Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΑΝ.



ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ, ΟΥΤΕ ΟΡΙΑ ΟΡΑΤΑ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΜΕΙΛΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. 

Γερμανόφιλες οργανώσεις της Κατοχής



Στην κατοχική Αθήνα είχαν ιδρυθεί και δρούσαν κάποιες μικρές γερμανόφιλες οργανώσεις. Σε προηγούμενες αναρτήσεις είχαμε δει κάποια πράγματα για την ΕΣΠΟ και την ΟΕΔΕ που ήταν απ’τις πιο γνωστές. Γενικώς οι πληροφορίες για αυτές τις οργανώσεις είναι πολύ λίγες. Άλλωστε δεν έπαιξαν κανέναν ιδιαίτερο ρόλο, αφού οι περισσότερες ήταν εξαιρετικά ολιγομελείς και με ασήμαντη δράση.

Αποσπάσματα από την ομιλία της γαλλίδας Jacqueline de Romilly Μέλους της Γαλλικής Ακαδημίας και Επίτιμης Προέδρου του S.E.L.



"O Περικλής αγορεύων από της Πνυκός", το έργο καταστράφηκε στους βομβαρδισμούς της Αθήνας το 1941-44.

«Αυτά που συνέβησαν εδώ πριν από είκοσι πέντε αιώνες, έχουν επακόλουθα που διαρκούν ακόμη και που η επιρροή τους παραμένει ουσιαστική για το σημερινό μας κόσμο. Εδώ στην Πνύκα, επραγματοποιείτο η εκκλησία του δήμου. Εδώ χτυπούσε η καρδιά της δημοκρατίας. Γεννήθηκε σ’ αυτή την πόλη, παραμονές του 5ου π.Χ. αιώνα. 

Στέβια, η ζάχαρη του μέλλοντος;

Ο επιστήμονας που ανακάλυψε την επικινδυνότητα των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών απολύθηκε άμεσα από τη Βρετανική κυβέρνηση



Ας γυρίσουμε πίσω στο έτος 1998, για να ιχνηλατήσουμε αχνά με ποιο τρόπο τα κέντρα της νέας τάξης επιβάλλουν το πώς θα τρεφόμαστε, και αποκλείουν όλες τις αντίθετες» φωνές...



Παρόλο που το γεγονός που θα σας αναφέρουμε δεν έλαβε τη δέουσα προσοχή από τα τότε μέσα ενημέρωσης, διάσημος βιοχημικός που αποκάλυψε (το 1998 όπως προαναφέραμε) την σοκαριστική αλήθεια για τον τρόπο με τον οποίο οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ) προκαλούν:

ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ. Ιάπωνας έβγαλε σε δημοπρασία τον πλανήτη Γη στο διαδίκτυο

Όπως υποστηρίζει ένας Ιάπωνας, η Γη (ο πλανήτης μας) του ανήκει και την έβγαλε σε δημοπρασία με αρχική τιμή μόλις 0,67 ευρώ (69 γιεν) μέσω διαδικτύου!

Ο κατά Σωκράτη ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου (VIDEO)


Όταν ρώτησαν τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,
Δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς...
Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

Και ξαφνικά ιδρύουν "υπερεθνικό" "Παρατηρητήριο Κρίσης" όπως στην Συρία!

Μία περίεργη υπόθεση εξελίσσεται με την δημιουργία από το ΕΛΙΑΜΕΠ το οποίο σημειωτέων χρηματοδοτείται από το ελληνικό ΥΠΕΞ ενός «Παρατηρητηρίου Κρίσης» για την Ελλάδα το οποίο θυμίζει έντονα το αντίστοιχο παρατηρητήριο που έχει ιδρυθεί από Σύρους αντιφρονούντες με απροσδιόριστους χρηματοδότες.

Φονικά όπλα πριν από 71.000 χρόνια



Εντοπίστηκαν στη Νότιο Αφρική ευρήματα που δείχνουν ότι ο προϊστορικός άνθρωπος είχε μάθει να φτιάχνει φονικά όπλα 6-11 χιλιάδες έτη νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού θα πρέπει να αναθεωρηθούν τώρα χρονολογικά οι εκτιμήσεις για την πορεία του ανθρώπου την προϊστορική εποχή.

Σπάζοντας τον κώδικα. Η αποκρυπτογράφηση της (γραμμικής Β) 60 χρόνια μετά.

Συνέδριο στο Cambridge, στην νοτιοανατολική Αγγλία, θα σηματοδοτήσει την 60η επέτειο από την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β γραφής από τον Michael Ventris, που θεωρείται ως πρώιμη μορφή της αρχαίας ελληνικής.

 Η εκπληκτική επιτυχία του επέκτεινε σημαντικά τα σύνορα της γνώσης μας σχετικά με τον αρχαίο κόσμο.



Linear B script on clay tablet from Pylos. Image: Sharon Mollerus

                                                                    πήλινη πινακίδα Γραμμικής Β απο την πύλο.

Πιστεύετε στα παράλληλα σύμπαντα; (Bίντεο του Curiosity Network από το Discovery Channel )

                                   


Πιστεύετε στα παράλληλα σύμπαντα;
Έχετε ακούσει ποτέ εκφράσεις όπως ''Σωματιδιακή φυσική'' ''Κβαντική Μηχανική'' ή ''Νόμος της απροδιοριστίας'';
Σας λένε κάτι τα ονόματα ''Erwin Schrodinger'' ή ''Paul Steinhardt'';
Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται Κινέζικα,σας διαβεβαιώ πως όλη η σημερινή υψηλή τεχνολογία και η παραγωγή συσκευών τις οποίες χρησιμοποιείτε καθημερινά για τη δουλειά ή τη διασκέδαση,όπως υπολογιστές, smart-phones κ.λ.π. Στηρίζονται σ'αυτές τις παράξενες ιδιότητες των στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης, να υπάρχουν και να μην υπάρχουν ταυτόχρονα, μέχρι τη στιγμή που θα προσπαθήσει κάποιος να τα παρατηρήσει.

Ανακάλυψαν τον τρόπο να περνά γρηγορότερα ο χρόνος

chronos
Μια νέα κατανόηση του πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τον χρόνο, θα μπορούσε κάποια μέρα να επιτρέψει στους επιστήμονες να διαχειριστούν την αίσθηση που έχουμε γι’αυτόν.
Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, η χρονομέτρηση στον εγκέφαλο είναι αποκεντρωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι τα διαφορετικά νευρωνικά κυκλώματα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το χρόνο σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες

Ονειροτάξιδο στα μαγευτικά τοπία του πλανήτη μας


                         Ωραία είναι να ταξιδεύουμε  έστω και με την φαντασία μας.
                         Πάμε μια γύρα στα πιο όμορφα τοπία παγκοσμίως!

                                                          Ταζ Μαχάλ, Ινδία
                           Είναι ένα πανέμορφο μαυσωλείο κοντά στην ʼγκρα.
                           Χτίστηκε τον 17ο αιώνα μ.Χ.

Πανεύκολες Χριστουγεννιάτικες τρούφες

 
  Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων όλοι κάνουμε  τα αγαπημένα μας παραδοσιακά γλυκά 
 Φέτος δοκιμάστε αυτές τις πανεύκολες τρούφες που λατρεύουν τα παιδιά.Μπορείτε να τις φτιά
  ξετε μαζί και έτσι να τους χαρίσετε μια αξέχαστη εμπειρία

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα; Γεώργιος Σουρής

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα; Γεώργιος Σουρής

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα; Γεώργιος Σουρής,Γεώργιος Σουρή, Ελλάδα, ποίηση,πολιτική,πολιτικοί

Διαβάστε παρακάτω το ποίημα του Σουρή, που γράφτηκε τον περασμένο αιώνα και μη μου πείτε ότι δεν είναι επίκαιρο, ή ότι η κακοδαιμονία της πολιτικής ζωής της Ελλάδας μας συνεχίζεται μέχρι σήμερα...

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ξόδεψαν ετησίως τα υπουργεία για κινητά τηλέφωνα

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ξόδεψαν ετησίως τα υπουργεία για κινητά τηλέφωνα 

«Πρωταθλητής» το υπουργείο Δημοσίας Τάξης με 1.000 συνδέσεις κόστους 477.000 ευρώ
 Στους χαλεπούς καιρούς των ραγδαίων περικοπών στις κρατικές δαπάνες σε καίριους τομείς όπως η υγεία και η παιδεία και της συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, τα υπουργεία ξοδεύουν ετησίως περί το 1.000.000 ευρώ για …κινητά. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδ. Ψυχάρης.

O Αγάθωνας Ιακωβίδης στα Απόλλωνα

                                          O Αγάθωνας Ιακωβίδης στα Απόλλωνα
Μια σπουδαία είδηση για τους φίλους του καλού λαϊκού και αυθεντικού ρεμπέτικου τραγουδιού αποτελεί η διοργάνωση από τον αθλητικό σύλλογο των Απολλώνων λαϊκής συναυλίας με τον σπουδαίο Αγάθωνα Ιακωβίδη.

Φτιάξτε μόνοι σας δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!


Ο καιρός μονίμως αλλάζει, μια κρύο,μια ζέστη και οι ιώσεις κάνουν party. Ο βήχας είναι από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματά τους και η αντιμετώπισή του είναι ο μόνιμος μπελάς μας. Πως όμως μπορούμε να τον καταπολεμήσουμε μόνοι μας; Η απάντηση είναι δημιουργώντας τα δικά μας σπιτικά σιρόπια, μόνες μας, στο σπίτι μας, με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας.

Φυσάει..ας στείλουμε μηνύματα σε όλο το κόσμο

photo via http://www.robandbee.com/honeypot.html
 Βλέπω από το παράθυρο μου,
τον άνεμο που δέρνει το δέντρο
και το απογυμνώνει από τα φύλλα του.
Όταν φυσάει πολύ,
τα φύλλα των δέντρων ταξιδεύουν.
Τρέχουν στο δρόμο και γρήγορα
φτάνουν σε άλλες γειτονιές.
Δεν θα ήταν ωραία να μπορούσαν
έτσι να ταξιδέψουν και τα δικά μας
μηνύματα αγάπης σε όλο τον κόσμο;

To γονίδιο της αθανασίας


Εντοπίστηκε σε ένα υδρόζωο αλλά συνδέεται και με τη γήρανση των ανθρώπων
To γονίδιο της αθανασίας
Το γονίδιο που... νικά την κλεψύδρα του χρόνου εντόπισαν γερμανοί ερευνητές

Ουάσινγκτον 
Γιατί γερνάμε; Γιατί πεθαίνουμε; Υπάρχει ζωή με αιώνια νιότη; Επί αιώνες η επιστήμη… λατρεύει να αναζητεί τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Τώρα ερευνητές από τη Γερμανία έθεσαν στο μικροσκόπιό τους ένα από τα πιο τυπικά υδρόζωα που έχει μορφή πολύποδα, την ύδρα (Hydra) η οποία είναι αθάνατη, προκειμένου να βρουν κάποιες απαντήσεις στο προαιώνιο ζήτημα της γήρανσης και του θανάτου.

Το αγουρέλαιο σώζει την καρδιά


Ασπίδα προστασίας στην ανθρώπινη υγεία και στο καρδιαγγειακό σύστημα προσφέρει η ελαιασίνη και η ελαιοκανθάλη, ουσίες που εντοπίσθηκαν στο καλό αγουρέλαιο της Μεσσηνίας

Οι αδελφοί Σκιαδά στο Στρέφι Μεσσηνίας, οι οποίοι παράγουν εκλεκτό αγουρέλαιο
Οι αδελφοί Σκιαδά στο Στρέφι Μεσσηνίας, οι οποίοι παράγουν εκλεκτό αγουρέλαιο
Επειτα από τέσσερα χρόνια έρευνας και έχοντας μελετήσει πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου και την περιεκτικότητα των περιεχόμενων βιοδραστικών ουσιών, οι ερευνητές στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη, ανακαλύπτουν τα κορυφαία δείγματα λαδιού από όλη την Ελλάδα.

Σοκ!! Εισβολή σε έξι Ελληνικά στρατόπεδα!!!


Έξι στρατόπεδα δέχθηκαν επίθεση – απόπειρα εισβολής πιθανότατα από καταδρομείς. Ένας σκοπός Ελληνικού στρατοπέδου πυροβόλησε και τραυμάτισε επίδοξο “εισβολέα” Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορα στρατόπεδα της ΑΣΔΕΝ προχθές βράδυ δεν “κτυπήθηκε” μόνο η Χίος. Το Γ.Ε.Σ. δεν έχει βγάλει ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.
Συνολικά 6 στρατόπεδα στο δραστικό χώρο της ΑΣΔΕΝ και σε μονάδες που

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΑ.Σταυρόλιθος

Και το ορυκτό αυτό έχει όνομα Ελληνικής προέλευσης. Λέγεται έτσι γιατί οι δίδυμοι κρύσταλλοι του σχηματίζουν σταυρό. Λόγω του σχήματος του θεωρείται από τους χριστιανούς, λίθος που φέρνει τύχη. Κοιτάσματα υπάρχουν στη Ρωσία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία.

Παθητική Άμυνα


Η λέξη ” Προστασία ” είτε πρόκειται για εσάς, είτε για συγγενικά σας πρόσωπα, είτε για την ιδιοκτησία σας, χωρίζεται σε δύο υποτομείς: την Παθητική και την Ενεργητική Άμυνα.
Στην ουσία το δεύτερο σκέλος (ενεργητική) έχει να κάνει με δραστηριότητες που αφορούν ενέργειες από μέρους σας που σχετίζονται με αυτοάμυνα, φωνές, μπουνιές, κλωτσιές κλπ κλπ για τα οποία δεν θα επεκταθώ καθώς στην πραγματικότητα οι δύο συνιστώσες άμυνας δεν είναι ποσοστιαία ίσες. Στην πραγματικότητα η Παθητική Άμυνα αποτελεί το 95-99%, ενώ η Ενεργητική το 1-5%.

ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ της Αρχαιότητας-Κλεόβουλος o Ρόδιος (ΒΙΝΤΕΟ)




Όταν οι μυθικοί και ηρωικοί χρόνοι, άρχισαν να παραχωρούν την θέση τους στους Ιστορικούς χρόνους της Αρχαίας Ελλάδας και όλα τα μυθεύματα και τα πλάσματα της φαντασίας που διαπαιδαγωγούσαν μέχρι τότε τους λαούς, άρχισαν να υποχωρούν μπροστά στην πραγματικότητα και την κρίση,. Aνάμεσα στον Ζ¨ και Στ ΄ αιώνα π.Χ. γεννήθηκαν και άκμασαν συγχρόνως οι ΕΠΤΑ  ΣΟΦΟΙ  της Αρχαιότητας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ


hdl_19

Η νηστεία πριν την εξέταση αίματος για τη χοληστερίνη και τα άλλα λιπίδια τελικά δεν φαίνεται να είναι αναγκαία για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς δεν επηρεάζει σημαντικά τα αποτελέσματα, ιδίως όσον αφορά την ολική και την «καλή» χοληστερόλη, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

ΖΕΟΛΙΘΟΣ. Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ...EΠΕΙΔΗ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ....


zeolite
Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό...

Γράφει Ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός
Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

Ο Κόσμος της Σοφίας




Ο Νορβηγός συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ-σέλερ «Ο Κόσμος της Σοφίας» Jostein Gaarder, είναι καθηγητής φιλοσοφίας. Γνωρίζοντας καλά την ανάγκη του ανθρώπου για γνώση και ιδιαίτερα τα επίμονα εφηβικά ερωτήματα, μας παρουσιάζει την ιστορία της φιλοσοφίας μέσα από ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα.

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ. Το πολιτικό πρόσωπο ενός φιλόσοφου επαναστάτη


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αξία από το να κάνεις επανάσταση μέσα στους επαναστάτες, θα έλεγε αν ζούσε ο λύκος της Εφέσου, ο φιλόσοφος Ηράκλειτος. Νομίζω πως είναι επίκαιρος για να δούμε τη ζωή του.
Μια ζωή όχι στρωμένη με λουλούδια και λόγια ξύλινα αλλά με φωτιά και σίδερο, όπως εξελισσόταν στα χρόνια του χάους και της αναρχίας την εποχή της δημοκρατίας της Εφέσου. 
 Να δούμε όμως τι είπε, τι εννόησε και από τι αυτοφλεγόταν, τον οποίο κάποιοι δεν κατάλαβαν και τον είπαν σκοτεινό και αντιδημοκράτη, και σαφώς τον αδίκησαν και τον υποβάθμισαν. 

Ας δούμε λοιπόν τον μεγάλο αυτόν επαναστάτη.

Βρείτε τις διαφορές με την Ελληνική περίπτωση (ΒΙΝΤΕΟ)



Δείτε αυτό το video για την Πορτογαλία και βρείτε τις διαφορές με την Ελληνική περίπτωση

Τώρα και η ΠΓΔΜ μας «βάζει τα γυαλιά»; -«500 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς είναι αρκετά»!



Είναι πραγματικά εκπληκτικό το ότι ενώ ακόμα και ορκισμένοι… φίλοι των Τούρκων όπως οι Σκοπιανοί ανησυχούν, εδώ δεν δείχνει να ιδρώνει το αυτάκι κανενός, είτε καναλάρχη είτε της πνευματικής ηγεσίας (λέμε τώρα…) του τόπου.
Η ΠΓΔΜ περνάει από το Κοινοβούλιό της νόμο με τον οποίο θα επιβάλλει περιορισμούς στις ώρες μετάδοσης των τουρκικών σίριαλ – σαπουνόπερες, με σκοπό να μειώσει την επιρροή που ασκούν στην κοινωνία της χώρας.

"ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΙΣΡΑΗΛ - ΑΙΓΥΠΤΟΥ"


ΕΚΤΑΚΤΟ

'ΤΖΙΧΑΝΤ' ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ




ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΑΡΓΑ ΕΧΘΕΣ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
(ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ)
ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ

ΑΨΕΝΤΙ:Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΕΡΑΙΔΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΟΥ


Το αψέντι είναι ένα ποτό που η φήμη του πήρε μυθικές διαστάσεις, κυρίως λόγω της “απαγορευμένης” φύσης του, αλλά και των αναφορών ότι προκαλεί παραισθήσεις. Στην πραγματικότητα το αψέντι έχει ως κύρια συστατικά το γλυκάνισο, αψιθιά, μάραθο και την αλκοόλη. Έχει χαρακτηριστικό άρωμα και η περιεκτικότητα σε οινόπνευμα κυμαίνεται μεταξύ 45-80 βαθμούς. Η σύστασή του μοιάζει αρκετά με αυτή του ούζου, αλλά το αψέντι αποκτά το πράσινο χαρακτηριστικό του χρώμα από την χλωροφύλλη των βοτάνων που περιέχονται.

Το παιδί μέσα μας..



Είναι φορές που μας διακατέχει μια αίσθηση θλίψης την οποία δε μπορούμε να κατανικήσουμε. Αντιλαμβανόμαστε πως η μαγική στιγμή τούτης της ημέρας έφυγε και δεν κάναμε τίποτα. Τότε η ζωή κρύβει τη μαγεία και την τέχνη της.
    Πρέπει αν ακούμε το παιδί που ήμαστε κάποτε και που εξακολουθεί να υπάρχει μέσα μας. Αυτό το παιδί ξέρει ποιες είναι οι μαγικές στιγμές. Μπορούμε να πνίξουμε τα δάκρυα του αλλά όχι και τη φωνή του.

Η Σελήνη έδρα ολύμπιων δυνάμεων

Με κάποιον άγνωστο σε εμάς τρόπο η Σελήνη προσφέρει πνευματικά αγαθά, τα οποία είναι σε θέση να καλλιεργήσουν τις αρετές
Η Σελήνη έδρα ολύμπιων δυνάμεων



Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και παράδοξα βιβλία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, όπου σε κάθε σελίδα του μας περιμένει και μία τεράστια έκπληξη, είναι το «ΠΕΡΙ ΕΜΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ» του Πλουτάρχου, του τελευταίου ιεροφάντη του Μαντείου των Δελφών, στο οποίο έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές από αυτήν την στήλη.

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ "ΚΥΡΙΑ Χ", ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;


Ένα οστό από ανθρώπινο δάχτυλο που βρέθηκε το 2008 σε σπηλιά της Σιβηρίας, ίσως να πρoσθέσει ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος στο γενεαλογικό δέντρο του ανθρώπου! Οι γενετικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το εύρυμα έδειξαν ότι δεν προέρχεται σίγουρα από το Homo Sapiens αλλά ούτε καν από τον άνθρωπο του Νεάντερταλ...

Όταν πριν από δύο χρόνια ρώσοι παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στο σπήλαιο Ντενίσοβα το οστό, θεώρησαν δεδομένο ότι ανήκε στους Νεάντερταλ που ζούσαν στην περιοχή μέχρι πριν από 30.000 χρόνια, οπότε δεν προχώρησαν σε περαιτέρω διερεύνηση.

Τι έδειξαν οι γενετικές αναλύσεις

ΚΒΑΝΤΙΚO DNA & ΓΝΩΣΗ -'' ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΝ ''



  H ανώτερη γνώση είναι μέσω του κβαντικού DNA, δηλ. είναι διαισθητική.
Όντας σε κβαντική κατάσταση με κάτι, δημιουργείται μια ολότητα μαζί του.
Η κβαντική φυσική το γνωρίζει.

ΕΛΛΗΝΑ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ!!!

Είμαι εδώ, εδώ είναι η πατρίδα μου. Με λένε Οδυσσέα, Προμηθέα, Οιδίποδα, Ορέστη, Αντιγόνη, Υπατία, ή όπως αλλιώς θες να με ονομάσεις. Εσύ είχες φύγει.  
Καιρός να γυρίσεις...
Πασσαλώθηκα στον Καύκασο, αποκτώντας συνείδηση. Δεν υποτάχτηκα, παρά συμβιβάστηκα με το πνεύμα. Με είπαν Προμηθέα. Έλληνα Προμηθέα...
Προτίμησα το φως της γνώσης και ας είναι να με τυφλώσει τα χωμάτινα μάτια μου. Δεν ατίμασα το γοργοπέρασμά μου και δεν το νόθεψα με κανένα ψέμα. Με είπαν Οιδίποδα. Έλληνα Οιδίποδα.
Νίκησα όλους τους δαίμονες και όλα

Το Τραγούδι της Ημέρας-'' Άπονη Ζωή'' Λευτ.Παπαδόπουλος-Στ.Ξαρχάκος-Γρ.Μπιθικώτσης


                          

Γεννήθηκα στην Aθήνα το Nοέμβριο του 1935. Oι γονείς μου πρόσφυγες. O πατέρας μου από το Mιχαλίτσι της Προύσσας –ορφάνεψε μικρός και τον πήραν στο ορφανοτροφείο της Πριγκίπου, απ’ όπου τον έδιωξαν στην Eλλάδα με την ανταλλαγή το 1924– και η μητέρα μου από ένα χωριό (Πακάνσκι) κοντά στο Nοβοροσίσκ της Pωσίας. O πατέρας μου τέλειωσε το δημοτικό και έμαθε και τέχνη: τσαγκάρης. H μητέρα μου ήταν αναλφάβητη, αλλά γύρω στα εξήντα της έμαθε μόνη της να διαβάζει και να γράφει, γιατί «ντρεπότανε να ’ναι αγράμματη».

Μυστηριώδεις άνθρωποι με ολόμαυρα μάτια

Τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως «αλλόκοτοι»,«ανατριχιαστικοί», «απειλητικοί», μέχρι και «απάνθρωποι». Αυτέςείναι λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιους ανθρώπους για ναπεριγράψουν παιδιά, εφήβους και ενήλικες, που μοιράζονται ένα κάπωςασυνήθιστο γνώρισμα: ολόμαυρα μάτια που μοιάζουν να είναι αφύσικα.Τι συμβαίνει άραγε με τους ανθρώπους αυτούς; Πρόκειται για έναείδος δεισιδαιμονίας και φόβου κάποιων ανθρώπων στο ασυνήθιστο, ήυπάρχουν λόγοι για να πιστέψει κανείς, πως πρόκειται για μίαμυστηριώδη μερίδα ανθρώπων; Ποιοι είναι τέλος πάντων οι άνθρωποι αυτοί;

Πλήρη ίαση της επιληψίας πέτυχαν Βρετανοί επιστήμονες


Υπολογίζεται ότι περίπου 50 εκατομμύρια, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από επιληψία 
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Την πλήρη ίαση της επιληψίας σε πειραματόζωα πέτυχαν Βρετανοί επιστήμονες, ευελπιστώντας ότι μελλοντικά θα μπορέσουν να βοηθήσουν και τους ασθενείς με την πάθηση να ελέγξουν καλύτερα τις κρίσεις με φαρμακευτικά μέσα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου 
Science Translational Medicine, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), χρησιμοποιώντας έναν ιό ως «όχημα» για να εισάγουν γονίδια σε έναν μικρό αριθμό νευρώνων του εγκεφάλου αρουραίων, κατάφεραν να μειώσουν δραματικά τον αριθμό των επιληπτικών κρίσεων αρχικά και τελικά να θεραπεύσουν πλήρων τα πειραματόζωα μετά από έναν μήνα.

ΤΑ 4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ


Η διδασκαλία και η συμβολολογία των τεσσάρων στοιχείων είναι κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό προκαλούσε γέλιο και ειρωνικά σχόλια στους ερευνητές. Καθώς ο ορθολογισμός είχε ποτίσει το μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την αξία μιας συμβολολογίας ξένης προς την λογική του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός (ΒΙΝΤΕΟ).



Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός.

Διάβαζα ένα άρθρο της Σεμέλης Διονύσου στο blog της filonoi.gr με σχεδόν τον ίδιο υπέρτιτλο κάπως αλλαγμένο:
"Ξέρεις κάτι; «Η Ελλάδα πεθαίνει»… και καλά κάνει!!"

Είναι από κάποια ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου το 1995 ‘’Το βλέμμα του Οδυσσέα’’. Ο Θανάσης Βέγγος, τελευταίος πριν τον Θύμιο Καρακατσάνη ζεστός-δικός μας Έλληνας, υποδύεται τον Ταξιτζή(video). Απευθυνόμενος στην φύση ξεκινάει με πάλλουσα

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


           
    Είναι να μην σου γυρίσει το κεφάλι ανάποδα μ'αυτά που βλέπεις???

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.


ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.


Ο πρώην αναλυτής της Goldman Sachs, Charles Nenner, δήλωσε στο Fox Business Network, ότι ο δείκτης Dow Jones βρισκόταν στο επίπεδο κατάρρευσης των 5.000 μονάδων και στα πρόθυρα ενός «μεγάλου πολέμου», που θα ταρακουνήσει τον κόσμο στα τέλη του 2012, προκαλώντας… αμηχανία στους συνομιλητές του. 
Ο Nenner, πρώην τεχνικός αναλυτής της Goldman Sachs, προσπάθησε να να προβλέψει τις τάσεις της αγοράς με ένα πρόγραμμα, σε υπολογιστή, που προβλέπει την πορεία των κινητών αξιών. Ο Nenner προέβλεψε την πτώση του

Andrea Bocelli: Με Τα Μάτια Της Ψυχής.(βίντεο)

Ο Αndrea Bocelli

Η εκπλήρωση του ονείρου, το δυνατό φώς της επιτυχίας και η δική του ''αλήθεια''... οι εικόνες που πάντα θα περνούν μπροστά απο τα μάτια του, τα μάτια της ψυχής, τα μάτια που με αυτά βλέπεις το πραγματικό νόημα της ζωής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα