Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η Άγνωστη Ψυχοθεραπευτική Τέχνη του Ηράκλειτου

Ο Νόμος της Εναντιοδρομίας, η Άγνωστη Ψυχοθεραπευτική Τέχνη του Ηράκλειτου που μπορεί να θεραπεύσει τη Δυσαρμονία που βασιλεύει στον Ψυχικό μας Κόσμο αλλά και στην Κοινωνία. 
«Τα σύνορα της ψυχής δε θα τα βρείς, όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσεις, τόσο βάθος έχει η ουσία της.»
Ηράκλειτος , απόσπ. 45

Αποτοξίνωση Ήπατος και Χολής


Η αποτοξινωση διαρκεί μία εβδομάδα και γίνεται πάντα κατά την χάση-ελάττωση της σελήνης


Πρέπει να γίνει συνέχεια για 6 έως 12 μήνες ανάλογα με τους χολόλιθους.


Συνιστάται τουλάχιστον 6 έως 8 μήνες για μεγάλα αποτελέσματα. Από την μία αποτοξίνωση στην άλλη μεσολαβούν τρεις εβδομάδες


Ο υδροκαθαρισμός του παχέως εντέρου είναι πολύ χρήσιμος.

 
Οι πληροφορίες είναι από το Βιβλίο του ANDREAS MORITZ - ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ εκδόσεις «Διόπτρα»)

Χάλκινοι Γρύπες

Του Στάθη

Η διασπορά του φόβου -δουλεύει στο φόρτε η Μηχανή-  ή Καραμανλής ήτανκς -ή εγώ ή το χάος- ή η πείνα (και η υποταγή) ή η δραχμή - δουλεύει στο φόρτε της η Μηχανή κάτσε καλά - κάτσε καλά - κάτσεκαλά επαναλαμβάνει ο ήχος της μονότονα ρυθμικά όπως το τσαφ - τσουφ του τραίνου στις ράγες μια ρουτίνα - μια ζωή μια ρουτίνα λέγε - λέγε,πειστική μια ζωή σκύβε - σκύβεπιεστική. Σαν τιμωρία.

Η διασπορά του φόβου. Κι ύστερα η διαχείριση του φόβου - σπουδασμένα φρόκαλα όπως ο αδελφόθεος, 
συν εγκέφαλοι εντολοδόχοι, απόφοιτοι χορηγούμενων εδρών, τρόφιμοι επιδοτήσεων και προγραμμάτων- μια στρογγυλή τράπεζα στην υπηρεσία των αργυραμοιβών,άλλος να φτιάχνει τα καρφιά κι άλλος να τα χρυσώνει.Κοίτα, ο διπλανός σου πεινάει, εσύ δεν πεινάς ακόμα - κάτσε καλά.

Περιμενοντας ματαια αυτη την χωρα να γινει μια χωρα που αγαπαει και σεβεται τους πολιτες της.


Η Στιγμη που ο Σαμαρας επικοινωνησε με τον Θεο

Σε απ'ευθειας μεταδοση.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Codex Alimentarius: Το απόλυτο μέσο αποπληθυσμού ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ακόλουθο άρθρο είναι της ΔΡ. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΡΑ. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον.


Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν» τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής… 
Επιμέλεια – απομαγνητοφωνηση: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΩΝ;;; (ΒΙΝΤΕΟ)


                               ALEX JONES: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΩΝ;;; (Β


Γιατί δεν πρέπει να πίνετε ζεστό νερό από τη βρύση

Η συμβουλή «μην πίνετε ζεστό νερό από τη βρύση» έχει όλα τα στοιχεία ενός μύθου, αλλά επιστήμονες εξειδικευμένοι σε θέματα περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι έχει βάση.


Το ζεστό νερό διαλύει τις μολυσματικές ουσίες πιο γρήγορα απ΄ όσο το κρύο νερό και υπάρχουν σπίτια με σωληνώσεις από μόλυβδο, ο οποίος μπορεί να διαρρεύσει στο νερό.

 

 
Εάν καταναλωθεί ο μόλυβδος, ενδέχεται να προκαλέσει βλάβες στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα, ιδίως στα μικρά παιδιά. Ο μόλυβδος σπανίως ανευρίσκεται στις πηγές του νερού, αλλά μπορεί να εισβάλλει στο πόσιμο νερό μέσω των διαβρωμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Τεχνικές θέρμανσης του σώματος.


Φίλοι μας, επειδή σε αυτή την εποχή, καλούμαστε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και επειδή εάν μας νικήσουν στο μυαλό μας θα έχουν κερδίσει τα πάντα, ας μην το επιτρέψουμε. Ας αντισταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε και πάνω απ' όλα ας μην τους επιτρέψουμε να μας βάλουν στο συναίσθημα του φόβου της απελπισίας και της χωριστικότητας.

Η ακόλουθη αναφορά είναι γνωστή και ως υπόθεσηT52-5836

Η ακόλουθη αναφορά είναι γνωστή και ως υπόθεσηT52-5836. Πιστεύεται ότι έχει συμπεριληφθεί στο Grudge Status Report ως Appendix III. Η ταξινόμηση του εγγράφου ως "Απόρρητο"ακυρώθηκε και εκ νέου καταχωρήθηκε ως"Αταξινόμητο".

Oι Αρχαίοι Έλληνες στην χώρα των Ίνκας...


Το 1850 έφτασε στο Περού ο Ιταλός ερευνητής-περιηγητής Αντόνιο Ραϊμόντι. Για σαράντα ολόκληρα χρόνια έμεινε εκεί, ερευνώντας κάθε σπιθαμή της μακρινής και «περίεργης» -ιστορικά- αυτής χώρας και είναι οι δικές του περιηγήσεις και έρευνες πάνω στις οποίες βασίσθηκε ο φυσικομαθηματικός- ερευνητής συμπατριώτης του Ενρίκο Μάτιεβιτς, ώστε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ναυτικοί του Αιγαίου πολλές χιλιετίες προ του Κολόμβου έφτασαν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.

02 Το μυστηριωδεις φαινομενο του «ανθρωπου σκια»

Από τα πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα στον κόσμο της παραφυσικής δραστηριότητας είναι αυτά του«Άνθρωπου Σκιά." Κάθε εβδομάδα φαίνεται να υπάρχουν όλο και περισσότερες ιστορίες και αναφορές γι αυτά τα μυστηριώδη όντα, και σίγουρα έχουν γίνει ένα καυτό θέμα και ένα θέμα αυξανόμενου ενδιαφέροντος έρευνας από τους ερευνητές. Οι ιστορίες για τα περίεργα αυτά πρόσωπα και η φύση τους ...

''ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ - '' Φιλοσοφική βραδιά στο ΔΕΝΤΡΟ



Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 στις 8:00 μ.μ
το περιοδικό «ο Κήπος του Επίκουρου»
η Λέσχη Ανάγνωσης Ρόδου
και το βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο»
διοργανώνουν φιλοσοφική βραδιά με θέμα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ
ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
- ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ -

Δημήτρης Μητρόπουλος (1896 – 2 Νοεμ.1960)

                                Δημήτρης Μητρόπουλος

Διεθνούς φήμης αρχιμουσικός, συνθέτης και πιανίστας. Ήταν γνωστός για τη φωτογραφική του μνήμη (μπορούσε να διευθύνει χωρίς παρτιτούρα) και τον ασκητικό τρόπο της ζωής του, απόρροια της βαθιάς χριστιανικής πίστης του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου 1896. Ο πατέρας του Ιωάννης διατηρούσε κατάστημα με δερμάτινα είδη στην Αγίου Μάρκου και η μητέρα του Αγγελική ήταν νοικοκυρά. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Ωδείο Αθηνών και αποφοίτησε με άριστα το 1919.

'' Της πατρίδας μου πάλι ομοιώθηκα'' Οδυσσέας Ελύτης (ΒΙΝΤΕΟ)

                        
                               

Στην εκπομπή αυτή ο ποιητής ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ μιλά λίγο μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας (18 Οκτ.1979). Η αφήγησή του ξεκινά με πληροφορίες για την καταγωγή του, τους τόπους όπου έζησε και τον επηρέασαν καθώς και για την προέλευση του ονόματός του.

Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας


      
Στις 18 Οκτωβρίου του 1979, η Σουηδική Ακαδημία αναγγέλλει την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη «για την ποίησή του, που με φόντο την ελληνική παράδοση, με αισθηματοποιημένη δύναμη και πνευματική οξύνοια ζωντανεύει τον αγώνα τού σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργία».

Το ομολογεί, εκτελεί αποστολή ο πρωθυπουργός μας! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΙΑ !(ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ)


images


Αλήθεια, τι δεν καταλαβαίνουμε  πια δηλαδή; Τι άλλο πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε ότι βιώνουμε την χειρότερη μορφή δικτατορίας, τον έσχατο φασισμό σε μορφή ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ...
Τι άλλο αλήθεια περιμένουμε να δούμε για να ξεσηκωθούμε από τους καναπέδες;


“Σαμαράς: Θα καταθέσω τα μέτρα και ας με ρίξουν”

Για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός της χώρας υποτιμάει και εξευτελίζει τους Έλληνες πολίτες γυρνώντας την πλάτη του στο πρόσωπό τους. Με την συμπεριφορά αλλά και τα λεγόμενά του, αποδεικνύει ότι δεν έχει σημασία η γνώμη των πολιτών, δεν ενδιαφέρει η βούληση του πολίτη, θα πράξει ο,τι γουστάρει εκείνος για “την διάσωση” της Ελλάδος Πάντα.

«Η κ. Υψηλή Αυτοεκτίμηση και η κ. Χαμηλή Αυτοεκτίμηση»




Απόψε ήρθαν στην Ωκεανούπολη δύο πολύ γνωστές αδελφές, η κ. Υψηλή Αυτοεκτίμηση και η κ. Χαμηλή Αυτοεκτίμηση.


Ήρθαν για να μείνουν για λίγο στην πόλη μας και να επισκεφτούν τα αξιοθέατά μας.

Το Εγώ ως εμπόδιο στο δρόμο προς την αυτογνωσία.



Υπάρχουν μόνο δύο δυσκολίες στο μονοπάτι του διαλογισμού: Η μία είναι το«εγώ». Είσαι συνεχώς προετοιμασμένος απ΄ την κοινωνία, απ΄ την οικογένεια, απ΄ το σχολείο, απ΄ την εκκλησία, απ΄ τον καθένα γύρω σου, για να είσαι εγωιστής. Ακόμα και η σύγχρονη ψυχολογία είναι βασισμένη στην ενδυνάμωση τού «εγώ».

Ολόκληρη η ιδέα τής σύγχρονης ψυχολογίας και τής σύγχρονης εκπαίδευσης είναι, ότι ο άνθρωπος αν δεν έχει πολύ δυνατό «εγώ», δεν θα είναι ικανός να αγωνιστεί στη ζωή, όπου υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός κι ότι αν είσαι αγνός και αληθινός άνθρωπος, ο καθένας μπορεί να σε σπρώξει στην άκρη και πάντοτε θα είσαι παραγκωνισμένος.

"H ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΡΔΙΑ"


"Είναι μόνο η καρδιά που μπορεί να δει τα αληθή, η ουσία δεν είναι ορατή στο γυμνό μάτι"
Antoine de Saint-Exupery

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

- Από πού τα ξέρεις εσύ αυτά; 
- Ερώτησα εμαυτόν…ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Θ’ αναρωτηθούν οι πολλοί: ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της ψυχής; 

ΟΙ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ



Όταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι σχεδίασε μια απίθανη εφεύρεση, οι λόγιοι του 15ου αιώνα, πιθανώς να τον αποπήραν: "Ξέχασέ το, Λεόν. Αν οι μηχανές μπορούσαν να πετάξουν, θα το γνωρίζαμε."

ΝΟΟΣΦΑΙΡΑ: Μια επερχόμενη, συλλογική, πανανθρώπινη Διάνοια



Η σύγχρονη τεχνολογία, έχει καταφέρει σήμερα μέσω των τηλεπικοινωνιών και της κυβερνητικής να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, με την έννοια ότι επιτρέπει την διακίνηση και την ανταλλαγή ιδεών ανά την υφήλιο σε ελάχιστο χρόνο. Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι έτσι σχηματίζεται ένα παγκόσμιο δίκτυο, το οποίο πολλοί θεωρούν το «κεντρικό νευρικό σύστημα» ενός Παγκόσμιου Εγκέφαλου (Νου).
Οι μελλοντολόγοι πιστεύουν ότι αυτό το σύστημα είναι απλά η βάση μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης Νοόσφαιρας, ενός «νοητικού πεδίου» της Γης, το οποίο θα αποτελεί τη συνάθροιση όλων τωνμορφογενετικών πεδίων της Γης. Ενός πεδίου που περιέχει τη συλλογική γνώση όλης της ανθρωπότητας, μιας έννοιας που παραπέμπει στο Συλλογικό Υποσυνείδητο του Carl Jung.

ΤΕΛΧΙΝΕΣ: ΟΙ ΡΟΔΙΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!




Ένα από τα πιο μυστηριώδη όντα της Ελληνικής Μυθολογίας είναι αναμφισβήτητα οι Τελχίνες. Παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστοί όπως οι Κένταυροι οι Κύκλωπες κλπ αποτελούν ιδιαίτερης σημασίας αρχετυπικές μορφές ,των οποίων η προέλευση χάνεται στο απώτατο παρελθόν.
Σύμφωνα με τις πηγές τις μυθολογίας, προήλθαν απο την ένωση της Γαίας και του Πόντου, από άλλες ως γιοί της κόρης του Ωκεανού, Καφείρας, ενώ υπάρχουν και οι εκδοχές ότι γεννήθηκαν από την ένωση της Νέμεσης και του Ταρτάρου η από τις σταγόνες του αίματος του Ουρανού όταν αυτός ακρωτηριάσθηκε από τον Κρόνο.

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ


Οι πρώτες αναφορές γύρω από το μαστιχόδενδρο και τη μαστίχα Χίου εντοπίζονται στην αρχαιότητα και ουσιαστικά προέρχονται από τον Ηρόδοτο (484-420 π.Χ.), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην αρχαία Ελλάδα μασούσαν το αποξηραμένο ρητινώδες υγρό που ρέει από το φλοιό του μαστιχόδενδρου. 

Σε ιατρικά κείμενα της ύστερης αρχαιότητας συναντάται πληθώρα ιατρικών συνταγών, με κύριο συστατικό τη μαστίχα, την οποία θεωρούσαν ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία και της απέδιδαν πολλές ιδιότητες. Συνήθως τη χρησιμοποιούσαν σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών.

Το Τραγούδι της Ημέρας - '' Άξιον Εστί '' Οδ.Ελύτης Μ.Θεοδωράκης

                             

Μίκης Θεοδωράκης - Οδυσσέας Ελύτης
Γρηγόρης Μπιθικώτσης,Μάνος Κατράκης, Θόδωρος Δημήτριεφ
Χορωδία Θάλειας Βυζαντίου
Πρώτη κυκλοφορία : 1964 ΕΜΙΑΛ


Μιλώντας για την πρώτη ιστορική ηχογράφηση του έργου, στις αρχές της δεκαετίας του ' 60, είναι σχεδόν απίστευτο πως κατόρθωσε η δύναμη του έργου να υπερκεράσει και τελικά να καλύψει τις τεράστιες τεχνικές ελλείψεις και δυσκολίες που, αν και επηρέασαν αυτήν την πρώτη ηχογράφηση, ξεχάστηκαν με την κυκλοφορία του. Η πρώτη ηχογράφηση έμοιαζε με θρίλερ.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Ο Ήλιος ο Πρώτος.



 
Ο Οδυσσέας Αλεπουδέλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 2 Νοεμβρίου του 1911. Είναι ο τελευταίος από τα 6 παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλη και της Μαρίας Βρανά. Κατάγεται και από τους δύο του γονείς από τη Μυτιλήνη. Στην Κρήτη βρέθηκε ο πατέρας του όταν αποφάσισε με τον αδερφό του να κατασκευάσει εργοστάσιο σαπωνοποιίας.Λίγα χρόνια αργότερα η οικογένεια εγκαθίσταται στον Πειραιά όπου και μεταφέρεται η έδρα της επιχείρησης.
Το 1920 η οικογένεια Αλεπουδέλη αντιμετωπίζει επιθέσεις εξαιτίας της στενής σχέσης με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.


Είναι ο τυφώνας Sandy μέρος του σχεδίου των Illuminati

Είναι ο τυφώνας Sandy μέρος του σχεδίου των Illuminati
Είναι η παράξενη φύση αυτής της θύελλας μια σαφή ένδειξη ότι οι Illuminati έχουν κυριαρχήσει τελικά στην τέχνη και την επιστήμη του ελέγχου του καιρού; Είναι αυτό το αποτέλεσμα όσων βρίσκονται στην εξουσία με τη χρήση τεχνολογιών όπως το HAARP για να δημιουργήσουν αυτό που έχει ονομαστεί ως "Frankenstorm";


Τι είναι το Γκότζι μπέρι (goji berry);

γκότζι μπέρι

Το γκότζι μπέρι είναι ένας θάμνος, με προέλευση την Ασία και ιδιαίτερα τα Ιμαλάϊα, που φτάνει σε ύψος τα 3 μέτρα και το οποίο παράγει τα μούρα γκότζι που έχουν χρώμα πορτοκαλί-κόκκινο και είναι γνωστά για τις θρεπτικές τους ουσίες.

Επιστήμονες ψάχνουν εξωγήινες μορφές ζωής στην Ανταρκτική

Εξωγήινες μορφές ζωής ευελπιστούν να ανακαλύψουν Βρετανοί επιστήμονες, εξερευνώντας μια λίμνη που βρίσκεται κρυμμένη κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής εδώ και 500.000 χρόνια...
Πρόκειται για τεράστια έρευνα, η οποία διενεργείται από δύο ερευνητικά ινστιτούτα και οκτώ πανεπιστήμια.


ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ

    Μιλώντας για χαρά και ευτυχία,κανείς απ'όσους τον γνώρισαν από κοντά δεν θα ξεχάσει

         ποτέ την μόνιμη έκφραση πόνου και θλίψης στο πρόσωπό του.



Όταν άνθρωποι του βεληνεκους-Αλέκος Κιτσάκης μιλούν έτσι για σένα,όταν το άκουσμα των τραγουδιών σου προκαλεί ρίγη συγκίνησης,όταν 11 χρόνια μετά τον θανατό σου αναφέρεσαι στις συζητήσεις ακόμα ως Μπάρμπα-Τάκης,τότε το μέγεθος του ονόματος σου είναι ανυπέρβλητο...ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον τον καλλιτέχνη,τον άνθρωπο,τον αιτωλοακαρνάνα Τάκη Καρναβά.

Ο Αμερικάνικος στρατός σχεδιάζει πραξικόπημα μετά τις εκλογές;



  • Βασικά μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας περισσότερο προσκείμενοι στο Ισραήλ και την Wall Street από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες λέγεται ότι σχεδιάζουν ανταρσία η οποία θα λάβει χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές..!

O ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ GOOGLE




Tον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη τιμά σήμερα Παρασκευή η ελληνική σελίδα αναζήτησης της Google, αφού στο google doodle (η εικόνα στην πρώτη σελίδα) εμφανίζεται ο Έλληνας ποιητής, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1911.

Το Μποστάνι


 

Όταν είμασταν μικροί, στο χωριό μαγαζιά δεν είχαμε. Η γιαγιά μας έβαζε κάθε πρωί στηχούφτα μερικά ψιλά και μας έστελνε στα μποστάνια να ψωνίσουμε τα λαχανικά της κουζίνας της. Αγγαρεία επώδυνη, όχι μόνο γιατί μας διέκοπτε από το παιχνίδι αλλά και γιατί όλο αυτό το αλισβερίσι πλήγωνε θανάσιμα την αίσθηση του πολιτισμού που είχα τότε μέσα μου για τον κόσμο όπως τον είχα διδαχτεί μέσα στη πρώτη δεκαετία της ζωής μου στην πόλη. Η περιφορά της περισυλλογής των υλικών του κάθε καθημερινού πιάτου περιλάμβανε σκονισμένες ανηφόρες και κατηφόρες, εκεί όπου οι σαγιονάρες γλυστρούσαν πάνω στις πέτρες και τ’αγκάθια.

Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ "ΚΡΥΒΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑ...


Η ικανότητα να εμπιστευόμαστε, να αγαπάμε και να επιλύουμε τις συγκρούσεις με αγαπημένους, αρχίζει στην παιδική μας ηλικία-πολύ νωρίτερα λοιπόν απ ότι μπορεί να πιστεύει κάποιος....

      Αυτό προκύπτει από νέα επισκόπηση που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Current Directions in Psychological Science».
      Οι διαπροσωπικές εμπειρίες με τη μητέρα, τους πρώτους 12 έως 18 μήνες προβλέπουν

Πέντε αλήθειες για τον στιγμιαίο καφέ

Η πρώτη εμφάνιση του στιγμιαίου καφέ στη ζωή μας έγινε το 1930. Στα 80 και πλέον χρόνια ζωής του ο στιγμιαίος καφές έχει πλάσει γύρω από το όνομά του μύθους και φήμες όπως κάθε διάσημος άλλωστε. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή η επιστήμη να δώσει απαντήσεις αποκαλύπτοντας την αλήθεια! Έτοιμοι;
Η κυτταρίτιδα δεν οφείλεται στο στιγμιαίο καφέ

Το DNA αποκαλύπτεται… δημόσια


Όλες οι αλληλουχίες DNA στη βάση δεδομένων του "1000 Genomes Project" έγιναν δημοσίως διαθέσιμες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε έρευνες για τις γενετικές αιτίες σπάνιων και μη ασθενειών.
Το 1000 Genomes Project είναι μία διεθνής ερευνητική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2008 με σκοπό να καταγράψει με λεπτομέρειες τις γενετικές διαφορές μεταξύ και εντός διαφόρων πληθυσμών, οι οποίες οδηγούν σε βιολογικούς πολυμορφισμούς.

Η ΒΑΣΚΑΝΙΑ Από την Αρχαιότητα έως Σήμερα!



Με τον όρο βασκανία εννοείται η δυσμενής και ολέθρια ψυχική επίδραση, η οποία εξασκείται τόσο στους ανθρώπους και στα ζώα όσο και στα φυτά αλλά ακόμη και στα αντικείμενα δια του βλέμματος και μόνο από άτομα τα οποία έχουν έμφυτη αυτή τη δύναμη. Έτσι το άτομο που ματιάζει κάνει κακό χωρίς κάποια συγκεκριμένη χειρονομία ή λόγια ή άλλη τελετουργική πράξη και συνήθως χωρίς να το θέλει ή να έχει συνείδηση της πράξεώς του. Αρκεί απλά το γεγονός του θαυμασμού ή της ιδιαίτερης ενασχόλησης  και παρατήρησης ή της ύπαρξης ζήλιας στις προθέσεις του ατόμου ώστε να ματιάσει κάποιον ή κάτι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα