng Shui" έρχεται από την Κίνα και σημαίνει "Αέρας και Νερό". Τα δυο στοιχεία της φύσης επιλέχθηκαν για να συμβολίσουν το "Τσι", την κοσμική ενέργεια, διότι και τα δυο προσπαθούν συνεχώς να κυκλοφορούν παντού, το ένα στον αέρα, το άλλο στη γη. Κατ' επέκτασιν, Feng Shui είναι η τέχνη να βοηθήσεις την κυκλοφορία του ¨Τσι" στον περιβάλλοντα χώρο σου με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοήσει την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα στη ζωή σου.

John Lear: Mια συνωμοσία κοσμικών διαστάσεων

Η βάση Dulce του Νέου Μεξικού και μια συνωμοσία κοσμικών διαστάσεων;

πηγή: εδώ
(απόδοση:
aliengrip

Alien_Grip_Logo3.jpg

Ο John Lear, ήταν πιλότος μιας μεγάλης αεροπορικής εταιρείας των ΗΠΑ και έχει πετάξει με πάνω από 160 διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών σε πάνω από 50 διαφορετικές χώρες. Κατέχει 17 παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στο Lear Jet και είναι ο μόνος πιλότος που κατάφερε ποτέ να είναι κάτοχος όλων των πιστοποιητικών που εκδίδονται από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας. Ο κ. Lear έχει πετάξει σε αποστολές σε όλο τον κόσμο για τη CIA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Έχει πετάξει σε μυστικές αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες και θερμά σημεία σε όλο τον κόσμο, ενώ συχνά μηχανεύονταν παρά τρίχα αποδράσεις υπό άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης στους Διδύμους - Νοέμβριος 2012




Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 28/11 στις 4.47 το απόγευμα στον άξονα Διδύμων – Τοξότη και συγκεκριμένα στις 6 μοίρες των Διδύμων, με ωροσκόπο στις 2 μοίρες του ίδιου ζωδίου (επάνω ή κοντά στον ωροσκόπο της Ελλάδας).
Πρόκειται για μια σημαντική Πανσέληνο που η Σεληνιακή έκλειψη που τη συνοδεύει μας κάνει ιδιαίτερα συναισθηματικούς, με παθιασμένες εκφράσεις και αντιδράσεις.

Ασφάλεια τροφίμων – οικιακές οδηγίες για τη συντήρηση και τη χρήση των τροφίμων



Διατροφή : Διατροφή γενικά
Η επεξεργασία των τροφίμων είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος, αφού ο πρωτόγονος άνθρωπος, εκτός από την εξεύρεση της τροφής του, φρόντιζε επιμελώς και για τη συντήρησή της. Ο τρόπος και η σωστή αποθήκευση διάφορων ειδών τροφίμων είναι ευθύνη του καταναλωτή. Να θυμόμαστε να προσέχουμε πάντα τις ημερομηνίες στη συσκευασία του προϊόντος…

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ…


το ιχθυέλαιο βοηθα:
α)Την καρδιά
β) Το αίμα
γ) Τους συνδέσμους
δ) το γαστρεντερικό
ζ)Τον εγκέφαλο
Το ιχθυέλαιο είναι μοναδικό..πανίσχυρο φάρμακο(;)..πολλαπλής χρησιμότητος που μας προσφέρει η φύση και ΟΧΙ το χημικό οπλοστάσιο!

Τα "Ιατρικά" του ναυάρχου και μετέπειτα πρώτου προέδρου της Α΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Παύλου Κουντουριώτη



1913.- Ο Αρχηγός του Στόλου Αιγαίου,
Υποναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης
και ο Κυβερνήτης του ''ΑΒΕΡΩΦ'',
Πλοίαρχος Σοφοκλής Δούσμανης
στο κατάστρωμα του θωρηκτού.
ΦΩΤΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ
ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ.

 

γράφει ο Δρ. Αριστείδης Γ. Διαμαντής, Πλοίαρχος (ΥΙ) ΠΝ, Κυτταρολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών  (Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό 

«Ναυτική Ελλάς», τεύχος 946, σ.28. ΙΟΥΛ.  

2012, εκδόσεις ΕΘΕ/ΓΕΝ.Αναδημοσίευση 

στο Περί Αλός με την έγκριση της ΕΘΕ)

Ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης (1855-1935), όπως εξάλλου όλοι οι άνθρωποι, ήρθε αντιμέτωπος στη ζωή του με την αρρώστια, ακόμη και με το θάνατο, όταν προσπάθησαν δύο φορές ανεπιτυχώς να τον δολοφονήσουν. Ίσως, δεν θα είχε κανένα νόημα η οποιαδήποτε μνεία στο είδος, αλλά και στο μέγεθος των νοσημάτων, που τον «ταλαιπώρησαν», όσο ο ίδιος βρισκόταν ακόμη στη ζωή, όμως, έστω και μια σύντομη αναφορά στην υγεία του θα μπορούσε ενδεχομένως να φωτίσει και μια άλλη πλευρά της προσωπικότητας του νικητή των «ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου» των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913∙ του ανθρώπου που συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία της Ελλάδας «των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», η οποία σφραγίστηκε με τη συνθήκη των Σεβρών στις 10 Αυγούστου 1920. Κι αυτό, γιατί ο τρόπος, με τον οποίο συμπεριφέρεται ένα άτομο μπροστά στην αρρώστια, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του χαρακτήρα του. 

Η Βιταμίνη D δρα κατευθείαν πάνω στα Γονίδια μας!


Η Βιταμίνη δρα κατευθείαν πάνω στα Γονίδια μας!
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό
American College for the Advancement in Medicine
Μέχρι πριν λίγο καιρό το μόνο που γνωρίζαμε για την βιταμίνη D, περιοριζόταν κυρίως στην δράση της στα οστά.

Μη εγκεκριμένα προϊόντα αδυνατίσματος


                         eof
Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας, τα προϊόντα SLIM – 1 caps, COFFEE NATURE FASHION SLIMMING sachets, COFFEE 26 ORIGINAL sachets που διανέμονται μέσω διαδικτύου, δεν είναι εγκεκριμένα, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE, την χημική ουσία PHENOLPHTHALEIN και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Ο Τιτάνας που δεν ήξερε πότε να σταματήσει.


                                              
Ο Τιτάνας Προμηθέας αγαπούσε τους ανθρώπους και την ανθρωπότητα. Γιατί, όμως, ένα υπέρτατο ον έδειξε τόση αγάπη για μια κατώτερη φυλή όπως η ανθρώπινη; Ίσως επειδή, σε κάποιες εκδοχές του μύθου (πριν το 4 π.Χ.), ήταν ο ίδιος ο δημιουργός της ανθρώπινης φυλής.
Ο Προμηθέας μυστηριωδώς δημιούργησε ένα δεσμό με τους ανθρώπους δίνοντάς τους κάθε δεξιότητα, από την αριθμητική μέχρι την πλοήγηση, από την ιατρική μέχρι τη μελλοντολογία. Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Εάν σταματούσε εκεί, κανείς δεν θα επέκρινε τη γενναιοδωρία του.
Το μεγαλύτερο του δώρο για την ανθρωπότητα ήταν η φωτιά.

Μέτατρον, ο Γραφέας του Θεού


Ο Αρχάγγελος των Αρχαγγέλων…


Μέτατρον, ο μυστηριώδης μεταθρόνιος άγγελος που τόσο απασχόλησε τους ερευνητές, τόσο της εξωτερικής θρησκείας όσο τους εσωτεριστές και τελετουργικούς μάγους μέσα στις διάφορες εποχές της ανθρωπότητας.
Αναφορές σε αυτόν, βρίσκουμε και σε πολλές πηγές της ιουδαϊκής αποκαλυπτικής γραμματείας απόκρυφης και μη. Στο βαβυλωνιακό Ταλμούδ αναφέρεται σε τρία μέρη, σε μια άλλη Έκδοση του Ταλμούδ ταυτίζεται με το μικρό τετραγράμματον…

Για το αύριο



Ζούμε το χειρότερο, αυτό μην το ξεχνάς. Κάθε μέρα που περνά γινόμαστε μάρτυρες αφόρητης κατάθλιψης, κάθε μέρα αποχαιρετάμε κι έναν Έλληνα που δεν αντέχει να ζήσει το παρακάτω, κάθε λεπτό αγωνιούμε για τους οικείους μας αν θα είναι υγιείς, κάθε στιγμή παρακολουθούμε τις ειδήσεις σαν να διαβάζουμε μια λίστα που θα έχει το δικό μας όνομα ως μελλοντικού καταδικασμένου, κάθε μέρα ζούμε το αφόρητο. 

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 1956 - 2012 .Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.



Πριν λίγα χρόνια, στην Ελλάδα αποσύρθηκε από την τηλεόραση η διαφήμιση μιας πολύ γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας για τον εξής λόγο: παρουσίαζε ένα μικρό κοριτσάκι να τρέχει προς τη μητέρα που ήταν έτοιμη να το αγκαλιάσει σφιχτά. Μετά από την εξέταση του φιλμ ανακαλύφθηκε η ύπαρξη εμβόλιμων καρέ όπου είχαν σκηνές πολέμου με νεκρούς και τραυματίες με πρόσωπα παραμορφωμένα κτλ. Η «Επιτροπή Ελέγχου Διαφημίσεων» αποφάνθηκε πως τα παρεμβαλλόμενα καρέ, δημιουργούσαν ένα αίσθημα
ανασφάλειας και φόβου στο θεατή, προκειμένου να νιώσει την ανάγκη ασφάλισής του από τη συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία.

Αλέκος Αλεξανδράκης (27 Nοε 1928 – 8 Nοε 2005)


                          Αλέκος Αλεξανδράκης

Γιος δικηγόρου από τη Μάνη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1928 στην Αθήνα. Φοίτησε στα καλύτερα σχολεία της εποχής και μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία. Αγαπημένο του άθλημα ήταν η ξιφασκία και στα 15 του έγινε μέλος της εθνικής ομάδας.

Ένα χρόνο αργότερα μπήκε στη Σχολή Δοκίμων, θέλοντας να γίνει αξιωματικός του Ναυτικού. Μία παράσταση, όμως, του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη, του άλλαξε τη ζωή.

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ Άλιστερ Κρόουλι: τελετουργία και δράμα




ΜορφέςAν και έχουν γραφτεί αρκετές βιογραφίες, κριτικές και δοκίμια για τον Άλιστερ Κρόουλι (1875-1947), ο μύθος που τον συνοδεύει καθορίστηκε κυρίως από την προσωπικότητά του. Κάτι τέτοιο μάλλον δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, αφού ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του «Θηρίο 666», ή κραυγαλέα υπερασπιζόταν ένα «νέο νόμο» για την απελευθέρωση και ενδυνάμωση της ανθρώπινης ύπαρξης (Θέλημα) που απαιτούσε ουσιαστικά την απελευθέρωση από τις περισσότερες κοινωνικές και ηθικές συμβάσεις, μιας πουριτανικά οργανωμένης κοινωνίας, όπως ήταν η βρετανική κοινωνία της εποχής του.

Το φαινομενο 11:11 (ΒΙΝΤΕΟ)




19 Ιανουαρίου: Στο μανιφέστο του ψυχοναύτη είναι γραμμένο με άσβηστα γράμματα η πίστη πως δεν υπάρχουν συμπτώσεις – ή πως κανένα γεγονός δεν στερείτε νοήματος.
Δεν είναι περίεργο λοιπόν που όλοι οι ακόλουθοι αυτής της ιδεολογίας σήμερα έχουν τα βιβλία του Καρλ Γιούνγκ σε περίοπτη θέση στην βιβλιοθήκη τους. Η αιτία; Μια μικρή μελέτη γραμμένη το 1952 με σκοπό την εξήγηση ενός παράξενου φαινομένου που ο ίδιος ο Ελβετός ψυχαναλυτής είχε παρατηρήσει καθόλη την κλινική του εμπειρία.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΣ ΓΚΟΥΡΟΥ



Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΣ ΓΚΟΥΡΟΥ
Σουάμι Σιβαμούρτι 

Η μητέρα μας είναι ο πρώτος μας γκούρου. Είναι το πρώτο άτομο που μας δείχνει πως υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο, τον οποίο μπορούμε να εμπιστευτούμε. Ο επόμενος ρόλος της είναι να μας δείξει ένα άτομο τού αντίθετου φύλου και να μας πεί, «αυτός είναι επίσης ένας άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς. Αυτός είναι ένας άντρας που μπορείς να εμπιστευτείς». Με τον τρόπο αυτό συναντούμε τον πατέρα μας. Το παιδί μπορεί έτσι να αναπτύξει μια σχέση και με τους δύο γονείς, και με τον τρόπο αυτό ανοίγεται στην εμπιστοσύνη. Πάνω στις σχέσεις αυτές βασίζονται όλες οι άλλες σχέσεις. 

Το σεισμικό φαινόμενο των Δελφών


Το σεισμικό φαινόμενο των Δελφών

μυστικά όπλα παρουσιάζονται και στους Δελφούς και αναφέρονται από αρχαίους συγγραφείς. Είναι γνωστή η μέχρις εσχάτων ηρωική άμυνα των Σπαρτιατών και Θεσπιαίων στην στενή διάβαση των Θερμοπυλών. Μετά την διάρρηξη της αμυντικής τοποθεσίας των Θερμοπυλών τα Περσικά στρατεύματα δια της ατραπού που τους εφανέρωσε ο Εφιάλτης ωδηγήθηκαν στους Δελφούς . 

Το Τραγούδι της Ημέρας- ''Magical Mystery Tour'' Beatles



                            

Τηλεοπτική ταινία και άλμπουμ των Beatles. Μετά το αριστουργηματικό άλμπουμ τους Sgt Peppers Lonely Heart Club Band, που κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου 1967, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ θέλησε να κάνει μια ταινία για τους Beatles και τη μουσική τους. Θα ήταν μια ταινία χωρίς σενάριο, με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους, που θα επιβιβάζονταν σ' ένα λεωφορείο και θα ζούσαν «μαγικές» περιπέτειες.Το άλμπουμ, που προηγήθηκε της ταινίας, κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 27 Νοεμβρίου 1967 και στη Μεγάλη Βρετανία λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου.
 Είχε πολύ καλύτερη υποδοχή από τους μουσικόφιλους και παρέμεινε για οκτώ εβδομάδες στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, ενώ ήταν υποψήφιο για Γκράμι το 1968.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Photo

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΙΑΚΧΟΣ

Ο άνθρωπος που ο Αϊνστάιν χαρακτήριζε «υπέροχο» Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή ή κατ' άλλους Καραθεοδωρής


Γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 13 Σεπτεμβρίου 1873 όπου ο πατέρας του ήταν πρεσβευτής της Τουρκίας. Πατέρας του ήταν ο Στέφανος Καραθεοδωρής και μητέρα του η Δέσποινα Πετροκόκκινου που η καταγωγή της ήταν από τη Χίο. Όλες τις σπουδές του τις έκανε στο εξωτερικό . Παρότι μεγάλωσε στην Ευρώπη , η ανατροφή του ήταν Ελληνοχριστιανική . Από μικρό παιδί μιλούσε Ελληνικά και Γαλλικά και πριν συμπληρώσει τα εφηβικά του χρόνια μιλούσε Τουρκικά και Γερμανικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα