Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

'' ΛΑΣ ΦΕΥΓΑΣ-Οδηγός Κυριλέ Μετανάστευσης '' Γ' Μέρος- Από τη ΒΕΡΑ ΝΤΙΚΕΫ


                            

… Λας Φεύγας ;


-Τι πάει να πει αυτό δηλαδή ;

- Ποιος ρωτάει παρακαλώ ;


Γ' Μέρος


Το Τραγούδι της Ημέρας- ''Κατερίνα'' Αλίκη Βουγιουκλάκη-Γιαν.Μαρκόπουλος-Λευτ.Παπαδόπουλος

                               

 Η Κατερίνα δουλεύει μαζί με τον πατέρα της στην ψαραγορά. Είναι αγαπητή σε όλους γιατί τους διασκεδάζει με τα λαϊκά τραγούδια που τους τραγουδά. Όλοι την θαυμάζουν, εκτός από τον Ανδρέα, τον νεαρό σπουδαστή κλασσικής μουσικής, που απεχθάνεται τα λαϊκά τραγούδια. Η Κατερίνα πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο, την ίδια μέρα που αρχίζει να δουλεύει εκεί ο Ανδρέας ως σερβιτόρος. Αμέσως θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι, ερμηνεύοντας, χωρίς να το γνωρίζει, τραγούδια που έγραψε ο Ανδρέας.

7000 υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ (BINTEO)

                         

Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού, θέλουμε να δείξουμε σε όλους τους πολιτικούς φορείς και ειδικά στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Νόμου της ελληνικής ΑΟΖ, ότι ο καθένας μας ζητά την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας στην πατρίδα μας, για να αξιοποιήσουμε τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στα ελληνικά κοιτάσματα, έτσι ώστε να βγούμε αποτελεσματικά και στρατηγικά από την οικονομική κρίση με τις ίδιες τις δυνάμεις μας και με την αξιοπρέπεια που μας χαρακτηρίζει.

Ελεύθερο νερό μέχρι τις 17/12! Μετά…; (ΒΙΝΤΕΟ)




Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ (πήγες, ποτάμια, λίμνες) από τις Περιφέρειες στην ΕΥΔΑΠ, η οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτό σημαίνει:
Με την παρούσα ΚΥΑ, προχωράει ένα βήμα περισσότερο, ο έλεγχος του νερού. Το κράτος, θεωρεί το νερό δικό του αγαθό. Η δικαιολογία είναι πως ‘πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία’. Η πραγματικότητα είναι πως θέλουν να ελέγχουν το πόσοι και ποιοι από μας, θα έχουν νερό (άρα θα μπορούν να ζουν).

Τα ξεκαρδιστικά «photoshop» για τη δήλωση Τατσόπουλου, περί πηδήματος



Ένα ξεκαρδιστικό… κολάζ φωτογραφιών, που προέκυψαν από τον «οίστρο» που προκάλεσε η δήλωση του Πέτρου Τατσόπουλου, «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή», δημιούργησε το site taxalia.blogspot.com.

« Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό...».




Τη νύχτα της 24ης προς 25η Νοέμβρη 1942, ο Αρης Βελουχιώτης, με 150 αντάρτες του ΕΛΑΣ,
12 Αγγλους σαμποτέρ και άλλους 60 αντάρτες του ΕΔΕΣ, ανατινάζουν τη γέφυρα του Γοργοπόταμου, που φυλασσόταν από ιταλική φρουρά.
Η συμβολή του ΕΛΑΣ ήταν καθοριστική, όπως αποδεικνύεται απ' τα ιστορικά ντοκουμέντα
 (αρχείο ΕΔΕΣ του Ν. Ζέρβα).
Η ανατίναξη αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός. 
Γι' αυτό και τραγουδήθηκε απ' όλο τον ελληνικό λαό.

Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»





Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.
Η επιχείρηση ορίστηκε για τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου.


Ο Ο.Η.Ε διαφημίζει την Agenda 21 (ΒΙΝΤΕΟ)



Βρισκόμαστε στην εποχή που οι μάσκες πέφτουν, και πλέον όλα τα κάνουν μπροστά στα μάτια μας, περισσότερο τους ενδιαφέρει να έχουμε μεγάλο χρόνο αντίδρασης, ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους. Εφόσον φτάσαμε στο σημείο ένας διεθνής οργανισμός όπως τα Ηνωμένα Έθνη να βγάζει διαφήμιση για την Ατζέντα Απομείωσης του Πληθυσμού (Ατζέντα 21).. τα πράγματα έχουν λάβει άσχημη τροπή... 

Μπαράζ αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων στη Ρόδο! - 109 δονήσεις σε 12 ώρες


          

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

            Μπαράζ αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων στη Ρόδο! - 109 δονήσεις σε 12 ώρες Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι
Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στη Δωδεκάνησο το τελευταίο 24ωρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από χτες στις 11.04 το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν καταγραφεί 109 σεισμικές δονήσεις εντάσεως από 1,8 μέχρι 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ. Οι δύο τελευταίες δονήσεις σημειώθηκαν στις 10.51 και 10.58 σήμερα το πρωί και ήταν εντάσεως 4 Ρίχτερ.

ΚΑΣΤΑΝΑ


 Πειρασμός χωρίς θερμίδες
Η εξαιρετική τους γεύση, οι χαμηλές θερμίδες και τα οφέλη τους για την υγεία μας τα κάνουν απαραίτητα για την καθημερινή μας διατροφή.
Tα κάστανα περιέχουν λιγότερες θερμίδες από όσες πιστεύουν οι περισσότεροι (160 Kcal/100 γρ.), ενώ ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό τρόφιμο που όταν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες μπορεί να μας προσφέρει μόνο οφέλη.

Η Κατερίνα των Τραγουδιών.

                           

Το Τραγούδι της Ημέρας σήμερα είναι αφιερωμένο στην Κατερίνα ''Το πιο Λαμπρό Αστέρι'',
με πρωταγωνίστρια, ''το εθνικό μας αστέρι'' την Αλίκη Βουγιουκλάκη,  σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Θέλησα να το αφιερώσω στο δικό μας ''αστέρι'' στην εορτάζουσα σήμερα φίλη και συνεργάτιδα  Κατερίνα Χρισουλάκη , μα μου εκμηστηρεύτηκε πως προτιμά τον Αντώνη Καλογιάννη 
και το ''Όμορφη μου Κατερίνα''.
''Στου μπαξέ μας την καρδερίνα'' χατήρι δεν χαλάμε και μαζί της τραγουδάμε...

Γιατί πετάνε οι τάρανδοι του Άη Βασίλη;

 Οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη που σέρνουν το έλκηθρό του φαίνεται ότι υπάρχει λόγος που… πετούν ψηλά κάθε Χριστούγεννα. Ποιος είναι αυτός; Τα «μαγικά» μανιτάρια! Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα συγκεκριμένα ζώα καταναλώνουν συχνά τους παραισθησιογόνους μύκητες που βρίσκουν στα δάση αυτή την εποχή.

***'Υμνος στην Αγάπη***

 
Σ'αγαπώ γιατί κατοίκησες στη Ψυχή μου,
σ'αγαπώ γιατί το χάδι σου ξύπνησε το χαμόγελό μου,
σ'αγαπώ γιατί οι μυρωδιές σου μέθυσαν το κορμί μου,
σ'αγαπώ γιατί ο ψίθυρος σου αγκάλιασε τη καρδιά μου,
σ'αγαπώ γιατί η φωνή σου νανούρισε το φόβο μου,

Πώς αντιμετωπίζει ο άντρας τη γήρανση

men
Έξι τρόποι να νικήσετε τον χρόνο!
Αν βλέπεις τον χρόνο να φέρεται βάναυσα στην επιδερμίδα σου, είναι καιρός να πάρεις μέτρα.
Για να μη γεράσεις λοιπόν πριν από την ώρα σου, να πώς παίζεις το παιχνίδι της νεότητας….

Βιβλίο.Από την ιστορία στην πράξη

Από την ιστορία στην πράξηΗ δράση των πολιτών ως προϋπόθεση της δημοκρατίας 

Ο Χάουαρντ Ζιν 1922-2010 γεννήθηκε στη Ν Υόρκη από γονείς πολωνοεβραίους μετανάστες. Μεγάλωσε στο Μπρούκλιν δούλεψε ως εργάτης στα ναυπηγεία, και ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μετέπειτα ζωή του ήταν η διαδήλωση των αριστερών εργατών στην Times Square της Ν Υόρκης στα 17 του χρόνια και η βίαιη καταστολή της. 

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΨΥΧΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


                             

Δύο παγκοσμίου φήμης επιστήμονες της κβαντικής λένε ότι μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη της ψυχής.
Η επιθανάτια εμπειρία συμβαίνει όταν οι κβαντική ουσίες που αποτελούν την ψυχή εγκαταλείψουν το νευρικό σύστημα και εισάγονται στο σύμπαν γενικότερα, σύμφωνα με μια αξιόλογη θεωρία που προτείνεται από τους δύο διαπρεπείς επιστήμονες. 

H ΦΥΣΙΚΉ ΘΕΩΡΊΑ ΚΑΙ Η ΑΦΎΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΏΝΑ



Ομιλία σε μαθητές του νομού Αχαΐας στο πλαίσιο του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Πάτρα, Μάρτιος 2010. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Φυσικός Κόσμος", της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, τεύχος 37. 


 Κατ’ αρχάς να σας πω ότι έγινα φυσικός επειδή από μικρό παιδί είχα απορίες ή καλύτερα, απορία. Απορία για το τι είναι αυτό που βλέπω, ακούω, πιάνω. Οι απορίες μου ήταν στο επίπεδο αυτό, δηλαδή τι είναι η ύλη, το φως, τα πράγματα, και με βασανίζουν ακόμη μέχρι σήμερα και απορώ και με πολλούς συναδέλφους μου, οι οποίοι επειδή έχουν αποκτήσει μεγάλη γνώση της φυσικής, πολύ περισσότερη ίσως απ’ όση εγώ κατέχω, δε νοιώθουν πλέον να ’χουν απορίες. Είναι ήσυχοι. Εγώ θεωρώ ότι ο άνθρωπος που δεν έχει απορίες, δεν αισθάνεται μέσα του διαρκή απορία για τον κόσμο και πιστεύει ότι όλα του τα ερωτήματα θα τα λύσει σιγά – σιγά η επιστήμη, ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο φαινόμενο.

Τι χαμπάρια κοκκινολαίμη;

Ενώ έκανα διάφορες αθλοπαιδιές στο κτήμα, με τα εξαιρετικά γυμναστικά όργανα που διαθέτω, όπως τσάπα, σβάρνα, σκαλιστήρι, φτυάρι, πριόνι και δεν συμμαζεύεται πόσα άλλα, και ο τύπος έκανε το λάθος να μπει στο δωμάτιο με τη τζαμαρία. Εγώ τον βρήκα αραχτό στο μαξιλάρι του καναπέ, μάλλον αποκαμωμένος από τις προσπάθειες του για να βγει χτυπώντας στο τζάμι. 
Τον έπιασα στη χούφτα μου και τον έβγαλα έξω.

«ΤΟ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ 11» 2+0+0+9=11



Αν ξαφνικά ανακαλύψετε άτι αρχίσατε να βλέπετε 11 ή 111ή 1111 ή 11:11 σε υπολογιστές, στα ψηφιακά ρολόγια του σπιτιού σας, του αυτοκινήτου σας, του υπολογιστή σας, σε αριθμους πινακίδες, σε κλεισίματα τιμών μετοχών, σε ημερομηνίες κ.α., τότε διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω:

Ο αριθμός 11 και το φαινόμενο 11:11... (ΒΙΝΤΕΟ)


...διότι όσοι ερευνηταί εδέχοντο τας ιδέας, ταυτίζουν αυτάς προς τους αριθμούς…

Αριστοτέλης, Μετά τα Φυσικά 1072, 25-30
Με ρώταγε σήμερα το πρωί μια φίλη σχετικά με τον αριθμό έντεκα (11)...

Η αλήθεια είναι πως κυλοφορούν πολλές ερμηνείες και αυτό -όπως πάντα- διχάζει τις απόψεις. Σημαντικό θεωρώ το γεγονός πως σε κάθε πράγμα, σε κάθε έννοια, σε κάθε προσέγγυση σημασία έχει η δική μας ματιά. Ανάλογα του τι αναζητάμε μπορούμε να βρούμε και επιχειρήματα που να υποστηρίζουν την άποψη μας. Ωστόσο μια άποψη είναι αυτό ακριβώς, μια συγκεκριμένη ματιά πάνω σε ένα θέμα και όχι απαραιτήτως η αλήθεια. Ουσιαστικά επιλέγουμε εμείς πως βλέπουμε οτιδήποτε. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό 11.

Το μήλο της Ανατολής (λωτός)

l3a.jpg

 Λέγεται και έτσι ο λωτός ή διόσπυρος (Diospyros Kaki, Οικογένεια: Ebenaceae, Γένος: Diospyros), μια και μας ήρθε από την Ανατολή (Κίνα-Ιαπωνία). Τροπικό δέντρο, μόνο λίγα από τα 400 είδη που έχει το γένος μπορούν να ευδοκιμήσουν στις εύκρατες ζώνες.
Το έφεραν πρώτοι στη δύση, Ισπανοί θαλασσοπόροι από την Άπω Ανατολή.
Οι λωτοί που έφαγαν οι σύντροφοι του Οδυσσέα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς φυτό ήταν. Πάντως σίγουρα δεν είναι οι ίδιοι που έφεραν οι Ισπανοί.

ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.....ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

Έχετε ένα καλό φίλο δίπλα σας με τα παρακάτω χαρακτηριστικά :


• Aυτός που σε στηρίζει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή που τον έχεις πραγματικά μεγάλη ανάγκη

• Aυτός που όταν χαίρεσαι χαίρεται μαζί σου

• Aυτός που θα κάνεις τα πιο τρελά πράγματα μαζί του

• Aυτός που ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε μαζί συχνά σε παίρνει τηλέφωνο , καί σού λέει πόσο σέ άγαπάει

• Aυτός που αγαπάς και σε αγαπάει και ότι και αν κάνεις σε συγχωρεί.

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά σαν φάρμακα

Μυζήθρα
Τη μυζήθρα πού γίνεται από το τυρόγαλο (το νερό πού στραγγίζει από το φροσκοπηγμένο τυρί) την έχουν για φάρμακο όσοι υποφέρουν από τη χολή τους, τρώγοντας κάθε μέρα μετά το φαγητό τους από 25-50 δρ. μυζήθρα, αλλά δεν πρέπει η μυζήθρα να είναι παχιά.




Έκλειψη Σελήνης στους Διδύμους

Την Τετάρτη 28/11/2012 και ώρα 16:46 μετά μεσημβρινής σχηματίζεται η μερική έκλειψη σελήνης στην έκτη μοίρα των Διδύμων. Κάθε έκλειψη σελήνης ταυτίζεται με την πανσέληνο και η επίδρασή της είναι περισσότερο συναισθηματική ή ψυχολογική. Η συγκινησιακή φόρτιση είναι μεγάλη, οι άνθρωποι περισσότερο ευαίσθητοι και τείνουν να μεγεθύνουν οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους. Η εν λόγω έκλειψη σελήνης αποτελεί έκλειψη σταθμό καθώς με αυτήν κλείνει ο κύκλος των εκλείψεων στον άξονα Τοξότη-Διδύμων. 

Γράφει ο Κυριάκος Κοκτζίδης

Τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο παρατηρήθηκαν αλλαγές και ανακατατάξεις σε θέματα επικοινωνίας, διάδοσης πληροφορίας, γνώσης αλλά και εκπαίδευσης. Γενικότερα, τα θέματα που σχετίζονται με τον άξονα Διδύμων-Τοξότη πέρασαν από ουσιαστική αναδιάρθρωση. Οι εκλείψεις πλέον συνεχίζονται στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και έρχονται να θέσουν επί τάπητος θέματα οικονομικά με απώτερο σκοπό την πλήρη αναδιάρθρωση του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής αλλά και το τρέχον οικονομικό σύστημα ανά τον κόσμο. 

Όπως κάθε έκλειψη σελήνης έτσι και αυτή κρύβει μία φόρτιση, μία ψυχολογική φόρτιση, η οποία για κάποιους είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς κλείνει ένας κύκλος μεγάλου χρονικού διαστήματος, περίπου ίσου με ενάμισι χρόνο. Επηρεάζονται αμεσότερα οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες κοντά στην έκτη μοίρα των Διδύμων, του Τοξότη, των Ιχθύων αλλά και της Παρθένου. Το φεγγάρι αυτό δεν θα το χαρακτήριζα ιδιαίτερα άσχημο καθώς ο Ήλιος (ζωοδότης) σχηματίζει κάποιες βοηθητικές γωνίες και τοιουτοτρόπως μπορούμε να επιτύχουμε ή καλύτερα να εξασφαλίσουμε θετικές εξελίξεις σε κάποιους τομείς ανάλογα με το προσωπικό μας ωροσκόπιο. 

Φύτεψε ξερό κρεμμύδι στο σπίτι – Οι ιδιότητες(video)

Φυτεύοντας μεγάλα κρεμμύδια ξερά, θα βλαστήσουν, θα αναπτύξουν τα φύλλα του κρεμμυδιού και στην κορυφή θα σχηματιστεί το άνθος. Όταν το άνθος ξεραθεί συλλέγουμε τον σπόρο.Τον σπόρο αυτό τον σπέρνουμε τον Φεβρουάριο με Μάρτιο και από αυτόν θα πάρουμε τον Ιούλιο με Αύγουστο το κοκκάρι.

Κρίση μέσης ηλικίας και στους χιμπατζήδες βρήκαν οι επιστήμονες

 Οι σαραντάρηδες και οι πενηντάρηδες που περνούν κρίση μέσης ηλικίας μάλλον πρέπει να σταματήσουν να κατηγορούν τον αποτυχημένο γάμο τους, την τεχνολογία ή τα οικονομικά βάρη, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα είναι μια κατάσταση που τη βιώνουν ακόμα και οι χιμπατζήδες ή ουρακοτάγκοι, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα από τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν.

Διπολική διαταραχή

Ψυχική υγεία (1)

Η Διπολική διαταραχή επικράτησε να αποκαλείται μανιοκατάθλιψη στην επιστημονική καθομιλουμένη ορολογία, για τον λόγο ότι οι άνθρωποι με διπολική διαταραχή περνούν από κύκλους ή φάσεις ‘μανίας’ (επιστημονικός όρος που απαιτεί ιδιαίτερη περιγραφή), οι οποίοι εναλλάσσονται με κύκλους ή φάσεις βαθιάς κατάθλιψης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος μας με την ευγενή χορηγία του Νίκου Χατζηκαλημέρη της
Λίντας –Ελένης Συριοπούλου και του Αλέξανδρου Λουιζίδη έκδωσε
ημερολόγιο όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Κική Τσακίρη*
ηοποία είναι άτομο με βαριά αναπηρία και αδυνατεί πλέον να καλύψει τα
τεράστια έξοδα που δημιουργεί η αναπηρία .

Το Ημερολόγιο της Άννα Φράνκ. Ο Μύθος Καταρρέει.



Ο άγγλος ιστορικός Ντέιβιντ Ιρβιγκ, παρεμβαίνοντας στην δίκη του Τορόντο στις 25 και 26 Απριλίου του 1988 καταθέτει την ακόλουθη μαρτυρία για το Ημερολόγιο της Άννα Φράνκ:

Ο πατέρας της Άννα Φράνκ, με τον οποίο αλληλογραφούσα για χρόνια, έδωσε τελικώς την συγκατάθεση του για να υποβληθή το χειρόγραφο του Ημερολογίου σε εργαστηριακή εξέταση, πράγμα το οποίο απαιτώ πάντα όταν αμφισβειτείται ένα έγγραφο.


Το εργαστήριο που ανέλαβε αυτή την την πραγματογνωμοσύνη είναι το εγκληματολογικο εργαστήριο της γερμανικής αστυνομίας στο Βισμπάντεν. Το συμπέρασμα ήταν ότι ένα μέρος του Ημερολογίου της Άννα Φράνκ γράφτηκε με

Μεταλασσόμαστε! Η Αφύπνιση και η ενεργοποίηση του Πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει! (BINTEO)



Καθώς ο καιρός για την πλήρη μετουσίωση της πραγματικότητας μας με την απελευθέρωση της συνείδησης μας πλησιάζει, ολοένα και μεγαλύτερες αλήθειες και κρυμμένα μυστικά βρίσκουν το δρόμο τους προς τη δημοσιότητα.

 Βέβαια όπως και για πολλά άλλα θέματα το ζήτημα είναι να προσέξει κανείς τις αποκαλύψεις αυτές και να κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις για να δει τη μεγαλύτερη εικόνα. 

Ξαφνικά δεν είναι πλέον θέμα της εκκλησίας να μιλήσει ή όχι για τον αριθμό "666" που επί αιώνες χαρακτηρίζει ως τον αριθμό του θηρίου... μιας και οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύπτεται περίτρανα, όπως γνώριζαν και οι Αρχαίοι Έλληνες πρόγονοι μας, πως αυτός είναι απλώς ο αριθμός του

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ(ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ)


Post image for ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ(ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣΑΝ ΕΝΝΕΑ ΗΜΕΡΕΣ , ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ

 Ένα από τα μεγαλύτερα και ευρέως γνωστά μυστήρια της ελληνικής θρησκείας είναι αυτά που οι έλληνες καθιέρωσαν προς τιμήν της Θεάς της μαύρης γης και της γονιμότητας της, Δήμητρας. Τα μυστήρια πήραν το όνομα τους από την περιοχή της Ελευσίνας και περιείχαν δυο βασικά στοιχεία. Από το ένα μέρος ήταν το αγροτικό στοιχείο, το οποίο αποτελεί και την βασικότερη δικαιοδοσία της Θεάς, ως Θεάς της γεωργίας και δότειρας όλων των αγαθών που βγαίνουν για τους ανθρώπους από τα σπλάχνα της μητέρας Γης. Από το άλλο μέρος, βρισκόταν το εσχατολογικό στοιχείο, με την ίδια την Δήμητρα να εγγυάται στους μύστες μια ευτυχισμένη μεταθανάτιο ζωή. Το δεύτερο αυτό στοιχείο θεωρείτε νεώτερο και από μια δεδομένη χρονική περίοδο είχε καταλάβει σημαντική θέση στις πνευματικές αναζητήσεις των Ελλήνων.

Η Εφεύρεση της Γραφής


    
Η Εφεύρεση της Γραφής

  Στον «Φαίδρο» του Πλάτωνα, αναπτύσσεται μία σειρά θεμάτων που αφορούν στις Ψυχικές μας καταστάσεις.


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, είναι το πώς έχει επηρεαστεί η εξελικτική πορεία της ανθρώπινης υπόστασης, από την εφεύρεση της γραφής και την υιοθέτηση της, σαν απαραίτητο στοιχείο της μόρφωσής μας και της γενικότερης εξέλιξης του πολιτισμού μας.
Ας δούμε χαρακτηριστικά τα όσα μας μεταφέρει ο Σωκράτης, στο 274d.

Σωκράτης:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα